Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια
Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια» του Σπύρου Στάβερη το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 18.00, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Προβλήτα Α’, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Εκθεσιακός κύκλος: Φωτογραφία και Κινηματογράφος
Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα αναδρομικό αφιέρωμα στο έργο του Σπύρου Στάβερη, αποκαλύπτοντας πως αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις δημοσιεύσεις των φωτογραφιών του στον Τύπο. Καλύπτοντας τριάντα χρόνια έργου, η έκθεση παρουσιάζει εικόνες δρόμου, αστικής ζωής, πορτρέτα επωνύμων και ανωνύμων, στιγμιότυπα κάθε είδους γεγονότος -από νησιωτικά πανηγύρια μέχρι και λούμπεν σκηνές- όπως και ταξίδια του ίδιου του φωτογράφου: Έναν κόσμο χωρίς περιθώρια.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται επίσης ένα φιλμ αφιερωμένο στο έργο και την πορεία του δημιουργού (Σκηνοθεσία: Πάνος Θωμαΐδης).
Ορισμένα έργα ενδέχεται να θίξουν την ευαισθησία του κοινού. Ανήλικα άτομα θα πρέπει να συνοδεύονται για την είσοδό τους στην έκθεση.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Σχεδιασμός και οργάνωση έκθεσης: Αλεξάνδρα Αθανασιάδου, Θάνος Σταυρόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Άννα Μηλώση
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.






