13.GR day one

λογότυπο φορέα
· Υποβολές Έργων · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 15 Δεκ 2012

ένα πρωτοποριακό transmedia project από τη doc4life

Η doc4lif, καλεί ανεξάρτητους καταγραφείς απ΄όλη την Ελλάδα, να χρησιμοποιήσουν όποια μέσα επιθυμούν (φωτογραφία, βίντεο, ήχος, κείμενο, ήχος, μουσική), σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν ψηφιακό χάρτη της Ελλάδος με το τι συμβαίνει το πρώτο 24ωρο του χρόνου σε όλη την επικράτεια, σε καθένα από τους νομούς της χώρας, που να αποτυπώνει με τη χρήση απλών «εργαλείων» και τεχνολογικών λύσεων που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο, ένα πρωτοποριακό transmedia project ανοιχτό στον θεατή να διαδράσει με αυτό κατά τον τρόπο που εκείνος θέλει.

Το cross media project με τίτλο "13.GR day one" θα βασίζεται στην δυναμική του Ίντερνετ και στη δυνατότητα, να συνδυαστεί, πάνω σε μία online πλατφόρμα, υλικό από διαφορετικά μέσα δημιουργώντας έτσι ένα έργο με αρχή αλλά και όχι καθορισμένο τέλος.

Ο θεατής/επισκέπτης είναι εκείνος που καθορίζει τη διάρκεια και το περιεχόμενο της προβολής.

Καλούμε λοιπόν, ανεξάρτητους καταγραφείς από όλη την Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε μαζί ένα διαδικτυακό / διαδραστικό multimedia project, ένα κολάζ από στιγμές, μικρές ιστορίες και αφηγήσεις για την πρώτη μέρα του χρόνου σε διαφορετικά μέρη με διαφορετικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις!

Το υλικό θα παραδίδεται στο mail: 13.groneday@gmail.com

Το Doc4Life, είναι ένας συνεταιρισμός παραγωγής και προώθησης οπτικοακουστικού υλικού. Με την μορφή των multi media, των photo stories ή την μορφή του documentary.

Επίσης, παράγει ειδικές εκδόσεις και πραγματοποιεί εκθέσεις, σεμινάρια και workshops, ενώ παρέχει και υπηρεσίες fixers grοup.

Έχει εμπορικό χαρακτήρα, αλλά διέπεται και θέλει να λειτουργεί σαν ομάδα – κολεκτίβα.

Δημιουργήθηκε στα τέλη του 2012, μέσα από τις ανάγκες που προέκυψαν από αυτό που ονομάζουμε, κρίση στον τύπο.

Η επιθυμία μας, για αυτό το εγχείρημα, έφερε κοντά, δημοσιογράφους, γραφίστες, φωτογράφους, κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και οι δρόμοι μας συνέκλιναν, στο να δημιουργηθεί το πρακτορείο DOCUMENTING 4LIFE.

Με χαρακτηριστικό αναγνώρισης από εδώ και στο εξής, ως: Doc4Life

Δεν βρεθήκαμε τυχαία. Προερχόμαστε από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους και αυτός είναι ένας ακόμα βασικός λόγος, που μας οδήγησε να τολμήσουμε, ένα τέτοιο βήμα και ας ξέρουμε από την αρχή, πως ούτε εύκολο είναι, ούτε χωρίς ρίσκο.

Εμπνευστήκαμε από πρωτοβουλίες ανθρώπων, απ' όλο τον κόσμο, που σε παρόμοιες συνθήκες, αντί να παραδοθούν στην απελπισία, την εξαθλίωση και τον εργασιακό εξευτελισμό, τολμούν και επιχειρούν να δώσουν μια συλλογική απάντηση, στο πρόβλημα της καθημερινής επιβίωσης, με γνώμονα, την ΕΜΠΝΕΥΣΗ, την ΑΛΗΘΕΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Εφόδιο μας, η προηγούμενη εμπειρία μας στον χώρο του τύπου.

Τολμήσαμε να κάνουμε πράξη, αυτό που ως τώρα φάνταζε ουτοπικό. Δηλαδή, να δημιουργήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον, αλλιώτικο, διαφορετικό, χωρίς υπαλλήλους και αφεντικά. Για την δημιουργία του συνεισφέραμε όλοι, ανάλογα με τις δυνατότητες μας. Λειτουργούμε μέσα από το καταστατικό μας και οι αποφάσεις παίρνονται από τα μέλη, μέσα από συνέλευση κάθε φορά. Όλα τα μέλη είναι ισότιμα, ανεξάρτητα από την θέση την οποία κατέχουν και την θέση αυτή την έχει ορίσει η συνέλευση.

Για τις ανάγκες λειτουργίας του οργανισμού, υπάρχει διευθυντική ομάδα, την οποία επιλέγει και ορίζει η συνέλευση. Αυτή η διευθυντική ομάδα έχει διάρκεια ενός χρόνου και η συνέλευση, μπορεί να παρατείνει την διάρκειά της.

Το εγχείρημα αυτό ξέρουμε πώς έχει πολύ δρόμο μπροστά του και όχι εύκολο, μα είμαστε αποφασισμένοι να διαφοροποιηθούμε από καταστάσεις που βιώσαμε και δεν επιθυμούμε να ξαναζήσουμε.

Δημιουργήσαμε έναν συνεταιρισμό, μια ομάδα, μια κολεκτίβα, βασισμένη στον αλληλοσεβασμό, στην συλλογικότητα και στην αλληλεγγύη. Ξέρουμε πως λάθη θα κάνουμε, αλλά είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε μέσα από αυτά.