ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

classroom, workshop
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 18 Ιουν 2017

Πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης στη φωτογραφία από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ-ΕΛΚΕ)

Μέχρι τις 28 Ιουνίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το σεμινάριο - εργαστήριο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που ξεκινά τον Οκτώβριο του 2017.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλογής θα γίνει στις 6 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια – εργαστήρια

κολλάζ φωτογραφιών: Καχριμάνης Νίκος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Εντατικό σεμιναριακό πρόγραμμα δύο εξαμήνων στη φωτογραφία ως σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική (2017 - 2018).

Έναρξη: Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 1 - 28 Ιουνίου

Διδάσκοντες: Κώστας Ιωαννίδης, Ελένη Μουζακίτη, Λάμπρος Παπανικολάτος, Νίκος Βασιλάκης, Αλέξανδρος Βούτσας.

Διάρκεια: Οκτώβριος – Ιανουάριος (πρώτο εξάμηνο), Φεβρουάριος – Μάιος (δεύτερο εξάμηνο)

Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης για κάθε εξάμηνο.

 

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: Το σεμινάριο αυτό διαρθρώνεται σε δύο (ακαδημαϊκά) εξάμηνα, σε πεντάωρη εβδομαδιαία βάση και έχει διάρκεια 14 εβδομάδων ανά εξάμηνο. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει επίσης δύο Σαββατοκύριακα εντατικά θεματικά σεμινάρια - εργαστήρια. Η παρακολούθηση των μαθημάτων του δευτέρου εξαμήνου προϋποθέτει την ολοκλήρωση του πρώτου. Κατ΄εξαίρεση και με κριτήρια που διευκρινίζονται στην ιστοσελίδα μπορεί κανείς να παραλείψει την παρακολούθηση του πρώτου εξαμήνου.

Στόχος του σεμιναρίου η ενθάρρυνση του πειραματισμού πάνω στις δυνατότητες της φωτογραφικής γλώσσας, η καλλιέργεια κριτικού βλέμματος και η δημιουργία φωτογραφικού έργου (portfolio) που θα διέπεται από συνοχή. Οι συνδιδασκαλίες, η εμπλοκή περισσοτέρων του ενός διδασκόντων στη διδασκαλία ενός μαθήματος καθώς και οι προσκεκλημένοι ομιλητές ανήκουν στον πυρήνα της φιλοσοφίας των σεμιναρίων μας καθώς έτσι ενισχύεται η πλουραλιστική αντιμετώπιση της δουλειάς των συμμετεχόντων προς σημαντικό όφελός τους.

Τα μαθήματα στο σεμινάριο αυτό βασίζονται στη σύζευξη θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής τριβής. Στο θεωρητικό μέρος επιχειρείται η ένταξη της φωτογραφίας κάθε περιόδου στο ευρύτερο ιστορικό και τεχνοϊστορικό πλαίσιο μέσω προβολής και σχολιασμού εικόνων. Το πρακτικό μέρος βασίζεται στην ανάθεση εργασιών που κατόπιν γίνονται αντικείμενο συζήτησης και αξιολόγησης μεταξύ διδασκόντων και σπουδαστών.

Για το περιεχόμενο του πρώτου και του δεύτερου εξαμήνου καθώς και για τη διαδικασία επιλογής και το κόστος συμμετοχής, επισκεφθείτε τον ιστότοπο

διπλοέκθεση, ασπρομαυρη φωτο, πρόσωπο γυναικας

Αίτηση Συμμετοχής στο http://asfaphotocourses.gr/fotografia/