Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.)

Λογότυπο φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Χανιά

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.) ιδρύθηκε το 1981 όμως ουσιαστικά άρχισε να δραστηριοποιείται στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης από το 1995 και μετά.

Στην μακροχρόνια πορεία της οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές φωτογραφικές εκδηλώσεις στην πόλη των Χανιών. Δύο πανελλήνιοι διαγωνισμοί φωτογραφίας (2005, 2010), παγκρήτιοι και παγκύπριοι διαγωνισμοί σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο ΤΕΥ-ΑΤΗΚ και τον Π.Κ. ΟΤΕ, συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι μερικές από τις σημαντικότερες.

Μεγάλο βάρος αυτά τα χρόνια έχει δοθεί στα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους με παράλληλες παρουσιάσεις του έργου μεγάλων φωτογράφων. Πολλοί ερασιτέχνες αλλά και μετέπειτα επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά τα οποία παρά την ερασιτεχνική τους φύση χαρακτηρίζονται από ζήλο και αγάπη για τη φωτογραφία.

Σήμερα η Λε.Φ.Κι. απαριθμεί εκατό περίπου μέλη ενώ τα μαθήματα για το έτος 2010 - 2011, που γίνονται στον Ά όροφο του καφενείου ο Άσωτος Υιός, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του χανιώτικου κοινού αφού πάνω από 50 άτομα συμμετέχουν κάθε Δευτέρα στις συγκεντρώσεις της λέσχης. Προς το παρόν ή Λε.Φ.Κι. στεγάζεται και φιλοξενείται στο Πολιτιστικό κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ στην οδό Σφακίων 8. Βρίσκεται όμως σε αναζήτηση νέου χώρου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.lefkichania.gr/ καθώς και στο facebook http://www.facebook.com/group.php?gid=129905477060483