Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion

Λογότυπο φορέα
Λογότυπο φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Ρόδος

Η Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion ξεκίνησε τη δράση της το 2007, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας». Σε αυτή συμμετέχουν λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης, είτε είναι άτομα που παρακολουθούν ή ολοκλήρωσαν τον κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας που οργανώνει ο Σύλλογος, είτε είναι έμπειροι φωτογράφοι. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο Παραδείσι της Ρόδου και περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, πρακτική εξάσκηση, φωτογραφικές εξορμήσεις, κριτική φωτογραφιών και ψηφιακή επεξεργασία εικόνων. Η διάθεση για δημιουργία και οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των μελών δημιουργούν ένα ευχάριστο παρεΐστικο κλίμα.

Ο Σ.Ν.Π. «Ωρίωνας» έχει τη δική του στέγη και διαθέτη τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις ανάγκες των μαθημάτων. Προσφέρει ένα σύγχρονο χώρο με υπολογιστές και προβολέα (projector), μέσα στον οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας, να προβληματιστούν, να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη, αλλά παράλληλα να πειραματιστούν με τη φωτογραφία ως τρόπο έκφρασης.

Σε αυτή την προσπάθεια, συμβάλλει και η φωτογράφος Νίκη Σπάρταλη που με τη διδασκαλία της καθδηγεί κι εμπνέει τη δημιουργικότητα των μαθητών.

Μέσα στο πλαίσιο των 3 χρόνων δημιουργίας και καλλιτεχνικής ανησυχίας, η φωτογραφική ομάδα PhotOrion παρουσίασε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, με εξαιρετική ανταπόκριση από το κοινό, που αγκαλιάζει πάντα τις δράσεις του Ωρίωνα.

Αξιόλογες δημιουργίες παρουσιάστηκαν στην ομαδική έκθεση με τίτλο «Νέα Ματιά» στο Κατάλυμα της Γαλλίας στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, με την συνεργασία του ΟΠΑΔ. Η έκθεση αυτή ήταν εντυπωσιακή, τόσο από πλευράς υλικού, όσο και προσέλευσης. Επίσης, η ομάδα συμμετείχε σε υπαίθρια έκθεση του Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ με θέμα  «Περιβάλλον», καθώς επίσης παρήγαγε φωτογραφικό υλικό για bazzar που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προστασία των αδέσποτων ζώων της Ρόδου, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για τη φροντίδα τους.

Θεσμό αποτελεί το τριήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με τίτλο «ΩρίωνArt» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα πλαίσια του εορτασμού της Αγ. Μαρίνας (17 Ιουλίου) στο Παραδείσι, όπου η φωτογραφική ομάδα εκθέτει τις δημιουργίες της.