Το φιλί

Φωτογραφία - Rich Lam/Getty Images
· Φωτοφιλοσοφικά // Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2011

η ιστορία πίσω από το φιλί του Βανκούβερ

15 Ιουνίου 2011, Βανκούβερ. Μετά από έναν αγώνα χόκεϊ όπου η τοπική ομάδα Vancouver Canucks ηττήθηκε στα πλαίσια των τελικών του Stanley Cup από τους Boston Bruins, ξεσπούν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους εξαγριωμένους οπαδούς και την αστυνομία της πόλης.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Καναδός φωτορεπόρτερ Richard Lam ο οποίος τράβηξε μερικές φωτογραφίες ενός ζευγαριού που ήταν πεσμένο στο δρόμο, πιστεύοντας ότι προφανώς πρόκειται για τραυματίες.

Αργότερα, ο αρχισυντάκτης του Richard Lam παρατήρησε ότι δεν πρόκειται για τραυματίες αλλά για ένα ζευγάρι που φιλιέται.
Και η τύχη της φωτογραφίας μετά την δημοσίευση; Έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου.

Η φωτογραφία του Richard Lam δείχνει δυο νέους να φιλιούνται πεσμένοι στο δρόμο, ανάμεσα από τους Αστυνομικούς και στην περιοχή επικρατεί ένταση.

Ένα ζευγάρι που δείχνει να μην ενοχλείται από το τι γίνεται γύρω του. Ένα αρκετά τολμηρό φιλί. Μια φωτογραφία που σου αφήνει διάφορα συναισθήματα και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι κάνουν αυτοί οι "τρελοί" εκεί. Μήπως θέλουν να μας πουν κάτι με την όλη τους αντίδραση.

Η φωτογραφία συνέχισε να πλάθει τις δικές της ιστορίες για λίγες ημέρες μετά την δημοσίευσή της μέχρι που ένα ερασιτεχνικό βίντεο έβαλε ένα τέλος.

Στο βίντεο φαίνεται το ζευγάρι να σωριάζεται στο έδαφος από τις ασπίδες και τα κλομπ δύο αστυνομικών. Η σκηνή τελικά δεν είναι τόσο τρυφερή όσο φαίνεται στην φωτογραφία.

YouTube

Λίγες μέρες αργότερα αποκαλύφτηκε και η ταυτότητα του ζευγαριού από την αδελφή του νεαρού που επικοινώνησε μέσω e-mail με το CBS.

Το ζευγάρι, ο Αυστραλός Scott Jones και η Καναδή του φίλη Alex Thomas έδωσαν αργότερα συνέντευξη στο CBS περιγράφοντας τα γεγονότα.

Ο νεαρός Αυστραλός δήλωσε πως το φιλί το έδωσε στην προσπάθεια του να ηρεμήσει τη σύντροφό του όταν βρεθήκανε ξαφνικά και οι δύο τους στο έδαφος. Ποτέ δεν περίμενε πως εκείνο το φιλί τελικά θα έκανε το γύρο του κόσμου.

Το φιλί που προκάλεσε έντονη συζήτηση για το αν ήταν στημένο ή όχι, τελικά ήταν αληθινό.
Ένα φιλί που έκανε τους πρωταγωνιστές του γνωστούς και θα παραμείνει ως ένα από τα γνωστότερα φωτογραφημένα φιλιά της ιστορίας.
Ένα φιλί που τελικά νίκησε τα άσχημα γεγονότα εκείνης της μέρας και τελικά ανέστρεψε την ανάγνωση της φωτογραφίας για όσους πλέον γνωρίζουν την ιστορία. Το φιλί του Βανκούβερ.