Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P.

Λογότυπο φορέα
πορτραίτο γυναίκας
· ΙΕΚ · Θεσσαλονίκη

Το Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. ιδρύθηκε το 1993 και είναι η πρώτη σχολή στη Βόρεια Ελλάδα με αποκλειστικό αντικείμενο τη Φωτογραφία. Από το 2003 λειτουργεί ως Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ) E.S.P. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας όπου και ακολουθεί το καθορισμένο πρόγραμμα στα τμήματα «Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας» και «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων».

Οι σπουδαστές συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση κρατικού διπλώματος αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Mε την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ E.S.P.  έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001). Παρέχει αναβολή στράτευσης.

Από το 2008 ξεκίνησε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία δίνοντας τη δυνατότητα στους αποφοίτους του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. να αποκτήσουν Bachelor’s Degree στο πρόγραμμα BA (Hons) Photography, Video & Digital Imaging.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του συνδυάζει υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και επαγγελματική αναγνώριση στις εφαρμοσμένες τέχνες και αποτελεί καθοριστική παράμετρο στην καταξίωση του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P.

Το πρόγραμμα σπουδών του Ι.Ε.Κ. E.S.P. εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και διαρκεί τέσσερα εξάμηνα. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια της αισθητικής του σπουδαστή γεγονός που αποδεικνύεται με την επιτυχημένη παρουσία των σπουδαστών μας σε μεγάλες διεθνείς εικαστικές συναντήσεις όπως ο Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας με διοργανωτή το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και η Φωτογραφική Συγκυρία, Photobiennale με διοργανωτή το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η E.S.P.Gallery αποτελεί κομβικό χώρο της Φωτογραφικής Συγκυρίας και της Photobiennale με πληθώρα φωτογραφικών εκθέσεων και φιλοξενεί επίσης το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Video.

Για το κόστος σπουδών καθώς και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P.