Φωτογραφικό Είδωλο

Λογότυπο φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Θεσσαλονίκη

Το Φωτογραφικό Είδωλο είναι ένα ειδικό φωτογραφικό περιοδικό, που δεν στοχεύει ν' αποτελέσει ένα κλασικό περιοδικό, αλλά αντιθέτως να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ περιοδικού και βιβλίου. Τα τεύχη είναι θεματικά και προσεγγίζουν μ' αυτόν τον τρόπο τη λογική του βιβλίου, ενώ η ποικιλία των συντακτών που αναλύουν το θέμα, η μορφή, καθώς και η περιοδικότητα της έκδοσης διατηρούν την έννοια του περιοδικού. Το θέμα προσδίδει στο περιοδικό τον διαχρονικό χαρακτήρα ενός βιβλίου.

Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1996 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 28 εκδόσεις, που αναλύουν αντίστοιχα 28 θέματα, αναπτύσσοντας έτσι μια μικρή φωτογραφική εγκυκλοπαίδεια.

Το Φωτογραφικό Είδωλο αποτελεί εξέλιξη του περιοδικού «Γυάλινο μάτι» (τοπικό fanzine της Θεσσαλονίκης), που είχε πραγματοποιήσει 20 τεύχη κατά το διάστημα Νοέμβριος 1993 - Ιούνιος 1996.

Στόχος του περιοδικού είναι η ανάπτυξη και προώθηση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με την λειτουργική προσφορά γνώσεων και ενημέρωσης.

Τα θέματα διαμορφώνονται μέσα από ιδέες της συντακτικής ομάδας, από συζητήσεις με το αναγνωστικό κοινό και από το υλικό που καταφθάνει στο περιοδικό (portfolios, κείμενα).

Να σημειωθεί ότι οι δημοσιεύσεις είναι προσιτές σε κάθε ενδιαφερόμενο, αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις δημοσίευσης (να αφορούν το θέμα και να έχουν ποιότητα).

Το Φωτογραφικό Είδωλο κυκλοφορεί στα περίπτερα, στα βιβλιοπωλεία και στα φωτογραφικά καταστήματα, ενώ στα γραφεία του περιοδικού θα βρείτε και όλα τα προηγούμενα τεύχη.