Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

Λογότυπο φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Καβάλα

Η ομάδα των ερασιτεχνών φωτογράφων που είχαν τη διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά με την φωτογραφία και την τέχνη της, το1982 δημιούργησαν τον ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΒΑΛΑΣ με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες ερασιτέχνες φωτογράφους που είχαν ιδέες και δημιουργικές εμπειρίες. Διαμορφώθηκαν έτσι νέες καταστάσεις και νέες ευκαιρίες για μια ποιοτική και πλατύτερη πολιτιστική κίνηση στην πόλη μας.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Σήμερα στις αυξημένες ανάγκες των νέων, κυρίως, που θέλουν ν' ασχοληθούν με την Τέχνη και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους η δυναμική παρουσία του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ αποτελεί ένα δημιουργικό πομπό και δέκτη των προοδευτικών αναζητήσεών τους. Τους προσφέρουμε οτιδήποτε χρειάζονται για να περιγράψουν την πραγματικότητα και τα όνειρά τους. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της προσωπικής τους έκφρασης μέσα από την φωτογραφία χάρη στην δημιουργικότητα και τις ανταλλαγές εμπειριών με συλλογική δουλειά (λήψη, εμφάνιση, εκτύπωση, έκθεση).

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΕΛΩΝ
Για την ανάπτυξη του γνωστικού επιπέδου των μελών μας βοηθητικό μέσο είναι η βιβλιοθήκη του ΟΜΙΛΟΥ με φωτογραφικά βιβλία και περιοδικά, φωτογραφικά λευκώματα -ελληνικά και ξενόγλωσσα- γιατί πιστεύουμε πως οι δημιουργοί ερασιτέχνες φωτογράφοι πρέπει μόνιμα να πλουτίζουν τα θεωρητικά τους εφόδια. Ο σκοτεινός θάλαμος που λειτουργεί στο χώρο της λέσχης προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργία σ' όσους ενδιαφέρονται για την ασπρόμαυρη φωτογραφία και τις διαδικασίες επεξεργασίας της.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μέσα στα προγράμματα δραστηριοτήτων του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ είναι η λειτουργία εντευκτηρίου, κάθε Δευτέρα 7-9 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ στην οδό 7ης Μεραρχίας 1, τα βασικά ή προχωρημένα μαθήματα φωτογραφίας σε αρχάριους συμπολίτες και σε μέλη του Ομίλου με τη μορφή ειδικών μαθημάτων (που σχεδιάζονται πάντα με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες της ομάδας που τα παρακολουθεί), φωτογραφικό εργαστήρι ασπρόμαυρης φωτογραφίας αποκλειστικά για την εκπαίδευση των μελών, συναντήσεις για συζήτηση και ανταλλαγή φωτογραφικών εμπειριών, παρουσιάσεις γνωστών ελλήνων φωτογράφων, ομαδικές φωτογραφικές εξορμήσεις, διαγωνισμοί και εκθέσεις φωτογραφιών σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, προβολές διαφανειών και συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς.

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ είναι Πολιτιστικό Σωματείο με την απόφαση11/1982 του Πρωτοδικείου Καβάλας.