Φωτογραφική Ομάδα του Morley

Λογότυπο φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ανακοινώνει τη δημιουργία φωτογραφικής ομάδας, ανοιχτή σε αποφοίτους και μη.

Παρατηρώντας τη δυναμική και την εξέλιξη της τεχνολογίας, ζώντας στην εποχή της εικόνας, νοιώθοντας την ανάγκη για έκφραση, ψάχνοντας τρόπους για δημιουργία,το τμήμα αυτό θέλει να μεταφέρει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις των βασικών αρχών της φωτογραφίας. Πρώτιστα όμως να καλύψει κενά κυρίως τεχνικά ή τεχνολογικά, τα οποία προκύπτουν παράλληλα με την ψηφιακή αυτή φωτογραφική ανάπτυξη. Οι συμμετέχοντες από παρατηρητές της εικόνας καλούνται να λειτουργήσουν δημιουργικά ως πρωταγωνιστές, μαθαίνοντας αρχικά τις λειτουργίες του φωτογραφικού εξοπλισμού, ξεδιπλώνοντας τη δύναμη της κρίσης τους, προσπαθώντας να ξεχωρίσουν το υποκείμενο και το αντικείμενο της ποιότητας και τέλος αναλαμβάνοντας να δουλέψουν επάνω σε κοινό φωτογραφικό project.

Τα μαθήματα διαρκούν δύο μήνες με ένα μάθημα την εβδομάδα και δυο studio φωτογραφίσεις. Μια ερασιτεχνική φωτογραφική μηχανή αρκεί καθώς κοινόχρηστος απαιτούμενος εξοπλισμός υπάρχει, όπως υπάρχει η διάθεση για πολιτισμική και εκφραστική μετάδοση μέσα από την πολυετή πείρα στα θέματα των εικαστικών μαθημάτων και των πολιτισμικών φεστιβαλ.

Η τιμή συμμετοχής θα είναι 40 ευρώ ανά άτομο και για ολόκληρο το φωτογραφικό κύκλο των δέκα σε σύνολο μαθημάτων. Ακολουθεί έκθεση των έργων της ομάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συλλόγου

Υπεύθυνη φωτογραφικής ομάδας - Κατερίνα Ιπλικτσόγλου Υφαντίδου