Πειραματική φωτογραφία

Φωτογραφία - Κατσάκος Ανδρέας
· το fmag ήταν εκεί // Δημοσίευση: 05 Νοε 2011

πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας στη Φ.Λ.Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “Πειραματική φωτογραφία” που φιλοξενείτε στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, στο Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά, Ροδόπης 48, στη Λάρισα.

Στην έκθεση παρουσιάζεται δουλειά 6 φωτογράφων που τον Ιούνιο του 2011 συμμετείχαν στο διήμερο φωτογραφικό Workshop με θέμα την πειραματική φωτογραφία που πραγματοποιήθηκε από τον Μανόλη Κασιμάτη.

Ο κόσμος, στην διάρκεια της βραδιάς, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και τους 6 φωτογράφους και να μάθει για όλες τις τεχνικές και την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την δημιουργία της κάθε δουλειάς ξεχωριστά.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των συμμετεχόντων ακολούθησε ομιλία από τον επιμελητή της έκθεσης, Μανόλη Κασιμάτη στην οποία έγινε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία της πειραματικής φωτογραφίας, στις τεχνικές της και παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο δείγμα δουλείας από φωτογράφους που εκφράστηκαν διαμέσου της πειραματικής φωτογραφίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως η προσέλευση του κόσμου ήταν παραπάνω από την αναμενόμενη για ένα τόσο ιδιαίτερο και παρεξηγημένο είδος φωτογραφίας όπως είναι η πειραματική φωτογραφία σήμερα στην Ελλάδα.

Κάτι που άφησε αρκετά θετικές εντυπώσεις καθώς λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται με την πειραματική φωτογραφία στην περιφέρεια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ανάλογο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα πριν 10 χρόνια ενώ σύντομα το φωτογραφικό Workshop πρόκειται να επαναληφθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Μετά το τέλος της ομιλίας που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ έγινε και η παράδοση των βεβαιώσεων παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.

Στην έκθεση παρουσιάζουν την φωτογραφική τους δουλειά οι:
Βάιος Καλαγιάς,
Βάσω Μέκρα,
Ανέστης Μωυσίδης,
Θανάσης Σπανιάς,
Θανάσης Τουφεξίδης
και Στέλιος Χαρίσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2011, με ώρες λειτουργίας: από Τρίτη έως Σάββατο, 18:00 – 21:00