Διάλεξη της Sara Saudek

Φωτογραφία - Αιμίλιος Καμπρίζεφ
· το fmag ήταν εκεί // Δημοσίευση: 27 Νοε 2011

η διάλεξη της Sara Saudek στο Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς 138) στην Αθήνα, η διάλεξη της Sara Saudek για τον Jan Saudek

'Η ομιλία ξεκίνησε με την Sara Saudek να διηγείται ένα ευτράπελο γεγονός όπου συνέβη στην παρουσίαση της στην Αυστραλία όπου πολλοί άνθρωποι χαρακτήρισαν τις φωτογραφίες του Jan Saudek ως πορνογραφικές!

Η Sara Saudek μιλάει για τον Jan SaudekΜε αφορμή αυτό το περιστατικό η Sara Saudek μίλησε για τον Jan, λέγοντας πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει και πόσο αληθινό και αθώο είναι, και ότι ήταν γελοίο να χαρακτηριστεί ως πορνογραφική η δουλειά του.

Στη συνέχεια παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες του, τις σχολίαζε μία προς μία αναφέροντας που τραβήχτηκαν, ποιοι συμμετείχαν σε αυτές και ποιές ήταν οι αφορμές για να γίνουν αυτές οι φωτογραφίες.

Επίσης σχολίασε το πόσο απλό γεγονός ήταν για εκείνον αυτόν η φωτογράφηση ενός μοντέλου, η οποία γινόταν σε ένα πολύ όμορφο και φιλικό κλίμα, με αποτέλεσμα κάποιες φορές ενώ ο Saudek είχε ήδη την φωτογραφία την οποία ήθελε, τα μοντέλα να των ρωτούν πότε θα ξεκινήσει η φωτογράφιση!

Στο τέλος διάβασε ένα κείμενο το οποίο αναφερόταν σε εκείνον αλλά και στον τρόπο το οποίο συνήθιζε ο Jan φωτογραφίζει.

Μέσα από τις εκφράσεις της Sara Saudek μπορούσε εύκολα κανείς να καταλάβει πόσο πολύ αγαπάει και θαυμάζει τον Jan Saudek σαν άνθρωπο αλλά και σαν φωτογράφο.

Η ομιλία διοργανώθηκε από την ομάδα Fotograficus στα πλαίσια της αναδρομικής έκθεσης του διάσημου Τσέχου Φωτογράφου Jan Saudek που φιλοξενείτε στο Long Room στο Πικέρμι από 25 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2011.

Φωτογραφίες - κείμενο: Αιμίλιος Καμπρίζεφ