Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης «Φωτοδίοδος»

Λογότυπο φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Κοζάνη

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης "Φωτοδίοδος" έχει ιδρυθεί το 2003 με σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Κοζάνη.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο κάθε χρόνο διοργανώνονται μαθησιακοί κύκλοι (σεμινάρια) σχετικά με τη φωτογραφία και τον Μάιο γίνεται έκθεση φωτογραφίας και παρουσίασης του έργου τους από τους σπουδαστές.

Μέχρι σήμερα πάνω από 300 συμπολίτες μας έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί έξι ομαδικές εκθέσεις των μελών του Φ.Ε.Δ.Κ.στην πόλη της Κοζάνης.

Λειτουργούν τμήματα :
Αναλογικής φωτογραφίας (ιστορία-θεωρία της φωτογραφίας και φωτογραφία με φιλμ) διδάσκει ο κ.Αλέκος Βρεττάκος
Ψηφιακής φωτογραφίας (ψηφιακή επεξεργασία και Photoshop) διδάσκει ο κ. Θάνος Σιώζος

Παράλληλα διοργανώνονται : προβολές μεγάλων φωτογράφων, εξορμήσεις, εκδρομές, συζητήσεις σχετικές με τη φωτογραφία και διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της φωτογραφικής τέχνης, όπως επιμελητές, φωτογράφους, αλλά και καλλιτέχνες που «φλερτάρουν» με την τέχνη και την φωτογραφία ειδικότερα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι έχουν τελειώσει τα βασικά σεμινάρια έχουν δημιουργήσει ένα ζωντανό κύτταρο - μια Λέσχη, όπου μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί στον θαυμάσιο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου κάθε Τρίτη και Παρασκευή ξεδιαλύνει τυχόν απορίες, ενημερώνεται για ό,τι νεότερο προκύπτει σχετικά με τη Φωτογραφία και σχεδιάζει τις δράσεις της.

Συνεργάζεται με άλλους φορείς και πραγματοποιεί εκθέσεις Φωτογραφίας εντός και εκτός του Νομού, μετά από συνεννόηση με τα μέλη της.

Οι κινηματογραφικές προβολές είναι μια νέα δραστηριότητα του Εργαστηρίου (έναρξη το 2008) που εστιάζει το ενδιαφέρον των ταινιών σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της φωτογραφίας.

Πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη βράδυ ώρα 9:30 και την επιμέλεια και επιλογή ταινιών έχει ο Πέτρος Αλμπάνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι που μαζί με το Εικαστικό Εργαστήρι είναι τομείς του Πολιτισμού που ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει, είναι το μοναδικό Εργαστήρι που λειτουργεί φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Μακεδονία και ό,τι πιο αξιόλογο υπάρχει στην πόλη της Κοζάνης αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας με πορεία που φέτος κλείνει τα έξι χρόνια του.