Εκτός Σχεδίου

Φωτογραφία από τον εκθεσιακό χώρο
· το fmag ήταν εκεί // Δημοσίευση: 24 Νοε 2012

συμμετοχή της Fotograficus με έκθεση στο Mήνα Φωτογραφίας Ουγγαρίας 2012

Με μεγάλη χαρά, η Fotograficus ανακοινώνει ότι μία από τις εκθέσεις που έχει παρουσιάσει στο Long Room Πικερμίου, ταξίδεψε και προβλήθηκε στο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας “Fotohonap”, το οποίο αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Μήνα Φωτογραφίας. Η ομαδική έκθεση “Εκτός Σχεδίου” έχει ως κεντρικό της “πρόσωπο” την ΠΟΛΗ και συγκεκριμένα την σύγχρονη ελληνική πόλη μέσα στη σημερινή κοινωνικό-οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας. Αλλά και την ελληνική πόλη ως έναν ζωντανό οργανισμό όπου συνυπάρχουν χιλιάδες και εκατομμύρια διαφορετικές ζωές.

Στην γκαλερί FUGA της Βουδαπέστης, η οποία ουσιαστικά αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο και δημιουργικό αρχιτεκτονικό πολυχώρο, παρουσιάστηκε μία επιλογή από το σύνολο των έργων που υπήρχαν στην αρχική έκθεση της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, με έργα τους συμμετείχαν στην έκθεση “Εκτός Σχεδίου”, στο πλαίσιο του “Fotohonap”, οι εξής Έλληνες & ξένοι δημιουργοί: Χρήστος Δημητρίου, Άννα Μαραγκουδάκη, Marie Mauzy (Σουηδία), Szilvia Mucsy (Ουγγαρία), Ελένη Παπαμανώλη, Σωτήρης Παπανικολάου & Μαρία Παυλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον γενικό συντονισμό της παρουσίασης της έκθεσης στη Βουδαπέστη είχε η φωτογράφος και επιμελήτρια Szilvia Mucsy. Τέλος να σημειωθεί ότι η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε επιμέλεια της Ιωάννας Βασδέκη & του Jeff Vanderpool ενώ κυκλοφόρησε και επίσημος κατάλογος του φεστιβάλ με πολυσέλιδο αφιέρωμα στην έκθεση “Εκτός Σχεδίου”.

Σχετικοί Σύνδεσμοι:
1. Διεθνής Μήνας Ουγγαρίας: http://www.fotohonap.hu/kiallitasok/71/off_plan
2. Συνέντευξη επιμελητών στο πολιτισμικό τηλεοπτικό κανάλι D1: http://www.d1tv.hu/musorok/reperto_art/reperto_art_20121108 και κλικ στο δεύτερο βίντεο με ημερομηνία 1η Νοεμβρίου (η συνέντευξη ξεκινά στα 7' κ 10'')
3. Ομιλία εγκαινίων του Επιτετραμμένου της Ελληνικής Πρεσβείας, κυρίου Ιωάννη Σταματέκου, στη Βουδαπέστη: http://vimeo.com/52217942
4. Στιγμιότυπα από την έκθεση και ομιλία του Zsolt Szamody (εκ της διοργάνωσης) του “Fotohonap”: http://www.fototv.hu/index.php/videok/interjuk/1285-elrajtolt-a-fotohona...

“Εκτός Σχεδίου” στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία
http://www.fotohonap.hu/kiallitasok/71/off_plan
FUGA ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ, Petofi Sandor utca 5
Διάρκεια: 24 Οκτωβρίου – 12 Νοεμβρίου 2012