Φοιτητική Φωτογραφική Ομάδα Ξάνθης (ΦΦΟΞ)

Λογότυπο φορέα
παράθυρο, ομπρέλες
· Λέσχες - Ομάδες · Ξάνθη

Η Ομάδα Φωτογραφίας ξεκίνησε τις δραστηριοτητές της με την ίδρυση της «Γέφυρας» το 1994. Η ομάδα ασχολείται κυρίως με τη δημιουργική ασπρόμαυρη φωτογραφία και μάλιστα διαθέτει έναν πλήρως εξοπλισμένο σκοτείνο θάλαμο στο χώρο της "Γέφυρας". Λόγω της αυξανόμενης επιρροής της ψηφιακής φωτογραφίας, η ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια ασχολείται και με την ψηφιακή φωτογραφία διατηρώντας όμως το ασπρόμαυρο υφός της.

Πυρήνας λειτουργίας της ομάδας είναι ο ετήσιος κύκλος «μαθημάτων» για αρχάριους φωτογράφους που πραγματοποειίται στο χώρο του Πανεπιστημίου και του κοινόχρηστου χώρου στο κτίριο της «Γέφυρας». Τα μαθήματα γίνονται στα πλαίσια συζητήσεων, παρουσιάσεων με projector και φωτογραφήσεων με μηνιαία θέματα. Επίσης, διοργανώνονται και μαθήματα-σεμινάρια Photoshop για την ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών. Στόχος της ενασχόλησης με τη ψηφιακή φωτογραφία είναι η εκμάθηση βασικών «κανόνων» χρήσης της φωτογραφικής μηχανής και των δυνατοτήτων της, με παρατήρηση και καταγραφή κατά τη διάρκεια των φωτογραφίσεων.

Τέλος, η δουλειά της ομάδας φωτογραφίας παρουσιάζεται σε εκθέσεις εντός και εκτός της Ξάνθης και στο ετήσιο ημερολόγιο που εκδίδει.