Μέρες Φωτογραφίας 2013

Φωτογραφία άρθρου
· το fmag ήταν εκεί // Δημοσίευση: 04 Ιουν 2013

ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας Ηδύφως

Το Αίθριο και η αίθουσα σεμιναρίων του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου πλημμύρισε από κόσμο την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 όπου πραγματοποιήθηκε η έκθεση όλων των φωτογραφιών, η προβολή αυτών, οι απονομές του 2ου Φωτομαραθωνίου Πάτρας αλλά και τυπικά η τελετή λήξης της δράσης ''Μέρες Φωτογραφίας'' που συνδιοργανώθηκε από την Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας ''ΗΔΥΦΩΣ'' και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Παρουσιάστηκαν και αναρτήθηκαν πάνω από 1500 φωτογραφίες και βραβεύτηκαν οι καλύτερες από αυτές σε κάθε θέμα καθώς και η καλύτερη φωτογραφία και το καλύτερο portfolio. Επίσης παρουσιάστηκαν βίντεο με αποσπάσματα από όλες τις εκδηλώσεις, τα σεμινάρια τις παρουσιάσεις τις εκθέσεις και τον φωτομαραθώνιο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν με την ευγενική προσφορά τους και στήριξαν την προσπάθεια μας αλλά περισσότερο όλους εσάς που συμμετείχατε στις εκδηλώσεις αυτές και μας στηρίζετε κάθε φορά με την παρουσία σας.

Το www.idifos.gr, το http://patrasphotomarathon.wordpress.com/ αλλά και η σελίδα στο Facebook είναι στην διάθεση όποιου θέλει να ενημερωθεί για τα πάντα γύρω από το ¨Ηδύφως¨ και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται. Ραντεβού του χρόνου..!!!

Στo φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Έκθεση φωτογραφίας από τα μέλη της λέσχης με θέμα ''Mινιμαλισμός & Φωτογραφία'' στην Αίθουσα της Αίγλης στη Veso Mare.

2. Σεμινάρια βασικών γνώσεων φωτογραφίας από μέλη της λέσχης , σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για αυτήν την όμορφη τέχνη.
(Τόπος διεξαγωγής: Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο).

3. Μεταφορά της έκθεσης φωτογραφίας της Φ.Λ.Π. ΗΔΥΦΩΣ που έγινε στην Στυμφαλία με έργα που επιλέχθηκαν από τον γνωστό Δάσκαλο Φωτογραφίας Πλάτωνα Ριβέλλη , στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ. Εγκαίνια: Δευτέρα 27 Μαΐου στις 20:30 μ.μ.

4. Οι καταξιωμένοι φωτογράφοι Αλέξανδρος Βρεττάκος (την Τετάρτη 22/5) και Βασίλης Ταγκούλης (την Παρασκευή 31/5) παρουσίασαν την δουλειά τους. (Τόπος διεξαγωγής: Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο).

Και τέλος….ο
2ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας.
8 ώρες, 8 θέματα, 8 φωτογραφίες.

φωτογραφίες: Κώστας Γεωργόπουλος (B.E.N.) και Βασίλης Τριάντος