Το πορτρέτο στη ζωγραφική και τη φωτογραφία

Φωτογραφία από τον χώρο της έκθεσης
· το fmag ήταν εκεί // Δημοσίευση: 17 Ιαν 2014

συζήτηση με τον Στέφανο Δασκαλάκη και τον Πλάτωνα Ριβέλλη στο Μουσείο Μπενάκη

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, συζήτηση με τον Στέφανο Δασκαλάκη και τον Πλάτωνα Ριβέλλη, στο πλαίσιο της έκθεσης "Στέφανος Δασκαλάκης. Οι Άνθρωποι".

Ο ζωγράφος Στέφανος Δασκαλάκης και ο φωτογράφος και δάσκαλος της φωτογραφίας Πλάτωνας Ριβέλλης συνομίλησαν με θέμα "Το πορτρέτο στη ζωγραφική και τη φωτογραφία".

Στην συζήτηση που ακολούθησε οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αφέτηρία της ζωγραφικής και της φωτογραφίας και κατά πόσον επιρρέασε η φωτόγραφία στην εξέλιξη της ζωγραφικής. Ανέλυσαν την αντιστοιχία στο κλικ του φωτογράφου με την πινελιά του ζωγράφου, τον πλούτο της ζωγραφικής σε αντίθεση με την φτώχια του φωτογραφικού μέσου,το θέμα της αυτοσυνείδησης-αυτοσυναίσθησης του μέσου και κατά πόσο αυτό αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα και για τις δύο μορφές τέχνης, το θέμα της θεατρικότητας, του φυσικού και του μη φυσικού,το στοιχείο του χρόνου, την πραγματικότητα και την εσωτερική πραγματικότητα και κατά πόσο τελικά το ζητούμενο είναι μια εσωτερική επιστροφή.

Κατά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το ακροατήριο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2014