Προσωπείων Έργα

Φωτογραφία από τον χώρο της έκθεσης
· το fmag ήταν εκεί // Δημοσίευση: 08 Mar 2014

εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης του συνεταιρισμού παραγωγής και προώθησης οπτικοακουστικού υλικού doc4life

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα "προσωπείων έργα" στον χώρο του συνεταιρισμού παραγωγής και προώθησης οπτικοακουστικού υλικού "doc4life" (Δυαλέων 15, 1ος όροφος, Γκάζι).

Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση που διοργάνωσε ο συνεταιρισμός, στα πλαίσια παραγωγής σειράς θεματικών εκθέσεων και με στόχο την ανάδειξη και στήριξη της σύγχρονης ελληνικής φωτογραφικής τέχνης.

Το "doc4life", απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε ερασιτέχνες κι επαγγελματίες φωτογράφους, σε μια προσπάθεια να καταδείξουν μέσα από τις διαρκείς μεταπτώσεις, μια '' ευφυώς '' αλλοτριωμένη κοινωνία που η σύγχρονη ζωή και οι αποξενωμένες ανθρώπινες σχέσεις παγίωσαν στις δεκαετίες μέχρι σήμερα.

Επιδιώκοντας να αποδώσει την εύθραυστη ατμόσφαιρα του ΠΡΟΣΩΠΕΙΟΥ, το doc4life, συγκέντρωσε και εκθέτει τα έργα, σε μια προσπάθεια να δοθούν εξηγήσεις και εκείνες οι προσλαμβάνoυσες, που έχει κάθε άτομο και τις χρησιμοποιεί συνειδητά ή ασυνείδητα, στον περίγυρο του. Προσλαμβάνουσες, που παραπέμπουν ακριβώς στις σχέσεις ατόμου και κοινωνίας, όπου το πρόσωπο και η ερμηνεία του ως προκαθορισμένου «προσωπείου» συνεπάγεται ανάλογες συμπεριφορές.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν άμεσα 23 φωτογράφοι, οι οποίοι με τις φωτογραφίες τους κατάφεραν με επιτυχία να αποδώσουν το ζητούμενο του θέματος, μέσα από εικόνες που απλώνονταν από τα όρια της φαντασίας και των επιθυμιών έως την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα.Εικόνες που γεννούν συναισθήματα και που έχουν την δύναμη να ωθήσουν τον θεατή να ανακαλύψει τις δικές του προσλαμβάνουσες.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Franco Νina, Grzybek Katerina, Santis Mike, Αγγελόπουλος Άγγελος, Γεωργοπούλου Έλενα, Γκουζίνης Θωμάς, Γκούμα Αθηνά, Καραγιάννη Μαρία, Κατσουλάκη Ιωάννα, Κιουρτζόγλου Σοφοκλής, Κολιοπάντου Εύα, Κουρή Μάρω, Παϊσιος Βασίλης, Παπαδοπούλου Βιβή, Πείθη Μορφούλα, Ροδοπούλου Έφη, Σεραφειμίδου Χάιντι, Τόπας Γιώργος, Τσένογλου Θοδωρής, Τσινάρης Λευτέρης, Χανδέλης Στέφανος, Χαράμη Όλγα, Χωριανοπούλου Ύρια.

Επιμελητής: Σπύρος Τσακίρης

Η έκθεση παρουσιάζεται στον χώρο του συνεταιρισμού Δυαλέων 15, Γκάζι, Αθήνα και θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου 2014.
Είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά 18.00 – 22.00 μ.μ. και Σάββατο και Κυριακή.