Τα δικαιώματα των παιδιών

Φωτογραφία άρθρου
· το fmag ήταν εκεί // Δημοσίευση: 19 Mar 2014

πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας για τα Δικαιώματα των παιδιών

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, παρουσία πολλών φίλων της Φωτογραφίας, πραγματοποιήθηκαν χθες (Πέμπτη) το απόγευμα, στον 1ο όροφο του Μύλο Ματσόπουλου, τα εγκαίνια της Έκθεσης του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι» με θέμα «Τα δικαιώματα των παιδιών».

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, προλόγισαν, εκ μέρους της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων ο κ. Θανάσης Σπανιάς και εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας. Για το Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη, ο καλλιτεχνικός Δ/ντης κ. Στέλιος Καραγιώργος και για το Δημοτικό Θέατρο, ο πρόεδρος κ. Τάσος Κατσιάνης.

Οι διακριθείσες φωτογραφίες του Διαγωνισμού, χαρακτηρίζονται από το υψηλό τους επίπεδο και στις 4 κατηγορίες (έγχρωμες, ασπρόμαυρες, δημιουργικές, μαθητές/νέοι έως 16 ετών), τις εντυπώσεις όμως, έκλεψαν οι φωτογραφίες της τελευταίας, για την οξυδέρκεια και την αμεσότητα με την οποία οι μαθητές προσέγγισαν και αποτύπωσαν το Θέμα, ένα Θέμα που τους αφορά.

Το Διαγωνισμό οργάνωσε το Ελληνικό Γραφείο του Διεθνή Οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της FIAP (Διεθνής Φωτογραφικός Οργανισμός) και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας. Στην Έκθεση παρουσιάζονται οι 73 διακριθείσες φωτογραφίες των 4 κατηγοριών του διαγωνισμού, 46 φωτογράφων από 21 χώρες.

Η πόλη μας, αποτελεί τον πρώτο σταθμό της Έκθεσης, που θα περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την Έκθεση φιλοξενεί η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων και το Κέντρο Έρευνας - Μουσείο «Βασίλης Τσιτσάνης», σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων, στον 1ο όροφο του Μύλου Ματσόπουλου για το χρονικό διάστημα από 13 έως 22 Μαρτίου.

Θα είναι ανοικτή για το κοινό, καθημερινά και Σαββατοκύριακα, 11-1 τα πρωϊνά και 6-9 τα απογεύματα. Πληροφορίες και ραντεβού για ομαδικές επισκέψεις, στα τηλέφωνα 6946465592 και 6977290463. Η είσοδος είναι ελεύθερη.