Φωτογραφική Λέσχη Βόλου

Λογότυπο φορέα
ασπρόμαυρη φωτογραφία, χέρι, μουσικό όργανο
· Λέσχες - Ομάδες · Βόλος

Τόσο το ενδιαφέρον μας για τη φωτογραφία όσο και η ενασχόλησή μας με τα φωτογραφικά δρώμενα της περιοχής, μας ώθησαν στο να συγκεντρωθούμε στις 2 Μαρτίου 2006 και να αποφασίσουμε την ίδρυση της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

Οι στόχοι της Λέσχης μας, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι μεταξύ άλλων η προώθηση και η προβολή της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, η διάσωση και οργάνωση φωτογραφικών αρχείων, που έχουν σχέση με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, καθώς και η καλλιέργεια της επικοινωνίας και της συνεργασίας της Λέσχης μας με άλλους φορείς σχετικούς με το αντικείμενο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Μετά την αναγνώριση της Λέσχη μας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου συγκαλέσαμε στις 21 Ιουνίου 2006 την πρώτη μας Γενική Συνέλευση και εκλέξαμε Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή. Αποφασίσαμε ομόφωνα την διοργάνωση σε ετήσια βάση σειράς εκδηλώσεων για την Καλλιτεχνική Φωτογραφία με τίτλο «Νοέμβριος Φωτογραφίας» και την κήρυξη του Δημήτρη Λέτσιου ως Επίτιμου μέλους της Λέσχης μας σαν ελάχιστη αναγνώριση του έργου του.

Τα 51 μέλη της Λέσχης, που ξεκινήσαμε αυτή τη προσπάθεια, δημιουργήσαμε ένα «χώρο» ζωντανό και φιλόξενο, ανοικτό σε κάθε έναν που αγαπά τη φωτογραφία ή ενδιαφέρεται γι’ αυτήν με κάθε δημιουργικό τρόπο.