Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς (Φ.Λ.Κ.)

λογότυπο Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς (Φ.Λ.Κ.)
· Λέσχες - Ομάδες · Καστοριά

Η «Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς» (τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος») είναι μία παρέα φίλων με κοινό ενδιαφέρον την «καλή» φωτογραφία.
Μέσα από την ενασχόληση αυτή επιδιώκεται η μάθηση της τεχνική της, αλλά και η καλύτερη κατανόηση του κομματιού αυτού που «φλερτάρει» με την προσωπική έκφραση και αποκαλείται «Καλλιτεχνική Φωτογραφία», αν και ο παραπάνω όρος είναι αρκετά παρακινδυνευμένος.

Σαν στόχο έχει να συμβάλλει στην διάδοση της καλής φωτογραφίας, καθώς και να προβάλλει το έργο των Καστοριανών φωτογράφων.

Κοινή απόφαση της λέσχης είναι η δήλωση της παρουσίας της μέσω ιστοσελίδας, οι συναντήσεις σε σταθερή βάση με φωτογραφικό προσανατολισμό και οι προβολές της δουλειάς που παράγεται υπό μορφή παρουσιάσεων στην ιστοσελίδα ή εκθέσεων σε διάφορους δημόσιους χώρους, τόσο στην πόλη της Καστοριάς όσο και αλλού.

Οι συναντήσεις της Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς γίνονται στο μεγάλο κτίριο (πρώην Κ.Π.Ε και πρώην σχολή γουνοποιΐας ), απέναντι από τον Αγ. Μηνά, κάθε Τετάρτη στις 8:00 μ.μ.