Φωτοερευνητές

φωτογραφία ιστότοπου Φωτοερευνητές
· Λέσχες - Ομάδες · Πειραιάς

Η φωτογραφική ομάδα «Φωτοερευνητές» αποτελείται από απόφοιτους της EΛEYΘEPH ΣΠOYΔH ΦΩTOΓPAΦIAΣ του Πειραϊκού Συνδέσμου και λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Κίμων Αξαόπουλου.

H ιδέα της δημιουργίας της ομάδας των Φωτοερευνητών μου γεννήθηκε ήδηαπό το 1989 όταν ξεκίνησα να διδάσκω στην EΛEYΘEPH ΣΠOYΔH ΦΩTOΓPAΦIAΣ του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Σκέφτηκα πως ένας κρίκος που θα συνέδεε όλους τους μελλοντικούς απόφοιτους της σχολής αλλά κι ένα σημείο επαφής και ανταλλαγής φωτογραφικών εμπειριών και εντυπώσεων θα προσέφερε γνώση, τέρψη και δημιουργικότητα σε όλους μας.
Kι επειδή ανέκαθεν με απασχολούσε η έρευνα πάνω στην αποτύπωση της εικόνας αλλά και η διερεύνηση όλων των παραμέτρων που παρεμβαίνουν στην γενικότερη αισθητική ,ψυχολογική και κοινωνική λειτουργία του φωτογραφικού μέσου, θεώρησα πως ο τίτλος του Φωτοερευνητή θα μας αντιπροσώπευε όσον το δυνατόν πληρέστερα.
Oι Φωτοερευνητές με μεράκι κι ευαισθησία συνεχίζουν να ψάχνουν την εικόνα και να ψάχνονται σαν άνθρωποι και σαν καλλιτέχνες και είναι ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική συνεργασία με άλλες ομάδες η μεμονωμένα άτομα.

Kίμων Aξαόπουλος