Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής

λογότυπο Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής
· Λέσχες - Ομάδες · Κομοτηνή

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων που ήρθαν κοντά μέσα από τις αναζητήσεις τους πάνω στη φωτογραφία και ειδικότερα στο είδος εκείνο που συνήθως αποκαλούμε «καλλιτεχνική φωτογραφία». Προϋπήρχε ως Ομάδα της Κοινότητας Νέων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Συν τω χρόνω, η παρέα έγινε ομάδα, και πλέον μαζί με νέα μέλη που επίσης αγαπούν τη φωτογραφία και κυρίως την «καλλιτεχνική φωτογραφία», μετεξελίχθηκε σε σύλλογο, σκοπός του οποίου είναι να αποτελέσει τον κοινό χρόνο και τόπο στον οποίο ανταμώνουν τα μέλη για να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τη φωτογραφία και την τέχνη, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους, να παιδεύσουν τη ματιά τους και να τεντώσουν τα αυτιά τους στα έργα των προγενέστερων και των σύγχρονων, για να γίνουν καλύτεροι θεατές, σχολιαστές, δημιουργοί, άνθρωποι… Η Φωτογραφική Ομάδα καλοδέχεται όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος για την φωτογραφική τέχνη και τον ίδιο σεβασμό για τα κοινά.

Η πραγματοποιεί σεμινάρια με θέμα την τεχνική αλλά και την τέχνη της φωτογραφίας, τα  οποία λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Παράλληλα, οργανώνονται συναντήσεις των μελών με θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού γενικότερα, όπως παρουσιάσεις του φωτογραφικού έργου μεγάλων φωτογράφων, σκηνοθετών και ανθρώπων της τέχνης, αλλά και προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Επίσης, προσκαλεί σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους να παρουσιάσουν το έργο τους, και συμμετέχει σε φωτογραφικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι σύλλογοι.

Κάθε χρόνο, δε, πραγματοποιείται μία έκθεση φωτογραφίας όπου εκτίθεται το αποτέλεσμα της δουλειάς όλων των συμμετεχόντων στις φωτογραφικές συναντήσεις.