Διαδρομές

λογότυπο Διαδρομές
· Λέσχες - Ομάδες · Αθήνα

Η Σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές» δημιουργήθηκε μέσα από τη συνάντηση, τι άλλο, των διαδρομών 2 ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για την Τέχνη και τη φωτογραφία ειδικότερα. Ο Γιώργος Ασημακόπουλος [Bio] και ο Τόλης Χατζηγνατίου [Bio], μετά από πλούσια εμπειρία με συμμετοχή σε δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας και κύκλους διδασκαλίας, με αποκορύφωμα τη δημιουργία του Common Routes project και της ομώνυμης ομάδας φωτογραφίας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν πόλο έκφρασης και διδασκαλίας για όποιον ενδιαφέρεται να μυηθεί αρχικά αλλά και να εισχωρήσει στα βαθύτερα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης. Ταυτόχρονα όμως να δημιουργήσουν κι ένα σπίτι που θα εντάξουν τις ιδέες και τα project τόσο τα δικά τους όσο και των μελών, πλέον, της φωτογραφικής ομάδας των «Διαδρομών».

Με τον τρόπο αυτό το Common Routes Project που ξεκίνησε την δράση του το 2014 με την οργάνωση και πραγματοποίηση του πρώτου φωτογραφικού οδοιπορικού στην Τουρκία, δουλειά του οποίου εκτέθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, εντάσσεται κι αποτελεί κυρίαρχο πυλώνα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας της σχολής Διαδρομές, με τα μέλη της ομάδας να γίνονται πλέον η ομάδα φωτογραφίας της σχολής.

 

H λειτουργία της σχολής χτίζεται σε 3 βασικούς πυλώνες:

Την διδασκαλία όπως αυτή ορίζεται από το Βασικό Πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις εξελίξεις και τις ανάγκες της εποχής, και τα Workshop, τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως εκθέσεις, συμμετοχή σε καλλιτεχνικά δρώμενα, festival, συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς φορείς κ.α. και τις αποστολές στο εξωτερικό μέσα από τo project Common Routes - δεύτερος σταθμός του οποίου θα είναι η Σερβία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη, με το οδοιπορικό να έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2016. Εξάλλου, ο πρώτος κύκλος φωτογραφικών οδοιπορικών θα καλυφθεί τα επόμενα πέντε χρόνια με την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η σχολή και η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές στεγάζεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή. Βορειοδυτικά της Ακρόπολης στην οδό Σαρρή 21, βρίσκεται το διατηρητέο κτίριο 112 ετών του Booart. Τα μαθήματα, οι παρουσιάσεις, τα εικαστικά δρώμενα και οι εκθέσεις της σχολής πραγματοποιούνται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου.