Εργαστήρι Φωτογραφίας – ΦωτοΠρολετάριοι

λογότυπο Εργαστήρι Φωτογραφίας – ΦωτοΠρολετάριοι
· Λέσχες - Ομάδες · Δάφνη

Στο Εργαστήρι Φωτογραφίας - ΦώτοΠρολετάριοι μαθαίνουμε την τέχνη της φωτογραφίας ερευνώντας την τεχνική, την σύνθεση και την αισθητική της, μελετώντας φωτογράφους και φωτογραφικά θέματα ερμηνεύοντας ζητήματα της εποχής μας, της κοινωνίας, της ανθρώπινης συνείδησης και της καθημερινής πραγματικότητας. Το πρόγραμμα των σπουδών μας σχεδιάζεται με βάση τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα ώστε να καλύπτει τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις και ανάγκες μας. Επιδιώκουμε η διαρκής λαϊκή γνώση και σκέψη να ταξιδεύει δωρεάν και πλατιά προς όλους.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες προσεγγίζοντας τις βιωματικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητές μας με πνεύμα ομαδοσυνεργατικό. Αναδεικνύουμε την ανάγκη της χρησιμότητας της τέχνης της φωτογραφίας για την καθημερινή ζωή για την διαμόρφωση κοινωνικής ηθικής & κοινωνικής συνείδησης, αλλά και αλληλεγγύης και αλτρουιστικής σκέψης. Αναζητάμε την διαρκή αντικειμενική αλήθεια, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων και τον διαρκή κοινωνικό προβληματισμό.

Το θέμα μας και το όραμά μας είναι σχετικά απλό. Το επίκεντρο κάθε μας κίνησης είναι ο Άνθρωπος ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, και θρησκείας και η Κοινωνία του όπου δραστηριοποιείται.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων σ' εποχή κρίσης και η μύηση στα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης τόσο από τεχνική όσο κι από αισθητική άποψη. Επιδίωξη είναι η ενεργή συμμετοχή των φίλων της φωτογραφίας που θα μοιράζονται το κοινό τους πάθος και θα δραστηριοποιούνται μέσα από εκδηλώσεις, εκθέσεις, φωτογραφικές συναντήσεις, εκδρομές με σκοπό τη βελτίωση των φωτογραφικών ικανοτήτων τους.

Φωτογραφία για μας είναι η συνωμοσία του σύμπαντος του τόπου, του χρόνου, του ιστορικού γεγονότος, των κοινωνικών δεδομένων, της συνισταμένης του βιώματος και του βλέμματος για να αποδοθεί η εικόνα του φωτογράφου σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του.

Επιθυμία μας είναι η παραγωγή φωτογραφιών με αγάπη και σεβασμό στο θέμα, τον φωτογραφούμενο άνθρωπο και τον θεατή. Φωτογραφίες που να λάμπουν με την σεμνότητα τους ώστε να αποτελέσουν δημιουργίες βαθιάς και διαρκούς γοητείας όπως αρμόζει σε κάθε αληθινή και άδολη τέχνη. Φωτογραφίες που θα αντέχουν και θα ωριμάζουν διαχρονικά με γνώση και ιστορική συνείδηση ότι θα αποτελέσουν για τις επόμενες γενιές πνευματική κληρονομιά και υλικό πνευματικής καλλιέργειας χωρίς ίχνος υποκρισίας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στα μαθήματα μας, έτσι ώστε η οργανωμένη αυτομόρφωση και η λαϊκή καλλιτεχνική εμπειρία να γίνει κοινωνική κατάκτηση και ν' αποκτήσει παλλαϊκό χαρακτήρα, με συστηματική συνέπεια και συνέχεια.

Η ομάδα μας συναντιέται κάθε Τρίτη 6.00-9.00 μ.μ., στην "Καταφυγή" Λακεδαίμωνος 2 & Αγ. Βαρβάρας πλησίον μετρό Δάφνης έναντι πλ. Ηρώων (Δημαρχείου).

Σ’ αυτόν τον ιστότοπο https://www.photoproletarii.gr/ μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τη φωτογραφία, προβάλλουμε φωτογραφίες μελών και ανταλλάσσουμε σχόλια και παρατηρήσεις. Μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά, γίνετε μέλη και ζήστε την ζεστασιά της πιο συντροφικής οικογενειακής φωτογραφικής ομάδας της Αθήνας.