Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.)

λογότυπο Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.)
· Λέσχες - Ομάδες · Κέρκυρα

Η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.) προέκυψε από μια ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων που βρέθηκαν μαζί στα σεμινάρια που διοργάνωσε ο Δήμος Κερκυραίων το 2006 σχετικά με τη τέχνη της φωτογραφίας. Συστήθηκε επίσημα σε σωματείο το 2007 και τα γραφεία της βρίσκονται επί της οδού Αθανασίου Πολίτη ΚΓ στην πόλη της Κέρκυρας. Μόνιμος στόχος της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας είναι να έχει δραστήρια και εποικοδομητική συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού σε συνεργασία με άτομα, άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

Έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα πολλές ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις ενώ πολλά μέλη της εκθέτουν συχνά σε ατομικές εκθέσεις τη δουλειά τους. Aνταποκρινόμενη στο αίτημα των πολλών φίλων της για γνωριμία με την τέχνη της φωτογραφίας διοργανώνει με επιτυχία δωρεάν σεμινάρια για αρχάριους και όχι μόνο φωτογράφους κάθε χρόνο.

Στις συναντήσεις των μελών της Λέσχης κάθε Δευτέρα στις 20:00΄ στο Δημοτικό Θέατρο δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αισθητική της φωτογραφίας και ταυτόχρονα προβάλεται το έργο των μεγάλων φωτογράφων. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στα μέλη να προβάλλουν την προσωπική τους ματιά και τη δουλειά τους.

Έχει έντονη παρουσία στο διαδίκτυο καθώς διατηρεί κοινωνικό δίκτυο και ιστολόγιο.
( http://photoleke.ning.com, http://photoleke.wordpress.com )