ΚΕ.Φ.ΚΑ

· Λέσχες - Ομάδες · Κατερίνη

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το Κέντρο Φωτογραφίας Κατερίνης δημιουργήθηκε το 2004 με στόχο και όραμα την ενασχόληση με την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, αλλά και την βαθύτερη κατανόηση της μέσα από την απορρέουσα αισθητική της εικόνας, από όπου και αν αυτή προέρχεται, ζωγραφική, γλυπτική κινηματογράφος, θέατρο, κτλ. Η χαρά και η ευχαρίστηση που μπορεί να της δώσει η τέχνη αλλά και το μοίρασμα της με της συνανθρώπους της, είναι και ο τελικός σκοπός της.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την τέχνη της φωτογραφίας αλλά, και για της καλές τέχνες γενικότερα . Άσχετα από της προηγούμενες της γνώσεις πάνω στην φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα.

ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Στης εγκαταστάσεις του Κέντρου Φωτογραφίας Κατερίνης επί της οδού Οινόης 5.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Τα τμήματα είναι ταχύρυθμα και έχουν διάρκεια δέκα μαθημάτων των τριάντα ωρών για κάθε κύκλο μαθημάτων. 15 ώρες τεχνικά, 15 ώρες αισθητική της φωτογραφίας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Εκθέσεις των μελών του Φωτογραφικού Κέντρου Κατερίνης αλλά και φιλοξενία εκθέσεων άλλων συλλόγων και οργανισμών, ελληνικών και ξένων στην Κατερίνη, Εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από προγράμματα ανταλλαγής.(όταν αυτά είναι σε διάθεση).

Εξορμήσεις, εκδρομές, παρουσιάσεις, ομιλίες, και πλήθος δραστηριοτήτων από τα μέλη του φωτογραφικού κέντρου. Όλα τα μέλη έχουν το δικαίωμα να παρίστανται στης συγκεντρώσεις του ΚΕ.Φ.ΚΑ όπου προβάλλονται οι εργασίες των μελών, γίνονται ποιητικές βραδιές και βραδιές τέχνης με αντικείμενα από το σύνολο των καλών τεχνών, (ζωγραφική ποίηση λογοτεχνία, γλυπτική κινηματογράφο μοντέρνα τέχνη κτλ.)

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ STUDIO
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο δεδομένου ότι αποτελούν μέλη του Κέντρου Φωτογραφίας (ΚΕ.Φ.ΚΑ.) έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση της βιβλιοθήκης καθώς και των άλλων βοηθητικών χώρων. *(Στην περίπτωση χρήσης του σκοτεινού θαλάμου τα χημικά και τα χαρτιά εκτύπωσης επιβαρύνουν τους ενδιαφερομένους ).

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ
Με αίτηση που θα βρουν στα γραφεία του οργανισμού την αστυνομική τους ταυτότητα και την καταβολή της εγγραφής και
συνδρομής. Παλαιοί και νέοι δεν υπάρχουν, παρά μόνον αυτοί που προσφέρουν και αυτοί που απέχουν από της δραστηριότητες.
Τακτικό και πλήρες μέλος γίνεται κανείς μετά την δοκιμαστική περίοδο δυο ετών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΔΕΚΑ ΔΙΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Περιεχόμενα τεχνικού τμήματος.

Κλασσική φωτογραφία (αναλογική), και
ψηφιακή, φωτογραφικές μηχανές, φακοί,
φωτισμοί, φωτομετρία, κελβινομετρία,
εργαστήρια σκοτεινού θαλάμου, εμφανίσεις, εκτυπώσεις, τεχνικές και, θεωρία λήψης ασπρόμαυρων και έγχρωμων φωτογραφιών, studio λήψεις, πορτρέτο, modeling, εσωτερικές και εξωτερικές φωτογραφήσεις, (φωτογραφία
φύσης) ασκήσεις λήψεων καθώς και άλλα
πολλά που συνθέτουν της ολοκληρωμένες γνώσεις ενός ερασιτέχνη φωτογράφου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΕΚΑ ΔΙΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Περιεχόμενα Καλλιτεχνικού τμήματος.
Αισθητική της φωτογραφίας, και αισθητική της εικόνας, φόρμα και γραμμή, σύνθεση, ιστορία και κριτική, είναι μόνον μερικά από τα ζητούμενα του καλλιτεχνικού τμήματος.
Ολόκληρο το καλλιτεχνικό μέρος βασίζεται σε προβολές και αναλύσεις φωτογραφιών από
την γενικότερη ιστορία της φωτογραφίας
και της τέχνης καθώς και στο έργο των
μεγάλων δασκάλων. Οι μαθητές εκτελούν διαρκώς ασκήσεις λήψης και ασκήσεις σύνθεσης και (όσοι το επιθυμούν μπορούν να τεθούν και σε κριτική των έργων τους από τα μέλη της ομάδας.

ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τον γραμματέα η τον ταμία του ΚΕ.Φ.ΚΑ. στα τηλέφωνα
6977379865 και wu 6978611335

Αριθμός συμμετοχών κατά τμήμα. Το ανώτερο μέχρι 10 άτομα.