Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής - Φ.Λ.Α.Σ.

Λογότυπο φορέα
Λογότυπο φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Θεσσαλονίκη

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που μια παρέα φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ., με μόνο κίνητρο την αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον τους για τη φωτογραφία, ένιωσαν την ανάγκη να οργανωθούν και να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα μπορούσαν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία και τη διαδικασία παραγωγής της, να μοιραστούν εμπειρίες, να ανταλλάξουν απόψεις.

Έτσι, ιδρύθηκε η Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής. Το ακαδημαϊκό έτος 1993-94 υπήρξε για τη φωτογραφική λέσχη, όπως και για όλο το τμήμα αρχιτεκτόνων, χρονιά ορόσημο. Ο πολύμηνος αγώνας των φοιτητών πέτυχε την αλλαγή της στάσης της διοίκησης απέναντι στις συλλογικές ενέργειες των φοιτητών και τον επαναπροσδιορισμό των αναγκών των απαιτήσεων και των χώρων. Την επόμενη χρονιά το καινούριο σπίτι της Φ.Λ.Α.Σ. ήταν γεγονός: μια αίθουσα στο υπόγειο της πτέρυγας Αρχιτεκτονικής με πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο. Μια νέα εποχή ξεκινούσε για τη φωτογραφική λέσχη και το μέλλον διαγραφόταν ευοίωνο. Το ακαδημαϊκό έτος 1995-96, έκθεση με τα έργα των νέων μελών, με τη βοήθεια και τη στήριξη των παλιών, οδηγεί στη μεγαλύτερη έκθεση της Φ.Λ.Α.Σ.

Έκτοτε συνεχίζει να δημιουργεί και να διοργανώνει σεμινάρια για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας. Η καθιερωμένη, πλέον, έκθεση της Φ.Λ.Α.Σ. στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους αποτελεί μια γιορτή για τα μέλη και τους φίλους της λέσχης.