Φωτογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Αιγαίου - Μυτιλήνης (ΦΟΠΑΜ)

Λογότυπο φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Μυτιλήνη

Η Φωτογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Αιγαίου – Μυτιλήνης (ΦΟΠΑΜ), αποτελείται από ανθρώπους που έχουν κοινό σημείο την αγάπη προς την φωτογραφία οποιουδήποτε είδους. Δύο φορές την εβδομάδα τα μέλη της συναντιούνται και συζητούν γύρω από θέματα φωτογραφίας, ανταλλάσσουν γνώσεις βοηθώντας τους νεότερους να μάθουν και τους παλιότερους να θυμηθούν, επαναπροσδιορίζουν τους στόχους που έχουν θέσει για την τρέχουσα χρονιά, αποφασίζουν με ποιους τρόπους μπορούν να τους προσεγγίσουν καλύτερα και, το κυριότερο, διασκεδάζουν δημιουργικά.

Πιστά στην αρχή που διέπει κάθε ομάδα, τα μέλη της ΦΟΠΑΜ, δεν αρκούνται στο να τραβάνε μεμονωμένα φωτογραφίες και στη συνέχεια να τις βλέπουν όλοι μαζί. Σε αντιπαραβολή με διάφορα γκρουπ φωτογραφίας που συντίθενται προκειμένου να κάνουν κάποια μαθήματα και στη συνέχεια να εκθέσουν ένα σύνολο από ατομικές δημιουργίες. τα μέλη της οργανώνουν ομαδικές εξορμήσεις στις οποίες φωτογραφίζουν όλοι μαζί και κάθε εβδομάδα αποφασίζουν ένα θέμα το οποίο θα αποτελέσει το επίκεντρο των φωτογραφικών τους συνθέσεων μέχρι την επόμενη συνάντηση. Αυτά τα θέματα είναι και οι πηγές απ’ όπου θα αντληθεί υλικό για τις εκθέσεις της ομάδας.

Η ομάδα έχει ως κύριο στόχο να βελτιώνεται και να δένεται κάθε εβδομάδα και περισσότερο και να αποκτήσει αρκετό υλικό ώστε να μπορέσει να ομορφύνει την πόλη της Μυτιλήνης, παρουσιάζοντας εκθέσεις τόσο σε εκθεσιακούς χώρους, όσο και στα αγαπημένα μας καφέ και στους δρόμους.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΦΟΠΑΜ στο Facebook, να δείτε τα έργα της και να πείτε τη γνώμη σας γι αυτά στο Deviantart.

H ΦΟΠΑΜ συναντίεται κάθε Τρίτη 21:00-00:00 και κάθε Κυριακή 14:00-17:00 στο Κτίριο Χατζηγιάννη (Πατρ. Γρηγορίου 13, πίσω από τη Πλατεία Σαπφούς) στην Μυτιλήνη.