Επίσκεψη της 6ης τάξης του 14ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας στη ΛΕ.Φ.Κ.Κ.

Φωτογραφία από την εκδήλωση
· το fmag ήταν εκεί // Δημοσίευση: 27 Μάιος 2012

ενημέρωση και ξενάγηση των μαθητών στο χώρο του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, οι μαθητές της 6ης τάξης του 14ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας με τη δασκάλα τους Κ. Ρίτσα Τσουκαλά, επισκέφθηκαν το χώρο του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου της Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους υπεύθυνους του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου σχετικά με την τεχνολογική εξέλιξη της φωτογραφίας και μέσα από τα σχετικά εκθέματα να κατανοήσουν τα στάδια εξέλιξής της από την εποχή της πρώτης φωτογραφίας έως τη σημερινή ψηφιακή φωτογραφία.

φωτογραφία - Μάρκος Ψηφής

Παράλληλα οι μαθητές ενημερώθηκαν για διάφορα επιμέρους τεχνικά θέματα, που αφορούν τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή φωτογραφιών από την παλιά Καρδίτσα, με παράλληλη επεξήγηση από τους υπεύθυνους του Μουσείου και την ανοιχτή πρόσκληση προς τους νεαρούς συμπολίτες μας ώστε όσοι ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο, να συμμετέχουν με κάθε ευκαιρία στις εκδηλώσεις της ΛΕΦΚΚ.

φωτογραφία - Μάρκος Ψηφής

Το ΦωτοΚινηματογραφικό Μουσείο της ΛΕ.Φ.Κ.Κ., βρίσκεται στην οδό Πλαστήρα, στη Δημοτική Αγορά (κατάστημα Ι 28,) και είναι ανοιχτό για τους φίλους της φωτογραφίας κάθε Τρίτη και Πέμπτη (ώρες λειτουργίας: 20.30 – 21.30 μ.μ.).