Εκπαιδευτική επίσκεψη στη ΛΕ.Φ.Κ.Κ.

λογότυπο φορέα
· Διάφορα · Καρδίτσα // Δημοσίευση: 14 Δεκ 2015

το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Τριάδος στο Φωτοκινηματογραφικό Μουσείο της ΛΕ.Φ.Κ.Κ

Την Τετάρτη το πρωί (9/12/15), οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Τριάδας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή τους Κο Αθανασίου Πέτρο και τους δασκάλους Κο Πρεβέντη Αθανάσιο, Τζέκου Αναστασία, Μηλίτση Αικατερίνη και Μήτσιου Ευρυδίκη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη ΛΕ.Φ.Κ.Κ. και το ΦωτοΚινηματογραφικό της Μουσείο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν, από τους υπεύθυνους του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου και της ΛΕ.Φ.Κ.Κ., σχετικά με την τεχνολογική εξέλιξη της φωτογραφίας και μέσα από τα σχετικά εκθέματα, να κατανοήσουν τα στάδια εξέλιξής της από την εποχή της πρώτης φωτογραφίας έως τη σημερινή ψηφιακή φωτογραφία.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν:

α) προβολή - παρουσίαση με θέμα την παλιά Καρδίτσα. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από το 1900 μέχρι και την δεκαετία του ’60.

β) προβολή - παρουσίαση με θέμα το ποδήλατο, ειδικότερα για την ιστορία του ποδηλάτου στην Καρδίτσα και το ποδήλατο στην καθημερινή ζωή στη σύγχρονη Καρδίτσα. Εκτός των άλλων, η προβολή περιλάμβανε και πολλές φωτογραφίες με τα πολλά και ποικίλα είδη ποδηλάτων, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα.

Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δούνε έκθεση φωτογραφίας από παλαιότερη έκθεση μελών της ΛΕ.Φ.Κ.Κ. με τίτλο «ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ»

Το ΦωτοΚινηματογραφικό Μουσείο της ΛΕ.Φ.Κ.Κ., βρίσκεται στην οδό Πλαστήρα, στη Δημοτική Αγορά (κατάστημα Ι 28,) και είναι ανοιχτό για τους φίλους της φωτογραφίας (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 13:00 π.μ.).