Επίσκεψη στη ΛΕ.Φ.Φ.Κ

φωτογραφία εκδήλωσης
· Διάφορα · Καρδίτσα // Δημοσίευση: 28 Mar 2015

επίσκεψη μαθητών στη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας

Την Πέμπτη το πρωί (26/03/15), οι μαθητές της Πέμπτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, με την Κα Αγγελική Παπαδοπούλου δασκάλα των αγγλικών και τον δάσκαλο της θεατρικής αγωγής Κο Αρτέμη Αρκουμάνη, υπεύθυνοι του PROJECT let’s sprechen pour le ve’lo (Ας μιλήσουμε για το ποδήλατο), πραγματοποίησαν επίσκεψη στη ΛΕ.Φ.Κ.Κ. και το ΦΩΤΟΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟ. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψής τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους υπεύθυνους του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου και της ΛΕ.Φ.Κ.Κ. σχετικά με την τεχνολογική εξέλιξη της φωτογραφίας και μέσα από τα σχετικά εκθέματα, να κατανοήσουν τα στάδια εξέλιξής της από την εποχή της πρώτης φωτογραφίας έως τη σημερινή ψηφιακή φωτογραφία.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση σε Power Point με θέμα το ποδήλατο, η ιστορία του ποδήλατου στην Καρδίτσα και το ποδήλατο στη σύγχρονη Καρδίτσα.

Επίσης έγινε προβολή φωτογραφιών με πολλά είδη ποδηλάτων από την δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Τέλος οι μαθητές είδαν έκθεση φωτογραφίας, με θέμα το ποδήλατο (από παλιότερη έκθεση μελών της ΛΕ.Φ.Κ.Κ.)

Το ΦωτοΚινηματογραφικό Μουσείο της ΛΕ.Φ.Κ.Κ., βρίσκεται στην οδό Πλαστήρα, στη Δημοτική Αγορά (κατάστημα Ι 28,) και είναι ανοιχτό για τους φίλους της φωτογραφίας (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από 11:00 – 13:00)