Φίλοι της Φωτογραφίας

Λογότυπο Φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Καλαμάτα

Οι Φίλοι της Φωτογραφίας είναι μια φωτογραφική ομάδα (άτυπη) που δημιουργήθηκε την 1η Αυγούστου 2012 από δύο φίλους ερασιτέχνες φωτογράφους, με σκοπό να μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας σε όλους όσους αγαπούν αυτό το αντικείμενο, μέσα από ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το ξεκίνημα μιας ομάδας φωτογραφίας στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας και παρά τη θετική ανταπόκριση από τους υπευθύνους, δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση της ιδέας λόγω των πολλών ομάδων που δραστηριοποιούνται εκεί.

Έτσι, ο ένας εκ των δύο φίλων, με δική του πρωτοβουλία και με τη βοήθεια και του άλλου φίλου, δημιούργησε μέσα από το facebook την ομάδα αυτή, η οποία προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα φωτογραφίας σε όλους όσους αγαπούν αυτό το αντικείμενο και θέλουν να μάθουν μερικά πράγματα. Οι Φίλοι της Φωτογραφίας δεν είναι σωματείο. Είναι μια άτυπη ομάδα, που σημαίνει ότι δεν έχει καταστατικό, δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο, δεν έχει συνδρομές. Ακολουθεί τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, που τα πάντα είναι δωρεάν για όλους και φυσικά συνεργάζεται με αυτό.

Τα μαθήματα της ομάδας γίνονται στο βαγόνι του ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ στο πάρκο του ΟΣΕ (δίπλα στο αναψυκτήριο). Μέσα στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της ομάδας, περιλαμβάνονται τα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα φωτογραφίας, διάφορες εξορμήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας και διάφορες εκδρομές για να γίνεται καλύτερα η πρακτική εξάσκηση, διαλέξεις από επαγγελματίες φωτογράφους της πόλης μας, διάφορες προβολές, έκθεση φωτογραφίας των μελών, συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας (αναπαράσταση απελευθέρωσης Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου κλπ) κ.α.

Για να προωθήθεί περισσότερο η ομάδα, έχει φτιάξει email, ιστοσελίδα και ιστολόγιο, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να βλέπει τη δουλειά της. Είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου που του αρέσει η φωτογραφία και θέλει να μάθει περισσότερα για το αντικείμενο αυτό.