Φωτογραφική Ομάδα “35mm”

Λογότυπο Φορέα
· Λέσχες - Ομάδες · Θεσσαλονίκη

Η φωτογραφική ομάδα “35mm” ιδρύθηκε το 2010 και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα έχει οργανώσει 17 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (όπως στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, στο Στέκι Μεταναστών της Αθήνας, στη Μονή Λαζαριστών, στο Συνεργατικό Καφέ-Bar-Βιβλιοπωλείο "Belleville sin Patron" και στον Κοινωνικό Χώρο “ArtLab Occupato” του Δήμου της Πάρμας, στην Ιταλία κ.α.)

Η ομάδα απαρτίζεται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Κοινό γνώρισμα όλων όσων συμμετέχουν στην ομάδα είναι η αγάπη για τη φωτογραφία και η διάθεση να αποτυπώσουν με αυτόν τον τρόπο εικόνες και συναισθήματα που αντιλαμβάνονται κάθε στιγμή και θέλουν να εξωτερικεύσουν και να μοιραστούν με τον κόσμο. Μέσα από τις εκθέσεις της η ομάδα εστιάζει κυρίως στη φωτογραφία δρόμου και, ανάμεσα σε άλλα, επιδιώκει να τονίσει τα θέματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, προβάλλοντας εικόνες της καθημερινότητας που όλοι βλέπουμε γύρω μας, αλλά τις απωθούμε. Εικόνες, όμως, που είναι η πραγματικότητα της εποχής μας.

Οι συναντήσεις και τα μαθήματα της ομάδας πραγματοποιούνται μία ή και δύο φορές την εβδομάδα. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και οι εκπαιδευτές είναι εθελοντές. Η ομάδα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν έχει οικονομικούς πόρους. Η διοργάνωση των εκθέσεων στηρίζεται αποκλειστικά στην προσωπική συνδρομή των μελών της.