Φωτογραφική Ομάδα Art8

λογότυπο Φωτογραφική Ομάδα "Art8"
· Λέσχες - Ομάδες · Αγρίνιο

Αυτό που μας κρατάει στην φωτογραφία, αυτό που μας κρατάει στην Τέχνη, είναι η διαδικασία. Η χαρά της διαδικασίας και όχι τόσο του αποτελέσματος ή οποιουδήποτε στόχου.

Πλάτων Ριβέλλης

Η αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον κάποιον ανθρώπων για την φωτογραφική τέχνη, αποτέλεσε το κίνητρο για τον Σύλλογο «Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου» της δημιουργίας ενός νέου τμήματος, που θα έχει ως στόχο την διάχυση της γνώσης που συνδέεται με την φωτογραφία.

Ο Σύλλογος ο οποίος είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1999, με σκοπό την διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όπου κατέχει στο ενεργητικό του, εκτός από το νεοσύστατο τμήμα Φωτογραφίας και τμήματα με τις εξής δραστηριότητες: Παραδοσιακός Χορός, Τραγούδι και Θέατρο.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η δράση της φωτογραφικής Ομάδας Art8 κάπου στις αρχές Οκτώβρη 2012 με ολιγομελή πυρήνα από ερασιτέχνες αλλά παθιασμένους φωτογράφους με σκοπό:

  • Την προώθηση και διάδοση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το γνωστικό και καλλιτεχνικό επίπεδο των μελών.
  • Την διεύρυνση του κύκλου των φίλων της φωτογραφίας, ανεξαρτήτου ηλικίας με την προσέλκυση νέων μελών μέσα από την ανάδειξη των δραστηριοτήτων της.
  • Την δημιουργία εκδηλώσεων φωτογραφικού ενδιαφέροντος, σκοπεύοντας να φέρει σε επαφή και την τοπική κοινωνία με την συναρπαστική τέχνη της φωτογραφίας καθώς και την προβολή της πόλης μέσα από αυτές.

Οι συναντήσεις της ομάδας διεξάγονται κάθε εβδομάδα στο στέκι του συλλόγου και κατά την διάρκειά τους πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα φωτογραφίας, καθώς και αναφορές στο έργο σημαντικών φωτογράφων μέσο προβολών.

Επίσης η ομάδα διοργανώνει τακτικές φωτογραφικές εξορμήσεις εντός και εκτός πόλεως στα πλαίσια της πρακτική εξάσκησης, καθώς και συναντήσεις με φωτογραφικές λέσχες, ομάδες, συλλόγους άλλων περιοχών.

Η Φωτογραφική Ομάδα Art8 είναι ανοιχτή και διαθέσιμη να δεχτεί ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία με σκοπό τη γνώση και τη διάδοσή της.
Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 21:00-23:00 (υπεύθυνος, Π. Καλτσάς)
και Τετάρτη 19:00-22:00 (με τον δάσκαλο φωτογραφίας, Δ. Δημητρίου) στον χώρο του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου (Γαλάνη 4 & Ηρ.Πολυτεχνείου-Πλατεία Χατζοπούλου)