Φωτογραφική Εκπαίδευση 2013-2014

Φωτογραφία Άρθρου
· Διάφορα // Δημοσίευση: 29 Αυγ 2013

ένα αφιέρωμα στη φωτογραφική εκπαίδευση

Αποχαιρετάμε σε λίγες μέρες το καλοκαίρι και σύντομα αρκετοί νέοι θα αναζητήσουν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Πολλοί επίσης θα είναι εκείνοι που θα θελήσουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις μέσα από μαθήματα – σεμινάρια φωτογραφίας κάποιου φορέα, ώστε να ξεκινήσουν ερασιτεχνικά την ενασχόληση τους με την φωτογραφία.

Το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θέλοντας να βοηθήσει όσους επιθυμούν να σπουδάσουν ή να ασχοληθούν πιο συστηματικά με την τέχνη της Φωτογραφίας, ερεύνησε τον Ελληνικό φωτογραφικό χώρο και παρουσιάζει έναν οδηγό πάνω στη φωτογραφική εκπαίδευση.

Παράλληλη έρευνα αποτελεί το "Φωτοδίκτυο". Μία προσπάθεια καταγραφής όλων των φορέων, ιδρυμάτων και σχολών που έχουν σχέση με τη φωτογραφία στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενο με την ταυτότητα - δράση - ιστορικό της ομάδας τους καθώς και το λογότυπο τους. Κάθε χρόνο μπορείτε να επιλέγετε και μία ενδεικτική φωτογραφία μαζί με το λογότυπο.

Ο οδηγός σπουδών παρέχεται επίσης σε μορφή pdf και xps.

Φωτογραφική Εκπαίδευση 2012-2013 [PDF]

Φωτογραφική Εκπαίδευση 2012-2013 [XPS]

 

 

--

 

Περιεχόμενα

// Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

// Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση

// Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης

// Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών

// Εναλλακτικές Σπουδές - Εξ' Αποστάσεως

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ανοιχτή Εκπαίδευση

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ιδιαίτερα Μαθήματα

// Σεμινάρια - Μαθήματα Φωτογραφίας
(Γεωγραφικά Ταξινομημένα)
Αγρίνιο - Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Άμφισσα - Βόλος - Ζάκυνθος - Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη - Θήβα - Καβάλα - Καλαμάτα - Καρδίτσα - Καστοριά - Κέρκυρα - Κοζάνη - Κομοτηνή - Λαμία - Λάρισα - Λιβαδειά - Μυτιλήνη - Πάτρα - Πειραιάς - Πρέβεζα - Ρόδος - Σπάρτη - Σύρος - Τρίκαλα - Φιλιππιάδα - Φλώρινα - Χαλκίδα - Χανιά

 

 

 

 

// Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

Στην Ελλάδα, με βάση τον Ν. 2916/2001, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίζεται σε Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η οποία παρέχεται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια), και σε Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση, η οποία παρέχεται στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Με νόμο του  1992 ιδρύθηκε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (E.A.Π.), το οποίο παρέχει εξ αποστάσεως προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Στην Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση ανήκουν τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η φοίτηση στα Πανεπιστήμια διαρκεί τέσσερα (4) έτη ή περισσότερα, αναλόγως της ειδικότητας.

Οι σπουδές στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα, σε σύγκριση με αυτές στα Πανεπιστήμια, έχουν περισσότερο εφαρμοσμένο χαρακτήρα. Η φοίτηση  διαρκεί τέσσερα (4) έτη.

Στην Ανώτερη Βαθμίδα Εκπαίδευσης υπάγονται οι Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές, οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οι Ανώτερες Σχολές Χορού και Δραματικής Τέχνης, οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, οι Ανώτερες Σχολές Υπαξιωματικών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η Ανώτερη Σχολή Αστυφυλάκων.

 

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) - Αθήνα

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) ιδρύθηκε το Γενάρη του 1837. Από το 1930 είναι αυτοτελές Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα ισότιμο προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών είναι αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και λειτουργεί με την εποπτεία του Κράτους. Σκοπός της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών είναι να αναπτύσσει τις καλλιτεχνικές δεξιότητες των φοιτητών και να τους παρέχει τις αναγκαίες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις γύρω από τις εικαστικές τέχνες μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας και να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

'Εδρα
Έως το 1940 η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στεγαζόταν αποκλειστικά στο κεντρικό κτίριο Αβέρωφ της Πατησίων, που τώρα χρησιμοποιείται κυρίως από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σήμερα η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στεγάζεται στα ακόλουθα κτίρια:

Κεντρικό: Πατησίων 42, Τ.Κ. 10682 Αθήνα, τηλ. 210 38 16 930
Πειραιώς 256, Τ.Κ. 18233 Αγ. Ι. Ρέντης, τηλ. 210 48 01 260

Στο κτίριο της οδού Πατησίων 42 στεγάζονται η Πρυτανεία, οι Διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, η Επιτροπή Ερευνών, το γραφείο ERASMUS, το γραφείο Διεθνών Σχέσεων, ο Εκδοτικός Οργανισμός της ΑΣΚΤ και το Τυπογραφείο.

Στο κτίριο της οδού Πειραιώς 256 στεγάζονται όλα τα Εργαστήρια Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, τα Εργαστήρια των συμπληρωματικών υποχρεωτικών μαθημάτων και των κατ΄επιλογην υποχρεωτικών εργαστηριακών μαθημάτων, η αίθουσα των θεωρητικών μαθημάτων και προβολών, η Βιβλιοθήκη, ο εκθεσιακός χώρος, η αίθουσα θεάτρου, η αίθουσα κινηματογράφου, άλλες αίθουσες διδασκαλία των μαθημάτων της Νωπογραφίας και Τεχνικής των Φορητών Εικόνων, της Σκηνογραφίας, του Ψηφιδωτού, των Γραφικών Τεχνών, των Υλικών και Τεχνολογίας Υλικών, του Μαρμάρου, της Γυψοτεχνίας, του Ξύλου, του Μετάλλου, και της Κεραμικής. Επίσης, η αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος "Γυμνού Νυκτός", και το εστιατόριο

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών διαθέτει επίσης έξι Καλλιτεχνικούς Σταθμούς στις ακόλουθες περιοχές: Καλλιτεχνικός Σταθμός Δελφών, Καλλιτεχνικός Σταθμός Μήθυμνας Λέσβου, Καλλιτεχνικός Σταθμός Μυκόνου, Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρεθύμνου, Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρόδου και Καλλιτεχνικός Σταθμός Ύδρας.

Πρόσφατα περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Σχολής ακίνητα για τη δημιουργία Καλλιτεχνικών Σταθμών στην Παροικιά Πάρου, στο Μονοδέντρι Ιωαννίνων και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, που θα λειτουργήσουν μελλοντικά.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις  
Δικαίωμα συμμετοχής στις εισιτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών έχουν:
α. Οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Λυκείου ή εξατάξιου ή επτατάξιου ή οκτατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.
β. Σε ποσοστό μέχρι 15% επί του εκάστοτε οριζόμενου αριθμού εισακτέων οι κάτοχοι απολυτηρίου τριτάξιου Γυμνασίου ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξατάξιου ή επτατάξιου ή οκτατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, εφόσον έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, διαπιστωμένη με απόφαση της Επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων της Σχολής.

Προκήρυξη εισιτηρίων εξετάσεων
Οι εισιτήριες εξετάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών γίνονται το μήνα Σεπτέμβριο.
Τις εισιτήριες εξετάσεις προκηρύσσει η Σύγκλητος της Σχολής.
Η προκήρυξη αναρτάται υποχρεωτικά στον πίνακα ανακοινώσεων της Σχολής, ανακοινώνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και περίληψη της δημοσιεύεται σε δύο (2) τουλάχιστον ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 (αρχείο word - Μέγεθος Αρχείου: 333 kB)
(Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που υποβάλλονται στη Γραμματεία  του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (Πατησίων 42) από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013)

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013-2014 (αρχείο word - Μέγεθος Αρχείου: 36.5 kB)

Ιστοσελίδα: http://www.asfa.gr/
Ιστοσελίδα: http://www.photography.asfa.gr/ Εργαστήριο Φωτογραφίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

 

 

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Θεσσαλονίκη

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το πανεπιστημιακό έτος 1984-1985. Οι χώροι διδασκαλίας του Τμήματος μοιράζονται ανάμεσα στο κτίριο της οδού Παύλου Μελά 40 (1ος όροφος: Βιβλιοθήκη/ 4ος - 5ος όροφος, Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφεία Καθηγητών), στις εγκαταστάσεις εργαστηρίων στη Σταυρούπολη, Ικονίου 1 και τις νέες εγκαταστάσεις στη Θέρμη, απέναντι από τον οικισμό «Λήδα – Μαρία» και στο κτίριο Thomas, Θέρμη (9ο χιλ.Θεσ/νίκης- Θέρμης). Η Γραμματεία του Τμήματος στεγάζεται στο κτίριο Διοίκησης, στον πρώτο όροφο.

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ διαθέτει τα εξής εργαστήρια:
Εργαστήρια Ζωγραφικής
Εργαστήριο Γλυπτικής
Εργαστήριο Χαρακτικής

Οι φοιτητές/τριες διδάσκονται όλα τα σχετικά με την έννοια και την πρακτική της Τέχνης που μαθαίνουν. Οι διδάσκοντες μεταδίδουν όχι μόνο τεχνικές γνώσεις, αλλά και μια ορισμένη αντίληψη για την τέχνη. Καθώς η αντίληψη αυτή ενδέχεται να έρχεται σε σύγκρουση με μιαν άλλη, εξίσου θεμιτή αντίληψη άλλου διδάσκοντος για το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, δίνει στο φοιτητή ή την φοιτήτρια το δικαίωμα όχι μόνο να επιλέγει αρχικά, αλλά και να αλλάζει διδάσκοντα, έως και τρεις φορές κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Εισιτήριες Εξετάσεις 2013
Από την Επιτροπή Εισιτηρίων Εξετάσεων ανακοινώνεται ότι οι εισιτήριες εξετάσεις, για την εισαγωγή σπουδαστών   στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα αρχίσουν την 9η Σεπτεμβρίου 2013.
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβληθούν από την 26η Αυγούστου 2013 έως και την 31η Αυγούστου 2013, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Ικονίου 1 Σταυρούπολη.

Περισσότερες πληροφορίες:
Υποβολή δικαιολογητικών για συμμετοχή υποψηφίων στις εισιτήριες εξετάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ

Ιστοσελίδα: http://www.vis.auth.gr/

 

 

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Φλώρινα

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα ιδρύθηκε με το Π.Δ.181/31 Αυγούστου 2006. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Τμήματος και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών/τριών ορίζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών έχει ως αποστολή:
α)   Να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση στα επιστημονικά αντικείμενα της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των εφαρμοσμένων τεχνών, όπως ιδίως της φωτογραφίας -  βίντεο, των ψηφιακών μορφών τέχνης (κινούμενο σχέδιο, τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα – animation), της εικονογράφησης εντύπων, της μελέτης και σχεδίασης σύγχρονων αντικειμένων βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής (design) και της διακόσμησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και των επιρροών της από τα μεγάλα εικαστικά ευρωπαϊκά ρεύματα.
β)   Να παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία και
γ)   Να παρέχει ειδική μόρφωση και κατάρτιση των φοιτητών/τριών για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Φοίτηση - Διάρκεια Σπουδών
Ο αριθμός των κατ’ έτος εισακτέων στο Τμήμα ορίζεται με τη διαδικασία του άρθρου 1 παρ. 5 του ν.1351/1983 (Α’ 56), όπως ισχύει κάθε φορά.
Η εισαγωγή φοιτητών/τριών στο Τμήμα γίνεται με τη διαδικασία του εδαφ. γ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2525/1997 (Α’ 188), όπως ισχύει κάθε φορά και
Η ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης στο Τμήμα για τη λήψη του πτυχίου ορίζεται σε δέκα (10) εξάμηνα σπουδών.

Επαγγελματική Κατοχύρωση
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής ενασχόλησης σε φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την τέχνη σε μία ή περισσότερες κατευθύνσεις ή ειδικεύσεις από αυτές που λειτουργούν στο Τμήμα.
Ακόμη έχουν τη δυνατότητα ενασχόλησης στην εκπαίδευση ή και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Για τον διορισμό στην εκπαίδευση απαραίτητη προϋπόθεση εκτός του πτυχίου είναι και η κατοχή πιστοποιητικού θεωρητικών και ιστορικών σπουδών, το οποίο χορηγείται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο πρόγραμμα και στον κανονισμό σπουδών του Τμήματος.

Εισαγωγή Φοιτητών
Οι εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος δεν υπάγονται στο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και διενεργούνται σύμφωνα με το Π.Δ. 169/2006 και την Υ.Α. φ151/89700β6/5-9-2006 (ΦΕΚ 1358/14-9-2006 τ.Β΄) με ειδικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη της Φλώρινας

∆ικαιολογητικά, χρόνος και τόπος υποβολής τους
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται κάθε χρόνο στη γραμματεία του τμήματος από 1 μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου και είναι:
α)   αίτηση συμμετοχής.
β)   τίτλος σπουδών και
γ)   δύο (2) μικρές φωτογραφίες του υποψηφίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή φοιτητών δείτε εδώ

Πόλη: Φλώρινα
Ιστοσελίδα: http://www.eetf.uowm.gr/

 

 

Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το Σεπτέμβριο του 2000. Αποστολή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης είναι να καλλιεργεί και να προάγει τις εικαστικές τέχνες με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία, να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια καλλιτεχνική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αναβαθμίζοντας την καλλιτεχνική και αισθητική παιδεία να τους εκπαιδεύει στην Ιστορία και τη Θεωρία της Τέχνης, και να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-007 λειτουργούν δύο κατευθύνσεις σπουδών, η κατεύθυνση των Εικαστικών και η κατεύθυνση Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης σύμφωνα την Υπουργική Απόφαση αριθμ.67344/Β1/22-7-2009 (ΦΕΚ 1476 τ. Β'). Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μία από τις δύο κατευθύνσεις, η οποία και αναγράφεται στο πτυχίο του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Οι φοιτητές, αφού λάβουν τις απαραίτητες γενικές γνώσεις (μαθήματα κορμού), ακολουθούν μια από τις δύο κατευθύνσεις του Τμήματος και καλούνται να κτίσουν πάνω σε αυτές το πρόγραμμα σπουδών επιλέγοντας τα γνωστικά αντικείμενα που διαμορφώνουν την αντίστοιχη κατεύθυνση ώστε να τους προσφέρει την εξειδίκευση στο αντικείμενο της επιλογής τους.

Ειδικότερα για την κατεύθυνση των Εικαστικών, ο φοιτητής επιλέγει το κύριο εργαστήριο με αυξημένες διδακτικές ώρες, το οποίο πλαισιώνεται από έναν αριθμό αντίστοιχων εργαστηρίων. Το πρόγραμμα σπουδών στη κατεύθυνση των Εικαστικών Τεχνών καταρτίστηκε με βάση την αντίληψη ότι ο σύγχρονος καλλιτέχνης πρέπει να έχει επαρκή γνώση βασικών εννοιών της Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης. Επιπροσθέτως, παρακολουθεί μαθήματα που αφορούν την Παιδαγωγική, την Ψυχολογία και τη Διδακτική της Τέχνης.

Οι φοιτητές που επιλέγουν την κατεύθυνση Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης ειδικεύονται στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο που καλύπτει την ελληνική και την ευρωπαϊκή τέχνη. Το πρόγραμμα σπουδών ενισχύεται από συναφή επιστημονικά αντικείμενα, όπως η Φιλοσοφία, η Ιστορία των Αισθητικών Θεωριών, η Μουσειολογία, η Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, η Ανθρωπολογία της Τέχνης και η Κριτική. Επιπλέον, οι φοιτητές αποκτούν βασικές γνώσεις στις τεχνικές της τέχνης παρακολουθώντας υποχρεωτικά και επιλεγόμενα εικαστικά εργαστήρια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον κανονισμό των σπουδών μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών [λήψη αρχείου].

Πόλη: Ιωάννινα
Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Μεταβατικό Κτίριο (1ος όροφος), T.K. 45110, Ιωάννινα
Επικοινωνία: Τ:2651007183, F:2651007065, E: gramarts@cc.uoi.gr
Ιστοσελίδα: http://arts.uoi.gr/

 

Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Την τελευταία δεκαετία οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων, σε συνδυασμό με τις αναζητήσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής, ορίζουν ένα νέο πεδίο έκφρασης και δημιουργίας. Στο πλαίσιο αυτό η συστηματική εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών και καλλιτεχνών στον τομέα της Οπτικοακουστικής Τέχνης συνιστά πρωταρχική ανάγκη. Οι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, όμως, που απαιτούνται στην παραγωγή κατάλληλα εκπαιδευμένων ατόμων, ειδικών στους παραπάνω τομείς, παρέχονται σήμερα μεμονωμένα και σε ελλιπή βαθμό από διάσπαρτες και ξένες μεταξύ τους εκπαιδευτικές μονάδες του συστήματος της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας ιδρύθηκε το 2004 στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ, με σκοπό να καλύψει για πρώτη φορά στη χώρα μας την έλλειψη αυτή. Είναι ένα υβριδικό Τμήμα όπου έμφαση δίδεται στην σύγκλιση της τέχνης με την τεχνολογία στο πεδίο της έρευνας και της διδασκαλίας. Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης εναρμονίζεται με τα σύγχρονα διεθνή ερευνητικά δεδομένα του ψηφιακού πολιτισμού.

Αποστολή

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, σύμφωνα με τον Ιδρυτικό του νόμο (Ν.325/2004), έχει ως αποστολή: να καλλιεργεί και να προάγει την οπτικοακουστική έκφραση μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και της μαζικής επικοινωνίας

Τακτικοί Στόχοι

Οι Τακτικοί Στόχοι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας ορίζονται ως:

1.διδασκαλία νέων μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης,
2.επιστημονική έρευνα γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην παραγωγή,
3.επεξεργασία του ήχου και της εικόνας, και οι νέες καλλιτεχνικές μορφές που προκύπτουν από αυτές,
4.εφαρμογή των παραπάνω στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της επικοινωνίας.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας έχει τεθεί σε ισχύ από το Ακαδημαϊκό Έτος 2008 – 2009. Σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη Συνθήκη της Bologna και υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς-Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (European Credit Transfer Units ECTS).

Το Πρόγραμμα Σπουδών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων της εικόνας και του ήχου προσφέροντας ένα ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο. Συνδυάζει την μελέτη των παραδοσιακών τρόπων έκφρασης με την διερεύνηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η χρήση των νέων μέσων. Η οικειοποίηση της γλώσσας της οπτικής επικοινωνίας, ο επαναπροσδιορισμός της διαδικασίας αντίληψης των οπτικοακουστικών πληροφοριών, η καλλιέργεια της ικανότητας οπτικοακουστικής αποτύπωσης των ιδεών, οδηγούν στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων, αλλά και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Στους επιμέρους στόχους του προγράμματος σπουδών εντάσσονται η οικειοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος, η εξοικείωση με τα κινήματα του εικοστού αιώνα και τις σύγχρονες εξελίξεις στις τεχνολογίες του ήχου και της εικόνας, η σύνθεσή τους και οι προεκτάσεις τους στις τεχνολογίες νέων μέσων και ιδιαίτερα η πλήρης ανάπτυξη των δυνατοτήτων δημιουργίας που προσφέρουν τα νέα μέσα στην Τέχνη.

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στηρίζεται στο τρίπτυχο:

Θεωρία + Τεχνολογία + Τέχνη

Η οργανωτική δομή του Προγράμματος Σπουδών παρουσιάζεται στο παρακάτω διάγραμμα και έχει τρεις Θεματικούς Τομείς, δύο οριζόντιους (Θεωρία, Τεχνολογία) και έναν κάθετο (Τέχνη), ο οποίος έχει τρεις άτυπες κατευθύνσεις (Ήχου, Εικόνας, Ήχου & Εικόνας)

Ο Θεωρητικός Θεματικός Τομέας περιλαμβάνει μαθήματα γύρω από την ιστορία και την θεωρία των οπτικοακουστικών τεχνών, την φιλοσοφία της επικοινωνίας και την σημειολογία των μέσων, την παιδαγωγική των οπτικοακουστικών μέσων, την πολιτιστική διαχείριση, καθώς και μαθηματικά και εισαγωγή στην επιστημονική μεθοδολογία.

Ο Τεχνολογικός Θεματικός Τομέας περιλαμβάνει μαθήματα γύρω από την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία των οπτικοακουστικών μέσων, με έμφαση στην Πληροφορική και τις εφαρμογές της.

Τα περισσότερα μαθήματα του Θεωρητικού Τομέα και του Τεχνολογικού Τομέα είναι υποχρεωτικά.

Ο κάθετος Θεματικός Τομέας του προγράμματος σπουδών, αυτός της Τέχνης, συμπεριλαμβάνει δημιουργικά μαθήματα, όπως Επαγγελματική Φωτογραφία, Ηλεκτρονική Μουσική, Γραφικές-Γραφιστικές Τέχνες, Μοντάζ Κινούμενης Εικόνας, Διαδραστικά Συστήματα Ήχου, Εγκαταστάσεις & Οπτικοακουστικά Μέσα, Τέχνη Υπολογιστή-Τέχνη Διαδικτύου, Εμψύχωση Τρισδιάστατων Μοντέλων, Διαδραστικά Συστήματα Ψυχαγωγίας, Εικονογράφηση Κόμικς & Εφαρμογές Κινούμενης Εικόνας, Εικονική-Επαυξημένη Πραγματικότητα, Πολυμεσικές Εφαρμογές Ψηφιακών Συλλογών Τέχνης.

Τα περισσότερα μαθήματα του Θεματικού Τομέα της Τέχνης είναι επιλογής (ειδικά στα προχωρημένα εξάμηνα σπουδών). Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το πρόγραμμα σπουδών εξαιρετικά καινοτόμο καθώς παρέχει την δυνατότητα στους φοιτητές να δημιουργήσουν δυναμικά μία εξατομικευμένη κατεύθυνση σπουδών, η οποία, αν και άτυπη, ανταποκρίνεται στα δικά τους ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις.

Οι φοιτητές, κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών τους, εκτός από ατομικές και ομαδικές εργασίες (πρακτικές και θεωρητικές), παρουσιάζουν εργασίες τους σε εκθέσεις και εκδηλώσεις σε πραγματικούς χώρους ή στο διαδίκτυο. Επίσης, μέρος του Προγράμματος Σπουδών αποτελούν οι ημερίδες, το ετήσιο φεστιβάλ, το πρόγραμμα ομιλιών και σεμιναρίων, στο πλαίσιο των οποίων έρχονται οι φοιτητές σε επαφή με προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης, καθώς και οι εκπαιδευτικές εκδρομές/επισκέψεις σε καλλιτεχνικούς χώρους και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η διδακτική δραστηριότητα υποβοηθείται και συμπληρώνεται μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης e-class του Ιονίου Πανεπιστημίου, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές της και προσφέροντας ένα ισχυρό μέσο ανταλλαγής πληροφορίας και επικοινωνίας μεταξύ των διδασκόντων και των φοιτητών.

Κατατακτήριες Εξετάσεις 2013 – 2014
Ανακοίνωση Κατατάξεων Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας 2013-2014
(μορφή αρχείου .pdf)

Υποβολή αιτήσεων
Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν από 1 έως 15 Νοεμβρίου 2013 στη Γραμματεία του Τμήματος (Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα, Τηλ.: 26610 87860/87861).

Εξετάσεις
Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από 1 έως 20 Δεκεμβρίου 2013 στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Πλατεία Τσιριγώτη 7, Κέρκυρα.

Πόλη: Κέρκυρα
Διεύθυνση: Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100, Κέρκυρα
Επικοινωνία: Τ: 26610 87860-1, F: 26610 87866, E: audiovisual@ionio.gr
Ιστοσελίδα: http://avarts.ionio.gr/

 

 

Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών - ΤΕΙ Αθήνας

Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών έχει σαν αποστολή την θεωρητική, εικαστική και τεχνολογική εκπαίδευση των φοιτητών στους τομείς της φωτογραφίας και του βίντεο, με στόχο την μελέτη και έρευνα του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού και την δημιουργική ανάπτυξη των γνώσεων στα πεδία των εφαρμογών και των τεχνών.

Προοπτικές Απασχόλησης
Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των τετραετών σπουδών τους εκπαιδεύονται διεξοδικά στα θεωρητικά, εικαστικά και τεχνικά ιδιώματα της φωτογραφικής εικόνας και του βίντεο. Εφοδιαζόμενοι με τις απαραίτητες γνώσεις αρθρώνουν δημιουργικά τις προσωπικές τους μεθοδολογίες και καινοτόμες σκέψεις, σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων πεδίων εφαρμογής στους τομείς της τέχνης, της φωτοδημοσιογραφίας, της διαφήμισης και του βίντεο.

H ταχύτατη, δυναμική και πολυσχιδής ανάπτυξη των ψηφιακών οπτικών μέσων προσφέρει την εγγύηση ενός βέβαιου και δημιουργικού μέλλοντος σε σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών μπορούν να απασχοληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ερευνητές και μελετητές, καλλιτέχνες, ή στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν ως εκπαιδευτικοί ή να επιμεληθούν εκθέσεις, εκδόσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικών και καλλιτεχνικών φορέων.

Απόφοιτοι του Τμήματος εργάζονται με επιτυχία και διακρίσεις σε όλους τους παραπάνω τομείς ενώ ένας ικανός αριθμός ακολουθεί μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Οδηγός Σπουδών (2013) (έγγραφο PDF)

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας, Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Αγ. Σπυρίδωνος και Δημητσάνας, 122 10, Αιγάλεω
Επικοινωνία:Τ: 2105385411 (Εργάσιμες ημέρες, 8:00-14:00), F: 2105385410, E: photography@teiath.gr
Ιστοσελίδα: http://photography.teiath.gr/

 

 

// Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Δημόσια και Ιδιωτικά, διοικούνται ή εποπτεύονται από τον Ο.Ε.Ε.Κ.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

 

 

 

Ι.Ε.Κ. Χαϊδαρίου - (Αθήνα)

Το Ι.Ε.Κ. Χαϊδαρίου εδρεύει στο ΤΕΕ Χαϊδαρίου, Αγίας Τριάδας & Ρίμινι, στο Χαϊδάρι.

Το  Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Η επιλογή των υποψηφίων καταρτιζόμενων στα δημόσια Ι.Ε.Κ. πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

Για την επιλογή των υποψηφίων στα δημόσια ΙΕΚ,  λαμβάνονται υπόψη:
Ο βαθμός του τίτλου σπουδών.
Η ηλικία του υποψηφίου.
Η επαγγελματική εμπειρία στην ειδικότητα που επέλεξε ο υποψήφιος.
Η οικογενειακή κατάσταση (παιδί πολύτεκνης οικογένειας).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι τυγχάνουν αναβολής από τη στράτευση.
Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: ΤΕΕ Χαϊδαρίου, Αγίας Τριάδας & Ρίμινι, Τ.Κ.: 124 62, Χαϊδάρι
Επικοινωνία: Τ: 2105762255, 2105779570, F: 2105779380, E: grammateia@iek-chaid.att.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-chaid.att.sch.gr

 

 

Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς - (Αθήνα)

Το Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς εδρεύει στο 3ο Γυμνάσιο (Πατρών & Κορίνθου), στο Δήμο Κηφισιάς.
Το  Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι τυγχάνουν αναβολής από τη στράτευση.
Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.
Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.
Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Πόλη: Κηφισιά
Διεύθυνση: 3ο Γυμνάσιο, Πατρών 11-13, Τ.Κ.: 145 64, Κηφισιά
Επικοινωνία: Τ: 2106253118, F: 2108002714  E: grammateia@iek-kifiss.att.sch.gr
Ιστοσελίδα: -    

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου - (Βόλος)

Το Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της «ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε  το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των  7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Προφίλ | Ιστορικό

Το ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων είναι υψηλό  και πολλοί έχουν αναπτύξει  έντονη επαγγελματική και δημιουργική δραστηριότητα.

Η ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ μετεξελίχθηκε στο ΔHMOTIKO ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΒΟΛΟΥ (Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου), σύμφωνα με το Ν.Δ. 2009/92 του Υπουργείου Παιδείας κι εντάχθηκε στο  « στο Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης». Η λειτουργία των Ι.Ε.Κ. αποτελεί το νέο θεσμό για τους νέους.

Το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Σ.Ε.Ε.Κ.) θωρακίζει το ανθρώπινο δυναμικό, με ουσιαστικά και τυπικά επαγγελματικά εφόδια και προσόντα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο σκληρό ανταγωνισμό της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, λειτουργεί ο Οργανισμός Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), που είναι αρμόδιος για το σχεδιασμό, οργάνωση, λειτουργία κι εποπτεία όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας. Ο Ο.Ε.Ε.Κ. κάνει πράξη το άλμα που χρειάζεται ο τόπος μας, στον τομέα δηλαδή εκείνο που αποτελεί τον κύριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας.

Προεγγραφές γίνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
Τελικές εγγραφές από 05/9 έως 10/10/2013

Οι υποψήφιοι προσκομίζουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

- Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο)
- Επικυρωμένη φωτοτυπία 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
- Τρείς πρόσφατες φωτογραφίες
- Αποδεικτικό ασφαλιστικού φορέα, εάν πρόκειται για ΑΜΕΑ
- Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας
- Βεβαίωση ιδιότητας τέκνου πολύτεκνης οικογένειας
- Απόδειξη κατάθεσης απο τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. τέλους εγγραφής στο Υπουργείο Παιδείας. (Δ.Ο.Υ. παράβολο ΚΑΕ 3741, Παράβολο απο κάθε αιτία, ποσού 45,00 €)
- Καταβολή διδάκτρων μηνός Οκτωβρίου

Πόλη: Βόλος
Διεύθυνση: Ρ. Φεραίου 1 - Χείρωνος ( περιοχή Επτά Πλατανίων), Βόλος
Επικοινωνία: T: 2421056446, F: 2421056389, E:info@diek.gr, edu@diek.gr
Ιστοσελίδα: http://www.diek.gr/

 

 

Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζομένων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). To IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

•    Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
•    Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ο.Ε.Ε.Κ. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
•    Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
•    Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στεγάζεται σε έκταση 3.000 τ.μ. στην Αθήνα, 2.000 τ.μ στον Πειραιά και 1.500 τ.μ. στην Θεσσαλονίκη, σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους ώστε να καλύπτει τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις μιάς ουσιώδους και αποτελεσματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά ISO 9002.

Από το 2000 είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και του Μusic Producers Guild (MPG) Λονδίνου.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κοδριγκτώνος 16, 112 57, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2108224074, E: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

Πόλη: Πειραιάς
Διεύθυνση: Φίλωνος 67 και Σωτήρος Διός, 18 535, Πειραιάς
Επικοινωνία: T: 210 8224074, E: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Τσιμισκή 14, 546 24, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310260200, Ε: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

 

 

Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας - Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY - (Αθήνα)

Το Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY προσφέρει  διετές πρόγραμμα σπουδών φωτογραφίας στο οποίο οι σπουδαστές της αποκτούν  ισορροπημένη θεωρητική και πρακτική φωτογραφική εκπαίδευση σε μια σειρά από εφαρμογές όπως Διαφημιστική Φωτογραφία, Φώτο-ειδησεογραφία, Φωτογραφία-Μόδας, Κοινωνικές-εκδηλώσεις, Αρχιτεκτονική Φωτογραφία, Φωτογραφία δρόμου, Τεχνική του Α/Μ και Έγχρωμου θαλάμου και φυσικά ολοκληρωμένες γνώσεις Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας.

Η φωτογραφική κατάρτιση υλοποιείται σε πραγματικές συνθήκες της αγοράς με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό, από πτυχιούχους καθηγητές και καταξιωμένους επαγγελματίες φωτογράφους.

Στόχος της σχολής είναι οι σπουδαστές της, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα σπουδών, να μπορούν να σταθούν επάξια ως επαγγελματίες φωτογράφοι, με υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, με καλλιτεχνικές ικανότητες, με αισθητική και με συγκροτημένη άποψη για την φωτογραφική τέχνη και τον ρόλο που παίζει στην ζωή μας και στην ιστορία μας.

Οι σπουδαστές παρακολουθούν, θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα, μέσα σε πραγματικό φωτογραφικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο και προηγμένο τεχνολογικά, φωτογραφικό εξοπλισμό που διαθέτει η αγορά σήμερα.

Η διάρκεια σπουδών είναι 4 εξάμηνα.

Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν µε επιτυχία την κατάρτισή τους συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης, για την απόκτηση Διπλώματος, µε κρατική και Ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Οι απόφοιτοι σπουδαστές δικαιούνται εξάμηνη πρακτική άσκηση, η οποία και αναγνωρίζεται ως επαγγελματική προϋπηρεσία για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Η σχολή Διαθέτει τον πιο πλούσιο και σύγχρονο εξοπλισμό στην Ευρώπη και λειτουργεί µε αυστηρά επιστημονικές και επαγγελματικές προδιαγραφές και συνεργάζεται µε τα καλύτερα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ινστιτούτα της Ευρώπης, όπου και εξασφαλίζει θέση για όσους σπουδαστές της επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερο επίπεδο.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας, Υμηττού 243, 116 32, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2107525343, F: 2107560487, Ε: info@leica-academy.gr
Ιστοσελίδα: http://www.leica-academy.gr/

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. - (Θεσσαλονίκη)

Η σχολή E.S.P. ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993 και από το Φεβρουάριο του 2003 λειτουργεί ως Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ) E.S.P. υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. Υπήρξε η πρώτη σχολή στη Βόρειο Ελλάδα με αποκλειστικό αντικείμενο τη Φωτογραφία.

Οι σπουδαστές μας ολοκληρώνοντας με επιτυχία την φοίτησή τους, συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την απόκτηση κρατικού διπλώματος αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Mε την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ E.S.P. έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
Οι καταρτιζόμενοι του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. δικαιούνται επίσης αναβολή στράτευσης.

Το 2008 το Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. ξεκίνησε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία.
H συνεργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. να συνεχίσουν τις σπουδές τους για ένα ακόμα έτος στο Πανεπιστήμιο του Sunderland αποκτώντας Bachelor’s Degree στο πρόγραμμα BA(Hons) Photography, Video & Digital Imaging.

Το 2009 η σχολή E.S.P. συμπλήρωσε δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στην εκπαίδευση των εφαρμοσμένων τεχνών. Με αφορμή αυτή την επέτειο διοργάνωσε τον Μάιο του 2009 σειρά εκδηλώσεων, διαλέξεων και εκθέσεων φωτογραφίας στην Θεσσαλονίκη.

Για το κόστος σπουδών καθώς και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P.

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P., Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, 54625, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310541148, F: 2310541709, Ε: info@esp.gr
Ιστοσελίδα:  http://www.esp.gr

 

 

// Κέντρα Μεταλυκειακής εκπαίδευσης

 

 

ΑΚΤΟ - (Αθήνα - θεσσαλονίκη)

O ΑΚΤΟ είναι το μεγαλύτερο κολέγιο Τέχνης, Design & Media στην Ελλάδα.

Οι Εφαρμοσμένες Τέχνες διδάσκονται στον ΑΚΤΟ με ένα σφαιρικό, διακλαδικό πνεύμα που συνδυάζει μοναδικά την επιστημονική Θεωρία με τη καλλιτεχνική Πράξη. Αποστολή μας είναι να δώσουμε ώθηση στους νέους, να τους βοηθήσουμε να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους και να ανακαλύψουν τη δική τους δημιουργική φωνή.

Με την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex, ο ΑΚΤΟ προσφέρει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor of Arts Honours Degree και Master of Arts in Design.

Προγράμματα Σπουδών:

 • Graphic Design
 • Interior Architecture
 • Product Design
 • Marketing & Advertising
 • Photography
 • Fashion Design
 • Fine Art & Technology
 • Animation & Interactive Media
 • Sketch-Comics-Cartoon

Παράλληλα, λειτουργούν τα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης Σχεδιαστές Δομικών Έργων και Computer Graphics DTP & Web Design.

Για εκείνους, που η έλλειψη χρόνου, οι οικογενειακές & επαγγελματικές υποχρεώσεις ή η απόσταση αποτελούν εμπόδια στις σπουδές τους, ο ΑΚΤΟ προσφέρει τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών Open Learning και Distance Learning.

Εξειδικευμένες σειρές σεμιναριακών κύκλων εντάσσονται στο πρόγραμμα κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνών και του design, αλλά και στην επιμόρφωση & παροχή δυνατοτήτων δια βίου εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το DOMUS Magazine, ο ΑΚΤΟ κατατάσσεται στα 100 καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα Αρχιτεκτονικής & Design της Ευρώπης, για το έτος 2013.

ΑΚΤΟ και Middlesex University

Από το 1991, ο ΑΚΤΟ αποτελεί Επικυρωμένο Κολλέγιο του Βρετανικού Κρατικού Πανεπιστημίου Middlesex (www.mdx.ac.uk).

Οι σπουδαστές ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στον ΑΚΤΟ εγγράφονται και στα μητρώα του Middlesex University και θεωρούνται φοιτητές του πανεπιστημίου. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους λαμβάνουν το πτυχίο Bachelor of Arts (Honours) Degree in Design του Middlesex University, ή, εφόσον πρόκειται για μεταπτυχιακές σπουδές, το Master of Arts του Middlesex University, έχοντας πραγματοποιήσει τις σπουδές τους εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Επίσης, αν το επιθυμούν ως κάτοχοι πτυχίου κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα Master, που αναπτύσσονται σε μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Για το αδιάβλητο των εξετάσεων, τα τελικά αποτελέσματα επικυρώνουν, κάθε χρόνο μετά από επίσκεψη, που πραγματοποιούν στην Ελλάδα, καθηγητές του Πανεπιστημίου του Middlesex και εντεταλμένοι εξωτερικοί εξεταστές (external examiners). Οι απόφοιτοι του ΑΚΤΟ απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης, δεδομένου ότι τα πτυχία τους εκδίδονται και απονέμονται απευθείας από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο.

Τα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ ελέγχονται από το Πανεπιστήμιο του Middlesex και τον Βρετανικό Φορέα Αξιολόγησης του πανεπιστημιακού συστήματος, Quality Assurance Agency (QAA), αναγνωρίζονται δε επίσημα από το British Accreditation Council (BAC), επικυρώνοντας το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει το Κολέγιο.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως, 113 62, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2105230130, F: 2103813700, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κραναού 3, Πλατεία Κουμουνδούρου, Θησείο, 105 53, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ/F: 2103238111, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 38-40 & Α. Γεωργίου, 546 27, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 221 231, F: 2310 544 723, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

 

 

// Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών

 

 

FOCUS - (Αθήνα)

Η Focus ιδρύθηκε το 1985, με αντικείμενο αποκλειστικά τη φωτογραφική εκπαίδευση. Πολλοί από τους αποφοίτους της είναι σήμερα γνωστοί καλλιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.

Στο διάστημα αυτό έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο της φωτογραφίας, του βίντεο και της τέχνης, που έχουν συνδράμει στη δημιουργία της. Το Εργαστήριο διακρίνεται για την ποιότητα, την οργάνωση, την ερευνητικότητα και την ευρύτητα που χρειάζεται η εκπαίδευση στην εποχή μας.

Μέσα σ' ένα φιλικό περιβάλλον ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την δημιουργικότητά του στα είδη της φωτογραφίας, του βίντεο και των νέων τεχνολογιών. Ανάλογα με τους στόχους και τις επιθυμίες του, μπορεί να διαμορφώσει την καλλιτεχνική και επαγγελματική του ταυτότητα.

Η Focus, από την αρχή της λειτουργίας της και για πολλά χρόνια, εφάρμοζε ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής και την εξέλιξη της τεχνολογίας από το 2004 εφαρμόζει ένα νέο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών.

Ένα εντατικό μονοετές πρόγραμμα έχει οργανωθεί ώστε να παρέχει στους σπουδαστές σε σύντομο χρονικό διάστημα την πλήρη κάλυψη της τεχνικής της φωτογραφίας και του βίντεο.

Ένα δεύτερο προαιρετικό έτος επιτρέπει στο σπουδαστή, να αναπτύξει περισσότερο τις δεξιότητές του, να επιλέξει τα είδη φωτογραφίας και βίντεο που τον ενδιαφέρουν και να εξασκηθεί σ' αυτά αποκλειστικά.

Από το 2007 η Focus διαθέτει το πρόγραμμα EDU, που είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όσων δεν μπορούν να έχουν καθημερινή φυσική παρουσία, καθώς παρέχει τη δυνατότητα να καλύπτεται μέρος της διδασκαλίας από απόσταση.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Focus, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφος, 157 72, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 210 7750 675, F: 210 7716 194, E: focus@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.focus.edu.gr/

 

 

ANT1 Σπουδές Μ.Μ.Ε. - Εργαστήρι Ελεύθερων Σπουδών - (Αθήνα)

Το Εργαστήριο ΜΜΕ του ΑΝΤΕΝΝΑ δημιουργήθηκε για να καλύψει με στελέχη όλων των ειδικοτήτων τις ανάγκες του ίδιου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Η «έκρηξη» των ΜΜΕ, οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό, που αυξάνουν αδιάκοπα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και η εισαγωγή της νέας τεχνολογίας, επέβαλαν τη λειτουργία ενός κέντρου σπουδών, όπου καταξιωμένοι επαγγελματίες θα εκπαιδεύουν με υπευθυνότητα τους αυριανούς συναδέλφους τους.

Για να εξασφαλισθεί η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο σπουδών, από την πρώτη στιγμή, ο ΑΝΤΕΝΝΑ παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών και τους έμπειρους επαγγελματίες του για την άρτια θεωρητική τους κατάρτιση. Η πρακτική άσκηση, λοιπόν, δεν γίνεται κάποιες κενές ώρες, αλλά σε πραγματικούς χώρους δουλειάς, μέσα στην καρδιά των ΜΜΕ. Εδώ το κλίμα είναι αληθινά δημιουργικό και παραγωγικό, ενώ η εμπειρία για τους σπουδαστές είναι ανεπανάληπτη.

Η προσπάθειά μας αυτή έχει αποδώσει καρπούς. Η ποιότητα σπουδών και η επαγγελματική πληρότητα των αποφοίτων μας είναι το διαβατήριο της επιτυχίας για όσους από αυτούς σταδιοδρομούν στις εταιρίες του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά και σε άλλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα πια, εκατοντάδες απόφοιτοί μας στελεχώνουν τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι ειδικότητες που παρέχονται είναι: Δημοσιογραφία, Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις, Ηχοληψία, Παραγωγή Μουσικής, Σκηνοθεσία, Προγραμματισμός & Σχεδιασμός Φωτισμού, Εικονοληψία, Μοντάζ, Ηλεκτρονικός Ασύρματης Επικοινωνίας, Επαγγελματικό Μακιγιάζ & Special Effects, Styling και Φωνητική Τέχνη. Επίσης, λειτουργεί το ειδικό τμήμα «Εικόνα-Ήχος», που απευθύνεται σε μαθητές λυκείου ή αποφοίτους γυμνασίου. Η φοίτηση σε όλες τις παραπάνω ειδικότητες είναι διετής, εκτός του Μακιγιάζ και του Styling που διαρκεί ένα χρόνο. Τέλος, για τους πτυχιούχους ΑΕΙ υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής απευθείας στο δεύτερο και τελευταίο έτος σπουδών.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κηφισίας 10-12, 151 25, Μαρούσι, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2106896822-3 / F: 2106896824, Ε-mail: spoudes-mme@antenna.gr
Ιστοσελίδα: http://spoudes-mme.antenna.gr/

 

 

INTERGRAPHICS - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS ιδρύθηκε το 1990 και - πρώτος στην Ελλάδα - ξεκίνησε να διδάσκει τις νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και την αξιοποίησή τους στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και την Πληροφορική και είναι η πιο Εξειδικευμένη Σχολή στους τομείς αυτούς.

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ο Όμιλος διευρύνει συνεχώς τις προσφερόμενες ειδικότητες προς τους σπουδαστές του και επικεντρώνεται σε επαγγέλματα αιχμής, με τη μεγαλύτερη ζήτηση από την αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του.

Το πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Όμιλος, σε συνδυασμό με τις άρτιες εγκαταστάσεις, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τους καταξιωμένους καθηγητές και τις συνεργασίες που έχει συνάψει με γνωστές εταιρίες, τον έχουν κατατάξει ως ένα από τα Κορυφαία Εκπαιδευτήρια στο χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η Διά Βίου Δωρεάν Επιμόρφωση, στις εξελίξεις της τεχνολογίας & στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, αποτελεί μια πολύ σημαντική και μοναδική παροχή που μόνο ο Όμιλος INTERGRAPHICS προσφέρει στους αποφοίτους του.

Το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών INTERGRAPHICS διοργανώνει και προσφέρει σεμινάρια και σύντομες σειρές επιμόρφωσης και κατάρτισης εναρμονισμένες σ' ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS, έχει δώσει τη δυνατότητα σε πάνω από 100.000 φοιτητές, σπουδαστές και επαγγελματίες να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν απόλυτη εξειδίκευση στην ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.

Σε ποιους απευθύνονται
Αποφοίτους ΤΕΕ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ & Επαγγελματίες για εξειδίκευση στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Στουρνάρη 49, Πολυτεχνείο, 106 82, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2103838808, F: 2103821424, E: info@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

Πόλη: θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Καρατάσου 7 (Λιμάνι), 546 26, θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310515539, E: thessaloniki@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

 

 

Merso Art School - (Αθήνα)

Το Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών Merso έχει ως αντικείμενο τις Καλές & Εφαρμοσμένες Τέχνες. Ιδρύθηκε το 2006 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Τμήματα ενηλίκων: Ζωγραφική, Αγιογραφία (Φορητή Εικόνα, Τοιχογραφία, Εγκαυστική), Φωτογραφία, Ψηφιδωτό, Κεραμική, Γλυπτική, Χαρακτική, Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Ιστορία της Τέχνης και Κόμιξ

Τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή σε Ανώτερες και Ανώτατες σχολές της Ελλάδας (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονική, ΤΕΙ που απαιτούν εξετάσεις στο σχέδιο κ.ά.) και του εξωτερικού (προετοιμασία portfolio & συνέντευξης).

Παιδικό εργαστήριο: Ζωγραφική, Κεραμική, Κατασκευές, Κόμιξ, Ψηφιδωτό, Κούκλα- Μαριονέτα, Οριγκάμι.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται σεμινάρια από εξειδικευμένους καθηγητές, γίνονται προβολές και παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία & παιδικούς σταθμούς, εκθέσεις έργων των μαθητών κ.ά.

Οι καθηγητές της σχολής Μέρσο είναι πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων ειδικοτήτων, ενεργοί καλλιτέχνες και θεωρητικοί με διδακτική εμπειρία και σύγχρονη κατάρτιση και ασχολούνται υπεύθυνα με κάθε μαθητή σε ολιγομελή τμήματα.

Η σχολή απευθύνεται σε μαθητές κάθε ηλικίας και επιπέδου (αρχάριοι-προχωρημένοι). Εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Πεύκων 129 και Βορείου Ηπείρου, 141 22, Νέο Ηράκλειο
Επικοινωνία: Τ: 210 2834002, 697 4993636, E: mersoartschool@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.merso.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Εκπαίδευση Εξ’ Αποστάσεως

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. - (Θεσσαλονίκη)

Η σχολή E.S.P.  προσφέρει τη δυνατότητα σπουδών εξ αποστάσεως στο αντικείμενο της φωτογραφίας. Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από πέντε θεματικές ενότητες:

Θεματική Ενότητα 1: Τεχνική της Φωτογραφίας: εξετάζει την τεχνική λήψης της φωτογραφίας, τις βασικές τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης της φωτογραφίας και τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών μικρού, μεσαίου και μεγάλου φορμά.

Θεματική Ενότητα 2: Ψηφιακή Επεξεργασία Φωτογραφίας: εξετάζει βασικές έννοιες για την ψηφιοποίηση και την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας. Λεπτομερής περιήγηση στην λογική και τον τρόπο λειτουργίας του Adobe Photoshop παράλληλα με παρουσίαση εφαρμογών στην επαγγελματική φωτογραφία.

Θεματική Ενότητα 3: Δημιουργική φωτογραφία: στοχεύει στην δημιουργία φωτογραφικού έργου από τον σπουδαστή μέσα από τη θεματολογία του τοπίου και του πορτραίτου. Παράλληλα ο σπουδαστής εισάγετε στην θεωρία και στην ιστορία της φωτογραφίας με την παράθεση έργου σημαντικών φωτογράφων στην ιστορία του μέσου αναπτύσσοντας έτσι την φωτογραφική του παιδεία.

Θεματική Ενότητα 4: Πτυχιακή Εργασία: ο σπουδαστής αναπτύσσει μια φωτογραφική πρόταση πάνω σε θέμα της επιλογής του με τη χρήση του φωτογραφικού μέσου.

Θεματική Ενότητα 5: Εργαστηριακές Συναντήσεις: πραγματοποιούνται στα εργαστήρια της σχολής E.S.P και περιλαμβάνουν εργαστήρια Σκοτεινού θαλάμου, Studio και εργαστήριο υπολογιστών.

Διάρκεια σπουδών
Η φοίτηση διαρκεί 10 μήνες.

Κανονισμός λειτουργίας
Ο σπουδαστής του προγράμματος e-learning πρέπει να διαθέτει φωτογραφική μηχανή (αναλογική ή ψηφιακή), Η/Υ και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Αν ο σπουδαστής χρησιμοποιεί αναλογική φωτογραφική μηχανή πρέπει ο ίδιος να ψηφιοποιεί τις φωτογραφίες του.
Η σχολή παρέχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, σημειώσεις των θεματικών ενοτήτων και το αντίστοιχο οπτικό υλικό).

Έκθεση σπουδαστών
Το δημιουργικό έργο των σπουδαστών συμμετέχει στην ετήσια έκθεση των μαθητών της σχολής και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της σχολής.

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P., Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, 54625, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310541148, F: 2310541709, Ε: info@esp.gr
Ιστοσελίδα:  http://www.esp.gr/

 

 

Φωτογραφικό Είδωλο - (Θεσσαλονίκη)

Σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα, χωρισμένα σε 7 ανεξάρτητα σεμινάρια και σχεδιασμένα για παρακολούθηση εξ αποστάσεως.
Ο σπουδαστής μετά την εγγραφή του, ορίζει την ημέρα της εβδομάδας που προτιμά.
Παραλαμβάνει με email ανά εβδομάδα (την ορισμένη ημέρα) την ύλη, μια σειρά ερωτήσεων και φωτογραφικών ασκήσεων.
Μέσα στην εβδομάδα διαβάζει την ύλη, απαντά στις ερωτήσεις και πραγματοποιεί τις φωτογραφικές ασκήσεις (λήψεις).
Στην συνέχεια στέλνει το υλικό (απαντήσεις και ασκήσεις) με email μια ημέρα πριν από την ορισμένη ημέρα.
Έπειτα λαμβάνει τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις, καθώς και την νέα ύλη με τις ερωτήσεις και τις ασκήσεις της.
Αυτό συνεχίζεται μέχρι να συμπληρωθεί ο κύκλος του σεμιναρίου.

Περιγραφή - κόστος μαθημάτων εξ αποστάσεως
Εγγραφή στα μαθήματα εξ αποστάσεως

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ναυμαχίας Έλλης 4, Τ.Κ. 54625, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974898910
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

FOCUS - (Αθήνα)

Το πρόγραμμα EDU παρέχει εντατική φωτογραφική εκπαίδευση διάρκειας ενός έτους. Ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου και τελειώνει τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.
Κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Focus συναντήσεις - διαλέξεις που έχουν οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση του προγράμματος και από απόσταση.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Τεχνική της φωτογραφικής λήψης.
Στην ενότητα αυτή οι σπουδαστές διδάσκονται:

 •  Τη δομή της φωτογραφικής μηχανής και τη λειτουργία της
 •  Τις βασικές αρχές της οπτικής
 •  Τον τρόπο λειτουργίας των φακών
 •  Τα είδη των φωτογραφικών μηχανών
 •  Τη βασική δομή των φωτογραφικών υλικών
 •   Την πρακτική εφαρμογή

Η παρουσίαση της διδακτέας ύλης γίνεται στις συναντήσεις - διαλέξεις ενώ παράλληλα παρέχονται τα παρακάτω βοηθήματα:
    » Πλήρης σειρά σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή που περιέχει τη φωτογραφική τεχνική της ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, τη δομή των φωτογραφικών υλικών, την ευαισθησιομετρία και το ζωνικό σύστημα, καθώς και μια μικρή φωτογραφική ανάδρομη στους κυριότερους φωτογράφους.
    » Μια βιντεοσκοπημένη σειρά μαθημάτων, παραγωγή του Εργαστηρίου, που καλύπτει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της βασικής φωτογραφικής τεχνικής.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Focus, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφος, 157 72, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 210 7750 675, F: 210 7716 194, E: focus@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.focus.edu.gr/

 

 

Όραμα - (Αθήνα)

Η σχολή Eικαστικών & Φωτογραφικών σπουδών Όραμα ιδρύθηκε το 2007 στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών.

Βασικός στόχος είναι η περιήγηση στον κόσμο των τεχνών, μέσα από ένα ταξίδι διερεύνησης της προσωπικής αισθητικής και της δημιουργικής έκφρασης. Mέσω ατομικών και ομαδικών εργασιών που βασίζονται σε σύγχρονη θεματολογία, οι σπουδαστές εμπνέονται και διαμορφώνουν φωτογραφικά και εικαστικά έργα με τα οποία διαπραγματεύονται τα συναισθήματά τους, διευρύνουν την οπτική τους, εκφράζουν το όραμα και την αισθητική τους. Συγχρόνως οικοδομούν σταδιακά έννοιες όπως η ισορροπία, η προοπτική, η σύνθεση, που τους βοηθούν να προχωρούν τις δημιουργίες τους ένα βήμα παραπάνω, προσδιορίζοντας το προσωπικό τους ύφος.

Εκπαίδευση Εξ’ Αποστάσεως
Το μάθημα απευθύνεται σε όσους δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο να παρακολουθήσουν το βασικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής. Μέσα από εντατικό πρόγραμμα ασκήσεων, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τις βασικές θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις γύρω από την καλλιτεχνική φωτογραφία ενώ παράλληλα δημιουργούνται τα κριτήρια εκείνα που τους επιτρέπουν να βλέπουν την εξέλιξη της φωτογραφικής τους σκέψης. Το σεμινάριο περιλαμβάνει δεκαπενθήμερη ηλεκτρονική επικοινωνία με τη χρήση του προγράμματος Skype.  Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής: Φωτογραφική τεχνολογία και πρακτική, ιστορία της φωτογραφίας, οπτική και εικαστική αντίληψη. 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους.

Πληροφορίες
Διάρκεια: 10 ώρες
Κόστος: 150€+ΦΠΑ
Εγγραφές: Όλο το χρόνο

 

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Aνοιχτή Eκπαίδευση

 

 

ΑΚΤΟ - (Αθήνα - θεσσαλονίκη)

Tο πρόγραμμα Open Learning (ανοιχτής εκπαίδευσης) με παρουσία στην Σχολή μόνο δύο απογεύματα την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη), προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες χρόνου των φοιτητών και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν χρόνο για καθημερινή παρακολούθηση.

Η διάρκεια των σπουδών Open Learning είναι ίδια με εκείνη της καθημερινής φοίτησης.

Στους αποφοίτους του προγράμματος απονέμεται το πτυχίο του ΑΚΤΟ και στην συνέχεια τους δίνεται η δυνατότητα με κάποια επιπλέον μαθήματα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στο επικυρωμένο από το Middlesex University τελευταίο έτος σπουδών και να αποκτήσουν Bachelor of Arts (Honours) Degree (Οι σπουδαστές εισάγονται στο ΒΑ μετά το πέρας επιτυχούς παρακολούθησης των επιπλέον μαθημάτων, αν και εφόσον πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εν γένει εισαγωγή στα αντίστοιχα προγράμματα ΒΑ).

Επίσης οι σπουδαστές των Open Learning προγραμμάτων έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν, εάν το επιθυμούν, σε αντίστοιχο έτος σπουδών του επικυρωμένου από το Middlesex University προγράμματος καθημερινής φοίτησης και να διεκδικήσουν το πτυχίο του πανεπιστημίου.

Η δυνατότητα Open Learning προσφέρεται στα εξής προγράμματα:

Νέες ενάρξεις τμημάτων: Οκτώβριος 2013

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως, 113 62, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2105230130, F: 2103813700, Ε: information@aktocollege.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

 

 

INTERGRAPHICS - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS ιδρύθηκε το 1990 και - πρώτος στην Ελλάδα - ξεκίνησε να διδάσκει τις νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και την αξιοποίησή τους στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και την Πληροφορική και είναι η πιο Εξειδικευμένη Σχολή στους τομείς αυτούς.

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ο Όμιλος διευρύνει συνεχώς τις προσφερόμενες ειδικότητες προς τους σπουδαστές του και επικεντρώνεται σε επαγγέλματα αιχμής, με τη μεγαλύτερη ζήτηση από την αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του.

Το πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Όμιλος, σε συνδυασμό με τις άρτιες εγκαταστάσεις, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τους καταξιωμένους καθηγητές και τις συνεργασίες που έχει συνάψει με γνωστές εταιρίες, τον έχουν κατατάξει ως ένα από τα Κορυφαία Εκπαιδευτήρια στο χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η Διά Βίου Δωρεάν Επιμόρφωση, στις εξελίξεις της τεχνολογίας & στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, αποτελεί μια πολύ σημαντική και μοναδική παροχή που μόνο ο Όμιλος INTERGRAPHICS προσφέρει στους αποφοίτους του.

Open learning
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & VIDEO ART

Περιλαμβάνει όλο το πρόγραμμα σπουδαστών της κανονικής φοίτησης
Διάρκεια φοίτησης δύο χρόνια
Δυνατότητα συνέχισης για Bachelor Degree σε ένα ή δύο χρόνια επιπλέον.
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η εκπαίδευση στηρίζεται στην πολύ καλή οργάνωση και κατανομή της ύλης μεταξύ σχολής και κατοικίας του σπουδαστή. Μπορεί να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σπουδαστή και καθηγητών.

Η μορφή αυτής της εκπαίδευσης περιλαμβάνει:
Διαλέξεις: από τους υπεύθυνους καθηγητές με χρήση εποπτικών μέσων διδασκαλίας και παρουσίαση παραδειγμάτων.
Εργαστήρια & Εργαστήρια Η/Υ: για την εμπέδωση του μαθήματος και την άσκηση των σπουδαστών με την καθοδήγηση & επίβλεψη των καθηγητών. Τα εργαστήρια είναι σε χρήση των σπουδαστών και εκτός ωρών μαθημάτων.
Projects: ανάθεση εργασιών ανά μάθημα με ειδικά φύλλα εργασίας, όπου προσδιορίζονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υλοποίηση της εργασίας.
Παράδοση Projects: γίνεται ανάρτηση και κριτική του κάθε project παρουσία όλων των σπουδαστών.
Σεμινάρια: υλοποιούνται από καθηγητές ή επισκέπτες - καθηγητές.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις και να βελτιώσεις τη θέση σου ή να πραγματοποιήσεις το χόμπυ σου:
Χωρίς να στερήσεις χρόνο από την εργασία σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τις ενασχολήσεις σου, χωρίς να εμπλακείς στην κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εργάζεσαι στο σπίτι ή το γραφείο σου στις συνθήκες που εσύ έχεις διαμορφώσει.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα 18.00 - 22.00

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Στουρνάρη 49, Πολυτεχνείο, 106 82, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2103838808, E: info@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ιδιαίτερα μαθήματα

 

 

Όραμα - (Αθήνα)

Η σχολή Eικαστικών & Φωτογραφικών σπουδών Όραμα ιδρύθηκε το 2007 στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών.

Βασικός στόχος είναι η περιήγηση στον κόσμο των τεχνών, μέσα από ένα ταξίδι διερεύνησης της προσωπικής αισθητικής και της δημιουργικής έκφρασης. Mέσω ατομικών και ομαδικών εργασιών που βασίζονται σε σύγχρονη θεματολογία, οι σπουδαστές εμπνέονται και διαμορφώνουν φωτογραφικά και εικαστικά έργα με τα οποία διαπραγματεύονται τα συναισθήματά τους, διευρύνουν την οπτική τους, εκφράζουν το όραμα και την αισθητική τους. Συγχρόνως οικοδομούν σταδιακά έννοιες όπως η ισορροπία, η προοπτική, η σύνθεση, που τους βοηθούν να προχωρούν τις δημιουργίες τους ένα βήμα παραπάνω, προσδιορίζοντας το προσωπικό τους ύφος.

Κατ' ιδίαν μάθηση
Κάθε σπουδαστής είναι μοναδικός, μαθαίνει με το δικό του ρυθμό και διαχειρίζεται τις γνώσεις του με διαφορετικό τρόπο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας είναι μια επιλογή για όσους έχουν φορτωμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες καθημερινές ανάγκες που καθιστούν δύσκολη την τακτική παρακολούθηση μαθημάτων σε μια τάξη. Η  προσωπική επαφή με τον επιβλέποντα καθηγητή έχει στόχο να εμπνεύσει αλλά και να βοηθήσει το σπουδαστή να γνωρίσει τον κόσμο της φωτογραφίας με τη δική του προσωπική ματιά.  Μια εναλλακτική επιλογή, πιο προσιτή οικονομικά , είναι η συμμετοχή σε ένα ημι-ιδιωτικό μάθημα με ένα δεύτερο άτομο. Αν έχετε ένα φίλο που συμμερίζεται το επίπεδο της φωτογραφικής εμπειρίας σας και έχει παρόμοιες ανάγκες, παρέχεται η δυνατότητα να μοιραστείτε το κόστος του προγράμματος.  Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τα ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία  ώστε  να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους.

Εγγραφές: Όλο το χρόνο

Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

Φωτογραφικό Είδωλο - (Θεσσαλονίκη)

Ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας για όλα τα επίπεδα και όλες τις ανάγκες που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα.

● Αναλογική φωτογραφία
● Σκοτεινός θάλαμος
● Ψηφιακή φωτογραφία
● Ψηφιακή επεξεργασία (Photoshop)
● Υποστήριξη για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ι.Ε.Κ.
● Υποστήριξη σε φωτογραφήσεις ειδικών θεμάτων

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ναυμαχίας Έλλης 4, Τ.Κ. 54625, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974898910
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

// Σεμινάρια - Μαθήματα Φωτογραφίας

 

 

Αγρίνιο

 

Φωτογραφική Ομάδα art8

Την έναρξη νέου κύκλου φωτογραφικών δραστηριοτήτων ανακοίνωσε η art8 – η φωτογραφική ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού εργαστηρίου Αγρινίου.

Το "Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι" ιδρύθηκε στο Αγρίνιο τον Σεπτέμβριο του 1999, με σκοπό την διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Είναι ένας Πολιτιστικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προσφέρει τα δέοντα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Αγρινίου διατηρώντας στο ενεργητικό του τα εξής τμήματα :
Ελληνικών Χορών, Παραδοσιακού Τραγουδιού, Φωτογραφικής Ομάδας art8, Θεατρικής Ομάδας

Η Φωτογραφική Ομάδα Αγρινίου Art8 είναι ανοιχτή και διαθέσιμη να δεχτεί ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν, να διδάξουν ο ένας στον άλλον και να ¨δέσουν¨ όπως με τα υπάρχοντα μέλη στην ομάδα μας με επίτευξη στόχου τη διάδοση της φωτογραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα δείτε εδώ

Διεύθυνση: Γαλάνη 4 & Ηρ. Πολυτεχνείου - Πλατεία Χατζοπούλου, Αγρίνιο
Επικοινωνία: T: 2641029978

 

 

Αθήνα

 

Όραμα

To «Όραμα» ιδρύθηκε το 2007 από τον Φραντζέσκο Καραγιαννόπουλο και τον Γιάννη Ριζομάρκο στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών, αγγίζοντας δημιουργικά και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Η σχολή εικαστικών & φωτογραφικών σπουδών Όραμα παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που διερευνούν τις διαφορετικές κατευθύνσεις του κόσμου της φωτογραφίας.
Το Βασικό Πρόγραμμα Μαθημάτων αναλύει σε βάθος τις πτυχές της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών παρέχοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις. Ολοκληρώνεται με την ετήσια έκθεση των σπουδαστών.
Το πρόγραμμα των Workshops εστιάζει ειδικότερα στις τεχνικές και εικαστικές γνώσεις που απαιτούνται ώστε οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις φωτογραφικές τους δεξιότητες.
Στο Όραμα οι σπουδαστές οικοδομούν τις γνώσεις, την υπομονή,  και το πάθος  που χρειάζεται για να θεμελιώσουν και να διευρύνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα. Παράλληλα αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια και τις εμπειρίες ώστε να μπορούν να εργαστούν ως επαγγελματίες φωτογράφοι.

Εγγραφές: Σεπτέμβριος, Οκτώβριος

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα 2013 - 2014

Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

Φωτογραφικός Κύκλος

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» είναι ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο, που λειτουργεί από το 1988 με έδρα την Αθήνα.
Ιδρυτής και πρόεδρος τού «Κύκλου» είναι ο Πλάτων Ριβέλλης, φωτογράφος, καθηγητής φωτογραφίας και συγγραφέας θεωρητικών συγγραμμάτων για τη φωτογραφία.

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» αριθμεί σήμερα περί τα 200 μέλη, στις εισφορές των οποίων στηρίζει κυρίως την οικονομική του ανεξαρτησία. Ο «Κύκλος» έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το Ίδρυμα Κωστοπούλου.

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση τής τέχνης τής φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση τού καλλιτεχνικού τους έργου.

Ενημερωθείτε εδώ για τις Εκδηλώσεις του «Κύκλου»

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Φωτογραφικός Κύκλος, Τσακάλωφ 44, Κολωνάκι, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2103645577, 6945437577, F: 2103645550, E: info@photocircle.gr
Ιστοσελίδα: http://photocircle.gr/

 

 

Athens House of Photography

Ένας νέος χώρος εμφανίζεται στο κέντρο της Αθήνας, εστιασμένος αποκλειστικά στη φωτογραφία. Στη διασταύρωση Κεραμέων και Ελευσινίων, δίπλα στη πλατεία Καραισκάκη, έχει δημιουργηθεί το “Athens House of Photography”, το οποίο απαρτίζεται από γκαλερί, βιβλιοπωλείο, βιβλιοθήκη, σκοτεινό θάλαμο και μόνιμη συλλογή, καθώς και από χώρους για σεμινάρια, προβολές και διαλέξεις.

Ο σκοπός του “Athens House of Photography” είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος ο οποίος θα γίνει σημείο αναφοράς και συνάντησης για όσους αγαπάνε την φωτογραφία.
Το “Athens House of Photography” δημιουργήθηκε από τους Ιάσων Δήμου, Aurelia Antoni και Νίνα Σταυροπούλου και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο 4S Construction.

Σεμινάρια / Workshops
Με στόχο να είμαστε το φωτογραφικό κέντρο της Αθήνας, θα οργανώνουμε τακτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Αυτά θα είναι είτε μικρής διάρκειας , εντατικά εργαστήρια 3-5 ημερών, σ τα οποία θα διδάσκουν επιφανείς Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι, είτε μεγαλύτερης διάρκειας σεμινάρια τα οποία θα λαμβάνουν μέρος σε διάστημα κάποιων μηνών.

Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους ενώ η επιθυμία μας είναι να διδάξουμε και να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να του γνωρίσουμε διεθνής τάσεις και κλασσικές αλλά και νέες προσεγγίσεις στην φωτογραφία.

Που: The Athens House of Photography, Κεραμέων & Ελευσινίων, 104 37, Μεταξουργείο, Αθήνα
Επικοινωνία: T: +30 210 5228696 ,E: info@phototheatron.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.phototheatron.com/

 

 

Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας "Εννέα"

Ο ΕΝΝΕΑ, συνεχίζοντας την θετική του πορεία στον χώρο της δημιουργικής φωτογραφίας, από φέτος προχωράει μερικά βηματάκια ακόμη! ... 

Αλλάζει την νομική του μορφή και μετονομάζεται σε ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Μετακομίζει από τα Εξάρχεια στο Σύνταγμα, στην οδό Θησέως 20 & Κολοκοτρώνη, στην καρδιά της πόλης, και από το φθινόπωρο σας περιμένει στον καινούργιο νεοκλασικό του χώρο με την ίδια ζεστή αγκαλιά και με πολλές νέες & συναρπαστικές δραστηριότητες! 

Ένας από τους κύριους στόχους του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας "ΕΝΝΕΑ" είναι να γίνει το στέκι των ανθρώπων που ενδιαφέρονται γι' αυτήν ακριβώς την φωτογραφία. Ένα στέκι φωτογραφικών συναντήσεων και συζητήσεων, όπου ο καθένας μας θα μπορέσει να ανταλλάξει τους προβληματισμούς του πάνω στην φωτογραφία, να πάρει βοήθεια στην φωτογραφική του πορεία, και να εντάξει την δημιουργική φωτογραφία στην καθημερινότητά του.

Έτσι, από το φθινόπωρο οι δραστηριότητες του Κέντρου διευρύνονται και θα περιλαμβάνουν σεμινάρια, διοργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων, εκθέσεις (μιας και ο νέος μας χώρος προσφέρεται γι αυτόν τον σκοπό), workshops και portfolio reviews με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους φωτογράφους. Επιπλέον, εμπλουτισμένη βιβλιοθήκη με δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους φοιτητές φωτογραφίας, μειωμένη συνδρομή μελών με πρόσθετα προνόμια, είναι μερικά από αυτά που περιμένουν εσάς, τους εραστές της φωτογραφίας.

Τα εγκαίνια του νέου μας χώρου θα γίνουν τον Σεπτέμβρη. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.

Και φυσικά, όπως και πέρσι, έχει ήδη ανακοινωθεί η υποτροφία για την δωρεάν παρακολούθηση του ανανεωμένου Βασικού Σεμιναρίου Φωτογραφίας 2013-'14, διάρκειας 7 μηνών!

Διεύθυνση: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας "Εννέα", Θησέως 20 & Κολοκοτρώνη, 105 62, Αθήνα
Επικοινωνία: T/F: 210 330.40.60, E: info@clubennea.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.clubennea.gr/

 

 

Κέντρο Τεχνών Πλάκα

Από την αρχή της δημιουργίας του, το 1970 και μέχρι σήμερα, το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ προωθεί μια πρωτοποριακή αντίληψη παιδείας, που πέρα από την άψογη επαγγελματική κατάρτηση, εκπαιδεύει στη βαθύτερη μελέτη του πολιτισμού.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ πιστεύει ότι η γνώση είναι ένα ενιαίο, πολύπλευρο, αρμονικό σύνολο διαφορετικών στοιχείων, και με αυτό το σκεπτικό προσπαθεί να τη μεταδίδει στους σπουδαστές. Γι' αυτό, τα προγράμματα σπουδών είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να εξασφαλίζουν όχι μόνο εξειδικευμένη εκπαίδευση, αλλά κυρίως Ολοκληρωμένη Παιδεία.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ είναι εξέλιξη μιας υπεύθυνης και πετυχημένης πορείας στο χώρο του Σχεδίου και των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Αναγνωρισμένο από τα Βρετανικά Κρατικά Πανεπιστήμια και καταξιωμένο στον Ελληνικό Εκπαιδευτικό Χώρο και Αγορά Εργασίας, με την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών του και τον πλέον σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι σε θέση να παρέχει σήμερα μόρφωση ανώτερου επιπέδου σε σπουδαστές υψηλών απαιτήσεων.

Σεμινάρια Φωτογραφίας

Περιγραφή Σεμιναρίου:
Η Φωτογραφία, η σύγχρονη αυτή γλώσσα των εικόνων, είναι σήμερα το πιο σημαντικό και ευρύτερα διαδεδομένο μέσο οπτικής επικοινωνίας. Η συχνή και ποικιλόμορφη χρήση της στην καθημερινότητά μας καθώς και στην ειδησεογραφία, τη μόδα, τη διαφήμιση, τις εικαστικές τέχνες, απαιτεί μια εξειδικευμένη γνώση. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού, είναι να διδάξει τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, την εξοικείωση με τις φωτογραφικές μηχανές (ψηφιακές και αναλογικές) και το φωτογραφικό υλικό. Επίσης βοηθάει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια προσωπική φωτογραφική έκφραση.

Σε ποιούς απευθύνεται:
Απευθύνεται πρωτίστως σε άτομα - χομπίστες- που έχουν τη διάθεση να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας με την έννοια της προσωπικής φωτογραφικής έκφρασης και όρασης σε όλα τα στάδιά της από τη λήψη μέχρι την υλοποίηση με την εμφάνιση και την εκτύπωση των φωτογραφιών. Επίσης σε επαγγελματίες σε διαφημιστικές εταιρείες, εκδοτικούς οίκους, μέσα μαζικής ενημέρωσης και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι εκπαιδευόμενοι ασκούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ.

Διεύθυνση: Πατησίων 65, 104 33, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2108250552 F: 2108250627 Ε: info@plakas.gr
Ιστοσελίδα: http://www.plakas.gr/

 

 

ΜETApolis

Το ΜETApolis είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ένας χώρος με πολύπλευρες δραστηριότητες Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας, ο νέος χώρος του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, που ξαναανακαλύπτει τον εαυτό της και γίνεται εκ νέου πόλος συνάντησης και πολιτισμού, υπερασπίζεται τη θέση μας, για την πόλη μας, με ένα νέο σπίτι για τις Τέχνες. Εδώ οι σύγχρονες τέχνες απόκτούν μια νέα στέγη, ένα καινούριο σημείο συνάντησης καλλιτεχνών σε ένα από τους πιο γνωστούς πεζόδρομους της Αθήνας.

Σκοπός του ΜETApolis Home είναι η συνάντηση καλλιτεχνών που αναζητούν νέους χώρους παρουσίασης των έργων τους. Φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης του κοινού με τους καλλιτέχνες, τις καλλιτεχνικές ομάδες δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης δημιουργίας στην πόλη μας.

Ιδρυτές του METApolis είναι ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο Κώστας Κουρτίδης και ο Θοδωρής Βερονίκης.

Το METApolis ανακοινώνει την έναρξη "νέου κύκλου μαθημάτων φωτογραφίας" καθώς και ενός σεμιναρίου με θέμα την «Εισαγωγή στο Σκοτεινό Θάλαμο», για ερασιτέχνες φωτογράφους που θέλουν να ανακαλύψουν την παραδοσιακή φωτογραφική τέχνη.

Νέα Σεμινάρια Φωτογραφίας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
Εισαγωγή στο Σκοτεινό Θάλαμο Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Που: ΜETAPolis, Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη, 105 60, Αθήνα
Διοργάνωση: ΜETAPolis
Επικοινωνία: T: 210 3253550, E: info@metapolis.gr
Υπερσύνδεσμος: http://metapolis.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Περιστερίου

Η φωτογραφική ομάδα του Δήμου Περιστερίου λειτουργεί στις ωραίες εγκαταστάσεις στο Λόφο Αξιωματικών στην οδό Μαραθωνοκάμπου & Αβέρωφ. Δάσκαλοι στην ομάδα είναι ο Βασίλης Γεροντάκος και ο Βαγγέλης Ταμβάκος.

Η φωτογραφική ομάδα του Δήμου Περιστερίου ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων. Οι εγγραφές για τα μαθήματα φωτογραφίας θα γίνονται από 9 - 20 Σεπτεμβρίου καθημερινά από 9.00 έως 14.00 και επί πλέον Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα από 17.00 έως 20.00 στα γραφεία της ΔΕΠΑΔΠ, Παπαρηγοπούλου 94 (Θέατρο Πολιτών).

Πληροφορίες στο τηλ 210 5779914, 210 5779915 ή στο 6946 772 461.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Γίνονται δεκτοί και οι ετεροδημότες.

Διεύθυνση: Φωτογραφική ομάδα Δήμου Περιστερίου, πνευματικό κέντρο, Λόφος Αξιωματικών, Μαραθωνοκάμπου & Αβέρωφ, Περιστέρι
Επικοινωνία: T: 210 5779914, 210 5779915, 6946 772 461
Ιστοσελίδα: http://www.photoperisteri.gr/

 

 

Τμήμα Φωτογραφίας Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το Τμήμα Φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλα Στέλλα» (Γαλήνης & Σοφίας 1). Λειτουργεί από το 1988 σαν πρότυπο τμήμα της Λαϊκής Επιμόρφωσης και από το 1995 επιχορηγείται από το Δήμο Ηρακλείου.

Εκδηλώσεις και εκδόσεις της Ομάδας έχουν επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Kaiser Fototechnik και την Ilford.

Διαθέτει δύο πολύ καλά εξοπλισμένους σκοτεινούς θαλάμους, βιβλιοθήκη και αίθουσα διδασκαλίας & προβολών
Τα μαθήματα γίνονται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο, με δάσκαλο το Γιάννη Γαλάνη.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και χωρίς δίδακτρα.

Διεύθυνση: Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλα Στέλλα», Γαλήνης & Σοφίας 1, Νέο Ηράκλειο
Επικοινωνία: E: faoslab@gmail.com, E: galagiannis@hotmail.com (Γιάννης Γαλάνης)
Ιστοσελίδα: http://faos.gr/

 

 

Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας της ΚΕΔΜΤ

Συνεχίζονται για δέκατη πέμπτη χρονιά τα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Τα μαθήματα είναι συνολικής διάρκειας 96 ωρών ανά έτος, πρακτικής εξάσκησης και θεωρητικής διδασκαλίας και γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Στα μαθήματα αυτά μπορούν να συμμετέχουν όλες και όλοι που έχουν συμπληρώσει το 17 ο έτος της ηλικίας τους
Τα τμήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας παρέχουν μια ολοκληρωμένη άποψη περί εικαστικής αντίληψης στο χώρο της φωτογραφίας. Πιο συγκεκριμένα η εξωτερική και εσωτερική δημιουργική φωτογράφηση, ο σκοτεινός θάλαμος εμφάνισης , οι τεχνικές φωτογράφησης, οι λήψεις εξωτερικών χώρων κ.α., εναρμονίζονται πλήρως με τη θεωρία που διδάσκεται σε κάθε τμήμα.

Περίοδος λειτουργίας Οκτώβριος – Μάιος

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 18, 18345, Μοσχάτο
Επικοινωνία: T: 210 9431760, 210 4834614, 6944 255000, E: info@kedmt.gr
Ιστοσελίδα: www.kedmt.gr/

 

 

Studio της Οδού Πλαταιών

Στην οδό Πλαταιών 4 & Πειραιώς στον Κεραμεικό στον τέταρτο όροφο δημιουργήθηκε ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος.
Το "Στούντιο της οδού Πλαταιών", από τον Νοέμβριο του 2010, είναι η έδρα της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi.

Στον χώρο λειτουργούν:
1. Θεατρικό Εργαστήριο από την Μαίρη Μαραγκουδάκη
2. Σεμινάρια υποκριτικής από την Μαίρη Μαραγκουδάκη
3. Φωτογραφικό εργαστήριο από τον Τάσο Σκλαβούνο
4. Μαθήματα Θεατρικού Φωτισμoύ από τον Τάσο Σκλαβούνο
5. Μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας από τον Στέλιο Γιαννουλάκη
6. Εναλλακτική Θεατρική Σκηνή όπου παρουσιάζονται παραστάσεις της ομάδας και των συνεργατών

Η ερασιτεχνική φωτογραφική ομάδα του Studio της Οδού Πλαταιών δέχεται νέα μέλη για τον Σεπτέμβριο του 2013
Η ομάδα άρχισε να λειτουργεί τον Μάιο, οι συναντήσεις θα είναι τρίωρες μια φορά την εβδομάδα.
Οι συμμετέχοντες θα παίρνουν μέρος σε εκθέσεις της ομάδας και θα διδάσκονται βασικές αρχές φωτογραφίας, photoshop και Capture one.

Το κάλεσμα αφορά άτομα άνω των 18 ετών με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον χώρο της φωτογραφίας.

Η πρώτη συνάντηση της φωτογραφικής ομάδας θα γίνει την Κυριακή 01/09/2013 στις 17:00-20:00

Αιτήσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2130058407 & 6984 036147

Που: Studio της Οδού Πλαταιών, Πλαταιών 4, Κεραμεικός
Επικοινωνία: Τ: 2130058407, 6984036147, 6984035826, Ε:
Υπερσύνδεσμος: http://photostudio48.wix.com/
Κόστος: 50 € το μήνα

 

 

Μαθήματα Ψηφιακού Κινηματογράφου και φωτογραφίας με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Ο Ανδρέας Κατσικούδης ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου σεμινάριων φωτογραφίας κι και κινηματογράφου στο γνωστό Πολιτιστικό Κέντρο Quilombo (Ακαδημία Πλάτωνα, Αθήνα). 

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν Οκτώβριο. Μια φορά τη βδομάδα για 2 ώρες (απόγευμα).
Το κόστος είναι 45 ευρώ το μήνα.

Που: Πολιτιστικό Κέντρο Quilombo, Σερβιών 8, Ακαδημία Πλάτωνος
Επικοινωνία: T: 697 3409390, E: akatsikoudis@yahoo.com
Υπερσύνδεσμος: http://akatsikoudis.blogspot.gr/
Κόστος: 45 € το μήνα

 

 

Athens Art Studio

Το Athens art Studio είναι ένας καινούργιος χώρος που δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Βογιατζάκη και τον Γιώργο Μυριαγκό. Μετά από πολύχρονη ενασχόληση με την διαφημιστική φωτογραφία, την φωτογραφία μόδας και πορτρέτου αποφάσισαν να φτιάξουν ένα σύγχρονο στούντιο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για οποιαδήποτε φωτογραφική εργασία.

Στο στούντιο, εκτός από τα σεμινάρια, διοργανώνονται θεματικά (ημερήσια ή διήμερα) εργαστήρια για την περαιτέρω εκμάθηση των μυστικών της φωτογραφίας. Επίσης διατίθεται προς ενοικίαση, σε ερασιτέχνες, φοιτητές καθώς και επαγγελματίες.

Διεύθυνση: Athens Art Studio, Αγ. Αθανασίου 20, Άγιος Δημήτριος 17342 Αθήνα
Επικοινωνία: Ε: info@athensartstudio.gr
T: 6944474024, Ε: alex@athensartstudio.gr (Αλέξανδρος Βογιατζάκης)
Ιστοσελίδα: http://www.athensartstudio.gr/

 

 

Combo Art Gallery Athens

Η Combo Art Gallery Athens στεγάζεται στον ιστορικό Πύργο της Κηφισιάς και με τους ιδιαίτερα καλαίσθητους χώρους της και το δυναμικό της σε διεθνές επίπεδο αποτελεί ένα νέο εφαλτήριο για παραγωγή Πολιτισμού με παρουσιάσεις τόσο Ελλήνων όσο και ξένων καλλιτεχνών, καθώς και σημείο συνάντησης των προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η Combo Art Gallery Athens σε συνεργασία με την Αναστασία Μπόϊκου διοργανώνουν κάθε χρόνο σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Που: Πύργος Κηφισιάς, Κυριαζή 40 & Κασσαβέτη,1ος όροφος, Κηφισιά
Διοργάνωση: Combo Art Gallery Athens
Επικοινωνία: T: 2108014230, 6945490180, E: combogallery@me.com

 

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) συστήθηκε το 1952 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα την Αθήνα και είναι το παλαιότερο φωτογραφικό σωματείο στην Ελλάδα.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και επιδιώκεται με κάθε πρόσφορο μέσον, όπως  μαθήματα, διαλέξεις, εργαστήρια, διοργανώσεις  φωτογραφικών εκθέσεων και προβολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία κάθε χρόνο και σχεδόν από το ξεκίνημά της, διοργανώνει σειρά διαλέξεων για τη φωτογραφία, ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους.

Διεύθυνση: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, Γυθείου 12, 11523, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: Τ/F: 210-82.28.131 (Δευτέρα έως Παρασκευή 6.30 - 9.30 μ.μ.), E: info@efe.com.gr
Ιστοσελίδα: http://www.efe.com.gr/

 

 

Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)

Ο Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει κάθε χρόνο κύκλο σεμιναρίων για την καλλιτεχνική φωτογραφία, τα οποία σκοπό έχουν :
την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την διαμόρφωση μιας φωτογραφικής αντίληψης απαραίτητης για την κατανόηση και απόλαυση της φωτογραφικής εικόνας.

Τα σεμινάρια ουσιαστικά αποτελούν μια σφαιρική εισαγωγή στην φωτογραφία, κάτι που επιτυγχάνεται με:
την εκμάθηση των τεχνικών λήψης, παραγωγής, δημιουργίας και επεξεργασίας της φωτογραφίας, την προβολή του έργου των πιο σημαντικών φωτογράφων της ιστορίας, τις συζητήσεις περί της αισθητικής της φωτογραφίας.

Παράλληλα με τα σεμινάρια:
λειτουργούν σκοτεινοί θάλαμοι, όπου τα μέλη του τομέα διδάσκονται τις τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης του φιλμ, καθώς επίσης και την επεξεργασία της φωτογραφίας με τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μέσα και πραγματοποιούνται φωτογραφικές εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της πόλης με σκοπό την εξοικείωση με τη φωτογραφική λήψη.

Δίνοντας έμφαση στη μελέτη της ιστορίας της φωτογραφίας, υπάρχει διαθέσιμη μία από τις πιο πλήρης φωτογραφικές δανειστικές βιβλιοθήκες της πόλης με περισσότερους από 1000 τίτλους.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο τέλος κάθε ακαδημαικής χρονιάς, πραγματοποιούνται εκθέσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου προβάλλεται το έργο των νέων μελών, ενώ κάθε δύο χρόνια εκδίδεται ένα λεύκωμα με τις σημαντικότερες φωτογραφίες τους.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία, άσχετα από την ηλικία και το επίπεδο των γνώσεων του.

Που: Ημιώροφος Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας, Αθήνα
Διοργάνωση: Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)
Επικοινωνία: T: 210 3688205, E: photopofpa@gmail.com

 

 

Pragma Seminars

Το pragma seminars οργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας. Απευθύνεται σε κάθε ερασιτέχνη φωτογράφο (αρχάριο ή προχωρημένο) και σε κάθε απλό θαυμαστή της φωτογραφίας που θέλει να εμπλουτίσει τις φωτογραφικές του γνώσεις ή απλά να μυηθεί στη φωτογραφία.

Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας
Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας
Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
Χώρος διεξαγωγής: Studio65 - Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους - Εξάρχεια
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Θα ανακοινωθούν αρχές Σεπτέμβριου
Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
Κόστος: 50€/μήνα
Έναρξη: 1η Οκτωβρίου 2013

Περισσότερα για το σεμινάριο...
Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399

Σεμινάριο Φωτογραφίας για προχωρημένους
Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
Χώρος διεξαγωγής: Studio65 - Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους - Εξάρχεια
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Θα ανακοινωθούν αρχές Σεπτέμβριου
Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
Κόστος: 50€/μήνα
Έναρξη: 1η Οκτωβρίου 2013

Περισσότερα για το σεμινάριο...
Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399

Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας
Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος: 3 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
Χώρος διεξαγωγής: Studio65 - Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους - Εξάρχεια
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Θα ανακοινωθούν αρχές Σεπτέμβριου
Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
Κόστος: 50€/μήνα
Έναρξη: 1η Οκτωβρίου 2013

Περισσότερα για το σεμινάριο...
Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399

Διεύθυνση: Studio 65, Μεθώνης 65 και Θεμιστοκλέους, Εξάρχεια, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: +030 2103303399 +030 6976569700, E: info@pragma.gr
Ιστοσελίδα: http://pragma.gr/

 

 

Φωτογραφικός Ένατος

Τα Εργαστήρια Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης του Φωτογραφικού 9ου τα οποία στεγάζονται στην οδό Καλλιρρόης 10, και στο Blue cafe στην πλατεία της Νέας Πεντέλης ασχολούνται με τη λήψη φωτογραφιών και απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Υπεύθυνος διδασκαλίας των Εργαστηρίων είναι ο Βασίλης Νίκας.

Ο κύκλος παρακολούθησης είναι διάρκειας δύο ετών (Οκτώβριος – Μάιος) και χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, η δεύτερη στη σύνθεση, η τρίτη σε δεκαεννέα φωτογραφικές εφαρμογές και η τέταρτη σε λήψεις πορτραίτου και still life με studio flash.

Κάθε συνάντηση και των δύο ετών χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος το κάθε μέλος του Εργαστηρίου παρουσιάζει μέσω βιντεοπροβολέα τη δουλειά του, στην οποία γίνεται σημειολογική ανάλυση από τον υπεύθυνο διδασκαλίας και συζήτηση. Η σημειολογική ανάλυση έχει σχέση με την επιλογή του θέματος, τον τρόπο προσέγγισης, τη χρήση των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής και τη σύνθεση. Στο δεύτερο μέρος, γίνεται παράδοση μαθήματος και δίνεται σχετική άσκηση. Στο τρίτο μέρος κάθε συνάντησης γίνεται αναφορά στο έργο ενός φωτογράφου και προβάλλονται φωτογραφίες του.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι οι συναντήσεις κινούνται σε ένα πλαίσιο, κύριο στοιχείο του οποίου είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία φωτογραφικής σκέψης χρησιμοποιώντας τη φόρμα ως βασικό εργαλείο σύνθεσης.

Διεύθυνση: Εργαστήρια Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης του Φωτογραφικού 9ου, Καλλιρρόης 10, και στο Blue cafe στην πλατεία της Νέας Πεντέλης
Επικοινωνία: T: 6977586239, E: photoenatos@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.photoenatos.gr/

 

 

Fotograficus

Η ομάδα Fotograficus παρουσιάζει στο αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό την έναρξη των φωτογραφικών δρώμενων στον εντυπωσιακό χώρο ενός μοναστηρίου του 16ου αιώνα στην περιοχή του Πικερμίου. Η Fotograficus στοχεύει στην ανάδειξη, προβολή και προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Ελλάδα καθώς κι Ελλήνων δημιουργών εκτός συνόρων, μέσα από σημαντικές εκθέσεις, διαλέξεις, workshops, artist residencies και πολλές ακόμη δράσεις.

Η Fotograficus προσφέρει επίσης φωτογραφικές υπηρεσίες όπως post production και τεχνικές συμβουλές ενώ δέχεται και εμπορικές αναθέσεις φωτογραφικών έργων.

Διεύθυνση: Long Room, οδός Αδαμοπούλου και Δεξαμενής, 19ο χλμ. λεωφόρου Μαραθώνος, Πικέρμι 190 09, Αττική
Επικοινωνία: Τ: 6974162550, 6931181203, Ε: fotograficus.gr@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.fotograficus.gr/

 

 

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πλαίσιο του διευρυμένου εκπαιδευτικού του προγράμματος, διοργανώνει ένα νέο πρόγραμμα εντατικών σεμιναρίων και εργαστηρίων σχετικά με θέματα που άπτονται της φωτογραφικής δημιουργίας.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΕΚΦ απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων διαφορετικού βαθμού εξοικείωσης με το φωτογραφικό μέσο και διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα σεμιναρίων - Φθινόπωρο 2013 (δείτε εδώ)

Διεύθυνση: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, Τσάμη Καρατάσου 15, 117 42, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 210 9211750, E: contact@hcp.gr
Υπερσύνδεσμος: http://photofestival.gr/

 

 

New School.Athens

Το New.School.Athens προσφέρει πρακτική, ταχύρυθμη εκπαίδευση για επαγγελματίες και ερασιτέχνες με αντικείμενο τα ψηφιακά δημιουργικά επαγγέλματα (φωτογραφία & κινηματογράφο, design) αλλα και τις νέες τεχνολογίες (προγραμματισμό). Προσφέρει προγράμματα σπουδών μικρής και μεσαίας διάρκειας. Τα Workshops διδάσκονται απο διεθνούς φήμης δημιουργούς και επαγγελματίες και είναι εντατικά σεμινάρια διάρκειας ενός ή δύο Σαββατοκύριακων. Τα Προγράμματα Σπουδών απαρτίζονται απο τρεια μαθηματα που διαρκόυν μέχρι 16 εβδομάδες με φοίτηση μια φορά την εβδομάδα απο 4 ώρες και συνολική φοίτηση ανά εβδομάδα μέχρι 16 ώρες.

Έχοντας την αρτιότερη τεχνική υποδομή στην Αθήνα και συνεργάτες πολλές ηγετικές μορφές στον παγκόσμιο χώρο της φωτογραφίας και της τέχνης, το NewSchool.Athens φιλοδοξεί να γίνει ο καταλύτης της δημιουργικής έκφρασης φωτογράφων με όραμα και ταλέντο.

Η σχολή βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου, στην πλατεία Αυδή, απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη, στην οδό Κεραμεικού 53.

Διεύθυνση: NewSchool.Athens, Κεραμεικού 53, 104 36, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2105243694, E: contact@newschoolathens.org
Υπερσύνδεσμος: http://www.newschoolathens.org/

 

 

Doc4life

Το multimedia press agency doc4life είναι ένας συνεταιρισμός επαγγελματικών προδιαγραφών παραγωγής και προώθησης οπτικο- ακουστικού υλικού, multi media, videos, photo stories, documentaries, fixing services και ειδικών εκδόσεων. Στις δραστηριότητές της ανήκουν παράλληλα η διοργάνωση εκθέσεων, σεμιναρίων και workshops με θεματολογία αντίστοιχη των δραστηριοτήτων της.

Το multimedia press agency doc4life διοργανώνει κάθε χρόνο τακτικά σεμιναρία οπτικών τεχνών και ψηφιακών εφαρμογών

Διεύθυνση: Μultimedia press agency doc4life, Δυαλέων 15, Τ.Κ. 11854 (Γκάζι), Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 210 2155408478, E: seminars@doc4life.net
Υπερσύνδεσμος: http://doc4life.net/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου

Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία αλλά τα... χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2005 και συνεχίζει, με δάσκαλο πάντα τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.
Το ραντεβού δίνεται κάθε Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Ο στόχος τους - όπως μας είπαν - δεν είναι να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι αλλά να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική της φωτογράφησης, την πορεία της μέσα στον χρόνο, την καλλιτεχνική της έκφραση, αντλώντας θέματα και έμπνευση από τους μεγάλους φωτογράφους
Η πρόσκλησή τους είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και συμμετοχή στην ομάδα.

Η Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν στον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι.

Έναρξη Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 14.00
Ημέρα Σεμιναρίων | Κάθε Σάββατο 14.00 με 16.00

Διεύθυνση: Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου ( Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι )
Επικοινωνία: Τ: 210 9942500 - 210 9852251

 

 

Ανοιχτή Τέχνη

Η Ανοιχτή Τέχνη (Φιλελλήνων & Ναυ.Νικοδήμου 2) στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνει Σεμινάρια - Διαλέξεις - Δράσεις για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, για την τέχνη και τον πολιτισμό με διάρκεια 10 εβδομάδων

Επίσης στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ανοιχτής Τέχνης θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα, ομιλίες και διαλέξεις (με ελεύθερη συμμετοχή-είσοδο), που θα απευθύνονται και στους συμμετέχοντες και στο ευρύ κοινό, από διακεκριμένους δημιουργούς και προσωπικότητες.

Διεύθυνση: Ανοιχτή Τέχνη, Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2103227188, E: info@anoixtitexni.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.anoixtitexni.gr/

 

 

CameraWork - Creative Photography

Η φωτογραφική ομάδα Camera Work συγκροτείται από φωτογράφους που μοιράζονται κοινές πεποιθήσεις σχετικά με το φωτογραφικό ιδίωμα. Πρωτίστως μοιράζονται την πεποίθηση, ότι η φωτογραφική θεώρηση του κόσμου αποτελεί ερμηνευτική διεργασία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ανασυγκρότηση και την οπτική ανασύνθεσή του.

Η φωτογραφική ανασύσταση της επικράτειας της εμπειρίας είναι τόσο ουσιωδέστερη, όσο βαθύτερη και ουσιαστικότερη η συμμετοχή του δημιουργού. Ως εκ τούτου, τα μέλη αυτής της ομάδας, αναζητούν μια ευρύτερη καλλιέργεια, προκειμένου να μεταγράψουν τα φαινόμενα σε αυθύπαρκτες φωτογραφικές επιφάνειες. Η πολλαπλότητα και η συνθετότητα του νοήματος της φωτογραφίας είναι άμεσα συνυφασμένη με την καλλιέργεια του βλέμματος.

Η φωτογραφική ομάδα Camera Work συστάθηκε το Φθινόπωρο του 2012 και έχει έδρα την Αθήνα. Η δημιουργία της ήταν μια πρωτοβουλία του Βασίλη Γεροντάκου και του Παναγιώτη Γούλιαρη, ως αποτέλεσμα της τριετούς κοινής τους διδακτικής πορείας με αντικείμενο την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Σεμινάρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας με τον Παναγιώτη Γούλιαρη
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 - ΙΟΥΛΙΟΣ 2014
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια δείτε εδώ

Σεμινάρια φωτογραφίας  με τον Βασίλη Γεροντάκο
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013-ΙΟΥΝΙΟΣ 2014
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια δείτε εδώ

Επικοινωνία: T: 6937 455406, E: p.gouliaris@camerawork.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.camerawork.gr/

 

 

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.)

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) σε συνεργασία με τον Συρσίρη Γιώργο συνεχίζει και φέτος τα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και προχωρημένους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από το τεχνικό και θεωρητικό κομμάτι της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Ποιο αναλυτικά ο κύκλος των μαθημάτων περιλαμβάνει

Ιστορία της φωτογραφίας
Φωτογραφική μηχανή, φακός, φιλμ και αισθητήρας
Χρήση φωτογραφικής μηχανής, φωτομέτρηση, τεχνικές λήψης
Προσωπική επαφή με το έργο κλασικών φωτογράφων μέσω προβολών
Εργασίες με συγκεκριμένες θεματολογίες
Φωτογραφικές εξορμήσεις
Διοργάνωση έκθεσης

Θα δημιουργηθούν δυο τμήματα για τους αρχάριους Τρίτη και Τετάρτη 6-9μ.μ. και ένα τμήμα για τους προχωρημένους κάθε Δευτέρα 6-9μ.μ. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν με την έκθεση φωτογραφίας τον Ιούλιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ 17:30 - 20:30

Διεύθυνση: Κτήριο οδό Αρχαίου Θεάτρου 42 (πρώην Σαλαμίνος), 136 75, Αχαρνές
Επικοινωνία: T: 210 2404730
Ιστοσελίδα: http://www.acharnes.gr/

 

 

Περιοδικό Φωτογράφος

To περιοδικό ΦΩΤΟγράφος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε διμηνιαία βάση στις 5 Δεκεμβρίου 1989.
Η έκδοση από το 1994 έγινε μηνιαία ενώ μία δεύτερη περίοδος για το περιοδικό αρχίζει τον Οκτώβριο του 2003, ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Kυκλοφόρησε για 8 χρόνια σε μηνιαία βάση μαζί με την Καθημερηνή του Σαββάτου σε υψηλό τιράζ . Από το Νοέμβριο του 2011 κυκλοφορεί, με εκδότη πάλι την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αλλά ως ανεξάρτητο περιοδικό στα περίπτερα όλης της χώρας κάθε δύο μήνες, με 200 σελίδες με πλούσια ύλη. Τα ενδιαφέροντα του ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ αφορούν την τέχνη και τεχνική της εικόνας σε όλες τις διαστάσεις, ενώ παρακολουθεί στενά τις νέες τεχνολογίες και γνωμοδοτεί για τις διάφορες συσκευές μέσα από συγκριτικά τεστ, αυτόνομα τεστ και σύντομες πρώτες παρουσιάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια δείτε εδώ

Επικοινωνία: Τ: 210 8541400, F: 210 8541485, E: info@photo.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.photo.gr/

 

 

Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

H Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης ιδρύθηκε το Μάιο του 2011 από μια παρέα ανθρώπων που αγαπούν την φωτογραφία και που είχαν παρακολουθήσει δύο κύκλους σεμιναρίων υπό την αιγίδα του Δήμου. Σε αυτόν τον πυρήνα προστέθηκαν σταδιακά και άλλοι άνθρωποι με παρόμοια ενδιαφέροντα. Στόχος της Φωτογραφικής Λέσχης είναι να φέρνει κοντά ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, εμπλουτίζοντας εποικοδομητικά τις γνώσεις τους και υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους πορεία και αναζήτηση μέσα από μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια, φωτογραφικές εκθέσεις φωτογραφικές εξορμήσεις κ.α.

Η φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης ξεκινάει μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Τα μαθήματα φωτογραφίας θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτωβρίου και θα γίνονται κάθε Τρίτη στις 20:00 στο χώρο της Λέσχης (Άλσος Καλαβρύτων και Μαρίνου Αντύπα). Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (25 άτομα) και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

(Για πληροφορίες κ. Ι. Αυγέρη 6972302701, 2107276842 και στο e-mail javger@phys.uoa.gr).

Διεύθυνση: Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, Άλσος Καλαβρύτων και Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη
Επικοινωνία: T: 6972302701, 2107276842, E: javger@phys.uoa.gr (Ιωάννης Αυγέρης)
Ιστοσελίδα: http://www.fotolesxi.gr/

 

 

Σύλλογος κοινωνικής και πολιτιστικής παρέμβασης “Θρυαλλίδα”

Ο Σύλλογος κοινωνικής και πολιτιστικής παρέμβασης “Θρυαλλίδα” (Ηρακλειδών 11-13, Θησείο), διοργανώνει και φέτος μαθήματα φωτογραφίας.  Από την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013, θα ξεκινήσουν 2 τμήματα, ένα αρχαρίων και ένα περισσότερο “προχωρημένων” φωτογράφων.

Στο τέλος της χρονιάς θα διοργανωθεί ομαδική έκθεση με φωτογραφίες των συμμετεχόντων.
Επιπλέον, θα συνεχιστούν οι «φωτοβόλτες» μας στην Αθήνα, σε ημέρες και ώρες που θα συμφωνηθούν με τις ομάδες.

Εισηγήτρια: Πηνελόπη Τρίπατζη

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα δείτε εδώ

Διεύθυνση: Σύλλογος κοινωνικής και πολιτιστικής παρέμβασης “Θρυαλλίδα”, Ηρακλειδών 11-13, Θησείο
Επικοινωνία: T: 6977502256, E: penelopetripatzi@gmail.com (Πηνελόπη Τρίπατζη)
Ιστοσελίδα: -

 

 

Καλλιτεχνείο των Αχαρνών

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών, είναι μια κοινότητα εθελοντών  με έδρα τις Αχαρνές,που δραστηριοποιείται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Οι δράσεις του, επεκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα, γι'αυτό και έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχες ομάδες λειτουργίας.
Το Καλλιτεχνείο, προσπαθεί να αναδείξει το έργο νέων Καλλιτεχνών, φιλοξενεί και διοργανώνει Θεατρικά, Εικαστικά, Μουσικά, Λογοτεχνικά και Ακτιβιστικά δρώμενα.

Σεμινάρια Καλλιτεχνικής φωτογραφίας από το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών σε συνεργασία με τους φωτογράφους Γιώργο Ασημακόπουλο και Ιωάννα Γεωργοπούλου διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να καταρτιστούν σε τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η φωτογραφία να αποτελέσει για τον ίδιο το μαθητή μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής οπτικής του αντίληψης και αισθητικής.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο προχωρημένους που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί δυο τμήματα.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν τέλη Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο. Το μάθημα είναι 1 φορά την εβδομάδα (2 ώρες) και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Στο πλαίσιο του εθελοντισμού που διακατέχει κάθε δραστηριότητα μέσα στον χώρο και τις ομάδες του Καλλιτεχνείου και πάντοτε με γνώμονα ότι η τέχνη πρέπει να ανήκει σε όλους και να παράγεται από όλους, η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν.

Διεύθυνση: Καλλιτεχνείο των Αχαρνών, Αθ.Χειλίου 16, Αχαρνές
Επικοινωνία: T: +30 2102445788, E: info@kallitechnio.org
Ιστοσελίδα: http://www.kallitechnio.org/

 

 

Αλεξανδρούπολη

 

Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

Ο Σύλλογος με την επωνυμία Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 από μία ομάδα 22 ατόμων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και αγάπη για την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Σκοπός του συλλόγου είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας.

Ήδη μετά από τέσσερα χρόνια ο σύλλογος αριθμεί περί τα 75 τακτικά μέλη, μη συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών που συμμετέχουν σε δράσεις του συλλόγου ανοιχτές για το ευρύ κοινό.

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργανώνει σε τακτά διαστήματα σεμινάρια φωτογραφίας πάνω στην καλλιτεχνική φωτογραφία

Διεύθυνση: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕΔΗΦΩΤ), Μιαούλη 9, Αλεξανδρούπολη
Επικοινωνία: T: 6946905001 (Θεοδόσης Γιαννακίδης - Πρόεδρος συλλόγου), E: info@kedifot.gr
Ιστοσελίδα: http://www.kedifot.gr/

 

 

Άμφισσα

 

Φωτογραφική Ομάδα F9

Η Φωτογραφική Ομάδα F9 - photofraphers e.t.c δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2013 στην Άμφισσα Φωκίδας με σκοπό την δημιουργική προώθηση της φωτογραφίας περιλαμβάνοντας όλη τη Φωκίδα και φίλους φωτογράφους από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα παρά το μικρο της ηλικίας της έχει προγραμματίσει από τον Σεπτέμβριο του 2013, έκθεση φωτογραφίας στις 4 Οκτωβρίου 2013 και στη συνέχεια έχει σχεδιάσει :

1.σεμινάρια και μαθήματα για την φωτογραφία όσον αφορά το τεχνικό και αισθητικό της μέρος.
2.διαλέξεις από εξωτερικούς συνεργάτες φωτογράφους
3.προβολές φιλμ όπου η φωτογραφία έχει ιδιαίτερη θέση

Διεύθυνση: Ταμπάκικα/Χάρμαινα, Άμφισσα
Επικοινωνία: E: photographyf9@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.fokida9.gr

 

 

Βόλος

 

Κ.Π.Ν. Βόλου "Δίαυλος"

Ο "Δίαυλος" είναι το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου. Εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβρη του 1990. Από τότε μέχρι σήμερα και με τις πολύπλευρες δραστηριότητές του κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων. Το κέντρο σχεδιάστηκε ειδικά για να βοηθήσει τις ομαδικές και οργανωμένες δραστηριότητες των νέων και να συμβάλλει στην τεκμηριωμένη ενημέρωση τους.

ΔΙΑΥΛΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Φωτογραφική Ομάδα του ΔΙΑΥΛΟΥ είναι μία από τις δυναμικότερες παρουσίες στο Δίαυλο, στη πόλη και στο χώρο της φωτογραφίας. Ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του 1992. Διαθέτει άρτια εξοπλισμένο σκοτεινός θάλαμο και σύγχρονο στούντιο φωτογραφίας. Οργανώνει πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις μελών της ομάδας αλλά και φιλοξενούμενων φωτογράφων.

Διεύθυνση: Δίαυλος, Τοπάλη 14, 38221, Βόλος
Επικοινωνία: T: 24210-25363, F: 24210-33692, E: info@diavlos-vol.gr
Ιστοσελίδα: http://www.kodv.gr/diavlos.htm

 

 

Ζάκυνθος

 

Ομάδα αναζήτησης και δημιουργίας φωτογραφικής μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ

Η «Ομάδα Αναζήτησης και Δημιουργίας Φωτογραφικής Μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2005 από μια ομάδα φίλων που τους ένωσε το κοινό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία.
Τα μέλη της ομάδας επενδύοντας στη καλλιέργεια και τη προαγωγή της φωτογραφικής τέχνης στοχεύουν να δημιουργήσουν φωτογραφική μνήμη για τις επόμενες γενιές. Με αυτό το όραμα το ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ, από τους πρώτους μήνες της σύστασης του, οργάνωσε ένα πρόγραμμα μεστό σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Η «Ομάδα Αναζήτησης και Δημιουργίας Φωτογραφικής Μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας ενώ παράλληλα κατά διαστήματα διοργανώνει σεμινάρια και εκθέσεις φωτογραφίας

Επικοινωνία: T: 6976110006 (Δημήτρης Σκαλιστίρης)
Ιστοσελίδα: http://www.facebook.com/groups/81692422647/

 

 

Ηράκλειο

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης

H Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε) Κρήτης ιδρύθηκε το 1964 στο Ηράκλειο. Η αγάπη για τη φωτογραφική  τέχνη ώθησε  μία ομάδα ανθρώπων να θέσει στόχο της την περαιτέρω διάδοση της τέχνης αυτής και τη μύηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στα μυστικά της . Στις αρχές της ίδρυσής της η Ε.Φ.Ε πραγματοποιούσε τις  συγκεντρώσεις  της , στους ιδιωτικούς χώρους των μελών της ώσπου βρέθηκε και νοικιάστηκε ο κατάλληλος χώρος για μόνιμη στέγαση. Ο χώρος, αυτός αν και δεν παραμένει  ο ίδιος,  ίδιος παραμένει ο στόχος της Εταιρείας. Η Ε.Φ.Ε έχει φιλοξενήσει στους κόλπους της εκατοντάδες ανθρώπους που έδωσαν αλλά και πήραν πολλά από τη φωτογραφία.

Τα μέλη της  Ε.Φ.Ε είναι άνθρωποι  που αν και ασχολούνται με διαφορετικά επαγγέλματα, μοιράζονται όλοι την ίδια  αγάπη  για την καλλιτεχνική φωτογραφία και διακρίνονται για το ερασιτεχνικό τους πάθος. Η  Ε.Φ.Ε έχει διαρκή  συμμετοχή σε εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιούνται σε τοπικό σε εθνικό  αλλά  και σε διεθνές επίπεδο. Οι συχνές βραβεύσεις των μελών της στις παραπάνω εκθέσεις αποτελούν απόδειξη της σταθερής προσπάθειας και της σωστής εργασίας που γίνονται στην Ε.Φ.Ε. Έτσι μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή του έργου ενός μέλους της Ε.Φ.Ε. μεταξύ  4.000 και  5.000  φωτογραφιών που κρίνονται σε  διαγωνισμό διεθνούς επιπέδου και η τελική βράβευση του.

Η Ε.Φ.Ε παρ’ όλα τα επιτεύγματά της δεν σταμάτησε ούτε για μία στιγμή την επίμονη και επίμοχθη προσπάθεια. Έχει καθιερώσει την πραγματοποίηση ετήσιων σεμιναρίων με διάρκεια από τον  Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, διοργανώνει εκθέσεις τοπικής, εθνικής  (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύβοια) και διεθνούς (Βέλγιο, Λουξεμβούργο) εμβέλειας και διοργανώνει διαγωνισμούς κάθε χρόνο, καλλιτεχνικής φωτογραφίας αλλά και εκδρομές με φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Άλλη σημαντική δραστηριότητα  της  Ε.Φ.Ε είναι η διοργάνωση επί σειρά ετών, τμημάτων για νέους  φωτογράφους. Παράλληλα λειτουργεί από  τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, το Τμήμα Νέων Φωτογράφων που δεν γνωρίζουν αλλά  θέλουν να μάθουν την τέχνη της φωτογραφίας. Η συμμετοχή σ’ αυτό το τμήμα  είναι  μεγάλη και συχνά μέσα από αυτό αναδύονται  νέα ταλέντα. Στο πλαίσιο του τμήματος γίνονται σεμινάρια θεωρητικού ενδιαφέροντος, εργαστηριακές εφαρμογές, μαθήματα «σωστού - λάθους»,  φωτογραφικές εκδρομές και  εκθέσεις  φωτογραφίας των νέων μελών του κάθε έτους.

Που: ΕΦΕ Κρήτης, Κατεχάκη 11, Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία: Τ: 2810322920, 6946120766 (Πολυχρόνης Νικηφοράκης)
Υπερσύνδεσμος: http://www.efecrete.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.)

Όλα άρχισαν το 1989 όταν κάποιοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα για όσους ενδιαφέρονταν για τη φωτογραφική τέχνη.

Αυτή η κίνηση γρήγορα έδειξε τα αποτελέσματά της, καθώς φάνηκε ότι και άλλα άτομα μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο είχαν το ίδιο πάθος. Έτσι, τον επόμενο χρόνο δημιουργείται ο πρώτος σκοτεινός θάλαμος μέσα στο πανεπιστήμιο και ξεκινάει ένας κύκλος διαλέξεων για τους φοιτητές εκείνους που ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας. Η επιτυχία των διαλέξεων ήταν τέτοια που από τότε αυτές να γίνονται κάθε χρόνο, μέχρι σήμερα.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου ωρίμασε και έδειξε έντονη δραστηριότητα διοργανώνοντας εκθέσεις στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο. Ταυτόχρονα ανέπτυξε συνεργασία και με άλλες φοιτητικές πολιτιστικές ομάδες και αντίστοιχες φωτογραφικές ομάδες.

Πρόγραμμα Ετήσιων Φωτογραφικών Σεμιναρίων

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται από τη φωτογραφική ομάδα μια σειρά φωτογραφικών σεμιναρίων. Φέτος θα γίνουν κάποια βασικά τεχνικά σεμινάρια παράλληλα με εικαστικές παρουσιάσεις. Για πιο πρόσφατες πληροφορίες και ημερομηνίες των συναντήσεων μπορείς να ενημερωθείς από το forum, το facebook ή ακόμα και από το rss της ομάδας.

Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη Βουτών (Φοιτητικό Κέντρο), Ηράκλειο
Επικοινωνία: E: fopk@culture.uoc.gr
Ιστοσελίδα: http://fopk.culture.uoc.gr/

 

 

Θεσσαλονίκη

 

Φωτογραφικό Είδωλο - Σεμινάρια Φωτογραφίας στον πολυχώρο Κούνιο

Σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα, στον Πολυχώρο Κούνιο, χωρισμένα σε 3 ανεξάρτητα σεμινάρια.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:
- εισηγήσεις
- προβολή παραδειγμάτων και φωτογραφιών
- ανάθεση ασκήσεων
- προβολή και σχολιασμό των ασκήσεων

Παράλληλα με τα μαθήματα οι σπουδαστές λαμβάνουν με email:
- την ύλη των μαθημάτων
- τις ασκήσεις που πρέπει να κάνουν
- links με παραδείγματα και φωτογραφίες από την παράδοση του μαθήματος

1ος Κύκλος Έναρξη Οκτώβριος 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ι:
Βασικό τεχνικό σεμινάριο, που απευθύνεται σε όσους ξεκινούν ν' ασχοληθούν με την φωτογραφία, προσφέροντας τους τις απαραίτητες γνώσεις. Αφορά την τεχνική λήψης για αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία.

Έναρξη: 11 Οκτωβρίου

Τμήμα 1: κάθε Παρασκευή από τις 7:00 μ.μ. ως τις 9:15 μμ
Τμήμα 2: κάθε Τρίτη από τις 6:30 ως τις 8:45 μ.μ.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Ι:
Σεμινάριο ψηφιακής επεξεργασίας, που απευθύνεται σε όσους ξεκινούν να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους και περιλαμβάνει ένα πλήρη κύκλο μαθημάτων, που καλύπτει τις βασικές ανάγκες επεξεργασίας.

Έναρξη: 11 Οκτωβρίου

κάθε Παρασκευή από τις 4:30 μ.μ. ως τις 6:45 μ.μ.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ι:
Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας, που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην φωτογραφία και να αναπτύξουν ή να διαμορφώσουν ένα προσωπικό ύφος.

Έναρξη: 12 Οκτωβρίου

Τμήμα 1: κάθε Σάββατο από τις 11:00 π.μ. ως τις 1:15 μ.μ.
Τμήμα 2:  κάθε Τρίτη από τις 4:00 ως τις 6:15 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΙ:
Δεύτερο μέρος του τεχνικού σεμιναρίου, που περιλαμβάνει περισσότερες γνώσεις, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των τεχνικών μαθημάτων λήψης (για αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία).

Έναρξη: 12 Οκτωβρίου

κάθε Σάββατο από τις 1:30 μ.μ. ως τις 3:45 μ.μ.

 

2ος Κύκλος Έναρξη Φεβρουάριος 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ι:
Βασικό τεχνικό σεμινάριο, που απευθύνεται σε όσους ξεκινούν ν' ασχοληθούν με την φωτογραφία, προσφέροντας τους τις απαραίτητες γνώσεις. Αφορά την τεχνική λήψης για αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία.

Έναρξη: 8 Φεβρουαρίου
(κάθε Σάββατο από τις 1:30 μ.μ. ως τις 3:45 μ.μ.)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΙ:
Δεύτερο μέρος του τεχνικού σεμιναρίου, που περιλαμβάνει περισσότερες γνώσεις, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των τεχνικών μαθημάτων λήψης (για αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία).

Έναρξη: 7 Φεβρουαρίου

Τμήμα 1: κάθε Παρασκευή από τις 7:00 μ.μ. ως τις 9:15 μμ
Τμήμα 2: κάθε Τρίτη από τις 6:30 ως τις 8:45 μ.μ.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΙΙ:
Δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, που περιλαμβάνει περισσότερες γνώσεις, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων της ψηφιακής επεξεργασίας.

Έναρξη: 7 Φεβρουαρίου
(κάθε Παρασκευή από τις 4:30 μ.μ. ως τις 6:45 μ.μ.)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΙ:
Δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, που περιλαμβάνει περισσότερες γνώσεις και ανάπτυξη ή διαμόρφωση προσωπικού ύφους.

Έναρξη: 8 Φεβρουαρίου

Τμήμα 1: κάθε Σάββατο από τις 11:00 π.μ. ως τις 1:15 μ.μ.
Τμήμα 2:  κάθε Τρίτη από τις 4:00 ως τις 6:15 μ.μ.

Διάρκεια Σεμιναρίων
10 εβδομάδες ανά σεμινάριο

Κόστος Συμμετοχής
120 ευρώ + ΦΠΑ ανά σεμινάριο

Πληροφορίες - Εγγραφές
Η εγγραφή στα σεμινάρια μπορεί να γίνει στον Πολυχώρο Κούνιο (Κομνηνών 24, Λουλουδάδικα) ή με αποστολή της φόρμας εγγραφής με email.

Πληροφορίες - Εγγραφές
Διεύθυνση:
Πολυχώρος Κούνιο: Κομνηνών 24, Λουλουδάδικα, τηλ. 2310 271003, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974 898910 (Τάσος Σχίζας)
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis

Το Φωτογραφικό Κέντρο STEREOSIS ιδρύθηκε το 1999. Το 2005 μετακόμισε σε καινούριες εγκαταστάσεις (300τμ.) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προσφέρει φωτογραφικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Το φωτογραφικό κέντρο Stereosis έχει να επιδείξει μια μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, συγκροτώντας έναν πυρήνα δημιουργικότητας και αγάπης για τη φωτογραφική τέχνη μέσα στην ίδια την καρδιά της πόλης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η Stereosis αποτελεί σημαντικό φορέα διάδοσης και προώθησης της καλλιτεχνικής και δημιουργικής φωτογραφίας σε συνεργασία μεταξύ άλλων με θεσμούς όπως η Φωτογραφική Bienalle του Μουσείου Φωτοφραφίας Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Απο το 2004 στο φωτογραφικό κέντρο stereosis διδάσκεται η φωτογραφία και η τεχνική της σε 5 κύκλους σεμιναρίων.
Κάθε κύκλος σεμιναρίων διαρκεί  4 μήνες και χωρίζεται σε τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.
Τα σεμινάρια ξεκινούν δυο φορές το χρόνο, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου.
Οι σπουδαστές εχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φωτογραφία και την ιστορία της και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, με προοπτική είτε τη δημιουργική και αισθητική της προσέγγιση είτε την επαγγελματική ενασχόληση.  Σε ενα χώρο 300 τ.μ. φιλοξενούνται και είναι στη διάθεση των σπουδαστών πάνω απο τετρακόσιοι τίτλοι βιβλίων ενώ στον εκθεσιακό χώρο διοργανώνονται και παρουσιάζονται φωτογραφικές εκθέσεις.

Διεύθυνση: Ζεύξιδος 3, 54 622, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310250223, E: info@stereosis.com
Ιστοσελίδα: http://www.stereosis.com/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα "Φωτοπόροι"

Η Φωτογραφική Ομάδα "Φωτοπόροι" του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού "Μελίνα Μερκούρη" πρωτοσυστάθηκε την δεκαετία του 1980 και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 με δάσκαλο τον Τάσο Σχίζα. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται ένας βασικός κύκλος μαθημάτων στα νέα μέλη, ενώ παράλληλα γίνονται και οι συναντήσεις των παλαιών μελών.

Η φωτογραφική ομάδα διαθέτει αίθουσα διδασκαλίας- στούντιο, βιβλιοθήκη, σκοτεινό θάλαμο και ψηφιακή μονάδα επεξεργασίας και εκτύπωσης.

Τα μέλη της ομάδας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με εβδομαδιαίες συναντήσεις, στις οποίες παρουσιάζονται συλλογές φωτογραφιών και φωτογράφοι, προγραμματίζονται φωτογραφίσεις, συζητούνται εκθέσεις, κλπ.

Διεύθυνση: Καραβαγγέλη 12, ΤΚ 56334, Ελευθέριο Κορδελιό, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310 770212, 2310757272 (18:00-20:00 Καθημερινά) , E: fotoporoi@gmail.com, T: 6974898910, E: photoeidolo@gmail (Τάσος Σχίζας)
Ιστοσελίδα: http://www.fotoporoi.gr/

 

 

Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής - Φ.Λ.Α.Σ.

Όλα ξεκίνησαν από τότε που μια παρέα φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, με μόνο κίνητρο την αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, ένιωσαν την ανάγκη να οργανωθούν και να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα μπορούσαν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία, να μοιραστούν εμπειρίες,και να ανταλλάξουν απόψεις. Έτσι ιδρύθηκε η Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής (Φ.Λ.Α.Σ.)

Έκτοτε τα μελη ανανεώνται χρόνο με το χρόνο και συνεχίζουν με την ίδια όρεξη να δημιουργούν.. συμμετέχοντας σε μια ομάδα που πλέον αποτελείται από άτομα διαφόρων σχολών και ειδικοτήτων της Παν/μιακής κοινότητας.

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε βδομάδα σε μια αίθουσα στο υπόγειο της πτέρυγας Αρχιτεκτόνων, με πλήρες εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα, καθώς και μαθήματα σκοτεινόυ θαλάμου. Για την πρακτική εξάσκηση των μελών πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας οργανώνονται τακτικά φωτογραφικές εξορμήσεις, όπου στην πράξη πλέον ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το φωτογραφικό του ταλέντο.

Η Φ.Λ.Α.Σ. είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να μοιραστεί τις φωτογραφικές του ανησυχίες...

Διεύθυνση: Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία: E: flas_auth@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: http://flasauth.wordpress.com/

 

 

Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, φοιτητικός, πολιτιστικός σύλλογος.

Από το 1987, έτος ιδρύσεώς του, έως και σήμερα προωθεί τη φωτογραφία στο χώρο του Α.Π.Θ. αλλά και της Θεσσαλονίκης γενικότερα.

Στον κύκλο δραστηριοτήτων του περιλαμβάνονται σεμινάρια φωτογραφίας, εκθέσεις, διαλέξεις και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις φωτογραφικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Διεύθυνση: Ταχυδρομικό γραφείο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 54006, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Ε: foapth@yahoo.com
Ιστοσελίδα: http://foapth.blogspot.com/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα "ΚΛΙΚers"

Η Φωτογραφική Ομάδα «ΚΛΙΚers» του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θέρμης λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Τάσου Σχίζα και λειτουργούν παράλληλα δύο τμήματα: Ένα αρχαρίων και ένα προχωρημένων.

Που: Αθανασίου Διάκου 6 Θέρμη, Θεσσαλονίκη
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Θέρμης
Επικοινωνία: Τ: 2310 463423
Υπερσύνδεσμος: https://www.facebook.com/groups/189582059797/

 

 

Studio Underground

Το ιστορικό studio underground (έτος ίδρυσης 1986) αποφάσισε να προσφέρει σεμινάρια φωτογραφίας, μια τέχνη που υπηρέτησε για περισσότερο από 25 χρόνια! Οι καινοτομίες του είναι γνωστές στη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Εκτός από την αναβίωση της ασπρόμαυρης φωτογραφίας με σύγχρονο τρόπο (2150RC b&w processor, Durst multigrade κτλ.), πρωτοπόρα, διέδωσε τις τεχνικές cibachrome- ilfochrome-ilfocolour! Καθώς βεβαίως και κάθε άλλης «ιδιαίτερης» επεξεργασίας μέχρι την εκτύπωση γιγαντοαφισών!

Στον τομέα των «λήψεων» εφάρμοσε νέες τεχνικές και τεχνολογίες, με αποτέλεσμα την καταξίωση του μέσα από την παράγωγη 25 special εκδόσεων, εκατοντάδων εξωφύλλων περιοδικών και χιλιάδων δημοσιεύσεων πανελλαδικά και παγκόσμια!

Το studio underground, αποφάσισε να μοιραστεί την πολύχρονη και καταξιωμένη εμπειρία του, με κάθε ενδιαφερόμενο…οργανώνοντας τα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Οι τεχνικές υποδομές του ξεπερνούν τις 250.000ευρω, και καλύπτουν από την «ιστορική» πια αναλογική, μέχρι την σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφία.
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 4 μήνες και αποτελούνται από 2 δίωρα κάθε εβδομάδα.
Το κόστος είναι 100ευρω για κάθε μήνα και στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνεται μια προβολή κιν. ταινίας κάθε εβδομάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ.: 2310236850. 6977320706 και στο Email: v.mitta@yahoo.gr

Διεύθυνση: Ν. Κουκουφλη 4 (Αγ. Σοφια), Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310236850, 6977320706, E: v.mitta@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: http://eva-studiounderground.blogspot.com/

 

 

f 14 - Κοινόν Φωτογράφων

Το f14 - Κοινόν Φωτογράφων είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2006 με σκοπούς μορφωτικούς και καλλιτεχνικούς, χωρίς οικονομικό όφελος, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού του.

Κύριο μέλημα της ομάδα είναι η καλλιέργεια της τέχνης της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και φωτογραφικού κοινού. Αυτό επιτυγχάνεται με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις, εκδόσεις, διαλέξεις, εκδρομές και ότι άλλο κριθεί σκόπιμο.

Ειδικότερα τα μαθήματα φωτογραφίας (σεμινάρια,εκθέσεις) διοργανώνονται από έμπειρους φωτογράφους της ομάδας (υπεύθυνος μαθημάτων: Φώτης Παλαιολόγος).
Διαρκούν οκτώ μήνες, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Μαϊου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα.
H οικονομική συμμετοχή είναι ελάχιστη και η παρακολούθηση γίνεται χωρίς εκπαιδευτική πίεση και αυστηρό πρωτόκολλο. Για την εγγραφή στα μαθήματα,απαιτείται αίτηση τού ενδιαφερόμενου.
Τα μαθήματα οργανώνονται σε δύο κύκλους:
Στο τμήμα Αρχαρίων διδάσκονται οι βασικές αρχές της φωτογραφίας (εξοπλισμός, τεχνικές φωτισμού, λήψεων, κοντράστ, σκοτεινός θάλαμος, επεξεργασία αρνητικών και φωτογραφιών καθώς και στοιχεία ιστορίας της τέχνης και της φωτογραφίας )
Στο τμήμα των Προχωρημένων η προσοχή εστιάζεται στην αναζήτηση των μεθόδων για την φωτογραφική έκφραση. Οι συμμετέχοντες, κατέχοντας τα βασικά σε επίπεδο τεχνικής, ασχολούνται περισσότερο με την έκφραση, τη σύνθεση, την ιστορία της τέχνης, την αξιολόγηση ενός έργου και την προετοιμασία μιας παρουσίασης.
Βασικός στόχος είναι η επαφή και η ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Διεύθυνση: f14 - Κοινόν Φωτογράφων, Μητσαίων 3 (Αρχαία Αγορά), Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ/F: 2310244714, E:info@f14.gr
T: 6932968574 (Φώτης Παλαιολόγος)
Ιστοσελίδα: http://www.f14.gr/

 

 

Φωτογραφική ομάδα 35mm

Η φωτογραφική ομάδα “35mm” ιδρύθηκε το 2010 και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα έχει οργανώσει 17 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (όπως στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, στο Στέκι Μεταναστών της Αθήνας, στη Μονή Λαζαριστών, στο Συνεργατικό Καφέ-Bar-Βιβλιοπωλείο "Belleville sin Patron" και στον Κοινωνικό Χώρο “ArtLab Occupato” του Δήμου της Πάρμας, στην Ιταλία κ.α.)

Η ομάδα απαρτίζεται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Κοινό γνώρισμα όλων όσων συμμετέχουν στην ομάδα είναι η αγάπη για τη φωτογραφία και η διάθεση να αποτυπώσουν με αυτόν τον τρόπο εικόνες και συναισθήματα που αντιλαμβάνονται κάθε στιγμή και θέλουν να εξωτερικεύσουν και να μοιραστούν με τον κόσμο. Μέσα από τις εκθέσεις της η ομάδα εστιάζει κυρίως στη φωτογραφία δρόμου και, ανάμεσα σε άλλα, επιδιώκει να τονίσει τα θέματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, προβάλλοντας εικόνες της καθημερινότητας που όλοι βλέπουμε γύρω μας, αλλά τις απωθούμε. Εικόνες, όμως, που είναι η πραγματικότητα της εποχής μας.

Οι συναντήσεις και τα μαθήματα της ομάδας πραγματοποιούνται μία ή και δύο φορές την εβδομάδα. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και οι εκπαιδευτές είναι εθελοντές. Η ομάδα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν έχει οικονομικούς πόρους. Η διοργάνωση των εκθέσεων στηρίζεται αποκλειστικά στην προσωπική συνδρομή των μελών της.

Διεύθυνση: Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 και Βενιζέλου (1ος όροφος), Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 241015, E: giorgio31587@hotmail.gr / apostolhskesidhs@gmail.com / bill.poul@hotmail.com

 

 

Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την επί χρόνια προσπάθειά του για την γνωριμία του κοινού της πόλης με την Τέχνη της Φωτογραφίας και ανταποκρινόμενο στο αίτημα των μελών του για περαιτέρω εμβάθυνση στα μυστικά της, ξεκινάει για το 2013 σειρά μηνιαίων θεματικών ενοτήτων, που θα καλύπτουν ανάγκες των νέων αλλά και των παλιότερων φωτογράφων - μελών του.

Το πρόγραμμα αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν αποκλειστικά τα μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καθώς και όσοι εγγραφούν μέσα στο 2013.

Διεύθυνση: Cafe Bazaar, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: E: info@fkth.gr
Ιστοσελίδα: http://fkth.gr/

 

 

Photoartthessaloniki

Η φωτογραφική ομάδα Photoartthessaloniki που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη εδώ και δυο χρόνια από μια ομάδα φωτογράφων με υψηλή κατάρτιση στο φωτογραφικό κλάδο, αλλά και στον τομέα του κινηματογράφου και του βίντεο. Είναι η νέα πρόταση που μπορεί να εμπιστευθεί και να προσεγγίσει ο κάθε νέος ενδιαφερόμενος που θέλει να ασχοληθεί η είναι ήδη στο χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο. Οι εκπαιδευτές είναι όλοι πιστοποιημένοι και προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο της εκπαίδευσης (μια που προέρχονται όλοι από μεγάλες σχολές του χώρου και αποτελούν δυνατά ονόματα), και την εμπειρία που διαθέτουν ως επαγγελματίες. Η δημιουργία της νέας αυτής ομάδας έχει να κάνει τόσο με την διοργάνωση εκθέσεων, την προβολή νέων καλλιτεχνών, την προβολή του έργου Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, την εκπαίδευση στην φωτογραφία και στον κινηματογράφο, την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω στις βασικές αρχές τις φωτογραφίας και του κινηματογράφου καθώς και του βίντεο, την διεξαγωγή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών διήμερων σεμιναρίων με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την προώθηση φωτογραφικών εκθέσεων αλλά και την συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, τα φωτογραφικά ταξίδια (low coast)που πια αποτελούν θεσμό, καθώς και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Εμπνευστής του σχεδιασμού είναι ο φωτογράφος και εκπαιδευτής Νίκος Μπέντας γνωστότερος από το πλούσιο βιογραφικό του και την πολύχρονη παρουσία του στον φωτογραφικό χώρο. Οι εγγραφές στην φωτογραφική ομάδα έχουν αρχίσει και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6977379865 . οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην οδό Φλέμινγκ στα γραφεία του συλλόγου των καλλιτεχνών εικαστικών τεχνών βορείου Ελλάδος .Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας στο facebook.gr - Photoartthessaloniki. Το δελεαστικό στην κίνηση αυτήν είναι το χαμηλό κόστος συνδρομής για τον κύκλο των μαθημάτων που αποτελεί έκπληξη για τους σοβαρά ενδιαφερομένους. Επίσης οι τιμές είναι ακόμη χαμηλότερες για ανέργους και φοιτητές.

Διεύθυνση: ΣΚΕΤΒΕ, Φλέμινγκ 10, 54642 Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 6977379865, E: Photoartthessaloniki@yahoo.gr

 

 

Θήβα

 

Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας - «Ελείτροχος»

Ο Πολιτιστικός, μη-κερδοσκοπικός Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», ιδρύθηκε το Μάρτιο 2009. Αφορμή για την ίδρυσή του στάθηκε το όραμα και η επιθυμία μιας ομάδας Θηβαίων πολιτών για τη δημιουργία ενός συλλόγου που θα συνδέει τους δημιουργούς των Καλών Τεχνών, θα προβάλλει τις πνευματικές και εικαστικές αναζητήσεις τους, θα υποστηρίζει και θα αναδεικνύει, με όσα μέσα μπορεί και διαθέτει, το έργο των δημιουργών, με απώτερο σκοπό την πολιτιστική και εικαστική καλλιέργεια των πολιτών της Θήβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ανάμεσα στους στόχους του συλλόγου περιλαμβάνεται η δημιουργία Εικαστικού και Κινηματογραφικού Τμήματος, η διοργάνωση Ομιλιών, Διαλέξεων και Ημερίδων με σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν τις Καλές Τέχνες, καθώς επίσης και η δημιουργία ενός πολυχώρου, ο οποίος θα αποτελεί τόπο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και φιλοξενίας καλλιτεχνών, χώρος επιμόρφωσης, εκθεσιακός χώρος και ως χώρος διοργάνωσης πολιτιστικών και εικαστικών εκδηλώσεων.

Που: Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος», Υλίκης 4, 32 200, Θήβα
Διοργάνωση: Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος»
Επικοινωνία: Τ: 6978120863 (Aναστασίου Ειρήνη) E: eleitroxos@yahoo.gr
Υπερσύνδεσμος: http://eleitroxos.wordpress.com/

 

 

Καβάλα

 

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ιδρύθηκε το 1982 από μια ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων της πόλης της Καβάλας και λειτουργεί αδιάλειπτα έως σήμερα (χαρακτηριζόμενος ως ο μακροβιότερος μεταξύ συλλόγων / ομάδων / ομίλων που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ανά την Ελλάδα), με σκοπό τη λειτουργία ενός χώρου αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα στους ερασιτέχνες φωτογράφους-μέλη του να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών του, καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές και εκθέσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.
Μία πολύ σημαντική εκπαιδευτική δράση του Ομίλου είναι η διοργάνωση από το 1986 σεμιναρίων φωτογραφίας αρχαρίων και προχωρημένων.

Που: Πολιτιστικό Κέντρο Πυθαγόρας, 7ης Μεραρχίας 1, 65403, Καβάλα
Διοργάνωση: Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας
Επικοινωνία: T: 6947127821 (Χάσπαρης Γιώργος), E: photomiloskavalas@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.photoclubkavala.gr

 

 

Lightcraft Workshops

Η Lightcraft έχει σαν σκοπό να προσφέρει σεμινάρια στα οποία διδάσκουν όχι ακαδημαϊκοί αλλά πραγματικοί επαγγελματίες που διαθέτουν χρόνια καθημερινής εμπειρίας & επιπλέον έχουν αναγνωριστεί στον τομέα που ειδικεύονται. Tα σεμινάρια της Lightcraft είναι γνωστά για την αποτελεσματικότητα τους αλλά και το μοναδικό στυλ διδασκαλίας, μίας και το μάθημα γίνεται  σε χαλαρό, κατανοητό και διασκεδαστικό κλίμα.

Πάνω από όλα όμως η Lightcraft έχει σαν σκοπό να φέρει κοντά ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος και να τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις ικανότητες τους τόσο μέσα από τα σεμινάρια όσο και από τις social δράσεις που διοργανώνονται όπως εκδρομές, ημερίδες, συναντήσεις κλπ. Η έδρα της Lightcraft είναι στη πόλη της Καβάλας αλλά τα σεμινάρια γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Διεύθυνση: Lightcraft Workshops, Ομονοίας 77, Τ.Κ. 65302, Καβάλα
Επικοινωνία: T: 2513 006104, 6958.051065, 6971.972256, E: pr@lightcraft.gr
Ιστοσελίδα: http://www.lightcraft.gr/

 

 

Καλαμάτα

 

Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Η Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας (ΦΛΚ) ιδρύθηκε το 1988 από μία ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη Φωτογραφία και τη τέχνη της. Στόχοι της Λέσχης μας είναι η διάδοση της Φωτογραφικής τέχνης, η ανάδειξη της  πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, καθώς και η επικοινωνία δια του μέσου της φωτογραφίας.

Η ΦΛΚ πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας, οργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, ενώ διαθέτει σκοτεινό θάλαμο σε βαγόνι του Πάρκου Σιδηροδρόμων για την πρακτική εξάσκηση.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εκδηλώσεις με προσκεκλημένους γνωστούς Έλληνες Φωτογράφους όπως : Αντώνης Παπαντωνίου, Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Σαραβάνος, Κώστας Μπαλάφας, Πλάτωνας Ριβέλλης, Ξενοφών Αργύρης, Φώτης Καζάζης, Νίκος Ζερβεδάς κ.α.

Διεύθυνση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας, Αριστομένους 35, Καλαμάτα
Επικοινωνία: E: flkalamatas@yahoo.gr, T: 6972996444, E: alkis@lantzounis.gr (Αλκιβιάδης Δημ. Λαντζούνης), T: 6974047349, E: panagiwtiskannnas@gmail.com (Παναγιώτης Καννάς)
Ιστοσελίδα: http://www.flkalamatas.com/

 

 

Φίλοι της Φωτογραφίας

Οι Φίλοι της Φωτογραφίας είναι μια φωτογραφική ομάδα που δημιουργήθηκε την 1η Αυγούστου 2012 από δύο φίλους ερασιτέχνες φωτογράφους, με σκοπό να μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας σε όλους όσους αγαπούν αυτό το αντικείμενο, μέσα από ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα.

Τα μαθήματα της ομάδας γίνονται στο βαγόνι του ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ στο πάρκο του ΟΣΕ (δίπλα στο αναψυκτήριο). Μέσα στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της ομάδας, περιλαμβάνονται τα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα φωτογραφίας, διάφορες εξορμήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας και διάφορες εκδρομές για να γίνεται καλύτερα η πρακτική εξάσκηση, διαλέξεις από επαγγελματίες φωτογράφους της πόλης μας, διάφορες προβολές, έκθεση φωτογραφίας των μελών, συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας (αναπαράσταση απελευθέρωσης Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου κλπ) κ.α.

Διεύθυνση: Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, Βαγόνι Νο12 (ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ), 24100, Καλαμάτα
Επικοινωνία: E: filoi.tis.fotografias@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://filoi-tis-fotografias.webnode.gr/

 

 

Καρδίτσα

 

Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) και το Φωτογραφικό της Μουσείο ιδρύθηκαν το 1978.
Ο χώρος στεγάζεται από το 2006 σε ισόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, λειτουργεί καθημερινά και είναι ανοιχτή για τα μέλη και το κοινό.

Φωτογραφικές μηχανές διάφορων εποχών, αρνητικά όλων σχεδόν των τύπων, ξύλινες μηχανές προβολής και άλλα αντικείμενα εκτίθενται μαζί με φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ από την Καρδίτσα του 20ου αιώνα, σ' ένα χώρο που μετατρέπεται, ανάλογα με τις ανάγκες, σε αίθουσα για περιοδικές φωτογραφικές εκθέσεις, προβολή διαφανειών και κινηματογραφικών ταινιών καθώς και για σεμινάρια φωτογραφίας. Στην ίδια στέγη λειτουργεί σκοτεινός θάλαμος, βιβλιοθήκη, ταινιοθήκη και εντευκτήριο για τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους της φωτογραφίας.

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας για μαθητές και ενήλικες

Διεύθυνση: Δημοτική Αγορά Καρδίτσας, Κατάστημα I-28, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα
Επικοινωνία: T: 6973 438137 (Κωστάμης Θωμάς), E: lefkkgr@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.lefkk.gr/

 

 

Καστοριά

 

Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς

Η Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς, είναι μία καλλιτεχνική ομάδα φίλων της φωτογραφίας, και αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθ. Χριστόπουλος.

Σαν στόχο έχει να συμβάλλει στην διάδοση της καλής φωτογραφίας στον τόπο μας, καθώς και να προβάλλει το έργο των Καστοριανών φωτογράφων.

Διεύθυνση: Πολιτιστικός Σύλλογος "Αθανάσιος Χριστόπουλος", Καστοριά
Επικοινωνία:  E: kastoriaphotoclub@gmail.com

 

 

Κέρκυρα

 

Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.)

Η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας συστάθηκε επίσημα σε σωματείο το 2007 και η έδρα της βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο στην πόλη της Κέρκυρας.

Είναι ένα σωματείο ανοικτό προς όλους και τα μέλη της έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας.

Διατηρεί κοινωνικό φωτογραφικό δίκτυο http://photoleke.ning.com , ώστε να παρουσιάζονται καθημερινά τα φωτογραφικά έργα, οι απόψεις των μελών και φίλων της Λέσχης καθώς και οι δραστηριότητες της. Διοργανώνει συχνά φωτογραφικές εκθέσεις και σεμινάρια προκειμένου, όσο το δυνατόν, περισσότεροι να γνωρίσουν την τεχνική, τα εκφραστικά μέσα και τη μαγεία της φωτογραφίας.

Διεύθυνση: Γεωργίου Θεοτόκη, 49100, Κέρκυρα
Επικοινωνία: Γιώργος Βλαχόπουλος - email: photoleke@gmail.com, Βαγγέλης Κουλούρης - 6932586635, email: evankoul@me.com
Ιστοσελίδα: http://www.photoleke.gr

 

 

Κοζάνη

 

Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης "ΦωτοΕστίαση"

Η Φωτοεστίαση είναι o πρώτος Φωτογραφικός Σύλλογος της Κοζάνης, που δημιουργήθηκε από φίλους -λάτρεις της φωτογραφίας.

Σκοπός του είναι τόσο η δυνατότητα έκφρασης μέσα από φωτογραφίες, όσο και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων.

Η Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης "ΦωτοΕστίαση" πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας για αρχαρίους ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια της χρονιάς διοργανώνει σεμινάρια και εκθέσεις φωτογραφίας

Διεύθυνση: Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης "ΦωτοΕστίαση", Ειρήνης και Δρίζη 2, Κοζάνη
Επικοινωνία: Ε: info@photoestiasi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.photoestiasi.gr/

 

 

Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης "Φωτοδίοδος"

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης "Φωτοδίοδος" έχει ιδρυθεί το 2003 με σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Κοζάνη.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο κάθε χρόνο διοργανώνονται μαθησιακοί κύκλοι (σεμινάρια) σχετικά με τη φωτογραφία και τον Μάιο γίνεται έκθεση φωτογραφίας και παρουσίασης του έργου τους από τους σπουδαστές.

Μέχρι σήμερα πάνω από 300 συμπολίτες μας έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί έξι ομαδικές εκθέσεις των μελών του Φ.Ε.Δ.Κ.στην πόλη της Κοζάνης.

Λειτουργούν τμήματα :
Αναλογικής φωτογραφίας (ιστορία-θεωρία της φωτογραφίας και φωτογραφία με φιλμ) διδάσκει ο κ.Αλέκος Βρεττάκος
Ψηφιακής φωτογραφίας (ψηφιακή επεξεργασία και Photoshop) διδάσκει ο κ. Θάνος Σιώζος

Παράλληλα διοργανώνονται : προβολές μεγάλων φωτογράφων, εξορμήσεις, εκδρομές, συζητήσεις σχετικές με τη φωτογραφία και διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της φωτογραφικής τέχνης, όπως επιμελητές, φωτογράφους, αλλά και καλλιτέχνες που "φλερτάρουν" με την τέχνη και την φωτογραφία ειδικότερα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι έχουν τελειώσει τα βασικά σεμινάρια έχουν δημιουργήσει ένα ζωντανό κύτταρο - μια Λέσχη, όπου μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί στον θαυμάσιο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου κάθε Τρίτη και Παρασκευή ξεδιαλύνει τυχόν απορίες, ενημερώνεται για ό,τι νεότερο προκύπτει σχετικά με τη Φωτογραφία και σχεδιάζει τις δράσεις της.

Συνεργάζεται με άλλους φορείς και πραγματοποιεί εκθέσεις Φωτογραφίας εντός και εκτός του Νομού, μετά από συνεννόηση με τα μέλη της.

Οι κινηματογραφικές προβολές είναι μια νέα δραστηριότητα του Εργαστηρίου (έναρξη το 2008) που εστιάζει το ενδιαφέρον των ταινιών σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της φωτογραφίας.

Πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη βράδυ ώρα 9:30 και την επιμέλεια και επιλογή ταινιών έχει ο Πέτρος Αλμπάνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι που μαζί με το Εικαστικό Εργαστήρι είναι τομείς του Πολιτισμού που ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει, είναι το μοναδικό Εργαστήρι που λειτουργεί φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Μακεδονία και ό,τι πιο αξιόλογο υπάρχει στην πόλη της Κοζάνης αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας με πορεία που φέτος κλείνει τα έξι χρόνια του.

Διεύθυνση: Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης Φωτοδίοδος, Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης γωνία, Κοζάνη
Επικοινωνία: T: 24610-24467 (Δευ-Παρ 5-7μμ) E: photodiodos@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.photodiodos.gr/

 

 

Κομοτηνή

 

Φωτογραφικό Τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου " Κοινότητα Νέων Κομοτηνής "

Το φωτογραφικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης "Κοινότητα νέων" διευρύνθηκε και πέρα από τους κόλπους του Πανεπιστημίου.

Αντικείμενο συζήτησης είναι η φωτογραφία ως τέχνη με παράλληλες συζητήσεις για τις τεχνικές της φωτογραφίας, προβολές βίντεο και φυσικά φωτογραφιών.

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Πέμπτη στις 20:00 και είναι ανοικτές σε όποιον θέλει να δείξει την δουλειά του και να εκφράσει τις απόψεις του πάνω στην φωτογραφική τέχνη...

Παράλληλα διοργανώνονται εκδηλώσεις, εκθέσεις και διάφορες "φωτογραφικές" εξορμήσεις και συνεργασίες με άλλες φωτογραφικές ομάδες.

Το τμήμα δραστηριοποιείται με εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες και διάφορες άλλες δραστηριοτητες καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Διεύθυνση: Παναγή Τσαλδάρη 20, Κομοτηνή
Επικοινωνία:  E: photo@koinotitanewn.gr
Ιστοσελίδα: http://www.koinotitanewn.gr/tmimata/photography

 

 

Λαμία

 

Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας

Η Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με ένα ολιγομελή πυρήνα στις αρχές του 2005.

Οι πρώτες εκδηλώσεις της ήταν η φιλοξενία εκθέσεων στην πόλη και στον ιδιωτικό εκθεσιακό χώρο «Δαβανέλλος» μελών της Ε.Φ.Ε., μελών της Λέσχης Βόλου, του Χάρη Διαμαντίδη και ντόπιων φωτογράφων.

Στη συνέχεια και με την στήριξη του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Λαμίας και της Ν.Ε.Λ.Ε.
Φθιώτιδας ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ομάδα να
διευρυνθεί ως προς τον αριθμό των μελών, έτσι που να γίνεται εφικτότερη η επίτευξη του στόχου
της ομάδας ο οποίος είναι η διάδοση της φωτογραφίας και η παγίωση της αντίληψης ότι μπορεί να υπηρετήσει την τέχνη.

Οι παγιωμένες δραστηριότητες της Ομάδας είναι:
1. Μαθήματα τεχνικής της φωτογραφίας και μαθήματα ιστορίας της φωτογραφίας
2. Σεμινάρια και διαλέξεις που αφορούν θέματα φωτογραφίας
3. Εκθέσεις φωτογραφίας
4. Συνεργασίες με άλλες φωτογραφικές ομάδες και πολιτιστικούς φορείς

Διεύθυνση: Λεωνίδου 9 (Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας - 3ος όροφος), Τ.Κ. 35100, Λαμία
Επικοινωνία: Τ: 6972862927 (Δώρα Τζοβανάκη), Τ: 6939789628 (Γιώργος Φέκας), 6932025402(Δημήτρης Ανάγνου)
Email: info@fotolam.gr
Ιστοσελίδα: http://www.fotolam.gr/

 

 

Λάρισα

 

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

H “Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας” είναι ο μοναδικός φορέας στον Νομό της Λάρισας, Δημόσιος ή Ιδιωτικός, που ασχολείται συστηματικά από το 1996 με τη μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας ως σύγχρονου εκφραστικού και εικαστικού μέσου.

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται και λειτουργεί ο σύλλογος μας έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Λαρισαίων. Σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το καλλιτεχνικό και γνωστικό επίπεδο του κάθε μέλους καθώς και η ανάπτυξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των μελών.

Κάθε χρόνο διοργανώνει κύκλο μαθημάτων από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο για την τεχνική και την τέχνη της φωτογραφίας στον χώρο του συλλόγου αλλά και σε σχολεία, γυμνάσια και λύκεια όταν τους ζητηθεί. Στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί φωτογραφική βιβλιοθήκη καθώς επίσης έχει οργανωθεί και σκοτεινός θάλαμος ( τεσσάρων θέσεων εργασίας ). Ακόμα μέσα στις δραστηριότητες της λέσχης είναι η δημιουργία εκθέσεων φωτογραφίας και σεμιναρίων ειδικών θεμάτων. Αυτά και άλλα πολλά πραγματοποιούνται χάρη στην αγάπη και το μεράκι κάποιων μελών, που προσφέρουν προσωπικό χρόνο, χρήμα και γνώση.

Που: Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης, συνοικία Χαραυγής), Λάρισα
Επικοινωνία: T: 6942860890 (Ζαφειρίου Βασίλης), 6977802175 (Νατσιούλης Φώτης), E: info@fll.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.fll.gr/

 

 

Πολιτιστικός σύλλογος Χορίαμβος

Ο "Χορίαμβος", είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που εδρεύει στη Λάρισα και στοχεύει στην προώθηση του λαϊκού μας πολιτισμού, είτε μέσω της διδασκαλίας, είτε μέσω παραστάσεων.

Ο Χορίαμβος λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2001 και έχει στο ενεργητικό του ένα μεγάλο αριθμό παραστάσεων,συμμετοχών και συνεργασιών με άλλους πολιτιστικούς φορείς. Από τον Οκτώβρη του 2009, η στέγη του μεταφέρθηκε σε ένα πολυχώρο 300τ.μ, με δύο αίθουσες διδασκαλίας, θεατρική σκηνή με εξώστη χωρητικότητας 100 καθιστικών,ευρύχωρα καμαρίνια. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί καθημερινά bar. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ο πολυχώρος φιλοξένησε ένα πλήθος καλλιτεχνών,μουσικών και θεατρικών ομάδων και στοχεύει στην συνεργασία με όλους όσους αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Τη χρονιά 2011-12 στις δραστηριότητες του χώρου έχουν προστεθεί το μάθημα φωτογραφίας και το Tango Argentino.

Που: Πολιτιστικός Σύλλογος "Χορίαμβος", Γαληνού 5 και Φαρμακίδου, Λάρισα
Επικοινωνία: T: 2411 101963
Υπερσύνδεσμος: http://www.facebook.com/groups/xoriamvos/

 

 

Λιβαδειά

 

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς (Φ. Λ. Λ.), ιδρύθηκε στα τέλη του 2005 και "μετράει" ήδη αρκετά χρόνια ευδόκιμης  λειτουργίας. Σήμερα μετέχουν στις δραστηριότητές της πάνω από εξήντα (60) μέλη.

Αφορμή για την ίδρυση της Φ. Λ. Λ., στάθηκε το κοινό ενδιαφέρον μιας ομάδας φίλων της  φωτογραφίας.

Σκοπός της ίδρυσης, σύμφωνα με το καταστατικό, εκτός των άλλων είναι :

Η προώθηση και διάδοση της φωτογραφικής τέχνης, μέσα από το καλλιτεχνικό και γνωστικό επίπεδο των μελών, καθώς και η ανάδειξη του τεχνικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των νέων μελών.
Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η προβολή της Πόλης μας, μέσα από τη φωτογραφία, με τη δημιουργία σχετικού φωτογραφικού αρχείου.
Η ανοικτή επικοινωνία των μελών της Φ. Λ. Λ., με άλλους φορείς ή ομάδες, που έχουν ως κυρίαρχο αντικείμενο τη φωτογραφική τέχνη.   

Είναι αλήθεια πως ο άνθρωπος, ως κοινωνική ύπαρξη, νοιώθει την ανάγκη επικοινωνίας με συνανθρώπους του και ιδιαίτερα μ’ αυτούς που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, προκειμένου να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, με σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, μέσα από τη δημιουργία αμφίδρομης ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. 

Η καλλιτεχνική αίσθηση καθιερώνει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ αυτών που την αισθάνονται κι’ ένας κοινός θαυμασμός συνδέει τους ανθρώπους  περισσότερο, ακόμα και από τα πιο άμεσα υλικά ενδιαφέροντα.

Τις δραστηριότητες της Φ. Λ. Λ. έχουν πλαισιώσει άτομα όλων των ηλικιών, δημιουργώντας τον πρώτο πυρήνα, για την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και διάδοση της φωτογραφικής τέχνης στην περιοχή μας, με απώτερο σκοπό την τελειοποίηση της τεχνικής και την ικανοποίηση των καλλιτεχνικών αναζητήσεων, όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτή τη διαδικασία.

Διεύθυνση: Μπουφίδου 32-34(εντός στοάς), 32100, Λιβαδειά
Επικοινωνία: E: fotolesxilivadias@gmail.com, T: 6977460273 (Αλογοσκούφης Χρήστος)
Ιστοσελίδα: http://www.fotolesxilivadias.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Mirrorfoto

Η Φωτογραφική Ομάδα Mirrorfoto δημιουργήθηκε από μια παρέα φωτογράφων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που κοινό στόχο έχουν την έκφραση μέσα από την φωτογραφία, ενώνοντας τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις τους, μεταμορφώνοντας το πραγματικό μέσα από το φωτογραφικό καρέ.

Έχει αναπτύξει αρκετές δραστηριότητες με στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών της ομάδας αλλά και των φίλων της φωτογραφίας, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια φωτογραφίας προσπαθώντας να δημιουργήσει το πλαίσιο στο οποίο θα είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων και εκφράσεων του προσωπικού λόγου των φωτογράφων.

Μαθήματα Φωτογραφίας
Η ανάγκη ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης μέσω της καλλιτεχνικής φωτογραφίας οδήγησε στην δημιουργία της φωτογραφικής ομάδας

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, η μετάδοση της τέχνης της φωτο- γραφίας ανοίγεται με την δημιουργία foto-τμημάτων όπου ο καθένας θα μπορεί να διδαχθεί καλλιτεχνική φωτογραφία μέσω μαθημάτων, ημερίδων και σεμιναρίων από ειδικούς του χώρου.

Τα τμήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνουν:
Εβδομαδιαία μαθήματα θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής.
Παρουσίαση έργων μεγάλων φωτογράφων, κριτική ανάλυση του έργου τους και μέσω αυτών παρουσίαση της ιστορίας της φωτογραφίας. Παρουσίαση του έργου των μαθητών.
Σεμινάρια με εξειδικευμένα θέματα.
Εκπαιδευτικές εκδρομές.
Εκθέσεις με έργα των μαθητών.

Διεύθυνση: Π.Ζητουνιάτη 34, τκ 32100, Λιβαδειά
Επικοινωνία: T: 694740173, Ε: info@mirrorfoto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.mirrorfoto.gr/

 

 

Μυτιλήνη

 

Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Το 1980 η αγάπη για την φωτογραφική τέχνη ώθησε μια ομάδα ανθρώπων της πόλης μας στην ίδρυση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (Φ.Ε.Μ.), με σκοπό την ανάπτυξη της τέχνης της Φωτογραφίας στη Μυτιλήνη αλλά και σε όλο το νησί.

Τα μέλη της είναι άνθρωποι διαφόρων επαγγελμάτων, με κοινό μεταξύ τους, την αγάπη για ερασιτεχνική προσφορά μέσω της τέχνης της φωτογραφίας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε με μαθήματα, σεμινάρια, προβολές, διαλέξεις, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις και άλλες εκδηλώσεις να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι συναντήσεις μας γίνονται τακτικά κάθε Δευτέρα στις 7 το βράδυ αλλά συνήθως και κατά την διάρκεια των εκθέσεων κάθε βράδυ (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) τα μέλη μας βρίσκονται  στο εντευκτήριο.

Μέλος της εταιρείας μπορεί να γίνει καθένας που έχει κοινά ενδιαφέροντα μαζί μας, είμαστε δε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε όλους στα πρώτα δύσκολα βήματα τους στην φωτογραφική τέχνη. Στα γραφεία μας λειτουργεί σκοτεινός θάλαμος και βιβλιοθήκη φωτογραφικού κυρίως περιεχομένου που είναι στη διάθεση κάθε μέλους μας.

Που: Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, Πιττακού 15, 81100, Μυτιλήνη
Επικοινωνία: T: 2251041555, E: photo@fem.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.fem.gr/

 

 

Πάτρα

 

Φωτογραφική Λέσχη "ΗΔΥΦΩΣ"

Η Φωτογραφική Λέσχη "ΗΔΥΦΩΣ" δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 από μία παρέα φωτογράφων στην πόλη της Πάτρας.

Σκοπός της Λέσχης είναι η προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας καθώς και κάθε μορφής καλλιτεχνική - πολιτιστική και μορφωτική δραστηριότητα.

Η πραγματοποίηση των σκοπών θα επιδιώκεται:
- Με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων της Φωτογραφικής Λέσχης σε διαλέξεις, ελεύθερες συζητήσεις με θέμα την φωτογραφία, εκθέσεις φωτογραφίας και γενικά σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και μορφωτικές εκδηλώσεις που αφορούν την φωτογραφία.
- Με τη λειτουργία ερασιτεχνικού εργαστηρίου φωτογραφίας.
- Με την πρόσκληση προσωπικοτήτων που διακρίνονται γενικά στην τέχνη για διαλέξεις και συζητήσεις.
- Με την δημιουργία χώρου που θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, φωτογραφικό αρχείο, με υποδομές για διαλέξεις και εκθέσεις.
- Με την οργάνωση φωτογραφικών εξορμήσεων - εκδρομών.
- Με την οργάνωση και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη διδασκαλία τεχνικών φωτογραφικών θεμάτων στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής.
- Με την οργάνωση και πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων φωτογραφίας, διαγωνισμών, έκδοση λευκωμάτων μελών και φίλων της Λέσχης, καθώς και με την συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς που ασχολούνται με την φωτογραφία.

Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 25 - 29 & Γεωργίου Ολυμπίου, Τ.Κ. 26222, Πάτρα
Επικοινωνία: Νίκος Υφαντής - 6936917999, email: ifanik@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.idifos.gr/

 

 

Πειραιάς

 

Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου

Η Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου είναι ένα Φωτογραφικό Εργαστήρι όξυνσης της οπτικής αντίληψης και εφαρμογής πολλαπλών φωτογραφικών τεχνικών με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και με αδιάκοπη παρουσία στα γενικότερα εικαστικά δρώμενα διοργανώνοντας διαλέξεις, εκθέσεις Φωτογραφίας, φωτοεξορμήσεις κ.α.

H εκπαίδευση, προσανατολισμένη στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα, γίνεται σε τρίμηνα σεμινάρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία.

Τη μύηση στο μαγικό κόσμο της εικόνας έχει αναλάβει με ζήλο και υπευθυνότητα ο φωτογράφος και δάσκαλος της φωτογραφικής τέχνης κ. Kίμων Aξαόπουλος. Είναι ο άνθρωπος που έστησε το εργαστήρι και έχει την ευθύνη για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Πιστεύει ακράδαντα ότι η φωτογραφική τέχνη είναι μια προσιτή και άκρως δημιουργική τέχνη που με κατάλληλες οπτικοκινητικές δεξιότητες γίνεται εύκολα κτήμα του εκάστοτε θιασώτη της.

Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν ήδη σταδιοδρομήσει τόσο επαγγελματικά όσο και καλλιτεχνικά με αξιόλογο εικαστικό έργο. Tο όλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από μαζικές εξορμήσεις σε μέρη φωτογραφικού ενδιαφέροντος ενώ πολύ συχνές είναι και οι επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτικές συζητήσεις παρουσία του δημιουργού.

Εγγραφές όλο το χρόνο - Ολιγομελή τμήματα

Διεύθυνση: Κτίριο Πειραϊκού Συνδέσμου, Kαραΐσκου 104 και Σωτήρος,πλατεία Kοραή, Πειραιάς
Επικοινωνία: T: 2102913102, 6932305880, E: kimon@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.photoerevnites.gr/

 

 

Πρέβεζα

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία - Παράρτημα Πρέβεζας

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία  είναι το αρχαιότερο φωτογραφικό σωματείο (έτος ίδρυσης 1952) και υπήρξε ο μοναδικός πόλος έλξης των δημιουργών φωτογράφων του ΄50 του ΄60 και του ΄70 διοργανώνοντας  διαλέξεις και Πανελλήνιους διαγωνισμούς και δίνοντας κίνητρα για την διατήρηση της ευγενούς άμιλλας και την καθιέρωση της φωτογραφίας στη χώρα μας. Βασικό σκοπό της έχει τη διάδοση της φωτογραφίας, την ενεργή συμμετοχή στα φωτογραφικά δρώμενα της χώρας και την προαγωγή της σε διεθνές επίπεδο με Biennales και άλλες διεθνείς εκθέσεις.

H ΕΦΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ αποτελεί παράρτημα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στην Πρέβεζα, ύστερα από την προτροπή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με μεγάλη αγάπη και μεράκι για τη φωτογραφία. Συναντήσεις, σεμινάρια και προβολές γύρω από τη φωτογραφία πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 7-9 μ.μ. για ενήλικες και κάθε Σάββατο στις 10:00 π.μ. για παιδιά, στην αίθουσα της Ε.Φ.Ε στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα.

Διεύθυνση: Κάστρο Αγίου Ανδρέα, Πρέβεζα
Επικοινωνία: E: efeprevezasgr@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.efeprevezas.com/

 

 

Ρόδος

 

Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion

Η Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion ξεκίνησε τη δράση της το 2007, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας». Σε αυτή συμμετέχουν λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης, είτε είναι άτομα που παρακολουθούν ή ολοκλήρωσαν τον κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας που οργανώνει ο Σύλλογος, είτε είναι έμπειροι φωτογράφοι. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο Παραδείσι της Ρόδου και περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, πρακτική εξάσκηση, φωτογραφικές εξορμήσεις, κριτική φωτογραφιών και ψηφιακή επεξεργασία εικόνων. Η διάθεση για δημιουργία και οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των μελών δημιουργούν ένα ευχάριστο παρεΐστικο κλίμα.

Διεύθυνση: Κλεάνθους – Παραδείσι, 85106, Ρόδος
Επικοινωνία: Τηλ. 6977035228 - Βαλάντης Χατζηκαντής, Ε-mail: orionas06@gmail.com

 

 

Σπάρτη

 

ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης)

Η ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την ανάπτυξη, καλλιέργεια, προβολή και διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας, την ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και την κατάρτιση των μελών σε θέματα σχετιζόμενα με την φωτογραφία.

Ιδρύθηκε το 2001 και έκτοτε δραστηριοποιείται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα της Σπάρτης: εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια. συμμετοχή σε συνέδρια και σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Από την αρχή του 2008 στα γραφεία της ΛΕ.ΦΩ.Σ. λειτουργεί μόνιμη έκθεση των μελών που ανανεώνεται κάθε 15 ημέρες.

Διεύθυνση: Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, Κλεομβρότου 50, Σπάρτη
Επικοινωνία: T: 6937415187 (Γιάννης Γκλέκας)
Υπερσύνδεσμος: http://lefos.net/

 

 

Σύρος

 

Λέσχη φωτογραφίας Σύρου

Η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου, ιδρύθηκε το 2008 από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους της Σύρου, οι οποίοι έχοντας αγάπη για την φωτογραφία, οργανώθηκαν σε ένα σωματείογια την ανταλλαγή απόψεων, εμπλουτισμό των γνώσεών τους και διοργάνωση εκδηλώσεων με επίκεντρο την φωτογραφία.

Στόχος της Λέσχης και των μελών της είναι η οργάνωση δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, ταξιδιών, και η παροχή στήριξης στα μέλη της για την διοργάνωση εκθέσεων.

Απώτερος σκοπός είναι η εδραίωση της Λέσχης στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας και ολόκληρης της Ελλάδας.

Τις Κυριακές τα μέλη της Λέσχης οργανώνουν φωτογραφικές εξορμήσεις στην Σύρο και σε κοντινά νησιά και κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται στην έδρα της, όπου σχολιάζουν τις φωτογραφίες, ανταλλάσουν απόψεις και σχόλια.

Διεύθυνση: Παλιό Εργαστήριο Κορνηλάκη, Γυάλινο Κτίριο, Σύρος
Επικοινωνία: E: syros.photo@gmail.com

 

 

Τρίκαλα

 

Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων

Η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων αποτελείτε από μία παρέα νέων ανθρώπων, που τους ενώνει η αγάπη για τη Φωτογραφία. Η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων προσπαθεί κυρίως να ενθαρρύνει και να αναπτύξει τη δημιουργική έκφραση μέσω της Φωτογραφίας, με πλήθος δράσεων, σεμιναρίων, εκθέσεων, workshops, φωτογραφικών εξορμήσεων και επισκέψεων σε εκθέσεις.

Η Ομάδα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της κάθε Τρίτη και Πέμπτη, λειτουργώντας σε παράλληλα τμήματα «νέων» και «παλαιών».

Διεύθυνση: Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, Αλεξάνδρας 4, Τρίκαλα
Επικοινωνία: T: 6936953777 (Βασίλης), 6974954130 (Στέργιος), Ε: trikala.foto@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://phototrikala.blogspot.gr/

 

 

Φιλιππιάδα

 

Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας «ΚΑ.ΔΡΩ.» είναι μια ομάδα ανθρώπων με παράλληλη ενασχόληση με την τέχνη, η οποία στις αρχές του 2011 έγινε σωματείο με έδρα τη Φιλιππιάδα. Όπως περιγράφεται στο καταστατικό και όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα δράση της ομάδας, στόχος είναι η διάχυση της γνώσης που συνδέεται όχι μόνο με τη Φωτογραφία αλλά και με κάθε καλλιτεχνικό δρώμενο που εμπεριέχει την εικόνα.

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Iliana, Φιλιππιάδα
Επικοινωνία: T: 6949 061 081, 6976 518 738, E: admin@kadrw.gr
Ιστοσελίδα: http://www.kadrw.gr/

 

 

Φλώρινα

 

Φωτογραφική Ομάδα "Ροές"

Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» είναι η μοναδική συγκροτημένη φωτογραφική ομάδα που δραστηριοποιείται στο νομό Φλώρινας. Στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας μέσω της διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων γύρω από αυτή καθώς και η φωτογραφική εκπαίδευση και καλλιέργεια των μελών.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ομάδας θεσμοθετήθηκε ο ετήσιος  «Φωτογραφικός Χειμώνας», εποχή αφιερωμένη στη φωτογραφία με πλήθος και ποικιλία εκδηλώσεων όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ημερίδες και ο «Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας» που πληρεί τις επίσημα προβλεπόμενες  προδιαγραφές της Ε.Φ.Ε. (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία).

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε Τετάρτη 9.00 μ.μ. στους χώρους της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα, εργαστήριο επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας καθώς και σκοτεινός θάλαμος. Για την πρακτική εξάσκηση των μελών πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας οργανώνονται τακτικά φωτογραφικές εξορμήσεις, όπου στην πράξη πλέον ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το φωτογραφικό του ταλέντο.

Διεύθυνση: Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, Μ. Αλεξάνδρου και Ι. Καραβίτη 2, T.K. : 53100, Φλώρινα
Επικοινωνία: E: roes.photo@gmail.com, Τ: 2385022277-24334, T: 6984598985 (Κώστας Παπαϊωάννου)
Ιστοσελίδα: http://www.roes-photography.gr/

 

 

Χαλκίδα

 

Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1978. Στο σύλλογο μεταξύ των άλλον πραγματοποιούνται και και Μαθήματα φωτογραφίας
Στόχος των μαθημάτων είναι η κατανόηση των βασικών παραμέτρων έκφρασης της γραφής του φωτός, έτσι ώστε η φωτογραφική πράξη να αποτελέσει αφορμή για έρευνα και αναζήτηση προσωπικών φωτογραφικών εκφράσεων
Το Εργαστήρι Φωτογραφίας αποτελεί τμήμα του και λειτουργεί από το 1996 με δάσκαλο τον Γιώργο Ζαφειρίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα δείτε εδώ

Διεύθυνση: Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας-Τμήμα Φωτογραφίας, Αβάντων 50, Χαλκίδα
Επικοινωνία: T: 2221081811, F: 2221086366, E: chalket@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://chalket.gr/

 

 

Χανιά

 

Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.)

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.) ιδρύθηκε το 1981, όμως ουσιαστικά άρχισε να δραστηριοποιείται στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης από το 1995 και μετά.

Στην μακροχρόνια πορεία της οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές φωτογραφικές εκδηλώσεις στην πόλη των Χανιών. Διοργάνωση τριών πανελλήνιων διαγωνισμών φωτογραφίας με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία (2005, 2010, 2011), παγκρήτιων και παγκύπριων διαγωνισμών, συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι μερικές από τις σημαντικότερες.

Μεγάλο βάρος αυτά τα χρόνια έχει δοθεί στα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Πολλοί ερασιτέχνες αλλά και μετέπειτα επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά, τα οποία παρά την ερασιτεχνική τους φύση, χαρακτηρίζονται από ζήλο και αγάπη για τη φωτογραφία.

Παράλληλα, έχουν φιλοξενηθεί από τη λέσχη καταξιωμένοι έλληνες φωτογράφοι καθώς και φωτογραφικές ομάδες, παρουσιάζοντας το έργο τους στο κοινό της πόλης των Χανιών. Ενώ, έχει προβληθεί το έργο μεγάλων φωτογράφων μέσω παρουσιάσεων.

Σήμερα η Λε.Φ.Κι. απαριθμεί εκατό περίπου μέλη και προσδοκεί στο μέλλον σε ακόμα πιο δυναμικές πολιτιστικές παρεμβάσεις.

Διεύθυνση: Σφακίων 8, Τ.Κ. 73100, Χανιά
Επικοινωνία: E: lefki.chania@gmail.com, Τ/F: 2821040330, T: 6973676267
Ιστοσελίδα: http://www.lefkichania.gr/

 

 

Φωτοσκίαση - Φωτογραφική ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Η «Φωτοσκίαση» ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί τη φωτογραφική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να πειραματιστεί και να εκφραστεί μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

Απευθυνόμενη τόσο σε ανθρώπους που έχουν ήδη ασχοληθεί με το αντικείμενο της φωτογραφίας, όσο και σε άτομα που για πρώτη φορά επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το χώρο αυτό, φιλοδοξεί να διευκολύνει τις προσπάθειες των πρώτων, καθώς και να ενισχύσει το «μικρόβιο» της φωτογραφίας στους νεώτερους.

Βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας αποτελεί η συνεχής αλλαγή των μελών της (λόγω της ιδιότητας αυτών ως φοιτητές), η οποία εξασφαλίζει την εισαγωγή νέων ιδεών και διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον για δημιουργία.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει επιτύχει να πραγματοποιούνται εκπαιδευτικού τύπου συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση, τόσο για τα τεχνικά θέματα της φωτογραφίας όσο και για τα θεωρητικά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από μέλη της ομάδας καθώς και από Χανιώτες που επιθυμούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομάδας. Επιπλέον πραγματοποιούνται σεμινάρια εμφάνισης και εκτύπωσης ασπρόμαυρων φιλμ στον πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο που διαθέτει στην Πολυτεχνειούπολη.

Διεύθυνση: Φωτογραφική ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης, Χανιά
Επικοινωνία: T: 6981920039, E: fotoskiasi.chania@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://fotoskiasiblog.blogspot.gr/