Τα ανήσυχα όνειρα του κυρίου Η.

εκθεσιακός χώρος
· το fmag ήταν εκεί // Δημοσίευση: 26 Μάιος 2016

eγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Βούλγαρη στο DUDU LOFT

Από το βράδυ της Τρίτης 24/5, στο ατμοσφαιρικό Dudu loft παρουσιάζεται στο κοινό μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας «Τα ανήσυχα όνειρα του κύριου Η.» του Νίκου Βούλγαρη.

εγκαίνια έκθεσης Νίκου Βούλγαρη

Η κινηματογραφική ματιά του Νίκου Βούλγαρη φτιάχνει εικόνες που αναζητούν τη φυγή. Κάθε φωτογραφία μια σκηνή, ένα πλάνο που δημιουργεί μια ανήσυχη ιστορία που ψάχνει διέξοδο. Ένα ανήσυχο όνειρο, από τα λίγα που βλέπει ο κύριος Η. λόγω του προβλήματος δυσπεψίας που έχει.

«όταν η αποτυχία συνθλίβει αισθήματά μας
κι οι άλλες κι οι προάλλες είν' πολλές
για να οδεύει άνετα η σάρκα μέσα από τόσες αναποδιές
δεν αρκούν οι επιθυμίες της να πάψουν να εξεικονίζονται
πρέπει κι εμείς να φύγουμε, να βρούμε το θάρρος κάποιας φυγής»

 

εγκαίνια έκθεσης Νίκου Βούλγαρη

εγκαίνια έκθεσης Νίκου Βούλγαρη

Μέσα από μιά σειρά από 28 φωτογραφίες -ασπρόμαυρες στο μεγαλύτερο μέρος τους- εκφράζεται η ανάγκη για φυγή, το άγχος της ματαίωσης, μια μικρή ελπίδα απελευθέρωσης, τα διέξοδα μέσα στον ονειρικό κόσμο του κυρίου Η.
Εικόνες χωρίς ανθρώπινη παρουσία, μοναχικές, που εκφράζουν την ανάγκη και την προσπάθεια του κυρίου Η. να υπερβεί τον εαυτό του και να βρεί το θάρρος και τον τρόπο να φύγει.
Για τα όνειρα αυτά, ο κύριος Η. συζητά περιστασιακά στο καφενείο που συχνάζει με τον φίλο του φωτογράφο Νίκο Βούλγαρη.
Ο Νίκος Βούλγαρης, καλός φίλος του κυρίου Η. και τακτικός θαμώνας του ίδιου καφενείου, σπούδασε φιλοσοφία αλλά εργάζεται στον οπτικοακουστικό χώρο από το 1995, αρχικά ως βοηθός οπερατέρ και, από το 2006, ως διευθυντής φωτογραφίας σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά, ντοκιμαντέρ.

εγκαίνια έκθεσης Νίκου Βούλγαρη

Τα όνειρα του κυρίου Η. μοιάζουν με τις ιστορίες των StarWound. Μινόρε ήχοι, και σκοτεινές αποχρώσεις σκιαγραφούν με τον πιο ειλικρινή τρόπο τη φθορά που αφήνει πίσω της η εποχή. Τη φθορά που παγώνει μόνο με τη μουσική, το χορό και το όνειρο.

Η νέα, πολλά υποσχόμενη μπάντα των StarWound με τους ιδιαίτερους στίχους, τη βελούδινη φωνή της Κωνσταντίνας Σταυροπούλου και τις ατμοσφαιρικές μελωδίες ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα της έκθεσης με ένα δυνατό Live.

StarWound live, έκθεση Νίκου Βούλγαρη

Αξίζει να αναφερθεί ότι «Τα ανήσυχα όνειρα του κύριου Η.» είναι η πρώτη φωτογραφική έκθεση του Νίκου Βούλγαρη.