Φωτογραφική Εκπαίδευση 2017-2018

φωτογραφία άρθρου
· Διάφορα // Δημοσίευση: 08 Σεπ 2017

ένα αφιέρωμα στη φωτογραφική εκπαίδευση

Το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θέλοντας να βοηθήσει όσους επιθυμούν να σπουδάσουν ή να ασχοληθούν πιο συστηματικά με την τέχνη της Φωτογραφίας, ερεύνησε τον Ελληνικό φωτογραφικό χώρο και παρουσιάζει έναν οδηγό πάνω στη φωτογραφική εκπαίδευση.

φωτογραφίαΟι ενδιαφερόμενοι μέσα από αυτόν τον οδηγό μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό πάνω στο χώρο της φωτογραφίας.

Επίσης ένα μεγάλο κομμάτι του οδηγού είναι αφιερωμένο σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις μέσα από μαθήματα – σεμινάρια φωτογραφίας κάποιου φορέα, ώστε να ξεκινήσουν ερασιτεχνικά την ενασχόληση τους με την φωτογραφία.

Παράλληλη έρευνα αποτελεί το "Φωτοδίκτυο". Μία προσπάθεια καταγραφής όλων των φορέων, ιδρυμάτων και σχολών που έχουν σχέση με τη φωτογραφία στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενο με την ταυτότητα - δράση - ιστορικό της ομάδας τους καθώς και το λογότυπο τους. Κάθε χρόνο μπορείτε να επιλέγετε και μία ενδεικτική φωτογραφία μαζί με το λογότυπο.

 

--

 

 

Περιεχόμενα

// Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

// Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση

// Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης

// Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών

// Εναλλακτικές Σπουδές - Εξ' Αποστάσεως

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ανοιχτή Εκπαίδευση

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ιδιαίτερα Μαθήματα

// Σεμινάρια - Μαθήματα Φωτογραφίας
(Γεωγραφικά Ταξινομημένα)

Αγρίνιο - Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Άμφισσα - Βόλος - Ζάκυνθος - Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Καλαμάτα - Καρδίτσα - Καστοριά - Κέρκυρα - Κοζάνη - Κομοτηνή - Λαμία - Λάρισα - Λιβαδειά - Μεσολόγγι - Μυτιλήνη - Πάτρα - Ρόδος - Σπάρτη - Σύρος - Τρίκαλα - Φιλιππιάδα - Φλώρινα - Χαλκίδα - Χανιά - Χίος

 

 

 

 

// Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

Στην Ελλάδα, με βάση τον Ν. 2916/2001, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίζεται σε Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η οποία παρέχεται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια), και σε Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση, η οποία παρέχεται στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Με νόμο του  1992 ιδρύθηκε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (E.A.Π.), το οποίο παρέχει εξ αποστάσεως προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Στην Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση ανήκουν τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η φοίτηση στα Πανεπιστήμια διαρκεί τέσσερα (4) έτη ή περισσότερα, αναλόγως της ειδικότητας.

Οι σπουδές στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα, σε σύγκριση με αυτές στα Πανεπιστήμια, έχουν περισσότερο εφαρμοσμένο χαρακτήρα. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) έτη.

Στην Ανώτερη Βαθμίδα Εκπαίδευσης υπάγονται οι Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές, οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οι Ανώτερες Σχολές Χορού και Δραματικής Τέχνης, οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, οι Ανώτερες Σχολές Υπαξιωματικών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η Ανώτερη Σχολή Αστυφυλάκων.

 

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) - Αθήνα

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) ιδρύθηκε το Γενάρη του 1837. Από το 1930 είναι αυτοτελές Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα ισότιμο προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών είναι αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και λειτουργεί με την εποπτεία του Κράτους. Σκοπός της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών είναι να αναπτύσσει τις καλλιτεχνικές δεξιότητες των φοιτητών και να τους παρέχει τις αναγκαίες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις γύρω από τις εικαστικές τέχνες μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας και να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

'Εδρα
Έως το 1940 η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στεγαζόταν αποκλειστικά στο κεντρικό κτίριο Αβέρωφ της Πατησίων, που τώρα χρησιμοποιείται κυρίως από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σήμερα η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στεγάζεται στα ακόλουθα κτίρια:

Κεντρικό: Πατησίων 42, Τ.Κ. 10682 Αθήνα, τηλ. 210 38 16 930
Πειραιώς 256, Τ.Κ. 18233 Αγ. Ι. Ρέντης, τηλ. 210 48 01 260

Στο κτίριο της οδού Πατησίων 42 στεγάζονται η Πρυτανεία, οι Διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, η Επιτροπή Ερευνών, το γραφείο ERASMUS, το γραφείο Διεθνών Σχέσεων, ο Εκδοτικός Οργανισμός της ΑΣΚΤ και το Τυπογραφείο.

Στο κτίριο της οδού Πειραιώς 256 στεγάζονται όλα τα Εργαστήρια Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, τα Εργαστήρια των συμπληρωματικών υποχρεωτικών μαθημάτων και των κατ΄επιλογην υποχρεωτικών εργαστηριακών μαθημάτων, η αίθουσα των θεωρητικών μαθημάτων και προβολών, η Βιβλιοθήκη, ο εκθεσιακός χώρος, η αίθουσα θεάτρου, η αίθουσα κινηματογράφου, άλλες αίθουσες διδασκαλία των μαθημάτων της Νωπογραφίας και Τεχνικής των Φορητών Εικόνων, της Σκηνογραφίας, του Ψηφιδωτού, των Γραφικών Τεχνών, των Υλικών και Τεχνολογίας Υλικών, του Μαρμάρου, της Γυψοτεχνίας, του Ξύλου, του Μετάλλου, και της Κεραμικής. Επίσης, η αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος «Γυμνού Νυκτός», και το εστιατόριο

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών διαθέτει επίσης έξι Καλλιτεχνικούς Σταθμούς στις ακόλουθες περιοχές: Καλλιτεχνικός Σταθμός Δελφών, Καλλιτεχνικός Σταθμός Μήθυμνας Λέσβου, Καλλιτεχνικός Σταθμός Μυκόνου, Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρεθύμνου, Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρόδου και Καλλιτεχνικός Σταθμός Ύδρας.

Πρόσφατα περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Σχολής ακίνητα για τη δημιουργία Καλλιτεχνικών Σταθμών στην Παροικιά Πάρου, στο Μονοδέντρι Ιωαννίνων και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, που θα λειτουργήσουν μελλοντικά.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις
Δικαίωμα συμμετοχής στις εισιτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών έχουν:
α. Οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Λυκείου ή εξατάξιου ή επτατάξιου ή οκτατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.
β. Σε ποσοστό μέχρι 15% επί του εκάστοτε οριζόμενου αριθμού εισακτέων οι κάτοχοι απολυτηρίου τριτάξιου Γυμνασίου ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξατάξιου ή επτατάξιου ή οκτατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, εφόσον έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, διαπιστωμένη με απόφαση της Επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων της Σχολής.

Προκήρυξη εισιτηρίων εξετάσεων
Οι εισιτήριες εξετάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών γίνονται το μήνα Σεπτέμβριο.
Τις εισιτήριες εξετάσεις προκηρύσσει η Σύγκλητος της Σχολής.
Η προκήρυξη αναρτάται υποχρεωτικά στον πίνακα ανακοινώσεων της Σχολής, ανακοινώνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και περίληψη της δημοσιεύεται σε δύο (2) τουλάχιστον ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018 (αρχείο pdf - Μέγεθος Αρχείου: 111.65 kB)
(Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (Πατησίων 42) από τη Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και τη Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, ώρες 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2017-2018 (αρχείο pdf - Μέγεθος Αρχείου: 15,59 kB)

Ιστοσελίδα: http://www.asfa.gr/
Ιστοσελίδα: http://www.photography.asfa.gr/ Εργαστήριο Φωτογραφίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

 

 

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Θεσσαλονίκη

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το πανεπιστημιακό έτος 1984-1985. Οι χώροι διδασκαλίας του Τμήματος μοιράζονται ανάμεσα στο κτίριο της οδού Παύλου Μελά 40 (1ος όροφος: Βιβλιοθήκη/ 4ος - 5ος όροφος, Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφεία Καθηγητών), στις εγκαταστάσεις εργαστηρίων στη Σταυρούπολη, Ικονίου 1 και τις νέες εγκαταστάσεις στη Θέρμη, απέναντι από τον οικισμό «Λήδα – Μαρία» και στο κτίριο Thomas, Θέρμη (9ο χιλ.Θεσ/νίκης- Θέρμης). Η Γραμματεία του Τμήματος στεγάζεται στο κτίριο Διοίκησης, στον πρώτο όροφο.

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ διαθέτει τα εξής εργαστήρια:
Εργαστήρια Ζωγραφικής
Εργαστήριο Γλυπτικής
Εργαστήριο Χαρακτικής

Οι φοιτητές/τριες διδάσκονται όλα τα σχετικά με την έννοια και την πρακτική της Τέχνης που μαθαίνουν. Οι διδάσκοντες μεταδίδουν όχι μόνο τεχνικές γνώσεις, αλλά και μια ορισμένη αντίληψη για την τέχνη. Καθώς η αντίληψη αυτή ενδέχεται να έρχεται σε σύγκρουση με μιαν άλλη, εξίσου θεμιτή αντίληψη άλλου διδάσκοντος για το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, δίνει στο φοιτητή ή την φοιτήτρια το δικαίωμα όχι μόνο να επιλέγει αρχικά, αλλά και να αλλάζει διδάσκοντα, έως και τρεις φορές κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Εισιτήριες Εξετάσεις
οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εισιτήριες εξετάσεις που διενεργεί το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ., για την εισαγωγή σπουδαστών στο πρώτο εξάμηνο σπουδών, α.ε. 2017-1018, να προσέλθουν στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Ικονίου 1, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 56430, για την υποβολή των δικαιολογητικών τους, από 21 έως 30 Αυγούστου 2017 και κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.vis.auth.gr/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=21&Itemid=101&lang=el

Ιστοσελίδα: http://www.vis.auth.gr/

 

 

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Φλώρινα

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα ιδρύθηκε με το Π.Δ.181/31 Αυγούστου 2006. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Τμήματος και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών/τριών ορίζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών έχει ως αποστολή:
α) Να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση στα επιστημονικά αντικείμενα της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των εφαρμοσμένων τεχνών, όπως ιδίως της φωτογραφίας - βίντεο, των ψηφιακών μορφών τέχνης (κινούμενο σχέδιο, τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα – animation), της εικονογράφησης εντύπων, της μελέτης και σχεδίασης σύγχρονων αντικειμένων βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής (design) και της διακόσμησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και των επιρροών της από τα μεγάλα εικαστικά ευρωπαϊκά ρεύματα.
β) Να παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία και
γ) Να παρέχει ειδική μόρφωση και κατάρτιση των φοιτητών/τριών για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Φοίτηση - Διάρκεια Σπουδών
Ο αριθμός των κατ’ έτος εισακτέων στο Τμήμα ορίζεται με τη διαδικασία του άρθρου 1 παρ. 5 του ν.1351/1983 (Α’ 56), όπως ισχύει κάθε φορά.
Η εισαγωγή φοιτητών/τριών στο Τμήμα γίνεται με τη διαδικασία του εδαφ. γ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2525/1997 (Α’ 188), όπως ισχύει κάθε φορά και
Η ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης στο Τμήμα για τη λήψη του πτυχίου ορίζεται σε δέκα (10) εξάμηνα σπουδών.

Επαγγελματική Κατοχύρωση
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής ενασχόλησης σε φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την τέχνη σε μία ή περισσότερες κατευθύνσεις ή ειδικεύσεις από αυτές που λειτουργούν στο Τμήμα.
Ακόμη έχουν τη δυνατότητα ενασχόλησης στην εκπαίδευση ή και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Για τον διορισμό στην εκπαίδευση απαραίτητη προϋπόθεση εκτός του πτυχίου είναι και η κατοχή πιστοποιητικού θεωρητικών και ιστορικών σπουδών, το οποίο χορηγείται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο πρόγραμμα και στον κανονισμό σπουδών του Τμήματος.

Εισαγωγή Φοιτητών
Οι εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος δεν υπάγονται στο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και διενεργούνται σύμφωνα με το Π.Δ. 169/2006 και την Υ.Α. φ151/89700β6/5-9-2006 (ΦΕΚ 1358/14-9-2006 τ.Β΄) με ειδικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη της Φλώρινας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή φοιτητών δείτε εδώ (Εισιτήριες Εξετάσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018)

Οδηγος Σπουδων - Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Πόλη: Φλώρινα
Ιστοσελίδα: http://www.eetf.uowm.gr/

 

 

Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το Σεπτέμβριο του 2000. Αποστολή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης είναι να καλλιεργεί και να προάγει τις εικαστικές τέχνες με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία, να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια καλλιτεχνική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αναβαθμίζοντας την καλλιτεχνική και αισθητική παιδεία να τους εκπαιδεύει στην Ιστορία και τη Θεωρία της Τέχνης, και να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-007 λειτουργούν δύο κατευθύνσεις σπουδών, η κατεύθυνση των Εικαστικών και η κατεύθυνση Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης σύμφωνα την Υπουργική Απόφαση αριθμ.67344/Β1/22-7-2009 (ΦΕΚ 1476 τ. Β'). Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μία από τις δύο κατευθύνσεις, η οποία και αναγράφεται στο πτυχίο του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Οι φοιτητές, αφού λάβουν τις απαραίτητες γενικές γνώσεις (μαθήματα κορμού), ακολουθούν μια από τις δύο κατευθύνσεις του Τμήματος και καλούνται να κτίσουν πάνω σε αυτές το πρόγραμμα σπουδών επιλέγοντας τα γνωστικά αντικείμενα που διαμορφώνουν την αντίστοιχη κατεύθυνση ώστε να τους προσφέρει την εξειδίκευση στο αντικείμενο της επιλογής τους.

Ειδικότερα για την κατεύθυνση των Εικαστικών, ο φοιτητής επιλέγει το κύριο εργαστήριο με αυξημένες διδακτικές ώρες, το οποίο πλαισιώνεται από έναν αριθμό αντίστοιχων εργαστηρίων. Το πρόγραμμα σπουδών στη κατεύθυνση των Εικαστικών Τεχνών καταρτίστηκε με βάση την αντίληψη ότι ο σύγχρονος καλλιτέχνης πρέπει να έχει επαρκή γνώση βασικών εννοιών της Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης. Επιπροσθέτως, παρακολουθεί μαθήματα που αφορούν την Παιδαγωγική, την Ψυχολογία και τη Διδακτική της Τέχνης.

Οι φοιτητές που επιλέγουν την κατεύθυνση Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης ειδικεύονται στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο που καλύπτει την ελληνική και την ευρωπαϊκή τέχνη. Το πρόγραμμα σπουδών ενισχύεται από συναφή επιστημονικά αντικείμενα, όπως η Φιλοσοφία, η Ιστορία των Αισθητικών Θεωριών, η Μουσειολογία, η Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, η Ανθρωπολογία της Τέχνης και η Κριτική. Επιπλέον, οι φοιτητές αποκτούν βασικές γνώσεις στις τεχνικές της τέχνης παρακολουθώντας υποχρεωτικά και επιλεγόμενα εικαστικά εργαστήρια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον κανονισμό των σπουδών μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών [λήψη αρχείου].

Προκήρυξη εισιτηρίων εξετάσεων 2017-2018

Αίτηση υποψηφίων εισιτηρίων εξετάσεων 2017-2018

Πόλη: Ιωάννινα
Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Μεταβατικό Κτίριο (1ος όροφος), T.K. 45110, Ιωάννινα
Επικοινωνία: Τ:2651007183, F:2651007065, E: gramarts@cc.uoi.gr
Ιστοσελίδα: http://arts.uoi.gr/

 

Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Την τελευταία δεκαετία οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων, σε συνδυασμό με τις αναζητήσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής, ορίζουν ένα νέο πεδίο έκφρασης και δημιουργίας. Στο πλαίσιο αυτό η συστηματική εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών και καλλιτεχνών στον τομέα της Οπτικοακουστικής Τέχνης συνιστά πρωταρχική ανάγκη. Οι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, όμως, που απαιτούνται στην παραγωγή κατάλληλα εκπαιδευμένων ατόμων, ειδικών στους παραπάνω τομείς, παρέχονται σήμερα μεμονωμένα και σε ελλιπή βαθμό από διάσπαρτες και ξένες μεταξύ τους εκπαιδευτικές μονάδες του συστήματος της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας ιδρύθηκε το 2004 στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ, με σκοπό να καλύψει για πρώτη φορά στη χώρα μας την έλλειψη αυτή. Είναι ένα υβριδικό Τμήμα όπου έμφαση δίδεται στην σύγκλιση της τέχνης με την τεχνολογία στο πεδίο της έρευνας και της διδασκαλίας. Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης εναρμονίζεται με τα σύγχρονα διεθνή ερευνητικά δεδομένα του ψηφιακού πολιτισμού.

Αποστολή

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, σύμφωνα με τον Ιδρυτικό του νόμο (Ν.325/2004), έχει ως αποστολή: να καλλιεργεί και να προάγει την οπτικοακουστική έκφραση μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και της μαζικής επικοινωνίας

Τακτικοί Στόχοι

Οι Τακτικοί Στόχοι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας ορίζονται ως:

1.διδασκαλία νέων μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης,
2.επιστημονική έρευνα γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην παραγωγή,
3.επεξεργασία του ήχου και της εικόνας, και οι νέες καλλιτεχνικές μορφές που προκύπτουν από αυτές,
4.εφαρμογή των παραπάνω στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της επικοινωνίας.

Ανακοίνωση για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές ακαδ. έτους 2017-2018

Πόλη: Κέρκυρα
Διεύθυνση: Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100, Κέρκυρα
Επικοινωνία: Τ: 26610 87860-1, F: 26610 87866, E: audiovisual@ionio.gr
Ιστοσελίδα: http://avarts.ionio.gr/

 

 

Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών - ΤΕΙ Αθήνας

Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών έχει σαν αποστολή την θεωρητική, εικαστική και τεχνολογική εκπαίδευση των φοιτητών στους τομείς της φωτογραφίας και του βίντεο, με στόχο την μελέτη και έρευνα του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού και την δημιουργική ανάπτυξη των γνώσεων στα πεδία των εφαρμογών και των τεχνών.

Προοπτικές Απασχόλησης
Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των τετραετών σπουδών τους εκπαιδεύονται διεξοδικά στα θεωρητικά, εικαστικά και τεχνικά ιδιώματα της φωτογραφικής εικόνας και του βίντεο. Εφοδιαζόμενοι με τις απαραίτητες γνώσεις αρθρώνουν δημιουργικά τις προσωπικές τους μεθοδολογίες και καινοτόμες σκέψεις, σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων πεδίων εφαρμογής στους τομείς της τέχνης, της φωτοδημοσιογραφίας, της διαφήμισης και του βίντεο.

H ταχύτατη, δυναμική και πολυσχιδής ανάπτυξη των ψηφιακών οπτικών μέσων προσφέρει την εγγύηση ενός βέβαιου και δημιουργικού μέλλοντος σε σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών μπορούν να απασχοληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ερευνητές και μελετητές, καλλιτέχνες, ή στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν ως εκπαιδευτικοί ή να επιμεληθούν εκθέσεις, εκδόσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικών και καλλιτεχνικών φορέων.

Απόφοιτοι του Τμήματος εργάζονται με επιτυχία και διακρίσεις σε όλους τους παραπάνω τομείς ενώ ένας ικανός αριθμός ακολουθεί μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Κατατακτήριες Εξετάσεις
Οι κατατακτήριες εξετάσεις, διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους με ευθύνη αρμόδιας επταμελούς επιτροπής η οποία και συγκροτείται με απόφαση του Συμβουλίου Τμήματος. Το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των εξετάσεων ανακοινώνεται τουλάχιστον οκτώ (8) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

Δικαιολογητικά
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των πτυχιούχων που επιθυμούν να καταταγούν, υποβάλλονται στη Γραμματεία του Tμήματος, από 1 έως 15 Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:
α) Αίτηση του ενδιαφερομένου.
β) Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό ολοκλήρωσης σπουδών.
Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται αριθμητικά ο βαθμός πτυχίου, ο υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει και πιστοποιητικό, στο οποίο να αναγράφονται αναλυτικά οι βαθμοί των μαθημάτων που απαιτούνται για την εξαγωγή του βαθμού πτυχίου.
Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2017-2018
Ύλη κατατακτήριων εξετάσεων (2017-2018)
(έγγραφο PDF)

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας, Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Αγ. Σπυρίδωνος και Δημητσάνας, 122 10, Αιγάλεω
Επικοινωνία:Τ: 2105385411 (Εργάσιμες ημέρες, 8:00-14:00), F: 2105385410, E: photography@teiath.gr
Ιστοσελίδα: http://photography.teiath.gr/

 

 

// Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Δημόσια και Ιδιωτικά, διοικούνται ή εποπτεύονται από τον Ο.Ε.Ε.Κ.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

 

 

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς - (Κηφισιά, Αθήνα)

Το Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Ειδικότητες
- Δημοσιογραφίας συντάκτες και ρεπόρτερ
- Ειδικός ασφαλιστικών εργασιών
- Εικονολήπτης
- Επαγγελματικό μακιγιάζ
- Ηχολήπτης
- Νοσηλευτικής χειρουργείου
- Τεχνικός διακόσμησης
- Τεχνικός λήψης φωτογραφίας
- Υπάλληλος τουριστικού γραφείου

Πόλη: Κηφισιά, Αθήνα
Διεύθυνση: Πατρών 11-13, Τ.Κ 14565, Ν. Κηφισιά (Το Δημόσιο IEK Κηφισιάς συστεγάζεται με το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς)
Επικοινωνία: Τ: 210-6253118, F: 210-8002714, E: iekkifis@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-kifiss.att.sch.gr/

 

 

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Χαϊδαρίου - (Χαϊδάρι Αττικής)

Το Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Πόλη: Χαϊδάρι Αττικής
Διεύθυνση: Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Χαϊδαρίου, Αγίας Τριάδας & Ρίμινι, 12462, Χαϊδάρι Αττικής
Επικοινωνία: Τ: 210 5762255, 210 5779570, F: 210 5779380, E: grammateia@iek-chaid.att.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-chaid.att.sch.gr/

 

 

Δ.ΙΕΚ Δυτικής Αχαΐας - (Κάτω Αχαΐα, Πάτρα)

Το Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Πόλη: Κάτω Αχαΐα, Πάτρα
Διεύθυνση: Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Χαϊδαρίου, Κάτω Αχαΐα, 265 04, Πάτρα
Επικοινωνία: Τ: 2693 024293, E: mail@iek-dyt-achaias.ach.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-dyt-achaias.ach.sch.gr/

 

 

2ο Δ.Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου - (Άρτα)

Το Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Νέες ειδικότητες Φθινοπωρινού εξαμήνου 2017Β
Ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (www.gsae.edu.gr) οι νέες ειδικότητες για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β.

Ειδικότερα, για το 2ο Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου οι νέες ειδικότητες είναι:

 • ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEB DESIGNER - DEVELOPER / VIDEO GAMES)
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
 • ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 • ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
 • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 • ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
 • ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πόλη: Ηράκλειο Κρήτης
Διεύθυνση: Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, Τ.Κ. 71500, Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία: Τ: 2810762762 , F: 2810762422, E: grammateia@2iek-irakl.ira.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://2iek-irakl.ira.sch.gr/

 

 

Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου - (Περιβόλια, Ρέθυμνο)

Το Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Πόλη: Περιβόλια, Ρέθυμνο
Διεύθυνση: Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου, Περιβόλια  74100  Ρέθυμνο
Επικοινωνία: Τ: 2831053969, 2831053970, F: 2831053515, E: info@iekret.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iekret.gr/

 

 

Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας - (Άρτα)

Το Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2017-2018
ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ
ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Πόλη: Άρτα
Διεύθυνση: Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας, Πάροδος Πατρ. Αθηναγόρα, 47100, Άρτα
Επικοινωνία: Τ: 2681028878, F: 2681079196, E: grammateia@iek-artas.art.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-artas.art.sch.gr/

 

 

Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας - (Καρδίτσα)

Το Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Πόλη: Καρδίτσα
Διεύθυνση: Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας, Γρίβα Βασιλείου, Καρδίτσα
Επικοινωνία: Τ: 2441071990, F: 2441071993, E: grammateia@iek-kardits.kar.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-kardits.kar.sch.gr/

 

 

Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπλίου - (Ναύπλιο)

Το Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Ειδικότητες χειμερινού εξαμήνου 2017Β

 • Βοηθός βρεφονηπιοκόμων
 • Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών
 • Τέχνη φωτογραφίας
 • Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας (Α΄ και Γ΄ εξάμηνο)

Πόλη: Ναύπλιο
Διεύθυνση: 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου, Τ.Κ. 21100, Άρια Ναύπλιο
Επικοινωνία: Τ: 27520 96180, 27520 96184, F: 27520 22781, E: ieknafpl@sch.gr
Ιστοσελίδα: http://dieknafpl.blogspot.gr/

 

 

Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας - (Έδεσσα)

Το Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Πόλη: Έδεσσα
Διεύθυνση: Μερκούρη Μελίνας 20 (Περιοχή Σμαρέκα), Έδεσσα
Επικοινωνία: Τ: 2381022282, F: 23810 21002, E: giekedes@sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-edess.pel.sch.gr/

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου - (Βόλος)

Το Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ) είναι η συνέχεια της «ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των 7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Προφίλ | Ιστορικό

Το ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων είναι υψηλό και πολλοί έχουν αναπτύξει έντονη επαγγελματική και δημιουργική δραστηριότητα.

Η ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ μετεξελίχθηκε στο ΔHMOTIKO ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΒΟΛΟΥ (Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου), σύμφωνα με το Ν.Δ. 2009/92 του Υπουργείου Παιδείας κι εντάχθηκε στο « στο Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης». Η λειτουργία των Ι.Ε.Κ. αποτελεί το νέο θεσμό για τους νέους.

Το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Σ.Ε.Ε.Κ.) θωρακίζει το ανθρώπινο δυναμικό, με ουσιαστικά και τυπικά επαγγελματικά εφόδια και προσόντα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο σκληρό ανταγωνισμό της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, λειτουργεί ο Οργανισμός Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), που είναι αρμόδιος για το σχεδιασμό, οργάνωση, λειτουργία κι εποπτεία όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας. Ο Ο.Ε.Ε.Κ. κάνει πράξη το άλμα που χρειάζεται ο τόπος μας, στον τομέα δηλαδή εκείνο που αποτελεί τον κύριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας.

Προϋποθέσεις εγγραφής

Προεγγραφές γίνονται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Αρχίζουν το Σεπτέμβριο έως και την έναρξη των μαθημάτων, (ορίζονται από τη Γ.Γ.Δ.Μ.).

Οι υποψήφιοι προσκομίζουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • - Αντίγραφο τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο Λυκείου)
 • - Φωτοτυπία 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
 • - Τρεις πρόσφατες φωτογραφίες
 • - Αποδεικτικό ασφαλιστικού φορέα, εάν πρόκειται για ΑΜΕΑ
 • - Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας (οικογενειακό ή προσωπικό)
 • - Βεβαίωση ιδιότητας τέκνου πολύτεκνης οικογένειας
 • - Καταβολή διδάκτρων 1ης Δόσης

Πόλη: Βόλος
Διεύθυνση: Ρ. Φεραίου 1 - Χείρωνος ( περιοχή Επτά Πλατανίων), Βόλος
Επικοινωνία: T: 2421056446, F: 2421056389, E:info@diek.gr, edu@diek.gr
Ιστοσελίδα: http://www.diek.gr/

 

 

Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

Στα 40 χρόνια της ηγετικής πορείας μας στο χώρο της εκπαίδευσης, μένουμε πιστοί στο όραμά μας για μια πρωτοπόρα επαγγελματική εκπαίδευση, βασισμένη σε διεθνή πρότυπα.

Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στην ΑΚΜΗ, διασφαλίζεται από τις διαρκείς επενδύσεις όλων αυτών των χρόνων, σε υψηλού επιπέδου συνεργασίες εκπαίδευσης, σε νέες τεχνολογίες καθώς και σε κορυφαίες υλικοτεχνικές αλλά και κτιριακές υποδομές.

Η ικανότητά μας να πρωτοπορούμε στη δημιουργία νέων ειδικοτήτων με υψηλή απορρόφηση από την αγορά εργασίας οφείλεται στη διαρκή έρευνα αγοράς η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε πάντα πολλά βήματα μπροστά ως αποτέλεσμα της διαρκούς μας επαφής με τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω του ΑΚΜΗ Career Office.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για τη φοίτησή σας σε κάθε μία από τις ειδικότητες που παρέχονται ομαδοποιημένες σε 12 τομείς σπουδών.

Πιστεύουμε πως κάθε νέος έχει δικαίωμα να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, γι’ αυτό είμαστε εδώ, έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε στη μεγάλη οικογένεια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και να σας διδάξουμε τον τρόπο να γίνετε και εσείς ένας από τους καταξιωμένους επαγγελματίες του μέλλοντος!

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κοδριγκτώνος 16, 112 57, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2108224074, E: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

Πόλη: Πειραιάς
Διεύθυνση: Φίλωνος 67 και Σωτήρος Διός, 18 535, Πειραιάς
Επικοινωνία: T: 210 8224074, E: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Τσιμισκή 14, 546 24, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310260200, Ε: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

Πόλη: Ηράκλειο Κρήτης
Διεύθυνση: Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία: Τ: 2810300900
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

Πόλη: Λάρισα
Διεύθυνση: 6o χλμ Λάρισας - Νίκαιας
Επικοινωνία: Τ: 2410660400
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

 

 

Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας - Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY - (Αθήνα)

Η Leica Academy συνεχίζει την δημιουργική της πορεία, προσφέροντας εκσυγχρονισμένα προγράμματα σπουδών φωτογραφίας στην ειδικότητα Τέχνη της Φωτογραφίας.

Η διάρκεια σπουδών στο Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY είναι τέσσερα εξάμηνα κατάρτισης και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν με επιτυχία τα τέσσερα εξάμηνα κατάρτισης και την πρακτική τους άσκηση, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης, για την απόκτηση διπλώματος με κρατική και Ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Οι καταρτιζόμενοι του Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Στο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει η σχολή μας, οι καταρτιζόμενοι αποκτούν ισορροπημένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε μια σειρά από εφαρμογές, όπως Φωτορεπορτάζ, Α/Μ Φωτογραφία, Έγχρωμη Φωτογραφία, Ψηφιακή Φωτογραφία, Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας, Βίντεο, Διαφημιστική Φωτογραφία, Πορτραίτο, Κοινωνικές Εκδηλώσεις, Still Life, Αρχιτεκτονική Φωτογραφία, Βιομηχανική Φωτογραφία, Φωτογραφία Εσωτερικών Χώρων, Φωτογραφία Μόδας, Ταξιδιωτική Φωτογραφία.

Η φωτογραφική κατάρτιση υλοποιείται σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, με τον πιο πλούσιο και σύγχρονο εξοπλισμό στην Ευρώπη, από πτυχιούχους καθηγητές και καταξιωμένους επαγγελματίες φωτογράφους.

Στόχος μας είναι, οι απόφοιτοι μας, να μπορούν να σταθούν επάξια ως επαγγελματίες φωτογράφοι, με υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, με καλλιτεχνικές ικανότητες, με αισθητική και με συγκροτημένη άποψη για την φωτογραφική τέχνη και τον ρόλο που παίζει στην ζωή μας και στην ιστορία μας.

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Η Γραμματεία, κατά την περίοδο των εγγραφών, θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, τα πρωινά 09:00 - 14:30 και τα απογεύματα 18:00 - 20:00. Για ραντεβού εκτός ωρών λειτουργίας επικοινωνήστε με την Γραμματεία στο 210 7525328.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας, Υμηττού 243, 116 32, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2107525328, F: 2107560487, Ε: info@leica-academy.gr
Ιστοσελίδα: http://www.leica-academy.gr/

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα - Πάτρα)

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διανύει την 5η δεκαετία λειτουργίας του και προσφέρει σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης που διαρκούν 2 χρόνια. Οδηγούν σε Κρατικό Δίπλωμα από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) που αναγνωρίζεται σε όλη την ΕΕ και εξασφαλίζει δικαίωμα άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος, ανάλογα με την ειδικότητα.

Κτιριακές εγκαταστάσεις χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα φιλοξενούν σύγχρονα εργαστήρια όλων των ειδικοτήτων. Με τις νέες εγκαταστάσεις στην πόλη της Πάτρας, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έρχεται να καλύψει το κενό της κατάρτισης στη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι κυρίως πρακτικό και εμπλουτίζεται με σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Οι συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες της χώρας συμβάλουν στην επιμόρφωση των σπουδαστών.

Η Τέχνη της Φωτογραφίας αποτελεί ένα επάγγελμα καλλιτεχνικής φύσης το οποίο όμως απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση. 

Οι λόγοι για να σπουδάσεις Φωτογραφία στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 • Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς και να συμμετέχεις σε πραγματικά projects, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικές φωτογραφίσεις, φωτογραφική κάλυψη εκδηλώσεων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ κα.
 • Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, θα εκπαιδευτείς σε όλο το φάσμα των εφαρμογών της Φωτογραφίας (μόδα, ΜΜΕ, καλλιτεχνική, διαφήμιση κλπ), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου.
 • Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με πλήθος σεμιναρίων σε σύγχρονα θέματα του χώρου από καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς.
 • Με την ολοκλήρωση των σπουδών σου έχεις ήδη δημιουργήσει το προσωπικό σου portfolio, με δείγματα τις δουλειάς σου.
 • Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών σου και σου δίνει τα εφόδια να ανταποκριθείς σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις του επαγγέλματος σου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, θα αποκτήσεις διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις στην πορεία μία θέση μόνιμης απασχόλησης.
 • Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.

Η Ειδικότητα

Σήμερα με τη διάδοση του internet η χρήση της φωτογραφίας έχει γίνει πιο απαραίτητη από ποτέ, καθιστώντας τον επαγγελματία φωτογράφο έναν χρήσιμο συνεργάτη σε κάθε είδους διαφημιστική εταιρεία και δημιουργικό γραφείο. 

Ο επαγγελματίας φωτογράφος είναι σε θέση:

 • Να χρησιμοποιεί τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, ενώ παράλληλα γνωρίζει τις παραδοσιακές τεχνικές χρήσης φιλμ και τις εφαρμόζει όπου τις θεωρεί απαραίτητες.
 • Να πραγματοποιεί επαγγελματικές λήψεις λαμβάνοντας υπόψη τις δεδομένες συνθήκες φωτισμού και άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ορατότητα.
 • Να επιλέγει τον κατάλληλο φακό, ανάλογα με την περίπτωση.
 • Να επεξεργάζεται και να βελτιστοποιεί το αποτέλεσμα με τη χρήση λογισμικού Η/Υ.
 • Να εκτυπώνει ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ιπποκράτους 22, 10680, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 210 8225983, F: 210 8233311, Ε: grekpedefsis@delta-iek.gr
Ιστοσελίδα: http://www.delta-iek.gr/

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ερμού 45 (Πλατεία Αριστοτέλους), 54624, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 226 318, F: 2310 226388, Ε: deliek@delta.edu.gr
Ιστοσελίδα: http://www.delta-iek.gr/

Πόλη: Ιωάννινα
Διεύθυνση: Κωλέττη & Καπλάνη 5 (Δίπλα στο Δημαρχείο), 45444, Ιωάννινα
Επικοινωνία: Τ: 2651077472, F: 26510 70996, Ε: ioannina@delta.edu.gr
Ιστοσελίδα: http://www.delta-iek.gr/

Πόλη: Πάτρα
Διεύθυνση: Αγ. Ανδρέου 47 & Κολοκοτρώνη 3, 26221, Πάτρα
Επικοινωνία: Τ/F: 2610 270551, 2614 400100, Ε: patra@delta.edu.gr
Ιστοσελίδα: http://www.delta-iek.gr/

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. - (Θεσσαλονίκη)

Η E.S.P. ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993 και υπήρξε η πρώτη σχολή στη Βόρειο Ελλάδα με αποκλειστικό αντικείμενο τη Φωτογραφία. Από το 2003 λειτουργεί ως Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ) E.S.P. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και ακολουθεί το καθορισμένο από την Γ.Γ.Δ.Β.Μ. πρόγραμμα.

Mε την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ E.S.P. έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

Οι καταρτιζόμενοι του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Το πρόγραμμα σπουδών του Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και αισθητικής. Το γεγονός αποδεικνύεται με την γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας και την συμμετοχή τους σε διεθνείς φωτογραφικές διοργανώσεις όπως το Athens Photo festival του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας και την Photobiennale του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα η δημιουργική πορεία των σπουδαστών μας παρουσιάζεται στην καθιερωμένη ετήσια έκθεση του ΙΕΚ στην γκαλερί E.S.P.

Το 2018 η σχολή E.S.P. συμπληρώνει εικοσιπέντε χρόνια παρουσίας στην εκπαίδευση των εφαρμοσμένων τεχνών. Στο πλαίσιο εορτασμού των 25 χρόνων θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων, διαλέξεων και εκθέσεων φωτογραφίας στην Θεσσαλονίκη.

Τέχνη Φωτογραφίας

Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί τέσσερα εξάμηνα. Ο σπουδαστής εισάγεται στη φωτογραφία μέσω των μαθημάτων: Φωτοευαισθητομετρία, Σκοτεινός Θάλαμος, Εισαγωγή στο Photoshop, Ιστορία της Φωτογραφίας, Σχέδιο-Χρώμα-Σύνθεση, Εισαγωγή στην Πληροφορική, Α/Μ Φωτογραφία, Διαφημιστική φωτογραφία, Σύνθεση & Αισθητική της Φωτογραφίας, Οπτική αντίληψη & Επικοινωνία, Έγχρωμη φωτογραφία, Ηλεκτρονική επεξεργασία της φωτογραφικής εικόνας, Θεωρία & Τεχνική της Φωτογραφίας, Σημειολογία της Φωτογραφικής εικόνας, Διαφήμιση & Επικοινωνία, STILL LIFE, Φωτογραφικές Εφαρμογές (Βιομηχανική Αρχιτεκτονική), Μόδα, Γάμος, Πορτραίτο, Τέχνη & Αισθητική, Marketing, Έρευνα αγοράς, Νομοθεσία-Δεοντολογία του Φωτογραφικού επαγγέλματος, Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις του φωτογραφικού επαγγέλματος διδάσκουμε επίσης:

 • κορυφαία επαγγελματικά λογισμικά ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφίας & video editing.
 • Still life/Πορτραίτο/Μόδα με μηχανή μεγάλου φορμά στα πλατό του Studio E.S.P.
 • Κριτική θεωρία της εικόνας.

Για το κόστος σπουδών καθώς και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P.

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P., Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, 54625, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310541148, F: 2310541709, Ε: info@esp.gr
Ιστοσελίδα: http://www.esp.gr

 

 

// Κέντρα Μεταλυκειακής εκπαίδευσης

 

 

ΑΚΤΟ - (Αθήνα - θεσσαλονίκη)

Ο ΑΚΤΟ είναι το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα Τέχνης και Design στην Ελλάδα με 2.000 σπουδαστές και 14.000 αποφοίτους. Τα προγράμματα σπουδών οδηγούν στους πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts (Hons) Degree και Μaster of Arts in Design του Middlesex University και στοχεύουν στην ανάδειξη αποφοίτων με ολοκληρωμένη γνώση, προσωπικότητα και καλλιέργεια, οι οποίοι σταδιοδρομούν στην διεθνή αγορά με αυτοπεποίθηση.

Δέσμευσή του είναι να καλλιεργήσει δημιουργικούς και επιτυχημένους επαγγελματίες με δομημένη σκέψη και ήθος. Οι σπουδές στον ΑΚΤΟ βασίζονται σε ισχυρά ακαδημαϊκά θεμέλια, ενώ διακρίνονται για την σύνδεσή τους με την αγορά και την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Στοχεύουν στην ανάδειξη αποφοίτων με ολοκληρωμένη γνώση, προσωπικότητα και καλλιέργεια, οι οποίοι σταδιοδρομούν στην διεθνή αγορά με αυτοπεποίθηση.

ΑΚΤΟ και Middlesex University

Από το 1991, ο ΑΚΤΟ αποτελεί Επικυρωμένο Κολλέγιο του Βρετανικού Κρατικού Πανεπιστημίου Middlesex (www.mdx.ac.uk).

Οι σπουδαστές ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στον ΑΚΤΟ εγγράφονται και στα μητρώα του Middlesex University και θεωρούνται φοιτητές του πανεπιστημίου. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους λαμβάνουν το πτυχίο Bachelor of Arts (Honours) Degree in Design του Middlesex University, ή, εφόσον πρόκειται για μεταπτυχιακές σπουδές, το Master of Arts του Middlesex University, έχοντας πραγματοποιήσει τις σπουδές τους εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Επίσης, αν το επιθυμούν ως κάτοχοι πτυχίου κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα Master, που αναπτύσσονται σε μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Για το αδιάβλητο των εξετάσεων, τα τελικά αποτελέσματα επικυρώνουν, κάθε χρόνο μετά από επίσκεψη, που πραγματοποιούν στην Ελλάδα, καθηγητές του Πανεπιστημίου του Middlesex και εντεταλμένοι εξωτερικοί εξεταστές (external examiners). Οι απόφοιτοι του ΑΚΤΟ απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης, δεδομένου ότι τα πτυχία τους εκδίδονται και απονέμονται απευθείας από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο.

Τα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ ελέγχονται από το Πανεπιστήμιο του Middlesex και τον Βρετανικό Φορέα Αξιολόγησης του πανεπιστημιακού συστήματος, Quality Assurance Agency (QAA), αναγνωρίζονται δε επίσημα από το British Accreditation Council (BAC), επικυρώνοντας το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει το Κολέγιο.

Πρόγραμμα σε επίπεδο Bachelor of Arts (Hons) Degree:
Photography (http://akto.gr/προγράμματα-σπουδών/προπτυχιακά-προγράμματα/ba-in-photography )

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ:
Τέχνη Φωτογραφίας (http://akto.gr/προγράμματα-σπουδών/ιεκ/τεχνικός-λήψης-φωτογραφίας )

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.), Πεδίο του Άρεως, 113 62, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2105230130, F: 2103813700, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 38-40 & Α. Γεωργίου, 546 27, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 221 231, F: 2310 544 723, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

 

 

// Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών

 

 

FOCUS - (Αθήνα)

Η Focus ιδρύθηκε το 1985, με αντικείμενο αποκλειστικά τη φωτογραφική εκπαίδευση. Πολλοί από τους αποφοίτους της είναι σήμερα γνωστοί καλλιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.

Στο διάστημα αυτό έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο της φωτογραφίας, του βίντεο και της τέχνης, που έχουν συνδράμει στη δημιουργία της. Το Εργαστήριο διακρίνεται για την ποιότητα, την οργάνωση, την ερευνητικότητα και την ευρύτητα που χρειάζεται η εκπαίδευση στην εποχή μας.

Μέσα σ' ένα φιλικό περιβάλλον ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την δημιουργικότητά του στα είδη της φωτογραφίας, του βίντεο και των νέων τεχνολογιών. Ανάλογα με τους στόχους και τις επιθυμίες του, μπορεί να διαμορφώσει την καλλιτεχνική και επαγγελματική του ταυτότητα.

Η Focus, από την αρχή της λειτουργίας της και για πολλά χρόνια, εφάρμοζε ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής και την εξέλιξη της τεχνολογίας από το 2004 εφαρμόζει ένα νέο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών.

Ένα εντατικό μονοετές πρόγραμμα έχει οργανωθεί ώστε να παρέχει στους σπουδαστές σε σύντομο χρονικό διάστημα την πλήρη κάλυψη της τεχνικής της φωτογραφίας και του βίντεο.

Ένα δεύτερο προαιρετικό έτος επιτρέπει στο σπουδαστή, να αναπτύξει περισσότερο τις δεξιότητές του, να επιλέξει τα είδη φωτογραφίας και βίντεο που τον ενδιαφέρουν και να εξασκηθεί σ' αυτά αποκλειστικά.

Από το 2007 η Focus διαθέτει το πρόγραμμα EDU, που είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όσων δεν μπορούν να έχουν καθημερινή φυσική παρουσία, καθώς παρέχει τη δυνατότητα να καλύπτεται μέρος της διδασκαλίας από απόσταση.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Focus, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφος, 157 72, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 210 7750 675, F: 210 7716 194, E: focus@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.focus.edu.gr/

 

 

INTERGRAPHICS - (Αθήνα)

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS ιδρύθηκε το 1990 και - πρώτος στην Ελλάδα - ξεκίνησε να διδάσκει τις νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και την αξιοποίησή τους στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και την Πληροφορική και είναι η πιο Εξειδικευμένη Σχολή στους τομείς αυτούς.

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ο Όμιλος διευρύνει συνεχώς τις προσφερόμενες ειδικότητες προς τους σπουδαστές του και επικεντρώνεται σε επαγγέλματα αιχμής, με τη μεγαλύτερη ζήτηση από την αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του.

Το πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Όμιλος, σε συνδυασμό με τις άρτιες εγκαταστάσεις, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τους καταξιωμένους καθηγητές και τις συνεργασίες που έχει συνάψει με γνωστές εταιρίες, τον έχουν κατατάξει ως ένα από τα Κορυφαία Εκπαιδευτήρια στο χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η Διά Βίου Δωρεάν Επιμόρφωση, στις εξελίξεις της τεχνολογίας & στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, αποτελεί μια πολύ σημαντική και μοναδική παροχή που μόνο ο Όμιλος INTERGRAPHICS προσφέρει στους αποφοίτους του.

Το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών INTERGRAPHICS διοργανώνει και προσφέρει σεμινάρια και σύντομες σειρές επιμόρφωσης και κατάρτισης εναρμονισμένες σ' ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS, έχει δώσει τη δυνατότητα σε πάνω από 100.000 φοιτητές, σπουδαστές και επαγγελματίες να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν απόλυτη εξειδίκευση στην ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.

Σε ποιους απευθύνονται
Αποφοίτους ΤΕΕ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ & Επαγγελματίες για εξειδίκευση στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

το Ι.Ι.Ε.Κ. INTERGRAPHICS αδειοδοτήθηκε με την υπ' αριθμό 158565/ΙΑ ΦΕΚ 2841/Β απόφαση του κ. Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Στουρνάρη 49, Πολυτεχνείο, 106 82, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2103838808, F: 2103821424, E: info@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

 

 

Merso Art School - (Αθήνα)

Το Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών Merso Art School έχει ως αντικείμενο τις Καλές & Εφαρμοσμένες Τέχνες. Ιδρύθηκε το 2006 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ απο το 2014 λειτουργεί και στο κέντρο της Αθήνας. Απευθύνεται σε σπουδαστές κάθε ηλικίας και επιπέδου προόδου, διαμορφώνοντας ένα προσωπικό πρόγραμμα φοίτησης ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Οι καθηγητές της σχολής Merso είναι πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων ειδικοτήτων, ενεργοί καλλιτέχνες και θεωρητικοί με διδακτική εμπειρία και σύγχρονη κατάρτιση.

Εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Πεύκων 129 και Βορείου Ηπείρου, 141 22, Νέο Ηράκλειο
Επικοινωνία: Τ: 210 2834002, 697 4993636, E: mersoartschool@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.merso.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Εκπαίδευση Εξ’ Αποστάσεως

 

 

Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) - (Αθήνα)

Το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, στο γνωστικό αντικείμενο:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΦΟΣ

Ξεκινώντας με το τι φιλοξενείται πλέον κάτω από τον όρο «Φωτογραφική πρακτική» και το πως αντιλαμβανόμαστε μια φωτογραφία, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιμετωπίζει την προβληματική του ως προς τι και πως επικοινωνεί μια φωτογραφία με το θεατή της, και εμπλέκεται κριτικά σε διλήμματα αυτονομίας/σειράς, παρμένης/ κατασκευασμένης, ντοκουμέντου/προσωπικής έκφρασης.

Με το πέρας του προγράμματος, ο εκπαιδευόμενος θα έχει εξοικειωθεί με στρατηγικές επινόησης προσωπικού ύφους και κατασκευής πληροφορίας και θα έχει κατανοήσει τους μηχανισμούς υπέρβασης και μεταμόρφωσης του αναπαριστώμενου αντικειμένου, ώστε να ξεδιπλώσει την δημιουργικότητά του, τόσο ως θεατής όσο και ως εικονοποιός. Μέσω μεθόδων ανάλυσης (ερμηνευτική, σημειωτική, φαινομενολογική, αισθητική κ.α.) διακεκριμένων έργων από διάφορα πεδία της σύγχρονης φωτογραφικής πρακτικής (διαφημιστικής, καλλιτεχνικής, καταγραφικής κ.α.) επιχειρείται η κριτική παρουσίαση των σημαντικότερων θεωρήσεων του φωτογραφικού μέσου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους όλων των σχολών, τμημάτων, επιπέδων και ηλικιών που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην ανάλυση της σχέσης θεατή - δημιουργού - φωτογραφικής εικόνας, με μεθοδολογικά εργαλεία επιστημών της τέχνης. Επίσης, απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να επεκτείνει τις θεωρητικές γνώσεις του και τη σκέψη του για τον τρόπο που θα αναλύσει ή δημιουργήσει νοηματοδοτούμενες φωτογραφίες. Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία της φωτογραφικής λήψης ή να έχουν παρακολουθήσει προηγουμένως το e-learning πρόγραμμα «Φωτογραφία: Τεχνολογία και Βασικές Τεχνικές».

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια του 2μηνου Προγράμματος παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, βασιζόμενη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Eπ. Καθηγητής Σκηνοθεσίας και Σεναριογραφίας στις Ψηφιακές Οπτικοακουστικές Τέχνες του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας) Δρ Γ. Σκοπετέας. Συγγραφέας και Εισηγητής του προγράμματος είναι ο Δρ Β. Κάντας, ο οποίος έχει εργασθεί ως λέκτορας Φωτογραφίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, London South Bank University, London College of Communication), επιμορφωτής σεμιναρίων περί Επικοινωνίας της Εικόνας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, London School of Liberal Arts, freelance educational artist), εκπαιδευτής Φωτογραφίας (ΔΙΕΚ Κηφισιάς & Χαιδαρίου), σε studios διαφημιστικής εικόνας (Sam Peach, Emma Innocenti) κ.α. Επιμελείται φωτογραφικές εργασίες, παρουσιάζει το θεωρητικό του έργο και συνεχίζει να εκθέτει τη δουλειά του απο το 2001.

Περίοδοι έναρξης μαθημάτων: 02/10/2017 & 30/10/2017

Yπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για Πολύτεκνους (20%), Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), άτομα με ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ (15%), άτομα που έχουν συμμετάσχει σε e-learning προγράμματα στο παρελθόν (15%) κ.ά.

Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
https://elearn.elke.uoa.gr/fwtografia-proswpiko-yfos

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210.36.89.354 & 210.36.89.381 ή στο email:
elearn-secretariat@elke.uoa.gr

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Σταδίου 5, T.K. 10562, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 210.36.89.354 & 210.36.89.381, Ε: elearn-secretariat@elke.uoa.gr
Ιστοσελίδα: https://elearn.elke.uoa.gr/fwtografia-proswpiko-yfos

 

Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. - (Θεσσαλονίκη)

Η σχολή E.S.P. προσφέρει τη δυνατότητα σπουδών εξ αποστάσεως στο αντικείμενο της φωτογραφίας. Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από πέντε θεματικές ενότητες (Θ.Ε.):

Θεματική Ενότητα 1: Τεχνική της Φωτογραφίας εξετάζει την τεχνική λήψης της Α/Μ και έγχρωμης φωτογραφίας, τις βασικές τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης της φωτογραφίας και τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών μικρού, μεσαίου και μεγάλου φορμά.

Θεματική Ενότητα 2: Ψηφιακή Επεξεργασία Φωτογραφίας εξετάζει βασικές έννοιες για την ψηφιοποίηση και την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας. Περιήγηση στον τρόπο λειτουργίας του Adobe Photoshop (ρυθμίσεις, εργαλεία, μενού κτλ.) παρουσίαση εφαρμογών στην επαγγελματική φωτογραφία.

Θεματική Ενότητα 3: Δημιουργική φωτογραφία στοχεύει στην δημιουργία φωτογραφικού έργου από τον σπουδαστή μέσα από τη θεματολογία του τοπίου και του πορτραίτου. Παράλληλα ο σπουδαστής εισάγετε στην θεωρία και στην ιστορία της φωτογραφίας που στοχεύουν στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας πάνω σε ζητήματα της φωτογραφικής εικόνας.

Θεματική Ενότητα 4: Πτυχιακή Εργασία: Ο σπουδαστής αναπτύσσει μια φωτογραφική πρόταση πάνω σε θέμα της επιλογής του με τη χρήση του φωτογραφικού μέσου.

Θεματική Ενότητα 5: Εργαστηριακές Συναντήσεις: πραγματοποιούνται στα εργαστήρια της σχολής E.S.P. και περιλαμβάνουν εργαστήριο Σ/Θ, studio και εργαστήριο υπολογιστών.

Διάρκεια σπουδών

Η φοίτηση διαρκεί 10 μήνες.

Κανονισμός λειτουργίας

Ο σπουδαστής του προγράμματος e-learning πρέπει να διαθέτει φωτογραφική μηχανή (αναλογική ή ψηφιακή), Η/Υ και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Αν ο σπουδαστής χρησιμοποιεί αναλογική φωτογραφική μηχανή πρέπει ο ίδιος να ψηφιοποιεί τις φωτογραφίες του.

Η σχολή παρέχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, σημειώσεις των θεματικών ενοτήτων και το αντίστοιχο οπτικό υλικό).

Έκθεση σπουδαστών

Το δημιουργικό έργο των σπουδαστών συμμετέχει στην ετήσια έκθεση των μαθητών της σχολής και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της σχολής.

Διδακτικό προσωπικό (e-learning)

Κεσίδης Αναστάσιος Φωτογράφος, Πτυχίο Παιδαγωγικής ΑΣΠΑΙΤΕ, Πτυχίο Τμήματος Φωτογραφίας, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τ.Ε.Ι., Αθήνα.

Δρ. Σκούφιας Μανώλης Φωτογράφος. Διδάκτωρ φωτογραφίας του Westminster University στο τμήμα School of Media Arts & Design (MAD). Master of Arts του Westminster University στο τμήμα Design & Media Arts, London U.K. Πτυχίο Τμήματος Φωτογραφίας, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τ.Ε.Ι. Αθήνα

Στουπιάδης Θεόφιλος Φωτογράφος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Τμήματος Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Πτυχίο Παιδαγωγικής ΑΣΠΑΙΤΕ, Πτυχίο Τμήματος Φωτογραφίας, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τ.Ε.Ι., Αθήνα

Για το κόστος σπουδών καθώς και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P.

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P., Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, 54625, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310541148, F: 2310541709, Ε: info@esp.gr
Ιστοσελίδα: http://www.esp.gr/

 

 

Φωτογραφικό Είδωλο - (Θεσσαλονίκη)

Πρόκειται για μια σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα, χωρισμένα σε 8 ανεξάρτητα σεμινάρια και σχεδιασμένα για παρακολούθηση εξ αποστάσεως.

Ο σπουδαστής μετά την εγγραφή του, ορίζει την ημέρα της εβδομάδας που προτιμά.

Παραλαμβάνει με email ανά εβδομάδα (την ορισμένη ημέρα) την ύλη, μια σειρά ερωτήσεων και φωτογραφικών ασκήσεων.

Μέσα στην εβδομάδα διαβάζει την ύλη, απαντά στις ερωτήσεις και πραγματοποιεί τις φωτογραφικές ασκήσεις (λήψεις).

Στην συνέχεια στέλνει το υλικό (απαντήσεις και ασκήσεις) με email μια ημέρα πριν από την ορισμένη ημέρα.

Έπειτα λαμβάνει τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις, καθώς και την νέα ύλη με τις ερωτήσεις και τις ασκήσεις της.

Αυτό συνεχίζεται μέχρι να συμπληρωθεί ο κύκλος του σεμιναρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος της ύλης προέρχεται από το βιβλίο «Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας».

Περιγραφή - κόστος μαθημάτων εξ αποστάσεως
Εγγραφή στα μαθήματα εξ αποστάσεως

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ναυμαχίας Έλλης 4, Τ.Κ. 54625, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974898910
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

FOCUS - (Αθήνα)

Το πρόγραμμα EDU παρέχει εντατική φωτογραφική εκπαίδευση διάρκειας ενός έτους. Ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου και τελειώνει τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.
Κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Focus συναντήσεις - διαλέξεις που έχουν οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση του προγράμματος και από απόσταση.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Τεχνική της φωτογραφικής λήψης.
Στην ενότητα αυτή οι σπουδαστές διδάσκονται:

 • Τη δομή της φωτογραφικής μηχανής και τη λειτουργία της
 • Τις βασικές αρχές της οπτικής
 • Τον τρόπο λειτουργίας των φακών
 • Τα είδη των φωτογραφικών μηχανών
 • Τη βασική δομή των φωτογραφικών υλικών
 • Την πρακτική εφαρμογή

Η παρουσίαση της διδακτέας ύλης γίνεται στις συναντήσεις - διαλέξεις ενώ παράλληλα παρέχονται τα παρακάτω βοηθήματα:
Πλήρης σειρά σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή που περιέχει τη φωτογραφική τεχνική της ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, τη δομή των φωτογραφικών υλικών, την ευαισθησιομετρία και το ζωνικό σύστημα, καθώς και μια μικρή φωτογραφική ανάδρομη στους κυριότερους φωτογράφους.
Μια βιντεοσκοπημένη σειρά μαθημάτων, παραγωγή του Εργαστηρίου, που καλύπτει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της βασικής φωτογραφικής τεχνικής.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Focus, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφος, 157 72, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 210 7750 675, F: 210 7716 194, E: focus@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.focus.edu.gr/

 

 

Όραμα - (Αθήνα)

Το μάθημα απευθύνεται σε όσους δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο να παρακολουθήσουν το βασικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής. Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα ασκήσεων, οι μαθητές λαμβάνουν τις απαραίτητες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να εξελιχθούν στο επόμενο φωτογραφικό επίπεδο, ενώ παράλληλα δημιουργούνται τα κριτήρια εκείνα που τους επιτρέπουν να βλέπουν την εξέλιξη της φωτογραφικής τους σκέψης.

 Τα μαθήματα γίνονται με  ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του προγράμματος Skype, και αποτελούνται από 10 συναντήσεις οι οποίες ολοκληρώνονται το αργότερο σε διάστημα τριών μηνών.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα, ανάλογα με τις γνώσεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή:

Αρχαρίων: Αναλύονται όλα τα βασικά τεχνικά ζητήματα καθώς και θέματα σύνθεσης, εικαστικής αντίληψης και ιστορίας της φωτογραφίας.

Προχωρημένων: Εξετάζονται ειδικότερες τεχνικές για όσους ήδη κατέχουν τις βασικές γνώσεις, ενώ έμφαση δίνεται στην καλλιτεχνική εξέλιξη του μαθητή και τη δημιουργία προσωπικού ύφους.

Mentoring: Παρέχεται εξατομικευμένη υποστήριξη σε όσους θέλουν αν εξελίξουν ένα φωτογραφικό project ή να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένους τομείς και τεχνικές της φωτογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Aνοιχτή Eκπαίδευση

 

 

ΑΚΤΟ - (Αθήνα - θεσσαλονίκη)

Ο ΑΚΤΟ εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα το πρόγραμμα Open Learning, από το 2001.

Το πρόγραμμα Open Learning είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης ειδικά σχεδιασμένο για εκείνους που η έλλειψη χρόνου και οι επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις αποτελούν εμπόδια, τα οποία τους απομακρύνουν από το να σπουδάσουν την αγαπημένη τους ειδικότητα.

Στο Open Learning δεν απαιτείται καθημερινή παρουσία στη σχολή. Η συχνότητα παρακολούθησης περιορίζεται σε μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα και, πιο συγκεκριμένα, τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης. Εκτός από τις υποχρεωτικές ώρες παρακολούθησης, η μελέτη και αφομοίωση της διδακτέας ύλης κατανέμεται με τέτοιον τρόπο ώστε να δίνει απόλυτη ελευθερία στον σπουδαστή να την προσαρμόσει στις προσωπικές του ανάγκες.

Σημειώνεται ότι, οι βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια, τα pc studios αλλά και όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες της σχολής είναι στη διάθεση του σπουδαστή, όχι μόνο τις προγραμματισμένες ημέρες και ώρες μαθημάτων αλλά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας.

Οι σπουδές στο συγκεκριμένο μοντέλο εκπαίδευσης διαρκούν δύο έτη και οργανώνονται / αναπτύσσονται σε τέσσερα εκπαιδευτικά εξάμηνα.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν Βεβαίωση Σπουδών (ΑΚΤΟ Κατάρτιση, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, με την αδειοδότηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Στη συνέχεια, μπορούν να εξελίξουν τις σπουδές τους και να λάβουν τους πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts (Honours) Degree και Master of Arts του Middlesex University με την εισαγωγή τους στα αντίστοιχα προγράμματος σπουδών, που λειτουργούν στον ΑΚΤΟ με την επικύρωση του Middlesex University Londo

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως, 113 62, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2105230130, F: 2103813700, Ε: information@aktocollege.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

 

 

INTERGRAPHICS - (Αθήνα)

Οι σπουδές εξ αποστάσεως περιλαμβάνουν δύο βασικούς τομείς: Το OPEN LEARNING και το DISTANCE LEARNING.

Απευθύνονται στο σύγχρονο άνθρωπο με τους έντονους ρυθμούς ζωής, που η εξοικονόμηση χρόνου είναι η βασική επιδίωξη του.

Οι μεγάλες αποστάσεις και το κυκλοφοριακό χάος, η καθημερινή εργασία, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, η φοίτηση σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, είναι παράγοντες που δημιουργούν εμπόδιο στην παρακολούθηση ενός καθημερινού προγράμματος σπουδών, το οποίο μας είναι απαραίτητο είτε για την αναβάθμιση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μας ή για να ικανοποιήσει μια χρόνια επιθυμία μας.

Ο σχεδιασμός των εξ αποστάσεως προγραμμάτων OPEN LEARNING και DISTANCE LEARNING παρακάμπτει αυτές τις δυσκολίες, παρουσιάζει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα, χωρίς να υστερεί στο επίπεδο κατάρτισης.

Δείτε τα προγράμματα σπουδών Open Learning
Δείτε τα προγράμματα σπουδών Distance Learning

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Στουρνάρη 49, Πολυτεχνείο, 106 82, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2103838808, E: info@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ιδιαίτερα μαθήματα

 

 

Όραμα - (Αθήνα)

Κάθε σπουδαστής είναι μοναδικός, μαθαίνει με το δικό του ρυθμό και διαχειρίζεται τις γνώσεις του με διαφορετικό τρόπο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας είναι μια επιλογή για όσους έχουν φορτωμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες καθημερινές ανάγκες που καθιστούν δύσκολη την τακτική παρακολούθηση μαθημάτων σε μια τάξη. Η προσωπική επαφή με τον επιβλέποντα καθηγητή έχει στόχο να εμπνεύσει αλλά και να βοηθήσει το σπουδαστή να γνωρίσει τον κόσμο της φωτογραφίας με τη δική του προσωπική ματιά.

Μια εναλλακτική επιλογή, πιο προσιτή οικονομικά, είναι η συμμετοχή σε ένα ημι-ιδιωτικό μάθημα με ένα δεύτερο άτομο. Αν έχετε ένα φίλο που συμμερίζεται το επίπεδο της φωτογραφικής εμπειρίας σας και έχει παρόμοιες ανάγκες, παρέχεται η δυνατότητα να μοιραστείτε το κόστος του προγράμματος.

Ο κάθε κύκλος μαθημάτων αποτελείται από έξι ώρες μαθημάτων που ολοκληρώνονται σε διάστημα δύο μηνών.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα, ανάλογα με τις γνώσεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή:

Αρχαρίων: Αναλύονται όλα τα βασικά τεχνικά ζητήματα καθώς και θέματα σύνθεσης, εικαστικής αντίληψης και ιστορίας της φωτογραφίας.

Προχωρημένων: Εξετάζονται ειδικότερες τεχνικές για όσους ήδη κατέχουν τις βασικές γνώσεις, ενώ έμφαση δίνεται στην καλλιτεχνική εξέλιξη του μαθητή και τη δημιουργία προσωπικού ύφους.

Mentoring: Παρέχεται εξατομικευμένη υποστήριξη σε όσους θέλουν να εξελίξουν ένα φωτογραφικό project ή να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένους τομείς και τεχνικές της φωτογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Εγγραφές: Όλο το χρόνο

Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

Φωτογραφικό Είδωλο - (Θεσσαλονίκη)

Ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας για όλα τα επίπεδα και όλες τις ανάγκες που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα.

● Αναλογική φωτογραφία
● Σκοτεινός θάλαμος
● Ψηφιακή φωτογραφία
● Ψηφιακή επεξεργασία (Photoshop)
● Υποστήριξη για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ι.Ε.Κ.
● Υποστήριξη σε φωτογραφήσεις ειδικών θεμάτων

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ναυμαχίας Έλλης 4, Τ.Κ. 54625, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974898910
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

// Σεμινάρια - Μαθήματα Φωτογραφίας

 

 

Αγρίνιο

 

Φωτογραφική Ομάδα art8

Η αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον κάποιον ανθρώπων για την φωτογραφική τέχνη, αποτέλεσε το κίνητρο για τον Σύλλογο ‘’Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου’’ της δημιουργίας ενός νέου τμήματος, που θα έχει ως στόχο την διάχυση της γνώσης που συνδέεται με την φωτογραφία.

Ο Σύλλογος ο οποίος είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1999, με σκοπό την διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όπου κατέχει στο ενεργητικό του, εκτός από το νεοσύστατο τμήμα Φωτογραφίας  και τμήματα με τις εξής δραστηριότητες : Παραδοσιακός Χορός, Τραγούδι και Θέατρο.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η δράση της φωτογραφικής Ομάδας Art8 κάπου στις αρχές Οκτώβρη 2012 με ολιγομελή πυρήνα από ερασιτέχνες αλλά παθιασμένους φωτογράφους με σκοπό :

Οι συναντήσεις της ομάδας διεξάγονται κάθε εβδομάδα στο στέκι του συλλόγου και κατά την διάρκειά τους πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα φωτογραφίας, καθώς και αναφορές στο έργο  σημαντικών φωτογράφων μέσο προβολών.

Επίσης η ομάδα διοργανώνει τακτικές φωτογραφικές εξορμήσεις εντός και εκτός πόλεως στα πλαίσια της πρακτική εξάσκησης, καθώς και συναντήσεις με φωτογραφικές λέσχες, ομάδες, συλλόγους άλλων περιοχών.

Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τρίτη & Πέμπτη ώρα: 21:00 στην αίθουσα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο Αγρίνιο  επί της οδού Γαλάνη 4 (Ηρώων Πολυτεχνείου).

Η Φωτογραφική Ομάδα Art8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού εργαστηρίου Αγρινίου ξεκινά τον νέο κύκλο φωτογραφικών δραστηριοτήτων για τη σεζόν 2017-2018

Έναρξη: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 21:00
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από 1 Σεπτεμβρίου από τις 18.30 – 21.00 στον χώρο του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου: Γαλάνη 4 & Ηρώων Πολυτεχνείου-Πλατεία Χατζοπούλου, Αγρίνιο
Τηλ. 2641303061 - 2641029978 - 6947141547 info@art8.gr http://www.art8.gr/

Διεύθυνση: Γαλάνη 4 & Ηρ. Πολυτεχνείου - Πλατεία Χατζοπούλου, Αγρίνιο
Επικοινωνία: T: 2641029978, E: art8agrinio@gmail.com
Ιστοσελίδα: art8agrinio.blogspot.gr/

 

 

Εργαστήρι Φωτογραφικής Έκφρασης

Τα μαθήματα, διαρκείας 8 μηνών, απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την φωτογραφία ως ένα προσωπικό τρόπο έκφρασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ιδιοσυγκρασία του κάθε συμμετέχοντα ώστε να μπορέσει να υιοθετήσει πρακτικές που θα τον οδηγήσουν στη δημιουργία προσωπικού φωτογραφικού έργου.

Περιεχόμενο: Γνωριμία με το φωτογραφικό μέσο τα είδη και οι λειτουργίες τους, τεχνικές πληροφορίες, ιστορίας της φωτογραφίας και στοιχεία ιστορίας της τέχνης, αισθητική της εικόνας, φωτογραφική σύνθεση του κάδρου, προγράμματα επεξεργασίας, παρουσίαση μεγάλων φωτογράφων. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο να οργανωθούν συναντήσεις με καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους που θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα εισηγηθούν συγκεκριμένες θεματικές, κυρίως όμως, πολύ πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων. Ωστόσο, το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό και διαμορφώσιμο ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Ημερομηνίες: Κάθε Τετάρτη 6-8 το απόγευμα από 4 Οκτωβρίου 2017 έως 30 Μαϊου 2018. Τις 3 τελευταίες Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, (13, 20 & 27) 6-8 το απόγευμα, θα γίνουν δωρεάν συναντήσεις γνωριμίας με όσους επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την δομή των μαθημάτων και να θέσουν διευκρινιστικά ερωτήματα. Το ωράριο μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό εξυπηρετεί την πλειονότητα των συμμετεχόντων. Ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα θα γίνεται συνάντηση για φωτογράφιση σε εσωτερικό η εξωτερικό χώρο, τα αποτελέσματα της οποίας θα μπορούν να συζητούνται και κατ' ιδίαν εκτός ωραρίου μαθημάτων.

Συμμετοχή: Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα από 18 ετών και άνω. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περισσότερων ατόμων, θα δημιουργηθούν και άλλες ομάδες σε διαφορετικές ημέρες (εκτός Δευτέρας και Κυριακής).

Eξοπλισμός: Οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Χρήσιμο για τα μαθήματα (όχι απαραίτητο) είναι και ένα laptop, ενώ θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επικοινωνία και πληροφορίες για το κόστος συμμετοχής: m: 6988642419, t: 2641102949, mail: frag_leon@yahoo.gr  Οδός Μάρκου Μπότσαρη 11 - 30132 Αγρίνιο

Διοργάνωση - Εισηγητής: Λεωνίδας Φραγκούλης - αρχιτέκτων, φωτογράφος

Διεύθυνση: Μάρκου Μπότσαρη 11, 30132 Αγρίνιο
Επικοινωνία: T: 6988642419, 2641102949 E: frag_leon@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/efe.agrinio/

 

 

Αθήνα

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) - Αθήνα

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (διαχειριστική εποπτεία Ε.Λ.Κ.Ε.) ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων στη φωτογραφία. Το πρόγραμμα στελεχώνεται από μια ομάδα ανθρώπων από την ΑΣΚΤ και έξω απ’ αυτήν με σπουδές, μακρά διδακτική εμπειρία και ερευνητικά ενδιαφέροντα πάνω στη θεωρία και την πρακτική της φωτογραφίας. Απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν διάθεση να πειραματιστούν και να γνωρίσουν σε βάθος ένα σύγχρονο μέσο με ανεξάντλητη καλλιτεχνική δυναμική.

Στους συμμετέχοντες χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 προσφέρονται:

Zητήματα θεωρίας των εικαστικών τεχνών και της φωτογραφίας: Περί του τοπίου
σειρά 7 διαλέξεων από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ-ΕΛΚΕ)

Φωτογραφία: Θεωρίες και Δημιουργικές Πρακτικές
Εντατικό σεμιναριακό πρόγραμμα στη φωτογραφία ως σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ-ΕΛΚΕ)

Για περισσότερες πληροφορίες: www.asfaphotocourses.gr

Επικοινωνία: E: research@asfa.gr
Ιστοσελίδα: Σφάλμα! Η αναφορά της υπερ-σύνδεσης δεν είναι έγκυρη.>

 

 

Όραμα

Στο Όραμα κάθε άνθρωπος που αγαπάει τη φωτογραφία μαθαίνει να είναι μοναδικός φωτογράφος μέσα από μία ζωντανή, συνεχώς εξελισσόμενη, διαδικασία. Σ΄ ένα δημιουργικό διάλογο με το δάσκαλο, τη μηχανή και τον εαυτό του εφοδιάζεται με την απαραίτητη τεχνική αλλά και την αισθητική «ανησυχία» για να ανακαλύψει τον δικό του, πολύ προσωπικό κώδικα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις αιχμής στη φωτογραφία ως μέσο αλλά και ως διδακτικό αντικείμενο, σχεδιάσαμε ένα πλούσιο, ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, με δυνατότητες επιλογών ανάμεσα σε ετήσιους κύκλους και αυτόνομα workshops, που επιτρέπει στο σπουδαστή να αποκτήσει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στο δικό του χρόνο.

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Στο Όραμα διδάσκουν μαχόμενοι επαγγελματίες του χώρου, με σημαντική προσωπική ιστορία και διαφορετική ματιά, προσφέροντας στον σπουδαστή εναλλακτικά ερεθίσματα για να δώσει στη φωτογραφία το δικό του νόημα.

Η ΣΧΟΛΗ

Η σχολή ιδρύθηκε το 2007 και στεγάζεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο φωτογραφικό studio που καλύπτει όλες τις ανάγκες της διδασκαλίας. Υποδέχεται πλέον πάνω από 350 μαθητές ανά ακαδημαϊκό έτος, ενώ διδάσκονται περισσότερες από 600 ώρες ετησίως σε όλα τα προγράμματα σπουδών.

Πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών φωτογραφίας εδώ: https://www.oramastudies.gr

Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

Φωτογραφικός Κύκλος

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» είναι ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο, που λειτουργεί από το 1988 με έδρα την Αθήνα.
Ιδρυτής και πρόεδρος τού «Κύκλου» είναι ο Πλάτων Ριβέλλης, φωτογράφος, καθηγητής φωτογραφίας και συγγραφέας θεωρητικών συγγραμμάτων για τη φωτογραφία.

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» αριθμεί σήμερα περί τα 200 μέλη, στις εισφορές των οποίων στηρίζει κυρίως την οικονομική του ανεξαρτησία. Ο «Κύκλος» έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το Ίδρυμα Κωστοπούλου.

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση τής τέχνης τής φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση τού καλλιτεχνικού τους έργου.

Ενημερωθείτε εδώ για τις Εκδηλώσεις του «Κύκλου»

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Φωτογραφικός Κύκλος, Τσακάλωφ 44, Κολωνάκι, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2103645577, 6945437577, F: 2103645550, E: info@photocircle.gr
Ιστοσελίδα: http://photocircle.gr/

 

 

 

Σεμινάρια Φωτογραφίας με τον Παναγιώτη Κασίμη

Ο Παναγιώτης Κασίμης ανακοινώνει τη συνεργασία μου με το TriiArtHub και το Trii Art School, στον υπέροχο χώρο του οποίου, από τον Οκτώβρη, θα γίνονται τα σεμινάρια και τα workshops του, πολλές από τις δραστηριότητες που γίνονταν στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ, καθώς επίσης και αρκετές νέες δράσεις.

Από φέτος τα σεμινάρια που θα διδάσκει θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε προχωρημένους. Σε όλους όσους, ενώ γνωρίζουν τα τεχνικά, επιθυμούν να αναπτύξουν και να εξελίξουν τη ματιά τους, τη φωτογραφία και το προσωπικό τους όραμα.

Αρχή με το γνωστό σεμινάριο οπτικής παιδείας και ανάπτυξης του βλέμματος, "Visual Literacy" την Τρίτη 3 Οκτώβριου 2017. Θα ακολουθήσει, ένα σεμινάριο για την καλλιτεχνική πρόθεση και την δημιουργία έργου, με ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση μεταξύ λήψης και μεθόδου κριτικής και επιλογής των φωτογραφιών, και αργότερα, ένα σεμινάριο για τον τρόπο εργασίας σε ένα project και τη δημιουργία portfolio.

Παράλληλα, εκτός του TriiArtHub, σεμινάρια και workshops του Παναγιώτη Κασίμη θα διοργανώνονται και σε διάφορους άλλους πολιτιστικούς χώρους και φωτογραφικές ομάδες στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του χώρου του ΤriiArtHub, στο Κουκάκι.

 

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: TriiArtHub, Δράκου 9, Κουκάκι, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 6989473730 (Παναγιώτης Κασίμης)
Υπερσύνδεσμος: http://www.kasimisphotography.com

 

 

Κέντρο Τεχνών Πλάκα

Από την αρχή της δημιουργίας του, το 1970 και μέχρι σήμερα, το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ προωθεί μια πρωτοποριακή αντίληψη παιδείας, που πέρα από την άψογη επαγγελματική κατάρτηση, εκπαιδεύει στη βαθύτερη μελέτη του πολιτισμού.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ πιστεύει ότι η γνώση είναι ένα ενιαίο, πολύπλευρο, αρμονικό σύνολο διαφορετικών στοιχείων, και με αυτό το σκεπτικό προσπαθεί να τη μεταδίδει στους σπουδαστές. Γι' αυτό, τα προγράμματα σπουδών είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να εξασφαλίζουν όχι μόνο εξειδικευμένη εκπαίδευση, αλλά κυρίως Ολοκληρωμένη Παιδεία.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ είναι εξέλιξη μιας υπεύθυνης και πετυχημένης πορείας στο χώρο του Σχεδίου και των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Αναγνωρισμένο από τα Βρετανικά Κρατικά Πανεπιστήμια και καταξιωμένο στον Ελληνικό Εκπαιδευτικό Χώρο και Αγορά Εργασίας, με την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών του και τον πλέον σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι σε θέση να παρέχει σήμερα μόρφωση ανώτερου επιπέδου σε σπουδαστές υψηλών απαιτήσεων.

Σεμινάρια Φωτογραφίας

Περιγραφή Σεμιναρίου:
Η Φωτογραφία, η σύγχρονη αυτή γλώσσα των εικόνων, είναι σήμερα το πιο σημαντικό και ευρύτερα διαδεδομένο μέσο οπτικής επικοινωνίας. Η συχνή και ποικιλόμορφη χρήση της στην καθημερινότητά μας καθώς και στην ειδησεογραφία, τη μόδα, τη διαφήμιση, τις εικαστικές τέχνες, απαιτεί μια εξειδικευμένη γνώση. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού, είναι να διδάξει τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, την εξοικείωση με τις φωτογραφικές μηχανές (ψηφιακές και αναλογικές) και το φωτογραφικό υλικό. Επίσης βοηθάει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια προσωπική φωτογραφική έκφραση.

Σε ποιούς απευθύνεται:
Απευθύνεται πρωτίστως σε άτομα - χομπίστες- που έχουν τη διάθεση να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας με την έννοια της προσωπικής φωτογραφικής έκφρασης και όρασης σε όλα τα στάδιά της από τη λήψη μέχρι την υλοποίηση με την εμφάνιση και την εκτύπωση των φωτογραφιών. Επίσης σε επαγγελματίες σε διαφημιστικές εταιρείες, εκδοτικούς οίκους, μέσα μαζικής ενημέρωσης και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι εκπαιδευόμενοι ασκούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ.

Διεύθυνση: Πατησίων 65, 104 33, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2108250552 F: 2108250627 Ε: info@plakas.gr
Ιστοσελίδα: http://www.plakas.gr/

 

 

ΜETApolis

Το ΜETApolis είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ένας χώρος με πολύπλευρες δραστηριότητες Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας, ο νέος χώρος του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, που ξαναανακαλύπτει τον εαυτό της και γίνεται εκ νέου πόλος συνάντησης και πολιτισμού, υπερασπίζεται τη θέση μας, για την πόλη μας, με ένα νέο σπίτι για τις Τέχνες. Εδώ οι σύγχρονες τέχνες απόκτούν μια νέα στέγη, ένα καινούριο σημείο συνάντησης καλλιτεχνών σε ένα από τους πιο γνωστούς πεζόδρομους της Αθήνας.

Σκοπός του ΜETApolis Home είναι η συνάντηση καλλιτεχνών που αναζητούν νέους χώρους παρουσίασης των έργων τους. Φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης του κοινού με τους καλλιτέχνες, τις καλλιτεχνικές ομάδες δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης δημιουργίας στην πόλη μας.

Ιδρυτές του METApolis είναι ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο Κώστας Κουρτίδης και ο Θοδωρής Βερονίκης.

To METApolis ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, και προσκαλεί όλους τους φίλους του, από  28 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2017 (Δευτέρα με Πέμπτη 10.00 – 13.00 & 18:00-21:00), να παρευρεθούν στο χώρο και να ενημερωθούν για τα νέα Σεμινάρια – Μαθήματα Φωτογραφίας καθώς και τις επόμενες εκθέσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Γνωρίστε την φιλοσοφία της φωτογραφικής ομάδας του METApolis και γίνετε μέλος της.

Που: ΜETAPolis, Στοά Καΐρη 6, Μοναστηράκι,105 51, Αθήνα
Διοργάνωση: ΜETAPolis
Επικοινωνία: T: 210 3253550, E: info@metapolis.gr
Υπερσύνδεσμος: http://metapolis.gr/

 

 

Τμήμα Φωτογραφίας Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το Τμήμα Φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλα Στέλλα» (Γαλήνης & Σοφίας 1). Λειτουργεί από το 1988 σαν πρότυπο τμήμα της Λαϊκής Επιμόρφωσης και από το 1995 επιχορηγείται από το Δήμο Ηρακλείου.

Εκδηλώσεις και εκδόσεις της Ομάδας έχουν επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Kaiser Fototechnik και την Ilford.

Διαθέτει δύο πολύ καλά εξοπλισμένους σκοτεινούς θαλάμους, βιβλιοθήκη και αίθουσα διδασκαλίας & προβολών
Τα μαθήματα γίνονται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο, με δάσκαλο το Γιάννη Γαλάνη.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και χωρίς δίδακτρα.

Δωρεάν Mαθήματα Α/Μ Αναλογικής Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, για 29ο συνεχόμενο χρόνο από το Φάος-Φωτογραφία σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Εγγραφές 2017-18 από 1-30 Σεπτεμβρίου ΜΟΝΟ με e-mail ή στο galagiannis8@gmail.com

ή στο gr.politismos@iraklio.gr

Σε όλους όσους ενδιαφερθούν και στείλουν e-mail, θα αποσταλεί άμεσα αναλυτικό κείμενο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Διεύθυνση: Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλα Στέλλα», Γαλήνης & Σοφίας 1, Νέο Ηράκλειο
Επικοινωνία: E: galagiannis@gmail.com (Γιάννης Γαλάνης)
Ιστοσελίδα: http://faos.gr/

 

 

Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας της ΚΕΔΜΤ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου διοργανώνει κάθε χρόνο μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Τα μαθήματα είναι συνολικής διάρκειας 162 ωρών ανά έτος, πρακτικής εξάσκησης και θεωρητικής διδασκαλίας και γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα 7.00 – 10.00 μ.μ και Τετάρτη (ανά δεκαπενθήμερο σκοτεινός θάλαμος).

Συνεχίζονται για 20η χρονιά τα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Τα μαθήματα είναι συνολικής διάρκειας 162 ωρών ανά έτος, πρακτικής εξάσκησης και θεωρητικής διδασκαλίας και γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19.00 – 22.00 (ανά δεκαπενθήμερο σκοτεινός θάλαμος)

Τα τμήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας παρέχουν μια ολοκληρωμένη άποψη περί εικαστικής αντίληψης στο χώρο της φωτογραφίας. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην πρακτική εξάσκηση σε συνδυασμό με τη θεωρητική διδασκαλία η οποία διεξάγεται παράλληλα με αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη κατανόηση της παρεχόμενης τεχνογνωσίας Οι σπουδαστές εργάζονται σε διαφορετικά project με σκοπό την αναβάθμιση των φωτογραφικών και εικαστικών εμπειριών τους έχοντας ως στόχο να δημιουργήσουν εικόνες που θα έχουν διάρκεια και θα περιγράφουν άλλοτε ρεαλιστικά και άλλοτε συμβολικά τον εσωτερικό τους κόσμο.

Έναρξη: Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017
Ώρα: 19.00
Τόπος: Χρ.Σμύρνης 18 Μοσχάτο
Διάρκεια: Οκτώβριος – Ιούνιος
Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος: Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος

Εγγραφές έως τέλος Νοεμβρίου
Κόστος εγγραφής: 20€
Δίδακτρα: 35€ μηνιαίως

Παρέχεται 20% έκπτωση για κατοίκους Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων σε ανέργους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Δικαιολογητικά έκπτωσης:
1. Φωτοαντίγραφο 1ης σελίδας τελευταίας φορολογικής δήλωσης Ε1
2. Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης ανεργίας σε ισχύ

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 18, 18345, Μοσχάτο
Επικοινωνία: T: 210 9431760, 210 4834614, 6944 255000, E: info@kedmt.gr
Ιστοσελίδα: www.kedmt.gr/

 

 

Studio Μελενίκου 31

Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας το studio της οδού Πλαταιών, άλλαξε έδρα και όνομα. Μεταφερθήκαμε στον Βοτανικό στην οδό Μελενίκου και μετονομαστήκαμε studio Μελενίκου 31.

Στο χώρο μας πλέων στεγάζονται το εργαστήρι φωτογραφίας με ανεξάρτητο φωτογραφικό και κινηματογραφικό πλατό στο ισόγειο, το εργαστήρι υποκριτικής και οι ομάδες θεάτρου (ερασιτεχνική και επαγγελματική) στον πρώτο όροφο με δικό τους χώρο προβών και μαθημάτων.
Το studio Μελενίκου 31 είναι μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλα τα είδη τέχνης, νέους και παλαιότερους συνεργάτες. Βρισκόμαστε ακριβώς απέναντι από τον πολυχώρο Vault, με τον οποίο συνεργαζόμαστε καλλιτεχνικά σε όλες μας τις δραστηριότητες. Το studio Μελενίκου 31 είναι η έδρα της καλλιτεχνικής εταιρίας (αστική μη κερδοσκοπική) Modus Faciendi

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μπορείτε να δείτε παρακάτω
Εργαστήρι Ψηφιακής φωτογραφίας

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλοι μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες, δεν μπορούν όμως όλοι να είναι φωτογράφοι.
Η φωτογραφία είναι μια τέχνη που διδάσκεται.
Έχει τεχνικές νόμους και κανόνες.
Η 1η συνάντηση για τα νέα τμήματα θα γίνει Τετάρτη 06/09/2017 στις 19.00 στο Studio Μελενίκου, Μελενίκου 31, Βοτανικος (Ισόγειο), 5 λεπτά απο τον σταθμό μετρό Κεραμεικός, οπου θα καθοριστούν τα group οι μέρες και οι ώρες των μαθημάτων
https://www.facebook.com/events/132990847303650/

Εργαστήρι Aναλογικής Φωτογραφίας και Σκοτεινού Θάλαμου
Νέος κύκλος μαθημάτων για τους λάτρεις της αναλογικής φωτογραφίας θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στο Studio Μελενίκου, τα group θα είναι αυστηρά των 10 άτομων και θα εχει διαρκεια 10 μήνες.
Η πρωτη συνάντηση για γνωριμία και εγγραφή θα γίνει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19.00 στο studio Μελενίκου, (2ος όροφος) Μελενίκου 31, Βοτανικός.
Τα μαθήματα θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα σε μέρα που θα καθοριστεί απο τους συμμετέχοντες και η διάρκεια τους ειναι 3ώρη+
https://www.facebook.com/events/667174030146057/

Που: studio Μελενίκου 31, Μελενίκου 31, 10435 Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 6984036147, 2130058407
Υπερσύνδεσμος: http://photostudio48.wix.com/studiomelenikou31
Κόστος: 30 € το μήνα

 

 

Μαθήματα φωτογραφίας με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Ο Ανδρέας Κατσικούδης ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθούν στο Cinemarian (Κουκάκι, Αθήνα) τη σεζόν 2017 - 2018.

Παρουσίαση μαθημάτων κι εγγραφές (κράτηση θέσης μεemail): Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 18:00 (διάρκεια παρουσίασης 45 λεπτά)

Έναρξη τον Οκτώβριο του 2017.
Διάρκεια:
8 μήνες.
κάθε Τετάρτη 6:00 – 8:00 μ.μ. 
Το κόστος είναι 40 ευρώ το μήνα

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα φωτογραφίας μπορείτε να δείτε εδώ

Που: Cinemarian, Κουκάκι, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 697 3409390, E: akatsikoudis@yahoo.com
Υπερσύνδεσμος: http://akatsikoudis.blogspot.gr/

 

 

Athens Art Studio

Το Athens art Studio είναι ένας καινούργιος χώρος που δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Βογιατζάκη και τον Γιώργο Μυριαγκό. Μετά από πολύχρονη ενασχόληση με την διαφημιστική φωτογραφία, την φωτογραφία μόδας και πορτρέτου αποφάσισαν να φτιάξουν ένα σύγχρονο στούντιο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για οποιαδήποτε φωτογραφική εργασία.

Στο στούντιο, εκτός από τα σεμινάρια, διοργανώνονται θεματικά (ημερήσια ή διήμερα) εργαστήρια για την περαιτέρω εκμάθηση των μυστικών της φωτογραφίας. Επίσης διατίθεται προς ενοικίαση, σε ερασιτέχνες, φοιτητές καθώς και επαγγελματίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο κύκλο σεμιναρίων για το 2017-2018 μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Athens Art Studio, Αγ. Αθανασίου 20, Άγιος Δημήτριος 17342 Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2109939995, 2109703980, Ε: info@athensartstudio.gr
Ιστοσελίδα: http://www.athensartstudio.gr/

 

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) συστήθηκε το 1952 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα την Αθήνα και είναι το παλαιότερο φωτογραφικό σωματείο στην Ελλάδα.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και επιδιώκεται με κάθε πρόσφορο μέσον, όπως  μαθήματα, διαλέξεις, εργαστήρια, διοργανώσεις  φωτογραφικών εκθέσεων και προβολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία κάθε χρόνο και σχεδόν από το ξεκίνημά της, διοργανώνει σειρά διαλέξεων για τη φωτογραφία, ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους.

Ο κύκλος μαθημάτων της περιόδου 2017 / 2018 ξεκινά την Τρίτη 24 Οκτωβρίου. Το σεμινάριο φωτογραφίας της ΕΦΕ αναβαθμισμένο σημαντικά, είναι διάρκειας έξι (6) μηνών, τουλάχιστον και θα διεξάγεται κάθε Τρίτη 19:00-21:00.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στα μέλη και στους φίλους της ΕΦΕ τις απαραίτητες γνώσεις, τόσο στη χρήση του ψηφιακού εξοπλισμού αλλά κυρίως στην εισαγωγή και εμβάθυνση στην καλλιτεχνική φωτογραφία.
Το σεμινάριο φωτογραφίας, απευθύνεται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε προχωρημένους. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε εδώ

Διεύθυνση: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, Πόντου 12, 115 28, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ/F: 210-82.28.131 (Δευτέρα έως Παρασκευή 6.30 - 9.30 μ.μ.), E: info@efe.com.gr
Ιστοσελίδα: http://www.efe.com.gr/

 

 

Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)

Ο Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει κάθε χρόνο κύκλο σεμιναρίων για την καλλιτεχνική φωτογραφία, τα οποία σκοπό έχουν:
την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την διαμόρφωση μιας φωτογραφικής αντίληψης απαραίτητης για την κατανόηση και απόλαυση της φωτογραφικής εικόνας.

Τα σεμινάρια ουσιαστικά αποτελούν μια σφαιρική εισαγωγή στην φωτογραφία, κάτι που επιτυγχάνεται με:
την εκμάθηση των τεχνικών λήψης, παραγωγής, δημιουργίας και επεξεργασίας της φωτογραφίας, την προβολή του έργου των πιο σημαντικών φωτογράφων της ιστορίας, τις συζητήσεις περί της αισθητικής της φωτογραφίας.

Παράλληλα με τα σεμινάρια:
λειτουργούν σκοτεινοί θάλαμοι, όπου τα μέλη του τομέα διδάσκονται τις τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης του φιλμ, καθώς επίσης και την επεξεργασία της φωτογραφίας με τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μέσα και πραγματοποιούνται φωτογραφικές εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της πόλης με σκοπό την εξοικείωση με τη φωτογραφική λήψη.

Δίνοντας έμφαση στη μελέτη της ιστορίας της φωτογραφίας, υπάρχει διαθέσιμη μία από τις πιο πλήρης φωτογραφικές δανειστικές βιβλιοθήκες της πόλης με περισσότερους από 1000 τίτλους.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο τέλος κάθε ακαδημαικής χρονιάς, πραγματοποιούνται εκθέσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου προβάλλεται το έργο των νέων μελών, ενώ κάθε δύο χρόνια εκδίδεται ένα λεύκωμα με τις σημαντικότερες φωτογραφίες τους.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία, άσχετα από την ηλικία και το επίπεδο των γνώσεων του.

Εγγραφές Φωτογραφικού Τομέα ΠOΦΠΑ 2017
περισσότερες πληροφορίες εδώ

Που: Ημιώροφος Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας, Αθήνα
Διοργάνωση: Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)
Επικοινωνία: T: 210 3688205, E: photopofpa@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://fotopofpa.blogspot.gr/

 

 

Pragma Seminars

Το pragma seminars οργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας.
Απευθύνεται σε κάθε ερασιτέχνη φωτογράφο (αρχάριο ή προχωρημένο) και σε κάθε απλό θαυμαστή της φωτογραφίας που θέλει να εμπλουτίσει τις φωτογραφικές του γνώσεις ή απλά να μυηθεί στη φωτογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο κύκλο σεμιναρίων για το 2017-2018 μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Studio 65, Μεθώνης 65 και Θεμιστοκλέους, Εξάρχεια, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: +030 2103303399 +030 6976569700, E: info@pragma.gr
Ιστοσελίδα: http://pragma.gr/

 

 

Φωτογραφικός Ένατος

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης του Φωτογραφικού 9ου (Γκάζι, Ιερά Οδός 38) απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη φωτογραφία και επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

Κύριοι στόχοι του εργαστηρίου είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις της λήψης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τους σκέψης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια φωτογραφίας για το 2017-2018 μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Εργαστήρι Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης του Φωτογραφικού 9ου, Γκάζι, Ιερά Οδός 38, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 6977586239, E: photoenatos@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.photoenatos.gr/

 

 

Fotograficus

Η Fotograficus στοχεύει στην ανάδειξη, προβολή και προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Ελλάδα καθώς κι Ελλήνων δημιουργών εκτός συνόρων, μέσα από σημαντικές εκθέσεις, διαλέξεις, workshops, artist residencies και πολλές ακόμη δράσεις.

Η Fotograficus προσφέρει επίσης φωτογραφικές υπηρεσίες όπως post production και τεχνικές συμβουλές ενώ δέχεται και εμπορικές αναθέσεις φωτογραφικών έργων. 

Επικοινωνία: Τ: 6974162550, 6931181203, Ε: fotograficus.gr@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: https://www.vasdeki.com/

 

 

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας (ΕΚΦ) ιδρύθηκε το 1986 με πρωτοβουλία του Σταύρου Μωρεσόπουλου και αποτελεί τον σημαντικότερο πολιτιστικό μη κυβερνητικό οργανισμό αφιερωμένο στη φωτογραφία. Με βάση τους γενικούς προγραμματικούς του στόχους, θέτει ως κεντρικό άξονα των δράσεών του την προβολή, διάδοση και προώθηση της ελληνικής φωτογραφικής παραγωγής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και τη σταδιακή ανάδειξη του κοινωνικού και πολιτιστικού ρόλου που διαδραματίζει η φωτογραφική τέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Το 1987, θεσμοθέτησε τον ∆ιεθνή Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα, που αποτελεί το παλαιότερο φεστιβάλ φωτογραφίας στην Ελλάδα και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο. Σήμερα, με τη διοργάνωση του Athens Photo Festival, που συνιστά από το 2008 φυσική συνέχεια του ∆ιεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα, δίνει το στίγμα του διευρυμένου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει εντός και εκτός Ελλάδας.

Ιδιαίτερα σημαντική δράση του ΕΚΦ είναι η διοργάνωση του ετήσιου θεσμού της έκθεσης “Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι” (1987 έως σήμερα), η οποία επιχειρεί να συμβάλει στην ανάδειξη της καλύτερης τρέχουσας φωτογραφικής παραγωγής των νέων Ελλήνων φωτογράφων και καλλιτεχνών και την πρόσβασή τους στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στοχεύει να αποτελεί πλαίσιο ανάπτυξης πρωτότυπων και αποτελεσματικών συνεργειών με πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα και τη διεθνή σκηνή που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Επικεντρώνεται στη φωτογραφία αλλά δεν εξαντλείται σε αυτήν, εντάσσοντας στο θεσμικό του πλαίσιο συγγενείς μορφές τέχνης και έκφρασης.

Από την ίδρυσή του, το ΕΚΦ, έχει να επιδείξει μια εκτεταμένη πολιτιστική και επιμορφωτική δραστηριότητα με τη διοργάνωση πολυάριθμων εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πληθώρας δράσεων, καθώς και την υλοποίηση εκδοτικού έργου, τη συγκρότηση φωτογραφικού αρχείου και την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για την καταγραφή και τη διάδοση της τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια φωτογραφίας για το 2017-2018 μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, Τσάμη Καρατάσου 15, 117 42, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 210 9211750, E: contact@hcp.gr
Υπερσύνδεσμος: http://hcp.gr/

 

 

Photoalites Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου

Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία αλλά τα... χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2005 και συνεχίζει, με δάσκαλο πάντα τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.
Το ραντεβού δίνεται κάθε Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Ο στόχος τους - όπως μας είπαν - δεν είναι να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι αλλά να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική της φωτογράφησης, την πορεία της μέσα στον χρόνο, την καλλιτεχνική της έκφραση, αντλώντας θέματα και έμπνευση από τους μεγάλους φωτογράφους.
Η πρόσκλησή τους είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και συμμετοχή στην ομάδα.

Διεύθυνση: Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου ( Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι )
Επικοινωνία: Τ: 210 9942500 - 210 9852251

 

 

Ανοιχτή Τέχνη

Η Ανοιχτή Τέχνη (Φιλελλήνων & Ναυ.Νικοδήμου 2) στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνει Σεμινάρια - Διαλέξεις - Δράσεις για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, για την τέχνη και τον πολιτισμό με διάρκεια 10 εβδομάδων

Επίσης στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ανοιχτής Τέχνης θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα, ομιλίες και διαλέξεις (με ελεύθερη συμμετοχή-είσοδο), που θα απευθύνονται και στους συμμετέχοντες και στο ευρύ κοινό, από διακεκριμένους δημιουργούς και προσωπικότητες.

Διεύθυνση: Ανοιχτή Τέχνη, Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2103227188, E: info@anoixtitexni.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.anoixtitexni.gr/

 

 

CameraWork - Creative Photography

Η φωτογραφική ομάδα Camera Work συγκροτείται από φωτογράφους που μοιράζονται κοινές πεποιθήσεις σχετικά με το φωτογραφικό ιδίωμα. Πρωτίστως μοιράζονται την πεποίθηση, ότι η φωτογραφική θεώρηση του κόσμου αποτελεί ερμηνευτική διεργασία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ανασυγκρότηση και την οπτική ανασύνθεσή του.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια του Παναγιώτη Γούλιαρη μπορείτε να δείτε εδώ

Επικοινωνία: T: 6937 455406, E: p.gouliaris@camerawork.gr (Παναγιώτης Γούλιαρης)
Υπερσύνδεσμος: http://www.camera-work.org/

 

 

ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ (ΔΗ.Κ.Ε.Α.)

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) σε συνεργασία με τον Συρσίρη Γιώργο συνεχίζει και φέτος τα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και προχωρημένους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από το τεχνικό και θεωρητικό κομμάτι της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Ποιο αναλυτικά ο κύκλος των μαθημάτων περιλαμβάνει

 • Ιστορία της φωτογραφίας
 • Φωτογραφική μηχανή, φακός, φιλμ και αισθητήρας
 • Χρήση φωτογραφικής μηχανής, φωτομέτρηση, τεχνικές λήψης
 • Προσωπική επαφή με το έργο κλασικών φωτογράφων μέσω προβολών
 • Εργασίες με συγκεκριμένες θεματολογίες
 • Φωτογραφικές εξορμήσεις
 • Διοργάνωση έκθεσης

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα φωτογραφίας μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Κτήριο οδό Αρχαίου Θεάτρου 42 (πρώην Σαλαμίνος), 136 75, Αχαρνές
Επικοινωνία: Τ: 2102404730 (17:00 - 20:00)
Ιστοσελίδα: http://fotografoume.blogspot.gr/

 

 

Περιοδικό Φωτογράφος

To περιοδικό ΦΩΤΟγράφος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε διμηνιαία βάση στις 5 Δεκεμβρίου 1989.
Η έκδοση από το 1994 έγινε μηνιαία ενώ μία δεύτερη περίοδος για το περιοδικό αρχίζει τον Οκτώβριο του 2003, ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Kυκλοφόρησε για 8 χρόνια σε μηνιαία βάση μαζί με την Καθημερηνή του Σαββάτου σε υψηλό τιράζ . Από το Νοέμβριο του 2011 κυκλοφορεί, με εκδότη πάλι την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αλλά ως ανεξάρτητο περιοδικό στα περίπτερα όλης της χώρας κάθε δύο μήνες, με 200 σελίδες με πλούσια ύλη. Τα ενδιαφέροντα του ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ αφορούν την τέχνη και τεχνική της εικόνας σε όλες τις διαστάσεις, ενώ παρακολουθεί στενά τις νέες τεχνολογίες και γνωμοδοτεί για τις διάφορες συσκευές μέσα από συγκριτικά τεστ, αυτόνομα τεστ και σύντομες πρώτες παρουσιάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια δείτε εδώ

Επικοινωνία: Τ: 210 8541400, F: 210 8541485, E: info@photo.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.photo.gr/

 

 

Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

H Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης ιδρύθηκε το Μάιο του 2011 από μια παρέα ανθρώπων που αγαπούν την φωτογραφία και που είχαν παρακολουθήσει δύο κύκλους σεμιναρίων υπό την αιγίδα του Δήμου. Σε αυτόν τον πυρήνα προστέθηκαν σταδιακά και άλλοι άνθρωποι με παρόμοια ενδιαφέροντα. Στόχος της Φωτογραφικής Λέσχης είναι να φέρνει κοντά ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, εμπλουτίζοντας εποικοδομητικά τις γνώσεις τους και υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους πορεία και αναζήτηση μέσα από μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια, φωτογραφικές εκθέσεις φωτογραφικές εξορμήσεις κ.α.

Έναρξη νέου κύκλου “Μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους 2017-18”

Υπεύθυνος μαθημάτων: Μάριος Αποστόλου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6980556464)
Η ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.Η. για έβδομη συνεχή χρονιά παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους.
Τα μαθήματα διαρθρώνονται σε 4 ενότητες, με αντίστοιχους εισηγητές

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια δείτε εδώ

Διεύθυνση: Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, Άλσος Καλαβρύτων και Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη
Επικοινωνία: T: 6972302701, E: foto3.14@hotmail.gr (Ιωάννης Αυγέρης)
Ιστοσελίδα: http://www.fotolesxi.com/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών, είναι μια κοινότητα εθελοντών με έδρα τις Αχαρνές,που δραστηριοποιείται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Οι δράσεις του, επεκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα, γι'αυτό και έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχες ομάδες λειτουργίας.
Το Καλλιτεχνείο, προσπαθεί να αναδείξει το έργο νέων Καλλιτεχνών, φιλοξενεί και διοργανώνει Θεατρικά, Εικαστικά, Μουσικά, Λογοτεχνικά και Ακτιβιστικά δρώμενα.

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών ετοιμάζεται για την νέα χρονιά με τα τμήματα να ανοίγουν τις πόρτες τους για νέους ανθρώπους .
Τη χρονιά 2017 -2018 η Κοινότητα Εθελοντών του Καλλιτεχνείου θα φιλοξενήσει τα παρακάτω τμήματα.

 

 • - Τμήμα  Ζωγραφικής  (παιδικό τμήμα)
 • - Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης  (παιδικό τμήμα)
 • - Τμήμα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας 
 • - Ομάδα Χειροποίητου Κοσμήματος
 • - Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνείου 

Όλα τα τμήματα και οι ομάδες λειτουργούν άνευ αντιτίμου από τη Κοινότητα Εθελοντών του Καλλιτεχνείου Αχαρνών.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα είναι διαθέσιμες προς το κοινό  από τη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 έως και τη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.*

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Καλλιτεχνείο των Αχαρνών, Αθ.Χειλίου 16, Αχαρνές
Επικοινωνία: T: +30 2102445788, E: info@kallitechnio.org
Ιστοσελίδα: http://www.kallitechnio.org/p/blog-page_23.html

 

 

Ash in art

Το ASH IN ART λειτουργεί καθημερινά από το 2004 στην Αθήνα. Λειτουργεί ως αστική μηκερδοσκοπική εταιρεία, με αρ. έγκρισης Πρωτοδικείου Αθηνών: 3181/2004. Είναισυλλογικός φορέας που ίδρυσε ομάδα δασκάλων και δημιουργών με καλλιτεχνικές καικοινωνικές ανησυχίες. Ζητούσαν ένα χώρο για ανάπτυξη ποιοτικών αλλά προσιτώνοικονομικά καλλιτεχνικών μαθημάτων με παράλληλη πραγματοποίηση εικαστικώνεκθέσεων και πολιτιστικών δρώμενων πέρα και έξω από τον εμπορευματικό ιστό τηςΑθήνας. Για να επικοινωνήσουν με νέους δημιουργούς που διαθέτουν αξιόλογο έργοκαι να στήσουν ένα χώρο που θα εισάγει εύκολα όλο τον κόσμο στις Τέχνες ενώπαράλληλα θα δίνει βήμα ελεύθερης έκφρασης ανοιχτό σε όσους θέλουν ναεκφραστούν μέσα από το καλλιτεχνικό τους έργο χωρίς λογοκρισία, επιλογή,δεσμεύσεις και χειραφέτηση και συμπληρωματικά θα βοηθά στην ανάδειξη, τηνεπιβίωση και την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου ελεύθερα, χωρίς εξαρτήσεις. Οστόχος αυτός σήμερα έχει επιτευχθεί καθώς πρόκειται για το μαζικότεροεναλλακτικό καλλιτεχνικό σχολείο ενηλίκων της Αθήνας με πάνω από 900 ετήσιεςεγγραφές μαθητευομένων και 250 εκθέτες (ζωγράφους, φωτογράφους κ.α.) κατά τηνπερίοδο Σεπτέμβριος 2009 - Μάϊος 2010. Ένα πρωτοποριακό, εναλλακτικό σχολείοτεχνών για μαθήματα εικαστικών, χορού, έκφρασης, τεχνολογίας και εικόνας καιξένων γλωσσών κ.α., με συμβολική μηνιαία συνδρομή.

* Το ash in art δεν χρηματοδοτείται, μοναδική πηγή εσόδων είναι οι συνδρομητές των συμμετεχόντων μελών του

Ψηφιακή Φωτογραφία 2017-2018
Τα μαθήματα διαρκούν έως Μάιο 2018 όπου θα πραγματοποιηθούν σχετικές εκδηλώσεις των τμημάτων. H Γραμματεία του Ash In Art λειτουργεί καθημερινά, Ηρακλέους 10 & Λαχούρη 1, έναντι στάσης μετρό Συγγρού - Fix (Κυνοσάργους, 11743 Αθήνα) ώρες 16:00-22:00 ενώ πληροφορίες δίνονται  στα 2109216890, 6948688829, ώρες 10:00-22:00
Ψηφ. Φωτογραφία - Κώστας Μασσέρας κάθε Πέμπτη 8-9.30μμ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα φωτογραφίας μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Ηρακλέους 10 & Καλλιρρόης, Κυνοσάργους, έναντι στάσης Μετρό (τραμ & λεωφορείων) Συγγρού-Fix, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2109216890 | 6948688829, Ε: info@ashinart.com
Ιστοσελίδα: http://www.ashinart.com/

 

 

Λέσχη Φωτογραφίας Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών

Η Λέσχη Φωτογραφίας είναι μια πολιτιστική ομάδα που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του σωματείου Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών.

Οι συναντήσεις και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο κτίριο του Καστρίτσειου Μουσείου Πολιτισμού Κωνσταντινούπολης & Μικράς Ασίας, στην Φιλοθέη, Καποδιστρίου 17, που είναι πλήρως εξοπλισμένο

Σεμινάριο Φωτογραφίας Αρχαρίων Σεπτέμβριος 2017

Η Λέσχη Φωτογραφίας ν.κ.Κωνσταντινουπολιτών ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων φωτογραφίας για αρχάριους στις 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Τα σεμινάρια αρχαρίων θα διαρκέσουν 4 1/2 μήνες, με εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 19:30 με 22:00 και θα πραγματοποιηθούν στην-πλήρως εξοπλισμένη - έδρα μας, στην Φιλοθέη, Καποδιστρίου 17.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα για την περίοδο 2017-2018 μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Καποδιστρίου 17, Φιλοθέη, Αθήνα
Επικοινωνία:
E: photo.lesxi.konpol@gmail.com,Τ: 6944584670 (Χρήστος Κανάκης)
Ιστοσελίδα: http://k-photo-lesxi.blogspot.gr/ και  ΛΕΣΧΗ Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών @facebook

 

 

Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου

Η Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου είναι ένα Φωτογραφικό Εργαστήρι όξυνσης της οπτικής αντίληψης και εφαρμογής πολλαπλών φωτογραφικών τεχνικών με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και με αδιάκοπη παρουσία στα γενικότερα εικαστικά δρώμενα διοργανώνοντας διαλέξεις, εκθέσεις Φωτογραφίας, φωτοεξορμήσεις κ.α.

H εκπαίδευση, προσανατολισμένη στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα, γίνεται σε τρίμηνα σεμινάρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία.

Τη μύηση στο μαγικό κόσμο της εικόνας έχει αναλάβει με ζήλο και υπευθυνότητα ο φωτογράφος και δάσκαλος της φωτογραφικής τέχνης κ. Kίμων Aξαόπουλος. Είναι ο άνθρωπος που έστησε το εργαστήρι και έχει την ευθύνη για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Πιστεύει ακράδαντα ότι η φωτογραφική τέχνη είναι μια προσιτή και άκρως δημιουργική τέχνη που με κατάλληλες οπτικοκινητικές δεξιότητες γίνεται εύκολα κτήμα του εκάστοτε θιασώτη της.

Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν ήδη σταδιοδρομήσει τόσο επαγγελματικά όσο και καλλιτεχνικά με αξιόλογο εικαστικό έργο. Tο όλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από μαζικές εξορμήσεις σε μέρη φωτογραφικού ενδιαφέροντος ενώ πολύ συχνές είναι και οι επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτικές συζητήσεις παρουσία του δημιουργού.

Εγγραφές όλο το χρόνο - Ολιγομελή τμήματα

Διεύθυνση: Κτίριο Πειραϊκού Συνδέσμου, Kαραΐσκου 104 και Σωτήρος,πλατεία Kοραή, Πειραιάς
Επικοινωνία: T: 2102913102, 6932305880, E: kimon@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.photoerevnites.gr/

 

 

Αλεξανδρούπολη

 

Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

Ο Σύλλογος με την επωνυμία Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 από μία ομάδα 22 ατόμων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και αγάπη για την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Σκοπός του συλλόγου είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας.

Ήδη μετά από τέσσερα χρόνια ο σύλλογος αριθμεί περί τα 75 τακτικά μέλη, μη συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών που συμμετέχουν σε δράσεις του συλλόγου ανοιχτές για το ευρύ κοινό.

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργανώνει σε τακτά διαστήματα σεμινάρια φωτογραφίας πάνω στην καλλιτεχνική φωτογραφία

Τα εργαστήρια φωτογραφίας για την περίοδο 2017-2018 θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.kedifot.gr

Διεύθυνση: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕΔΗΦΩΤ), Μιαούλη 9, Αλεξανδρούπολη
Επικοινωνία: T: 6981333525 Πάνος Δούκας (Πρόεδρος), E: info@kedifot.gr
Ιστοσελίδα: http://www.kedifot.gr/

 

 

Άμφισσα

 

Φωτογραφική Ομάδα F9

Η ανάγκη δημιουργίας αυτής της ομάδας προέκυψε από απλούς λογους επαφής και επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την φωτογραφία ερασιτεχνικά και εκείνων που προσεγγίζουν και αναζητούν θέματα τα οποία σχετίζονται βαθύτερα με την τέχνη της φωτογραφίας.

Έτσι βρεθήκαμε στο χώρο των παλιών βυρσοδεψείων (Χάρμαινα) στην Άμφισσα-κυκλωμένο από διαμπερείς εικόνες μνήμης-φίλοι,γνωστοί,άγνωστοι απ΄ τη γύρω περιοχή και αρχίσαμε να κτίζουμε την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ F9/photographers e.t.c

Η ομάδα ελπίζει ότι θα προσελκύσει νέα μέλη που με μια κάμερα θα δημιουργούν καθημερινές εικόνες και ότι θα τους φέρει πιο κοντά με θέματα της εποχής μέσα από την καταγραφή και την δυνατότητα που έχει η φωτογραφία ως εργαλείο  διαφυγής από την καθημερινότητα.

Διεύθυνση: Ταμπάκικα/Χάρμαινα, Άμφισσα
Επικοινωνία: E: photographyf9@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.fokida9.gr

 

 

Βόλος

 

Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης "Δίαυλος"

Αποτελεί το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού.
Παρέχεται πληροφόρηση για όλα τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης νέων και ενηλίκων που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο κτήριο αλλά και σε όλες τις δομές της Διεύθυνσης Πολιτισμού (Βόλο,  Ν.Ιωνία, Δημοτικές Ενότητες)  καθώς και εγγραφές στα ανωτέρω τμήματα.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση μαθήματα Φωτογραφίας (Α, Β, και Γ κύκλος), Ψηφιδωτού, Comic, τμήματα Ζωγραφικής, Κεραμικής, σεμιναριακά προγράμματα Δημιουργικής Γραφής, εκμάθησης Η/Υ, Photoshop, εργαστήρι Προφορικής Αφήγησης & Λόγου  και Κοσμήματος. Στο πλαίσιο ανανέωσης και εμπλουτισμού των δράσεων, προγραμματίζονται νέα σεμιναριακά προγράμματα μεικτών χειροτεχνικών κατασκευών, Αγιογραφίας καθώς και άλλων.

ΔΙΑΥΛΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Φωτογραφική Ομάδα του ΔΙΑΥΛΟΥ είναι μία από τις δυναμικότερες παρουσίες στο Δίαυλο, στη πόλη και στο χώρο της φωτογραφίας. Ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του 1992. Διαθέτει άρτια εξοπλισμένο σκοτεινός θάλαμο και σύγχρονο στούντιο φωτογραφίας. Οργανώνει πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις μελών της ομάδας αλλά και φιλοξενούμενων φωτογράφων.

Διεύθυνση: Δίαυλος, Σκενδεράνη 11 Τ.Κ.382 21, Βόλος
Επικοινωνία: T: 24210-25363, F: 24210-33692, E: diavlos@doepap.gr, politismos@doepap.gr
Ιστοσελίδα: http://doepap.gr/egkatastasi/diavlos-2/

 

 

OramaPhotos

Το OramaPhotos δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 ως καρπός κοινών προβληματισμών, προσδοκιών και αγάπης για τη Φωτογραφία και τον Κινηματογράφο.

Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε και να επικοινωνήσουμε ιστορίες που αφορούν κατ΄ αρχάς τον τόπο μας, εκφράζοντας ελεύθερα τις ανησυχίες μας, κατανοώντας τους προβληματισμούς των άλλων και αναδεικνύοντας θέματα που, τελικά, μας απασχολούν όλους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση χώρου διεξαγωγής σεμιναρίων: Γαζή 216 με Βλαχάβα, Βόλος.
Επικοινωνία: T: 6980481611, E: jstratoudakis@gmail.com (Γιάννης Στρατουδάκης)
Ιστοσελίδα: http://www.oramaphotos.gr/

 

 

 

Ζάκυνθος

 

Ομάδα αναζήτησης και δημιουργίας φωτογραφικής μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ

Η «Ομάδα Αναζήτησης και Δημιουργίας Φωτογραφικής Μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2005 από μια ομάδα φίλων που τους ένωσε το κοινό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία.
Τα μέλη της ομάδας επενδύοντας στη καλλιέργεια και τη προαγωγή της φωτογραφικής τέχνης στοχεύουν να δημιουργήσουν φωτογραφική μνήμη για τις επόμενες γενιές. Με αυτό το όραμα το ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ, από τους πρώτους μήνες της σύστασης του, οργάνωσε ένα πρόγραμμα μεστό σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Η «Ομάδα Αναζήτησης και Δημιουργίας Φωτογραφικής Μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας ενώ παράλληλα κατά διαστήματα διοργανώνει σεμινάρια και εκθέσεις φωτογραφίας

Επικοινωνία: T: 6976110006 (Δημήτρης Σκαλιστίρης)
Ιστοσελίδα: http://www.facebook.com/groups/81692422647/

 

 

Ηράκλειο

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης

H Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε) Κρήτης ιδρύθηκε το 1964 στο Ηράκλειο. Η αγάπη για τη φωτογραφική τέχνη ώθησε μία ομάδα ανθρώπων να θέσει στόχο της την περαιτέρω διάδοση της τέχνης αυτής και τη μύηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στα μυστικά της . Στις αρχές της ίδρυσής της η Ε.Φ.Ε πραγματοποιούσε τις συγκεντρώσεις της , στους ιδιωτικούς χώρους των μελών της ώσπου βρέθηκε και νοικιάστηκε ο κατάλληλος χώρος για μόνιμη στέγαση. Ο χώρος, αυτός αν και δεν παραμένει ο ίδιος, ίδιος παραμένει ο στόχος της Εταιρείας. Η Ε.Φ.Ε έχει φιλοξενήσει στους κόλπους της εκατοντάδες ανθρώπους που έδωσαν αλλά και πήραν πολλά από τη φωτογραφία.

Τα μέλη της Ε.Φ.Ε είναι άνθρωποι που αν και ασχολούνται με διαφορετικά επαγγέλματα, μοιράζονται όλοι την ίδια αγάπη για την καλλιτεχνική φωτογραφία και διακρίνονται για το ερασιτεχνικό τους πάθος. Η Ε.Φ.Ε έχει διαρκή συμμετοχή σε εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιούνται σε τοπικό σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Οι συχνές βραβεύσεις των μελών της στις παραπάνω εκθέσεις αποτελούν απόδειξη της σταθερής προσπάθειας και της σωστής εργασίας που γίνονται στην Ε.Φ.Ε. Έτσι μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή του έργου ενός μέλους της Ε.Φ.Ε. μεταξύ 4.000 και 5.000 φωτογραφιών που κρίνονται σε  διαγωνισμό διεθνούς επιπέδου και η τελική βράβευση του.

Η Ε.Φ.Ε παρ’ όλα τα επιτεύγματά της δεν σταμάτησε ούτε για μία στιγμή την επίμονη και επίμοχθη προσπάθεια. Έχει καθιερώσει την πραγματοποίηση ετήσιων σεμιναρίων με διάρκεια από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, διοργανώνει εκθέσεις τοπικής, εθνικής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύβοια) και διεθνούς (Βέλγιο, Λουξεμβούργο) εμβέλειας και διοργανώνει διαγωνισμούς κάθε χρόνο, καλλιτεχνικής φωτογραφίας αλλά και εκδρομές με φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Άλλη σημαντική δραστηριότητα της Ε.Φ.Ε είναι η διοργάνωση επί σειρά ετών, τμημάτων για νέους φωτογράφους. Παράλληλα λειτουργεί από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, το Τμήμα Νέων Φωτογράφων που δεν γνωρίζουν αλλά θέλουν να μάθουν την τέχνη της φωτογραφίας. Η συμμετοχή σ’ αυτό το τμήμα είναι μεγάλη και συχνά μέσα από αυτό αναδύονται νέα ταλέντα. Στο πλαίσιο του τμήματος γίνονται σεμινάρια θεωρητικού ενδιαφέροντος, εργαστηριακές εφαρμογές, μαθήματα «σωστού - λάθους», φωτογραφικές εκδρομές και εκθέσεις φωτογραφίας των νέων μελών του κάθε έτους.

Η έναρξη του 1ου κύκλου σεμιναρίων για το 2017-2018 θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου 2017

Που: ΕΦΕ Κρήτης, Δουκός Μποφώρ 20, Ηράκλειο, Κρήτη
Επικοινωνία: Τ: 2810 344 707, 2810 322 920 E: info@efecrete.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.efecrete.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.)

Οι δραστηριότητες της Φωτογραφικής Ομάδας ξεκίνησαν το 1989 από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που ενδιαφέρονταν για την τέχνη της φωτογραφίας.   Το 1990 δημιουργήθηκε ο πρώτος σκοτεινός θάλαμος και ξεκίνησε ένας κύκλος διαλέξεων που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Μεταξύ άλλων η ΦΟΠΚ έχει κατά καιρούς διοργανώσει εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας τόσο των μελών της όσο και διακεκριμένων Ελλήνων φωτογράφων και έχει πραγματοποιήσει πλήθος σεμιναρίων.
Επιπλέον κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διαλέξεις, στις οποίες τα μέλη της ΦΟΠΚ μοιράζονται, αφιλοκερδώς, τις γνώσεις και απόψεις τους για τη φωτογραφία με όλους τους ενδιαφερομένους εντός και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας, βοηθώντας στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης του Ηρακλείου και συμβάλλοντας στη διακίνηση ιδεών.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα. Σε αυτές γίνονταν συζητήσεις και μαθήματα γύρω από τη φωτογραφία, το σκοτεινό θάλαμο, το στούντιο και την τέχνη γενικότερα. Επίσης σε αυτές παρουσιάστηκε αναλυτικά το έργο πολλών μεγάλων φωτογράφων. Στα πλαίσια των συναντήσεων και κατόπιν συνεργασίας των μελών υλοποιούνται  επιτυχημένα φωτογραφικά εσωτερικά projects.

Διεύθυνση: Φ.Ο.Π.Κ. / Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης, Βούτες Ηρακλείου, 71500, Ηράκλειο, Κρήτη
Επικοινωνία: E: fopk@culture.uoc.gr
Ιστοσελίδα: http://fopk.gr

 

 

Θεσσαλονίκη

Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P.

Στο πρόγραμμα σεμιναρίων διδάσκει εκπαιδευτικό προσωπικό του συνδυάζει υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και επαγγελματική αναγνώριση στις εφαρμοσμένες τέχνες. Γραφίστες, Φωτογράφοι, Web Designers, Σκηνοθέτες, Βίντεο Καλλιτέχνες, Θεωρητικοί της Φωτογραφίας συγκροτούν μια δυναμική ομάδα και καθοριστική παράμετρο στην καταξίωση της E.S.P. το πρόγραμμα σεμιναρίων γίνετε σε άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο: Σκοτεινός θάλαμος 22 θέσεων ασπρόμαυρης/ έγχρωμης εκτύπωσης και εμφανιστήριο έγχρωμης εκτύπωσης χαρτιού.

Πλήρως εξοπλισμένο Studio διαφημιστικής φωτογραφίας με 3 πλατό, μηχανές μεγάλου φορμά 10Χ12,5.

Εργαστήριo ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας, εφαρμογών Graphic Design και Video με δεκαπέντε υπολογιστές σε περιβάλλον δικτύου με όλα τα περιφερειακά.

PHOTOGRAPHY WORKSHOP – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το Photography Workshop απευθύνεται σε αρχάριους. Σκοπός του workshop είναι η κατανόηση των βασικών αρχών του φωτογραφικού μέσου σε τεχνικό και θεωρητικό επίπεδο.

 • φωτογραφική μηχανή (ψηφιακή)
 • εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία
 • τεχνική της φωτογραφίας
 • εισαγωγή στην οπτική αντίληψη

Διάρκεια: 24 ώρες

CYANOTYPE WORKSHOP - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΑΝΟΤΥΠΙΑΣ

Η κυανοτυπία είναι μια φωτογραφική τεχνική του 19ου αιώνα. Η εικόνα σχηματίζεται από μια χαρακτηριστική μπλε ένωση του σιδήρου με την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

 • Εισαγωγή στην κυανοτυπία.
 • Δημιουργία αρνητικού για την κυανοτυπία.
 • Εκτύπωση κυανοτυπιών σε χαρτί και σε πανί.

Θέμα: Ανθρώπινο Σώμα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους & προχωρημένους.

Διάρκεια: 24 ώρες

DIGITAL WORKSHOPS

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / Adobe Photoshop

 • ψηφιακή εικόνα, pixel, τύποι ανάλυσης εικόνας
 • εργαλεία και εντολές, μοντέλα χρωμάτων
 • τονική και χρωματική διόρθωση Α/Μ και έγχρωμης εικόνας
 • levels, curves, layers, paths, channels, δημιουργία μάσκας
 • ρετούς παλιών φωτογραφιών / βασικά φίλτρα
 • ψηφιοποίηση εικόνας, ανάλυση & βάθος χρώματος, δυναμικό εύρος, μελέτη εκτύπωσης.

Διάρκεια: 24 ώρες

VIDEO EDITING / Adobe Premiere Pro

 • τεχνικές επεξεργασίας κινούμενης εικόνας, συγχρονισμός εικόνας - ήχου
 • μεταφορά βίντεο από κάμερα σε PC
 • διάταξη & περικοπή βίντεο - clips / δημιουργία τίτλων
 • εφέ βίντεο / χρωματική διόρθωση, εργασία με keyframes
 • συμπίεση εικόνας - ήχου /editing, εξαγωγή βίντεο
 • δημιουργία DVD μενού

Διάρκεια: 24 ώρες

I.Ι.Ε.Κ E.S.P., Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, 54625, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310541148, F: 2310541709, Ε: info@esp.gr
Ιστοσελίδα: http://www.esp.gr

 

 

Φωτογραφικό Είδωλο - Σεμινάρια Φωτογραφίας στον πολυχώρο Κούνιο

Πρόκειται για μια σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα, στον Πολυχώρο Κούνιο, χωρισμένα σε 3 ανεξάρτητα σεμινάρια.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

 • - εισηγήσεις
 • - προβολή παραδειγμάτων και φωτογραφιών
 • - ανάθεση ασκήσεων
 • - προβολή και σχολιασμό των ασκήσεων
 • Παράλληλα με τα μαθήματα οι σπουδαστές λαμβάνουν με email:
 • - την ύλη των μαθημάτων
 • - τις ασκήσεις που πρέπει να κάνουν
 • - links με παραδείγματα και φωτογραφίες από την παράδοση του μαθήματος

1ος Κύκλος: Έναρξη Οκτώβριος 2017
2ος Κύκλος: 'Εναρξη Φεβρουάριος 2018

Πληροφορίες - Εγγραφές
Διεύθυνση:
Πολυχώρος Κούνιο: Κομνηνών 24, Λουλουδάδικα, τηλ. 2310 271003, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974 898910 (Τάσος Σχίζας)
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/seminaria/seminaria6.html

 

 

Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis

Το Φωτογραφικό Κέντρο STEREOSIS ιδρύθηκε το 1999. Το 2005 μετακόμισε σε καινούριες εγκαταστάσεις (300τμ.) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προσφέρει φωτογραφικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Το φωτογραφικό κέντρο Stereosis έχει να επιδείξει μια μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, συγκροτώντας έναν πυρήνα δημιουργικότητας και αγάπης για τη φωτογραφική τέχνη μέσα στην ίδια την καρδιά της πόλης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η Stereosis αποτελεί σημαντικό φορέα διάδοσης και προώθησης της καλλιτεχνικής και δημιουργικής φωτογραφίας σε συνεργασία μεταξύ άλλων με θεσμούς όπως η Φωτογραφική Bienalle του Μουσείου Φωτοφραφίας Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Απο το 2004 στο φωτογραφικό κέντρο stereosis διδάσκεται η φωτογραφία και η τεχνική της σε 5 κύκλους σεμιναρίων.
Κάθε κύκλος σεμιναρίων διαρκεί 4 μήνες και χωρίζεται σε τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.
Τα σεμινάρια ξεκινούν δυο φορές το χρόνο, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου.
Οι σπουδαστές εχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φωτογραφία και την ιστορία της και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, με προοπτική είτε τη δημιουργική και αισθητική της προσέγγιση είτε την επαγγελματική ενασχόληση. Σε ενα χώρο 300 τ.μ. φιλοξενούνται και είναι στη διάθεση των σπουδαστών πάνω απο τετρακόσιοι τίτλοι βιβλίων ενώ στον εκθεσιακό χώρο διοργανώνονται και παρουσιάζονται φωτογραφικές εκθέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια για την περίοδο 2017-2018 μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Ζεύξιδος 3, 54 622, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310250223, E: info@stereosis.com
Ιστοσελίδα: http://www.stereosis.com/

 

 

Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής - Φ.Λ.Α.Σ.

Όλα ξεκίνησαν από τότε που μια παρέα φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, με μόνο κίνητρο την αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, ένιωσαν την ανάγκη να οργανωθούν και να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα μπορούσαν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία, να μοιραστούν εμπειρίες,και να ανταλλάξουν απόψεις. Έτσι ιδρύθηκε η Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής (Φ.Λ.Α.Σ.)

Έκτοτε τα μελη ανανεώνται χρόνο με το χρόνο και συνεχίζουν με την ίδια όρεξη να δημιουργούν.. συμμετέχοντας σε μια ομάδα που πλέον αποτελείται από άτομα διαφόρων σχολών και ειδικοτήτων της Παν/μιακής κοινότητας.

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε βδομάδα σε μια αίθουσα στο υπόγειο της πτέρυγας Αρχιτεκτόνων, με πλήρες εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα, καθώς και μαθήματα σκοτεινόυ θαλάμου. Για την πρακτική εξάσκηση των μελών πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας οργανώνονται τακτικά φωτογραφικές εξορμήσεις, όπου στην πράξη πλέον ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το φωτογραφικό του ταλέντο.

Η Φ.Λ.Α.Σ. είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να μοιραστεί τις φωτογραφικές του ανησυχίες...

Διεύθυνση: Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία: E: flas_auth@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: http://flasauth.wordpress.com/

 

 

Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.)

Ο Φ.Ο.Α.Π.Θ. (Φωτογραφικός Όμιλος Α.Π.Θ.) είναι ένας ερασιτεχνικός όμιλος φωτογραφίας, αποτελούμενος από εθελοντές φοιτητές κι όχι μόνο, που αγαπούν την φωτογραφία. Κάθε χρόνο, κατά της διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, παραδίδονται σεμινάρια φωτογραφίας και διοργανώνονται παράλληλες δραστηριότητες, με κύριο στόχο την καλλιτεχνική αλληλεπίδραση με βάση της φωτογραφία.

Οι δραστηριότητες και τα σεμινάρια είναι τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά. Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς διοργανώνεται η καθιερωμένη ετήσια έκθεση του Φ.Ο.Α.Π.Θ. στην οποία συμμετέχουν τα νέα, αλλά και τα παλιά μέλη του Ομίλου. Το ανθρώπινο δυναμικό του αποτελούμενο από φοιτητές όλων των σχολών, αλλά και μη φοιτητές κάθε ηλικίας, συνεχώς ανανεώνεται. Η παροδικότητα και η εναλλαγή των μελών τον εμπλουτίζει συνεχώς με νέες ιδέες και τάσεις.

Διεύθυνση: Κτήριο Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., 54006, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Ε: info@foapth.photography
Ιστοσελίδα: http://foapth.photography/

 

 

f 14 - Κοινόν Φωτογράφων

Το f14 - Κοινόν Φωτογράφων είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2006 με σκοπούς μορφωτικούς και καλλιτεχνικούς, χωρίς οικονομικό όφελος, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού του.

Κύριο μέλημα της ομάδα είναι η καλλιέργεια της τέχνης της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και φωτογραφικού κοινού. Αυτό επιτυγχάνεται με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις, εκδόσεις, διαλέξεις, εκδρομές και ότι άλλο κριθεί σκόπιμο.

Ειδικότερα τα μαθήματα φωτογραφίας (σεμινάρια,εκθέσεις) διοργανώνονται από έμπειρους φωτογράφους της ομάδας (υπεύθυνος μαθημάτων: Φώτης Παλαιολόγος).
Διαρκούν οκτώ μήνες, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Μαϊου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα.
H οικονομική συμμετοχή είναι ελάχιστη και η παρακολούθηση γίνεται χωρίς εκπαιδευτική πίεση και αυστηρό πρωτόκολλο. Για την εγγραφή στα μαθήματα,απαιτείται αίτηση τού ενδιαφερόμενου.
Τα μαθήματα οργανώνονται σε δύο κύκλους:
Στο τμήμα Αρχαρίων διδάσκονται οι βασικές αρχές της φωτογραφίας (εξοπλισμός, τεχνικές φωτισμού, λήψεων, κοντράστ, σκοτεινός θάλαμος, επεξεργασία αρνητικών και φωτογραφιών καθώς και στοιχεία ιστορίας της τέχνης και της φωτογραφίας )
Στο τμήμα των Προχωρημένων η προσοχή εστιάζεται στην αναζήτηση των μεθόδων για την φωτογραφική έκφραση. Οι συμμετέχοντες, κατέχοντας τα βασικά σε επίπεδο τεχνικής, ασχολούνται περισσότερο με την έκφραση, τη σύνθεση, την ιστορία της τέχνης, την αξιολόγηση ενός έργου και την προετοιμασία μιας παρουσίασης.
Βασικός στόχος είναι η επαφή και η ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Διεύθυνση: f14 - Κοινόν Φωτογράφων, Μητσαίων 3 (Αρχαία Αγορά), Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ/F: 2310244714, E:info@f14.gr
T: 6932968574 (Φώτης Παλαιολόγος)
Ιστοσελίδα: http://www.f14.gr/

 

 

Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι μια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρία που δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα και τον κόσμο. Στην Ελλάδα η εταιρία έγινε γνωστή όλα αυτά τα χρόνια κυρίως λόγω των μακροχρόνιων αγώνων της υπέρ της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και φυσικά μέσα από τις εκατοντάδες εκθέσεις και άλλες παρεμβάσεις (δράσεις στο δρόμο, μαθήματα, ξεναγήσεις σχολείων, παρεμβάσεις με άρθρα στον τύπο κ.α.).

Σκοπός του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης είναι η φωτογραφική επιμόρφωση με μία νέα σειρά θεματικών ενοτήτων, παρουσιάσεων και εργαστηρίων, που θα καλύπτουν και τις ανάγκες των νέων και των παλιότερων φωτογράφων – μελών του, και τις ανάγκες του ευρύτερου κοινού της πόλης μας.

Τα μαθήματα  γίνονται κάθε Δευτέρα για τους προχωρημένους και κάθε Τρίτη για τους αρχάριους, 8-10.30μμ στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, (Α’ όροφος).

Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στις 8.30μμ, στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817.

 

Διεύθυνση: Cafe Bazaar, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: E: info@fkth.gr
Ιστοσελίδα: http://fkth.gr/

 

 

Photoartthessaloniki

Η φωτογραφική ομάδα Photoartthessaloniki που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη από μια ομάδα φωτογράφων με υψηλή κατάρτιση στο φωτογραφικό κλάδο, αλλά και στον τομέα του κινηματογράφου και του βίντεο.

Η δημιουργία της νέας αυτής ομάδας έχει να κάνει τόσο με την διοργάνωση εκθέσεων, την προβολή νέων καλλιτεχνών, την προβολή του έργου Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, την εκπαίδευση στην φωτογραφία και στον κινηματογράφο, την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω στις βασικές αρχές τις φωτογραφίας και του κινηματογράφου καθώς και του βίντεο, την διεξαγωγή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών διήμερων σεμιναρίων με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την προώθηση φωτογραφικών εκθέσεων αλλά και την συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, τα φωτογραφικά ταξίδια (low coast)που πια αποτελούν θεσμό, καθώς και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων.

Η φωτογραφική ομάδα Photoartthessaloniki ανακοίνωσε την έναρξη μαθημάτων φωτογραφίας για αρχάριους για την περίοδο Οκτώμβριος 2017- Δεκέμβριος 2017

Ημερομηνία έναρξης (τμήμα αρχαρίων) Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στην οδό Αλ. Φλέμιγκ 10 από 17:00 - 21:00
Ήμερες σεμιναρίων Κάθε Σάββατο 17:00 - 21:00
Τα σεμινάρια θα γίνονται στην οδό Φλέμιγκ 10 στην έδρα του ΣΚΕΤΒΕ ( Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος).
Το κόστος συμμετοχής είναι 140 ευρώ και τα σεμινάρια είναι για τις αρχές φωτογραφίας οκτώ τετράωρα σύνολο 30 ώρες.
Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ 6980366010 wu & 6977379865 Vod.

Διεύθυνση: ΣΚΕΤΒΕ, Φλέμινγκ 10, 54642 Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 6977379865, E: Photoartthessaloniki@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/groups/310210082414891/

 

 

 

 

Καβάλα

 

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ιδρύθηκε το 1982 από μια ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων της πόλης της Καβάλας και λειτουργεί αδιάλειπτα έως σήμερα (χαρακτηριζόμενος ως ο μακροβιότερος μεταξύ συλλόγων / ομάδων / ομίλων που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ανά την Ελλάδα), με σκοπό τη λειτουργία ενός χώρου αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα στους ερασιτέχνες φωτογράφους-μέλη του να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών του, καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές και εκθέσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.

Μία πολύ σημαντική εκπαιδευτική δράση του Ομίλου είναι η διοργάνωση από το 1986 σεμιναρίων φωτογραφίας αρχαρίων και προχωρημένων.

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ανακοίνωσε την διοργάνωση του 28ου Σεμιναρίου Φωτογραφίας.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στο γραφείο του Ομίλου στην αίθουσα Α3 στο πολιτιστικό κέντρο «Πυθαγόρας», 7ης Μεραρχίας 1, από τις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, κατά τις ημέρες Δευτέρα & Τετάρτη, ώρες 19:00-21:00.
Έναρξη : 18 Οκτωβρίου 2017

Που: Πολιτιστικό Κέντρο Πυθαγόρας, 7ης Μεραρχίας 1, 65403, Καβάλα
Διοργάνωση: Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας
Επικοινωνία: T: 6947127821 (Χάσπαρης Γιώργος), E: photomiloskavalas@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.photoclubkavala.gr

 

 

Lightcraft Workshops

Η Lightcraft έχει σαν σκοπό να προσφέρει σεμινάρια στα οποία διδάσκουν όχι ακαδημαϊκοί αλλά πραγματικοί επαγγελματίες που διαθέτουν χρόνια καθημερινής εμπειρίας & επιπλέον έχουν αναγνωριστεί στον τομέα που ειδικεύονται. Tα σεμινάρια της Lightcraft είναι γνωστά για την αποτελεσματικότητα τους αλλά και το μοναδικό στυλ διδασκαλίας, μίας και το μάθημα γίνεται σε χαλαρό, κατανοητό και διασκεδαστικό κλίμα.

Πάνω από όλα όμως η Lightcraft έχει σαν σκοπό να φέρει κοντά ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος και να τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις ικανότητες τους τόσο μέσα από τα σεμινάρια όσο και από τις social δράσεις που διοργανώνονται όπως εκδρομές, ημερίδες, συναντήσεις κλπ. Η έδρα της Lightcraft είναι στη πόλη της Καβάλας αλλά τα σεμινάρια γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Διεύθυνση: Lightcraft Workshops, Ομονοίας 77, Τ.Κ. 65302, Καβάλα
Επικοινωνία: T: 2513 006104, 6958.051065, 6971.972256, E: pr@lightcraft.gr
Ιστοσελίδα: http://www.lightcraft.gr/

 

 

Καλαμάτα

 

Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Η Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας (ΦΛΚ) ιδρύθηκε το 1988 από μία ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη Φωτογραφία και τη τέχνη της. Στόχοι της Λέσχης μας είναι η διάδοση της Φωτογραφικής τέχνης, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, καθώς και η επικοινωνία δια του μέσου της φωτογραφίας.

Η ΦΛΚ πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας, οργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, ενώ διαθέτει σκοτεινό θάλαμο σε βαγόνι του Πάρκου Σιδηροδρόμων για την πρακτική εξάσκηση.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εκδηλώσεις με προσκεκλημένους γνωστούς Έλληνες Φωτογράφους όπως: Αντώνης Παπαντωνίου, Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Σαραβάνος, Κώστας Μπαλάφας, Πλάτωνας Ριβέλλης, Ξενοφών Αργύρης, Φώτης Καζάζης, Νίκος Ζερβεδάς κ.α.

Διεύθυνση: Λακωνικής 38, Καλαμάτα
Επικοινωνία: E: flkalamatas@yahoo.gr

 

 

Καρδίτσα

 

Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) και το Φωτογραφικό της Μουσείο ιδρύθηκαν το 1978.
Ο χώρος στεγάζεται από το 2006 σε ισόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, λειτουργεί καθημερινά και είναι ανοιχτή για τα μέλη και το κοινό.

Φωτογραφικές μηχανές διάφορων εποχών, αρνητικά όλων σχεδόν των τύπων, ξύλινες μηχανές προβολής και άλλα αντικείμενα εκτίθενται μαζί με φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ από την Καρδίτσα του 20ου αιώνα, σ' ένα χώρο που μετατρέπεται, ανάλογα με τις ανάγκες, σε αίθουσα για περιοδικές φωτογραφικές εκθέσεις, προβολή διαφανειών και κινηματογραφικών ταινιών καθώς και για σεμινάρια φωτογραφίας. Στην ίδια στέγη λειτουργεί σκοτεινός θάλαμος, βιβλιοθήκη, ταινιοθήκη και εντευκτήριο για τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους της φωτογραφίας.

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας για μαθητές και ενήλικες

Διεύθυνση: Δημοτική Αγορά Καρδίτσας, Κατάστημα I-28, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα
Επικοινωνία: T: 6981564291 (Περικλής Χρηστάκος), 6973 438137 (Κωστάμης Θωμάς) , E: lefkkgr@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.lefkk.gr/

 

 

Καστοριά

 

Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς

Η “Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς” (τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος”) είμαστε μία παρέα φίλων με κοινό ενδιαφέρον την «καλή» φωτογραφία.

Μέσα από την ενασχόληση αυτή επιδιώκουμε να μάθουμε την τεχνική της, αλλά και να κατανοήσουμε καλύτερα το κομμάτι αυτό που «φλερτάρει» με την προσωπική έκφραση και αποκαλείται «Καλλιτεχνική Φωτογραφία», αν και ο παραπάνω όρος είναι αρκετά παρακινδυνευμένος.

Κοινή απόφαση της λέσχης είναι να δηλώσουμε την παρουσία μας με αυτή την ιστοσελίδα, να κάνουμε κάποιες συναντήσεις σε σταθερή βάση με φωτογραφικό προσανατολισμό και να παρουσιάζουμε κατά καιρούς την δουλεία μας σε κοινή θέα, υπό μορφή παρουσιάσεων στην ιστοσελίδα μας ή εκθέσεων σε διάφορους δημόσιους χώρους, τόσο στην πόλη μας όσο και αλλού.

Όσοι αγαπούν την «καλή» φωτογραφία και εφόσον είναι διατεθειμένοι ν’ ανεχτούν τις «παραξενιές» μας και να γίνουν φίλοι μας, θα χαρούμε να ενταχθούν στη λέσχη.

Οι συναντήσεις της φωτογραφικής λέσχης Καστοριάς  γίνονται στο παλιό σινεμά REX πίσω από το εκκλησάκι  του Αι Γιάννη στην πλατεία Ομονοίας κάθε Δευτέρα στις 9:00μ.μ.

Διεύθυνση: Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος», Καστοριά
Επικοινωνία: E: kastoriaphotoclub@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://kastoriaphotoclub.blogspot.gr/

 

 

Κέρκυρα

 

Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.)

Η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας συστάθηκε επίσημα σε σωματείο το 2007 και η έδρα της βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο στην πόλη της Κέρκυρας.

Είναι ένα σωματείο ανοικτό προς όλους και τα μέλη της έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας.

Διατηρεί κοινωνικό φωτογραφικό δίκτυο http://photoleke.ning.com , ώστε να παρουσιάζονται καθημερινά τα φωτογραφικά έργα, οι απόψεις των μελών και φίλων της Λέσχης καθώς και οι δραστηριότητες της. Διοργανώνει συχνά φωτογραφικές εκθέσεις και σεμινάρια προκειμένου, όσο το δυνατόν, περισσότεροι να γνωρίσουν την τεχνική, τα εκφραστικά μέσα και τη μαγεία της φωτογραφίας.

Διεύθυνση: Γεωργίου Θεοτόκη, 49100, Κέρκυρα
Επικοινωνία: Γιώργος Βλαχόπουλος - email: photoleke@gmail.com, Βαγγέλης Κουλούρης - 6932586635, email: evankoul@me.com
Ιστοσελίδα: http://photoleke.ning.com/

 

 

Κοζάνη

 

Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης «Φωτοδίοδος»

Η  “Φωτοδίοδος” έχει ιδρυθεί το 2003 με σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Κοζάνη.
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο κάθε χρόνο διοργανώνονται μαθησιακοί κύκλοι (σεμινάρια) σχετικά με τη φωτογραφία και τον Μάιο γίνεται έκθεση φωτογραφίας και παρουσίασης του έργου τους από τους σπουδαστές.
Μέχρι σήμερα πάνω από 300 συμπολίτες μας έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί έξι ομαδικές εκθέσεις των μελών του Φ.Ε.Δ.Κ.στην πόλη της Κοζάνης.

Παράλληλα διοργανώνονται: προβολές μεγάλων φωτογράφων, εξορμήσεις, εκδρομές, συζητήσεις σχετικές με τη φωτογραφία και διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της φωτογραφικής τέχνης, όπως επιμελητές, φωτογράφους, αλλά και καλλιτέχνες που “φλερτάρουν” με την τέχνη και την φωτογραφία ειδικότερα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι έχουν τελειώσει τα βασικά σεμινάρια έχουν δημιουργήσει ένα ζωντανό κύτταρο – μια Λέσχη, όπου μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί στον θαυμάσιο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου κάθε Τρίτη και Παρασκευή ξεδιαλύνει τυχόν απορίες, ενημερώνεται για ό,τι νεότερο προκύπτει σχετικά με τη Φωτογραφία και σχεδιάζει τις δράσεις της.
Συνεργάζεται με άλλους φορείς και πραγματοποιεί εκθέσεις Φωτογραφίας εντός και εκτός του Νομού, μετά από συνεννόηση με τα μέλη της.

Διεύθυνση: Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης Φωτοδίοδος, Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης γωνία, Κοζάνη
Επικοινωνία: T: 24610-24467 (Δευ-Παρ 5-7μμ) E: photodiodos@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.photodiodos.gr/

 

 

Κομοτηνή

 

Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων που αγαπούν τη φωτογραφία γενικά και το είδος που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "καλλιτεχνική φωτογραφία".

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τον κοινό τόπο και χρόνο στον οποίο να βρισκόμαστε με σκοπό την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την φωτογραφία και την τέχνη. Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν εκθέσεις, παρουσιάσεις φωτογράφων, φωτογραφικές εξορμήσεις, μαθήματα φωτογραφίας

"...κοινός τόπος για επικοινωνία..."

Είμαστε μια παρέα ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Η επικοινωνία είναι μια πρόκληση για μας, μπορεί να ανοίξει καινούριους δρόμους.

Διεύθυνση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (1ος όροφος), Κομοτηνή
Επικοινωνία: E: fokomotinis@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.photokomotini.com/

 

 

Λαμία

 

Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας

Η Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με ένα ολιγομελή πυρήνα στις αρχές του 2005.Οι πρώτες εκδηλώσεις της ήταν η φιλοξενία εκθέσεων στην πόλη και στον ιδιωτικό εκθεσιακό χώρο «Δαβανέλλος» μελών της Ε.Φ.Ε., μελών της Λέσχης Βόλου, του Χάρη Διαμαντίδη και ντόπιων φωτογράφων.

Στη συνέχεια και με την στήριξη του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Λαμίας και της Ν.Ε.Λ.Ε. Φθιώτιδας ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ομάδα να διευρυνθεί ως προς τον αριθμό των μελών, έτσι που να γίνεται εφικτότερη η επίτευξη του στόχου της ομάδας ο οποίος είναι η διάδοση της φωτογραφίας και η παγίωση της αντίληψης ότι μπορεί να υπηρετήσει την τέχνη.

Στα χρόνια που κύλησαν, ανέπτυξε τις δραστηριότητες, καθιερώνοντας τις ετήσιες εκθέσεις φωτογραφίας των μελών της στην Π. Ε. Λαμίας και στα στενά της πόλης. Φιλοξένησε σεμινάρια φωτογραφίας και εκθέσεις φωτογραφίας (με επικεφαλείς γνωστούς φωτογράφους όπως την Εύη Καραγιαννίδη και τον Γιώργο Καραηλία). Παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο τον μουσικοσυνθέτη Μάριο Στρόφαλη και το κουαρτέτο του. Λειτούργησε σεμινάριο κινηματογράφου. Συνεργάστηκε με άλλους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας και καθιέρωσε τον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Φθιώτιδας σε συνεργασία με το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας.

 Οι παγιωμένες δραστηριότητες της Ομάδας είναι:

♦Μαθήματα τεχνικής της φωτογραφίας και μαθήματα ιστορίας της φωτογραφίας
♦Σεμινάρια και διαλέξεις που αφορούν θέματα φωτογραφίας
♦Εκθέσεις φωτογραφίας
♦Συνεργασίες με άλλες φωτογραφικές ομάδες και πολιτιστικούς φορείς

Διεύθυνση: Λεωνίδου 9 (Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας - 3ος όροφος), Τ.Κ. 35100, Λαμία
Επικοινωνία: Τ: 6978122015 (Τσιούμας Τάσος), 6942061634 (Παππάς Νικήτας)
Email: info@fotolam.gr
Ιστοσελίδα: http://www.fotolam.gr/

 

 

Λάρισα

 

Φωτογραφική ομάδα fplus

Η φωτογραφική ομάδα fplus δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013, στην πόλη της Λάρισας, από μία ομάδα 18 ερασιτεχνών φωτογράφων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και η αγάπη για την φωτογραφία.

Κύριο μέλημα της ομάδας είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης της φωτογραφίας.

Από την αρχή της δημιουργίας, η ομάδα, ανακοινώνει κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους επόμενους 10 μήνες. Μέσα από μία πλούσια δράση που περιλαμβάνει εκθέσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις φωτογράφων, ομιλίες, διαλέξεις, διαγωνισμούς κ.α., δίνεται  η δυνατότητα στα μέλη της ομάδας, αλλά και όλους όσους τους ενδιαφέρει η τέχνη της φωτογραφίας, να εμβαθύνουν, αλλά και να διευρύνουν τους φωτογραφικούς τους ορίζοντες,  να καλλιεργήσουν την αισθητική τους και να εξελίξουν το προσωπικό τους ύφος.

Μαζί με το θεωρητικό υπόβαθρο η ομάδα ενισχύει και μια πιο πρακτική προσέγγιση στη φωτογραφία με  φωτογραφικές εξορμήσεις στην περιοχή της Λάρισας και εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως και επισκέψεις σε σημαντικά φωτογραφικά δρώμενα που γίνονται στη χώρα.

Οι συναντήσεις της ομάδας, από το Νοέμβριο του 2014, πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη σε χώρο που τους παραχώρησε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του  Δήμου Λαρισαίων στο Μύλο του Παππά (Γεωργιάδου 53) στη Λάρισα.

Συντονιστής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Κατσάκος.

Η φωτογραφική ομάδα fplus ανακοίνωσε πρόσφατα 2 από τα 5 σεμινάρια φωτογραφίας.
Δύο σεμινάρια φωτογραφίας αρχαρίων διάρκειας 4 μηνών,
ένα ταχύρυθμο σεμινάριο επεξεργασίας εικόνας,
ένα δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους διάρκειας 6 μηνών
και ένα δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους με ειδικές ικανότητες.

Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω

Εισαγωγή στις Βασικές Αρχές της Φωτογραφίας
Σεμινάριο φωτογραφίας Αρχαρίων διάρκειας 4 μηνών από το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag και τη φωτογραφική ομάδα fplus στη Λάρισα

Εισαγωγή στη Φωτογραφία
Δωρεάν Σεμινάριο φωτογραφίας διάρκειας 6 μηνών για παιδιά και εφήβους από το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag και τη φωτογραφική ομάδα fplus στη Λάρισα

Που: Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53 (1ος όροφος), Λάρισα
Επικοινωνία: T: 6944241177 (Κατσάκος Ανδρέας), E: info@fpus.gr
Υπερσύνδεσμος: http://fplus.gr/

 

 

 

Φωτογραφική ομάδα φωτόνιο

Η φωτογραφική ομάδα φωτόνιο δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από εργαζόμενους των δύο δημόσιων Νοσοκομείων της Λάρισας.

Η ομάδα από τις πρώτες μέρες της δημιουργίας της διοργάνωσε την πρώτη της φωτογραφική έκθεση, ενώ σύντομα πρόκειται να ανακοινώσει τη διοργάνωση δωρεάν φωτογραφικού σεμιναρίου για τους εργαζόμενους των δύο δημόσιων Νοσοκομείων με εισηγητή τον Ανδρέα Κατσάκο.

Επικοινωνία: T: 6944241177 (Κατσάκος Ανδρέας), E: katsakos@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://fplus.gr/

 

 

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

Η «Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας» ασχολείται συστηματικά από το 1996 με τη μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας ως σύγχρονου εκφραστικού και εικαστικού μέσου.

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται και λειτουργεί ο σύλλογος μας έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Λαρισαίων. Σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το καλλιτεχνικό και γνωστικό επίπεδο του κάθε μέλους καθώς και η ανάπτυξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των μελών.

Κάθε χρόνο διοργανώνει κύκλο μαθημάτων από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο για την τεχνική και την τέχνη της φωτογραφίας στον χώρο του συλλόγου αλλά και σε σχολεία, γυμνάσια και λύκεια όταν τους ζητηθεί. Στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί φωτογραφική βιβλιοθήκη καθώς επίσης έχει οργανωθεί και σκοτεινός θάλαμος (τεσσάρων θέσεων εργασίας). Ακόμα μέσα στις δραστηριότητες της λέσχης είναι η δημιουργία εκθέσεων φωτογραφίας και σεμιναρίων ειδικών θεμάτων. Αυτά και άλλα πολλά πραγματοποιούνται χάρη στην αγάπη και το μεράκι κάποιων μελών, που προσφέρουν προσωπικό χρόνο, χρήμα και γνώση.

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας ανακοίνωσε τον νέο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας για 2017-2018.
Εγγραφές γίνονται κάθε Τρίτη, ώρες 8:30 - 10:30
Περισσότερα εδώ

Που: Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης, συνοικία Χαραυγής), Λάρισα
Επικοινωνία: T: 6973476735 (Ζαφειρίου Βασίλης), 6977583776 (Δημήτρης Πάλλης), 6974922853 (Ελένη Γκισάκη), E: info@fll.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.fll.gr/

 

 

 

Πολιτιστικός σύλλογος Χορίαμβος

Ο "Χορίαμβος", είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που εδρεύει στη Λάρισα και στοχεύει στην προώθηση του λαϊκού μας πολιτισμού, είτε μέσω της διδασκαλίας, είτε μέσω παραστάσεων.

Ο Χορίαμβος λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2001 και έχει στο ενεργητικό του ένα μεγάλο αριθμό παραστάσεων,συμμετοχών και συνεργασιών με άλλους πολιτιστικούς φορείς.

Από τον Οκτώβρη του 2009, η στέγη του μεταφέρθηκε σε ένα πολυχώρο 300τ.μ, με δύο αίθουσες διδασκαλίας, θεατρική σκηνή με εξώστη χωρητικότητας 100 καθιστικών, ευρύχωρα καμαρίνια. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί καθημερινά bar. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ο πολυχώρος φιλοξένησε ένα πλήθος καλλιτεχνών, μουσικών και θεατρικών ομάδων και στοχεύει στην συνεργασία με όλους όσους αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Που: Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορίαμβος», Γαληνού 5 και Φαρμακίδου, Λάρισα
Επικοινωνία: T: 2411 101963
Υπερσύνδεσμος: http://diavasinet.gr

 

 

Λιβαδειά

 

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς εκφράζει χρόνια τώρα την ανάγκη των μελών της να χαρούν με κάθε δημιουργικό μέσο την τέχνη της φωτογραφίας.

Μία τέχνη που ξεπερνά ίσως το καθημερινό μας θέαμα και κλέβει ματιές προς όλα όσα μας κάνουν να βιώνουμε και να καταγράφουμε στιγμές, συναισθήματα, καταστάσεις. Να βιώνουμε τον πολιτισμό μας. Με ανοιχτό πνεύμα και πάντα με δημιουργική διάθεση, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
προσπαθεί να μεταδώσει τη γοητεία της φωτογραφίας αλλά και γενικότερα της τέχνης του να μετατρέπουμε το βλέμμα σε καλλιτεχνική έκφραση.

Κρατά πάντα ανοιχτούς τους ορίζοντές της και αποτελεί έναν διαρκή φιλόξενο προορισμό για κάθε φωτοδημιουργό και όχι μόνο.

Απ’ αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, εδώ στη Ρούμελη, η ΦΛΛ σας προτρέπει να απολαμβάνετε το ωραίο φωτογραφικό ταξείδι και να το μοιράζεστε όπως του αρμόζει στο διάβα του χρόνου. Ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις με όλους όσους αφήνουν το φως να γράψει.

Διεύθυνση: Μπουφίδου 32-34(εντός στοάς), 32100, Λιβαδειά
Επικοινωνία: E: fotolesxilivadias@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.fotolesxilivadias.gr/

 

 

Μεσολόγγι

 

Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου (Φωτο.Λε.Με.)

Η ΦΩΤΟΛΕΜΕ ιδρύθηκε στο Μεσολόγγι τον Οκτώβριο του 2010 από μια ομάδα ανθρώπων διαφόρων ηλικιών και αναζητήσεων με κοινή αγάπη για τη φωτογραφία, το Μεσολόγγι και τον πολιτισμό.

Στόχος της είναι η ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης, η καλλιτεχνική έκφραση και επικοινωνία των μελών της. Η ΦΩΤΟΛΕΜΕ διαπνέεται από ομαδικότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και είναι ανοιχτή σε ανθρώπους και ιδέες που μπορούν να προωθήσουν τη φωτογραφική έκφραση στην πόλη του Μεσολογγίου και στην ευρύτερη περιοχή.

Η βασική φιλοσοφία της Λέσχης συνίσταται στην ελεύθερη έκφραση και τη συνεχή αυτοβελτίωση των μελών της.

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Θεοξένια, 30200, Μεσολόγγι
Επικοινωνία: E: photoleme@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://photoleme.blogspot.gr/

 

 

Φωτογραφικά workshops από τον Βασίλη Αρτίκο στο Μεσολόγγι

Ο Βασίλης Αρτίκος γεννήθηκε το 1958. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και δούλευε επί σειρά ετών ως καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου έως το 2013.
Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογραφία.

Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία workshops φωτογραφίας στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας παρέχοντας φιλοξενία και μαθήματα φωτογραφίας στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Μεσολόγγι
Επικοινωνία: T: +306944350943, E: artikos@teimes.gr
Ιστοσελίδα: http://www.artikos.gr/

 

 

Μυτιλήνη

 

Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Το 1980 η αγάπη για την φωτογραφική τέχνη ώθησε μια ομάδα ανθρώπων της πόλης μας στην ίδρυση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (Φ.Ε.Μ.), με σκοπό την ανάπτυξη της τέχνης της Φωτογραφίας στη Μυτιλήνη αλλά και σε όλο το νησί.

Τα μέλη της είναι άνθρωποι διαφόρων επαγγελμάτων, με κοινό μεταξύ τους, την αγάπη για ερασιτεχνική προσφορά μέσω της τέχνης της φωτογραφίας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε με μαθήματα, σεμινάρια, προβολές, διαλέξεις, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις και άλλες εκδηλώσεις να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι συναντήσεις μας γίνονται τακτικά κάθε Δευτέρα στις 7 το βράδυ αλλά συνήθως και κατά την διάρκεια των εκθέσεων κάθε βράδυ (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) τα μέλη μας βρίσκονται στο εντευκτήριο.

Μέλος της εταιρείας μπορεί να γίνει καθένας που έχει κοινά ενδιαφέροντα μαζί μας, είμαστε δε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε όλους στα πρώτα δύσκολα βήματα τους στην φωτογραφική τέχνη. Στα γραφεία μας λειτουργεί σκοτεινός θάλαμος και βιβλιοθήκη φωτογραφικού κυρίως περιεχομένου που είναι στη διάθεση κάθε μέλους μας.

Που: Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, Πιττακού 15, 81100, Μυτιλήνη
Επικοινωνία: T: 2251041555, E: photo@fem.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.fem.gr/

 

 

Πάτρα

 

Φωτογραφική Λέσχη "ΗΔΥΦΩΣ"

Η Φωτογραφική Λέσχη "ΗΔΥΦΩΣ" δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 από μία παρέα φωτογράφων στην πόλη της Πάτρας.

Σκοπός της Λέσχης είναι η προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας καθώς και κάθε μορφής καλλιτεχνική - πολιτιστική και μορφωτική δραστηριότητα.

Η πραγματοποίηση των σκοπών θα επιδιώκεται:
- Με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων της Φωτογραφικής Λέσχης σε διαλέξεις, ελεύθερες συζητήσεις με θέμα την φωτογραφία, εκθέσεις φωτογραφίας και γενικά σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και μορφωτικές εκδηλώσεις που αφορούν την φωτογραφία.
- Με τη λειτουργία ερασιτεχνικού εργαστηρίου φωτογραφίας.
- Με την πρόσκληση προσωπικοτήτων που διακρίνονται γενικά στην τέχνη για διαλέξεις και συζητήσεις.
- Με την δημιουργία χώρου που θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, φωτογραφικό αρχείο, με υποδομές για διαλέξεις και εκθέσεις.
- Με την οργάνωση φωτογραφικών εξορμήσεων - εκδρομών.
- Με την οργάνωση και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη διδασκαλία τεχνικών φωτογραφικών θεμάτων στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής.
- Με την οργάνωση και πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων φωτογραφίας, διαγωνισμών, έκδοση λευκωμάτων μελών και φίλων της Λέσχης, καθώς και με την συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς που ασχολούνται με την φωτογραφία.

Διεύθυνση: Κύπρου 63 , Τ.Κ. 26441, Πάτρα
Επικοινωνία: T: 693 235 6054, 693 691 6838, email: ifanik@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.idifos.gr/

 

 

 

Ρόδος

 

Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion

Η Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion ξεκίνησε τη δράση της το 2007, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας». Σε αυτή συμμετέχουν λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης, είτε είναι άτομα που παρακολουθούν ή ολοκλήρωσαν τον κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας που οργανώνει ο Σύλλογος, είτε είναι έμπειροι φωτογράφοι.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο Παραδείσι της Ρόδου και περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, πρακτική εξάσκηση, φωτογραφικές εξορμήσεις, κριτική φωτογραφιών και ψηφιακή επεξεργασία εικόνων. Η διάθεση για δημιουργία και οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των μελών δημιουργούν ένα ευχάριστο παρεΐστικο κλίμα.

Διεύθυνση: Κλεάνθους – Παραδείσι, 85106, Ρόδος
Επικοινωνία: Τηλ. 6977035228 - Βαλάντης Χατζηκαντής, Ε-mail: orionas06@gmail.com

 

 

Σπάρτη

 

ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης)

Η ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την ανάπτυξη, καλλιέργεια, προβολή και διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας, την ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και την κατάρτιση των μελών σε θέματα σχετιζόμενα με την φωτογραφία.

Ιδρύθηκε το 2001 και έκτοτε δραστηριοποιείται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα της Σπάρτης: εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια. συμμετοχή σε συνέδρια και σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκινούν και πάλι οι συναντήσεις της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, ώρα 20:00 στην αίθουσα της Λέσχης!

Διεύθυνση: Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, Κλεομβρότου 50, Σπάρτη
Επικοινωνία: T: 6937415187 (Γιάννης Γκλέκας)
Υπερσύνδεσμος: http://lefos.net/

 

 

Σύρος

 

Λέσχη φωτογραφίας Σύρου

Η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου, ιδρύθηκε το 2008 από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους της Σύρου, οι οποίοι έχοντας αγάπη για την φωτογραφία, οργανώθηκαν σε ένα σωματείογια την ανταλλαγή απόψεων, εμπλουτισμό των γνώσεών τους και διοργάνωση εκδηλώσεων με επίκεντρο την φωτογραφία.

Στόχος της Λέσχης και των μελών της είναι η οργάνωση δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, ταξιδιών, και η παροχή στήριξης στα μέλη της για την διοργάνωση εκθέσεων.

Απώτερος σκοπός είναι η εδραίωση της Λέσχης στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας και ολόκληρης της Ελλάδας.

Τις Κυριακές τα μέλη της Λέσχης οργανώνουν φωτογραφικές εξορμήσεις στην Σύρο και σε κοντινά νησιά και κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται στην έδρα της, όπου σχολιάζουν τις φωτογραφίες, ανταλλάσουν απόψεις και σχόλια.

Διεύθυνση: Παλιό Εργαστήριο Κορνηλάκη, Γυάλινο Κτίριο, Σύρος
Επικοινωνία: E: syros.photo@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.lefs.gr/

 

 

Τρίκαλα

 

Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων

Η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων αποτελείτε από μία παρέα νέων ανθρώπων, που τους ενώνει η αγάπη για τη Φωτογραφία. Η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων προσπαθεί κυρίως να ενθαρρύνει και να αναπτύξει τη δημιουργική έκφραση μέσω της Φωτογραφίας, με πλήθος δράσεων, σεμιναρίων, εκθέσεων, workshops, φωτογραφικών εξορμήσεων και επισκέψεων σε εκθέσεις.

Η Ομάδα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της κάθε Πέμπτη, στις 19:30.

Διεύθυνση: Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, Αλεξάνδρας 4, Τρίκαλα
Επικοινωνία: T: 6980151151 (Θανάσης Σπανιάς), Ε: trikala.foto@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://phototrikala.blogspot.gr/

 

 

Φιλιππιάδα

 

Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ (Καλλιτεχνικά Δρώμενα) είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που
δραστηριοποιείται στο χώρο της φωτογραφίας από το 2011.
Απαρτίζεται από ερασιτέχνες φωτογράφους που μοιράζονται την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους για την τέχνη της φωτογραφίας.

Στόχος της ομάδας είναι η μελέτη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, οι τεχνικές αναπαράστασης των εικόνων, η σύνθεση και η καλλιτεχνική πρόθεση.

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Iliana, Φιλιππιάδα
Επικοινωνία: T: 6949 061 081, 6976 518 738, E: admin@kadrw.gr
Ιστοσελίδα: http://www.kadrw.gr/

 

 

Φλώρινα

 

Φωτογραφική Ομάδα "Ροές"

Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» είναι η μοναδική συγκροτημένη φωτογραφική ομάδα που δραστηριοποιείται στο νομό Φλώρινας. Στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας μέσω της διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων γύρω από αυτή καθώς και η φωτογραφική εκπαίδευση και καλλιέργεια των μελών.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ομάδας θεσμοθετήθηκε ο ετήσιος  «Φωτογραφικός Χειμώνας», εποχή αφιερωμένη στη φωτογραφία με πλήθος και ποικιλία εκδηλώσεων όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ημερίδες και ο «Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας» που πληρεί τις επίσημα προβλεπόμενες προδιαγραφές της Ε.Φ.Ε. (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία).

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε Τετάρτη 9.00 μ.μ. στους χώρους της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα, εργαστήριο επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας καθώς και σκοτεινός θάλαμος. Για την πρακτική εξάσκηση των μελών πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας οργανώνονται τακτικά φωτογραφικές εξορμήσεις, όπου στην πράξη πλέον ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το φωτογραφικό του ταλέντο.

Διεύθυνση: Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, Μ. Αλεξάνδρου και Ι. Καραβίτη 2, T.K. : 53100, Φλώρινα
Επικοινωνία: E: roes.photo@gmail.com, Τ: 2385022277-24334, T: 6984598985 (Κώστας Παπαϊωάννου)
Ιστοσελίδα: http://lpflorinas.gr/

 

 

Χαλκίδα

 

Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1978. Στο σύλλογο μεταξύ των άλλον πραγματοποιούνται και και Μαθήματα φωτογραφίας
Στόχος των μαθημάτων είναι η κατανόηση των βασικών παραμέτρων έκφρασης της γραφής του φωτός, έτσι ώστε η φωτογραφική πράξη να αποτελέσει αφορμή για έρευνα και αναζήτηση προσωπικών φωτογραφικών εκφράσεων
Το Εργαστήρι Φωτογραφίας αποτελεί τμήμα του και λειτουργεί από το 1996 με δάσκαλο τον Γιώργο Ζαφειρίου.

Οι εγγραφές του Εργαστηρίου Φωτογραφίας για την περίοδο 2017 - 2018 ξεκίνησαν, στην γραμματεία του Εργαστηρίου Τέχνης καθημερινά 11.00 - 19.00 (Αντωνίου 24 πλ. Αγ.Δημητρίου) τηλ. 2221081811.

Διεύθυνση: Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας-Τμήμα Φωτογραφίας, Αντωνίου 24, Χαλκίδα
Επικοινωνία: T: 2221081811, F: 2221086366, E: chalket@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://chalket.gr/

 

 

Χανιά

 

Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.)

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.) ιδρύθηκε το 1981, όμως ουσιαστικά άρχισε να δραστηριοποιείται στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης από το 1995 και μετά.

Στην μακροχρόνια πορεία της οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές φωτογραφικές εκδηλώσεις στην πόλη των Χανιών. Διοργάνωση τριών πανελλήνιων διαγωνισμών φωτογραφίας με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία (2005, 2010, 2011), παγκρήτιων και παγκύπριων διαγωνισμών, συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι μερικές από τις σημαντικότερες.

Μεγάλο βάρος αυτά τα χρόνια έχει δοθεί στα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Πολλοί ερασιτέχνες αλλά και μετέπειτα επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά, τα οποία παρά την ερασιτεχνική τους φύση, χαρακτηρίζονται από ζήλο και αγάπη για τη φωτογραφία.

Παράλληλα, έχουν φιλοξενηθεί από τη λέσχη καταξιωμένοι έλληνες φωτογράφοι καθώς και φωτογραφικές ομάδες, παρουσιάζοντας το έργο τους στο κοινό της πόλης των Χανιών. Ενώ, έχει προβληθεί το έργο μεγάλων φωτογράφων μέσω παρουσιάσεων.

Έναρξη Μαθημάτων Φωτογραφίας 2017 - 2018 από την Λε.Φ.Κι. Χανίων
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διεύθυνση: Σφακίων 8, Τ.Κ. 73100, Χανιά
Επικοινωνία: E: lefki.chania@gmail.com, Τ/F: 2821040330, T: 6973676267
Ιστοσελίδα: http://www.lefkichania.gr/

 

 

Φωτοσκίαση - Φωτογραφική ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Η «Φωτοσκίαση» ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί τη φωτογραφική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να πειραματιστεί και να εκφραστεί μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

Απευθυνόμενη τόσο σε ανθρώπους που έχουν ήδη ασχοληθεί με το αντικείμενο της φωτογραφίας, όσο και σε άτομα που για πρώτη φορά επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το χώρο αυτό, φιλοδοξεί να διευκολύνει τις προσπάθειες των πρώτων, καθώς και να ενισχύσει το «μικρόβιο» της φωτογραφίας στους νεώτερους.

Βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας αποτελεί η συνεχής αλλαγή των μελών της (λόγω της ιδιότητας αυτών ως φοιτητές), η οποία εξασφαλίζει την εισαγωγή νέων ιδεών και διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον για δημιουργία.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει επιτύχει να πραγματοποιούνται εκπαιδευτικού τύπου συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση, τόσο για τα τεχνικά θέματα της φωτογραφίας όσο και για τα θεωρητικά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από μέλη της ομάδας καθώς και από Χανιώτες που επιθυμούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομάδας. Επιπλέον πραγματοποιούνται σεμινάρια εμφάνισης και εκτύπωσης ασπρόμαυρων φιλμ στον πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο που διαθέτει στην Πολυτεχνειούπολη.

Διεύθυνση: Φωτογραφική ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης, Χανιά
Επικοινωνία: T: 6981920039, E: fotoskiasi.chania@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://fotoskiasiblog.blogspot.gr/

 

 

Χίος

 

Φωτογραφική Λέσχη Χίου

Η Φωτογραφική Λέσχη Χίου δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2009 από μια ομάδα ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για τη φωτογραφία και η ανάγκη ανταλλαγής των φωτογραφικών εμπειριών τους.

Στην παρέα αυτή σταδιακά προστέθηκαν και άλλοι φωτογράφοι, αρχάριοι, πεπειραμένοι, αλλά πάντα ερασιτέχνες με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Τα μέλη της Λέσχης έχουν δημιουργήσει ένα “χώρο” στην καρδιά της πόλης (Αμάντου 26), ζωντανό και φιλόξενο, ανοιχτό σε όποιον αγαπά το αντικείμενο της φωτογραφίας και θέλει να ασχοληθεί δημιουργικά με αυτό.

Η Φωτογραφικής Λέσχης Χίου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν για 7η συνεχή χρονιά τα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διεύθυνση: Φωτογραφική Λέσχη Χίου, Αμάντου 26, Χίος
Επικοινωνία: T: 6973274544 (Γιάννης Βούλγαρης), E: info@chiosphotoclub.gr
Ιστοσελίδα: http://chiosphotoclub.gr/