Παιδί, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός

Λιμάνι Τήνου, ασπρόμαυρη φωτογραφία
· Αποτελέσματα // Δημοσίευση: 07 Ιαν 2011

αποτελέσματα

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 4 Ιανουαρίου 2011 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας του σχεδίου παρέμβασης «Τοπικές Λέσχες Κοινωνικής Ένταξης στο Δήμο Ιεράπετρας» με θέμα «Παιδί, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός».

Την καλλιτεχνική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι:
Τζώρτζης Γιάννης, φωτογράφος
Σύλβια Γιανόφσκα , εικαστικός
Γιάννης Μανιαδάκης, κοινωνιολόγος

Η επιτροπή αξιολόγησε τις φωτογραφίες με βάση την Τεχνική - φωτογραφική αρτιότητα, την Αισθητική πληρότητα, και τη Μεταφορά Κοινωνικού Νοήματος και σύμφωνα με τον συνδυασμό των κριτηρίων ομόφωνα κατέληξε στην βράβευση των ακόλουθων συμμετεχόντων:

1o ΒΡΑΒΕΙΟ - Ανδρέας Κατσάκος  
 Περιγραφή φωτογραφίας: Τήνος 2005, Δεκαπενταύγουστος. Ξημερώματα, γυρνώντας στο ξενοδοχείο παρατήρησα αυτή την εικόνα μπροστά στο λιμάνι. Μια εικόνα αντίθεσης, 2 κόσμοι τελείως διαφορετικοί. Μια μητέρα με δύο παιδιά να κοιμούνται έξω στον δρόμο… λίγα μέτρα παραπέρα κάποια άλλη οικογένεια έχει την πολυτέλεια να κοιμάται σε ένα κότερο. Μία εικόνα που μαρτυρά την κοινωνική ανισορροπία, η οποία τείνει να γίνει καθημερινό βίωμα.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ - Δημήτρης Ζωγράφος
Περιγραφή φωτογραφίας: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΡΧΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΨΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ - Πέτρος Κοτζαμπάσης
 Περιγραφή φωτογραφίας: Κομοτηνή 2009

Ιδιαίτερη μνεία οφείλει να γίνει στην φωτογραφία του κου Κουσιόρα Ευάγγελου για το αισθητικό της αποτέλεσμα, του κου Τσουμπλέκα Χρήστου, Παπαδάκου Παναγιώτη και Κόη Σάββα για την αμεσότητα του μηνύματος (παιδική έκφραση).

Οι τρεις πρώτοι νικητές του διαγωνισμού βραβεύονται με φωτογραφικό εξοπλισμό:
1. Φωτογραφική μηχανή CANON EOS 500d dSLR
2. Φωτογραφική μηχανή OLYMPUS SP-600UZ Ultra Zoom
3. Ψηφιακή κορνίζα SONY 7" 3 frame DPF-E75B

H καλλιτεχνική επιτροπή ευχαριστεί από ψυχής όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού για την αξιόλογη δουλειά τους. Η βράβευση αποτέλεσε κάτι το ελάχιστο μπροστά στην συμμετοχή και το καλλιτεχνικό συνολικό αποτέλεσμα

Όλες  οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε οργανωμένη έκθεση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού (Κύρβεια 2011) στην Ιεράπετρα. Αντίγραφα των φωτογραφιών που θα επιλεγούν θα κοσμήσουν την κεντρική Αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας: Συνεδριακή Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».