Pentax Optio W90

Pentax Optio W90
· Εξοπλισμός // Δημοσίευση: 12 Mar 2010

για κάθε φωτογραφική πρόκληση στη φύση

Η καινούργια ψηφιακή μηχανή Pentax Optio W90 είναι σχεδιασμένη με αναβαθμισμένες δυνατότητες αδιαβροχοποίησης, προστασίας από τη σκόνη και αντοχής σε πτώσεις. Επιπλέον όμως κάνει ένα μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση των αναγκών που δημιουργούνται κατά την εξωτερική φωτογράφηση, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για τη λήψη μικροσκοπικών αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον .

Ενισχύοντας την αεροστεγή κατασκευή της, η ΡΕΝΤΑΧ εγγυάται τη δυνατότητα υποβρύχιας φωτογράφησης της Optio W90 σε βάθος νερού ως και τα έξι μέτρα και ως για δύο ώρες συνεχούς λειτουργίας (κατηγορία αδιαβροχοποίησης IPX8 ή Κατηγορία 8 κατά JIS). Η εξαιρετική ικανότητα αντοχής της σε πτώσεις από ύψος ως και 1,2 μέτρα, χωρίς να δημιουργείται κάποια ζημία στο σώμα, οφείλεται στη νέα σχεδίαση του σώματος και τους βελτιωμένους εσωτερικούς μηχανισμούς. Για τις ανάγκες όσων επιχειρούν να φωτογραφήσουν σε ακραίες απαιτητικές συνθήκες, η Optio W90 διαθέτει μία εντυπωσιακή ικανότητα προστασίας από τη σκόνη, αντίστοιχη με IP6X (ή Κλάσης 6 κατά JIS) και μία αξιοσημείωτη απόδοση στην προστασία από το κρύο για αξιόπιστη λειτουργία σε θερμοκρασίες ως και 10˚C κάτω από το μηδέν!
Ο συνδυασμός της δυνατότητας λήψης macro από απόσταση 1 εκατοστό με τη λειτουργία Ψηφιακού Zoom, εξασφαλίζει στη νέα λειτουργία Ψηφιακού Μικροσκοπίου λήψεις μικροσκοπικών αντικειμένων που είναι δύσκολο να τα παρατηρήσουμε με γυμνό μάτι, με λεπτομερειακή καταγραφή τους. Με τη βοήθεια τριών Φωτιστικών Macro LED, που είναι τοποθετημένα γύρω από το φακό, το θέμα αποτυπώνεται ξεκάθαρα και με φωτεινότητα στη μεγάλη οθόνη με Αντι-Ανακλαστική επίστρωση των 2,7”, ακόμα και αν η μηχανή πλησιάσει σε τέτοια απόσταση που θα δημιουργήσει σκιά πάνω του. Η λειτουργία αυτή, πέραν της χρησιμότητας της στην παρατήρηση των θαυμάτων της φύσης και της φωτογράφησης τους, όπως τα νεύρα των φύλλων και των μικροσκοπικών εντόμων, ανοίγει την πόρτα για νέες ανακαλύψεις και μη αναμενόμενες εκπλήξεις παρατηρώντας τις λήψεις λεπτομερειών από συνηθισμένα αντικείμενα της καθημερινής ζωής.

Ο φακός οπτικού zoom 5x για έξοχη κάλυψη από ευρεία γωνία 28mm ως τηλεφακό 140mm (αντιστοιχία φορμά 35mm) της Optio W90 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων χάρη στην πολύ ευρυγώνια δυνατότητα του. Συνδυάζεται άριστα με τον αισθητήρα 12,1 megapixels και τον επεξεργαστή εικόνας της PENTAX με αποτέλεσμα την καταγραφή φωτεινών εικόνων υψηλής ποιότητας με ευδιάκριτες λεπτομέρειες.

Η Optio W90 έχει τη δυνατότητα καταγραφής αψεγάδιαστων βιντεολήψεων σε υψηλή ανάλυση HD 16:9, αναλογιών τηλεόρασης (1280 x 720 pixels) σε κίνηση 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής φωτογραφιών από τα βιντεο-κλιπ, πρόσθεσης εικόνων τίτλων στην αρχή ή το τέλος και πολλά άλλα. Διατίθεται έξοδος HDMI.

Ένα τριπλό σύστημα σταθεροποίησης αναλαμβάνει την πρόληψη διαφορετικών τύπων κραδασμού της μηχανής:
1) SR Ανίχνευσης Pixel: Αντισταθμίζει αποτελεσματικά τον κραδασμό επεξεργαζόμενη τις εικόνες που έχουν επηρεασθεί
2) Υψηλής Ευαισθησίας: Όταν αναγνωρίζει χαμηλές φωτιστικές συνθήκες, ανεβάζει αυτόματα την ευαισθησία ως τα ISO 6400, εφαρμόζοντας έτσι υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου.
3) Movie SR: Με ειδικό λογισμικό ελαχιστοποιεί το ενοχλητικό κούνημα της μηχανής.

Η μεγάλη οθόνη LCD της Optio W90 είναι πλατύτερη, προσφέροντας τη δυνατότητα της λειτουργίας Εισαγωγής Βοηθητικής Οθόνης, επιτρέποντας στο χρήστη να απεικονίσει μία μικρογραφία μίας καταγεγραμμένης εικόνας στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
Μία νέα έκδοση της λειτουργίας Εντοπισμού Προσώπου ΑΕ & AF, η οποία μέσα σε 0,03 δευτερόλεπτα εντοπίζει στο πεδίο της εικόνας με ακρίβεια ως και 32 πρόσωπα και επιτρέπει στο φωτογράφο να τα καταγράψει με άριστη εστίαση και έκθεση, ακόμα και αν η λήψη γίνεται από διαγώνια θέση και ανεξάρτητα από τις πόζες. Επιπλέον, τώρα, υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωρισθούν ακόμα και τα πρόσωπα ως και 3 αγαπημένων κατοικίδιων σας, τα οποία τα έχετε ήδη καταχωρήσει, και η μηχανή φωτογραφίζει αυτόματα κάθε φορά που το ζωάκι σας στρέφει το κεφάλι του απ’ ευθείας προς τη μηχανή! Πρόσθετες δυνατότητες, όπως το φίλτρο Σμίκρυνσης Προσώπου, με το οποίο βελτιώνονται οι αναλογίες του προσώπου σε σχέση με το σώμα, ή η δυνατότητα του χρήστη να προγραμματίσει τη μηχανή ώστε να απελευθερώνεται αυτόματα το κλείστρο τη στιγμή που το πρόσωπο του θέματος γυρίζει απ’ ευθείας προς τη μηχανή, συμπληρώνουν την ευχρηστία της Optio W90.

Όλες οι σύγχρονες καινοτομίες & δυνατότητες πλαισιώνουν την Optio W90:
•    Auto Picture: Επιλέγει την πλέον κατάλληλη από 8 θεματικές σκηνές ή το Macro
•    Αδιάβροχο Προστατευτικό Κάλυμμα: Πρόσθετο εξάρτημα για καταδύσεις ως 60 μέτρα
•    Λειτουργία «Χαμόγελου»: Φωτογραφίζει όταν το θέμα σας χαμογελάσει
•    Λειτουργία «Βλεφαρίσματος»: Προειδοποιεί αν το θέμα σας βγήκε με «κλειστά μάτια»
•    Λειτουργία ΑF Αυτόματης Παρακολούθησης: Εστιάζει συνεχώς στο θέμα που κινείται
•    12 Ψηφιακά Φίλτρα: Προσθέτουν διακριτικά οπτικά εφέ στις εικόνες
•    Παρεχόμενα έτοιμα προγράμματα: 30 λειτουργίες Σκηνής & 16 Αναπαραγωγής
•    Αδιάβροχο Τηλεχειριστήριο: Για ασύρματη λήψη (προαιρετικό εξάρτημα)
•    Ψηφιακή Διεύρυνση: Ενώνει 2 λήψεις σε 1 υπερ-ευρυγώνια ισοδύναμη σε 21mm
•    Λειτουργία Κολλάζ: Συνθέτει μία φωτογραφία από πολλές άλλες εικόνες
•    Φίλτρο Αποτυπώματος Μελάνης: Δημιουργεί μία μονοχρωματική εικόνα υψηλού κοντράστ από μία καταγεγραμμένη εικόνα
•    Λογισμικό MediaImpression 2.0 για την επισκόπηση των εικόνων, επεξεργασία και αρχειοθέτηση.
•    Ρύθμιση Δυναμικού-Εύρους: Αποφυγή υπερ-εκφωτισμένων ή σκιασμένων περιοχών

Για περισσότερες πληροφορίες: www.pentax.com.gr