Μαθήματα φωτογραφίας στο Studio της Οδού Πλαταιών

λογότυπο φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 19 Ιαν 2011

έναρξη κύκλου μαθημάτων για αρχάριους και ερασιτέχνες φωτογράφους

Το «Studio της Οδού Πλαταιών» ανακοινώνει την έναρξη κύκλου μαθημάτων φωτογραφίας το οποίο απευθύνεται σε αρχάριους και ερασιτέχνες φωτογράφους. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Κυριακή Πρωί 11-3 εντός του χώρου και 3-5 σε εξωτερικούς χώρους.

Σκοπός είναι η δημιουργία μιας φωτογραφικής ομάδας, με έδρα το «Studio της Οδού Πλαταιών» στον οποίο θα μπορεί και να εκθέτει με το πέρας κάθε κύκλου μαθημάτων.  Διδάσκονται, θεωρητικά και πρακτικά, όλα τα βασικά για τον φωτογραφικό εξοπλισμό, τις τεχνικές φωτισμού, φωτομέτρησης. Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία (βασικές αρχές), εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα και αρχές λειτουργίας τους, εισαγωγή και εκμάθηση σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας (photoshop κλπ.)
Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να γίνεται το αντικείμενο κατανοητό σε όλους, ανεξαρτήτου επιπέδου γνώσεων στην αναλογική ή ψηφιακή φωτογραφία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε ένα βασικό φωτογραφικό εξοπλισμό (Φωτογραφική μηχανή + φακό)

Ο χώρος διαθέτει εξοπλισμό: Studio Flash, Θεατρικά φώτα, κονσόλα φωτισμού κλπ.
Έναρξη μαθημάτων 13/02/2011
Δήλωση συμμετοχής, πληροφορίες και ραντεβού για μια πρώτη επαφή στο τηλ. 210 9568350, 6946182457, 2130058407 έως και τις 03/02/2011
Κόστος μαθημάτων: 50 euro το μήνα
Υπεύθυνος Μαθημάτων: Τάσος Σκλαβούνος

Λίγα λόγια για το «Studio της Οδού Πλαταιών»
Στην οδό Πλαταιών 4 στον τέταρτο όροφο δημιουργήσαμε ένα νέο καλλιτεχνικό χώρο.
Το Στούντιο της οδού Πλαταιών είναι από φέτος το χειμώνα η έδρα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας καλλιτεχνικών δράσεων Modus Faciendi.
Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε όλες τις μορφές τέχνης, φιλοσοφία μας είναι να κρατήσουμε την τέχνη μακριά από την λογική της κερδοσκοπίας και της εμπορικοποίησης.
Μέσα στους επόμενους μήνες το "Στούντιο της οδού Πλαταιών" θα λειτουργήσει σαν εναλλακτική θεατρική σκηνή, χώρος σεμιναρίων και μαθημάτων.