Portfolio Reviews

μέλη ΦΛΛ
· Portfolio Reviews · Λάρισα // Δημοσίευση: 19 Ιαν 2011

portfolio reviews από τη Φ.Λ.Λάρισας και το Διαδικτυακό Φωτογραφικό Περιοδικό fmag

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και το Διαδικτυακό Φωτογραφικό Περιοδικό fmag, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ φωτογραφίας Photo Aspects 2011, διοργανώνουν Portfolio Reviews (αξιολόγηση – κριτική φωτογραφικών ενοτήτων) το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 από 10:00 έως τις 14:00.

Το Portfolio Reviews θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και 30 περίπου φωτογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις φωτογραφικές τους δουλείες, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για το έργο τους, με τους Κώστα Ιωαννίδη, Ελένη Μουζακίτη και Φωτεινή Παπαχατζή.

Περιεχόμενο
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με μία έως δύο φωτογραφικές ενότητες (κάθε μία από αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνει 10-20 φωτογραφίες).

Τεχνικές Προδιαγραφές
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα portfolios έως την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 σε ψηφιακή μορφή με αρχεία JPG χαμηλής ανάλυσης (800 x 600 pixels και 72 ppi) στο παρακάτω E-mail photo.aspects@gmail.com συνοδευόμενα από την αίτηση συμμετοχής.
Επίσης η υποβολή όλων των παραπάνω μπορεί να γίνει και με CD-ROM το οποίο θα πρέπει να παραδοθεί την Πέμπτη  10 Φεβρουαρίου 2011 στα γραφεία της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας.
Η ονομασία των ηλεκτρονικών αρχείων θα πρέπει να περιέχει το επίθετο του φωτογράφου ακολουθούμενο από ένα αύξοντα αριθμό, π.χ. papadakis-01.jpg, papadakis-02.jpg κ.λ.π.
Οι συμμετέχοντες μπορούν έπειτα να παρουσιάσουν την δουλεία τους είτε με εκτυπωμένες φωτογραφίες (μεγέθους από 13x18 έως 20x30 εκ) είτε σε ψηφιακή μορφή (αρχεία jpg)
Το κόστος συμμετοχής για αυτούς που θα συμμετάσχουν στο portfolio reviews είναι 10 €.

Περισσότερες πληροφορίες:
Κατσάκος Ανδρέας - 6944241177
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας – www.fll.gr
Διαδικτυακό Φωτογραφικό Περιοδικό fmag – fmag.gr

 

Σύντομα βιογραφικά των Portfolio Reviewers

Κώστας Ιωαννίδης
Ο Κώστας Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Α.Π.Θ.. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Μιχελή εργάστηκε για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής σε πανεπιστήμια της Ευρώπης (Amsterdam School for Cultural Analysis-Πανεπιστήμιο Άμστερνταμ, Ολλανδία) και των Η.Π.Α. (Carnegie Mellon University, Πίτσμπουργκ και Πανεπιστήμιο του Σικάγου). Σήμερα είναι λέκτορας Θεωρίας της Τέχνης στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διδάσκει επίσης ιστορία και θεωρία της κριτικής της τέχνης στο Τμήμα Θεωρητικών Σπουδών της Α.Σ.Κ.Τ. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Ιστοριογραφία της τέχνης, μοντερνιστική θεωρία, θεωρίες της πρόσληψης, ιστορία και θεωρία της φωτογραφίας. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ι.Φ. Κωστόπουλου και σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Futura το βιβλίο του Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία: Ένας Αιώνας σε Τριάντα Χρόνια.

Ελένη Μουζακίτη
Η Ελένη Μουζακίτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εικόνα και Επικοινωνία (Goldsmiths College, University of London). Με υποτροφία του ΙΚΥ και του Ωνασείου Ιδρύματος εκπόνησε διδακτορική διταριβή στη φωτογραφία (School of Art, Design and Technology, University of Derby, UK).
Εχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Έργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τέχνης του Πόρτλαντ, Όρεγκον, Η.Π.Α., του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Έχει διδάξει φωτογραφία στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Portfolio με φωτογραφική δουλειά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και καταλόγους εκθέσεων. Έχουν επίσης εκδοθεί τρία λευκώματα με φωτογραφίες της.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη φωτογραφική πραγμάτευση της έννοιας του ελεύθερου χρόνου.

Φωτεινή Παπαχατζή
Η Φωτεινή Παπαχατζή σπούδασε σχέδιο μόδας, computer graphics, έκανε σεμινάρια φωτογραφίας με τον Πλάτωνα Ριβέλλη στον Φωτογραφικό Κύκλο και στα Νελε Ζωγράφου με τον Νίκο Δημολίτσα και τον Νίκο Ανδρικόπουλο και video editing και documentary filmmaking στο City University του Λονδίνου.
Κατέχει μεταπτυχιακό(MA) στο Arts Management από το City University of London (2001).
Έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα, στην Κούβα, στην Αγγλία,στην Ρωσία, στην Κροατία και στην Γερμανία με έργα της από την Κούβα και την Βραζιλία. Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στα Γιάννενα και στην Πρέβεζα.
Έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες και άρθρα στο Βήμα και στην Ελευθεροτυπία. Έχει εργαστεί ως πολιτιστικός ανταποκριτής στο περιοδικό Highlights.
Έχει εργαστεί ως promoter της Cristina Villalonga και του Steve Wynn σε συναυλίες τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως video filmmaker για την εταιρεία kinetika στο Λονδίνο.
Από το 2007 είναι συντονίστρια της Culturepolis- Πολιτιστικής Αντένας Πρέβεζας.
Από το 2008 διδάσκει το μάθημα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας στα ΝΕΛΕ Πρέβεζας, Λευκάδας και Φιλιππιάδας.