Τα Βουνά του Πόντου

πανοραμική φωτογραφία, βουνά Πόντου
· Εκθέσεις · Μυτιλήνη // Δημοσίευση: 12 Mar 2010

Έκθεση φωτογραφίας του Τούρκου φωτογράφου Erdal Gumus στη Φ.Ε.Μ.

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης σας προσκαλεί την Δευτέρα 15/03/2010 ώρα 07:30μμ στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τα Βουνά του Πόντου» του Τούρκου φωτογράφου Erdal Gumus στον εκθεσιακό χώρο της, Πιττακού 15.

Όλες οι φωτογραφίες στην έκθεση είναι από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η περιοχή αυτή είναι πολύ πλούσια σε πολιτισμό και φυσικές ομορφιές. Εκεί υπάρχουν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια από την αρχαία χριστιανική περίοδο. Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελούν η εκκλησία Παναγία στο Ordu και το μοναστήρι Σουμελά στην Τραπεζούντα. Στο βόρειο μέτωπο των βουνών του Πόντου βρέχει συχνά, γι’ αυτόν το λόγο πολλά τροπικά φυτά όπως το τσάι αυξάνονται φυσικά. Το σκούρο μπλε της θάλασσας και το σκούρο πράσινο των εκτάσεων εξουσιάζει το τοπίο. Με τους φυσικούς, πολιτιστικούς και ιστορικούς θησαυρούς Ο Πόντος είναι ένας κρυμμένος παράδεισος στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας.

O Erdal Gumus γεννήθηκε στο χωριό Uzumlu της πόλης Artvin, μια πόλη στο βορειοανατολικό τμήμα των βουνών του Πόντου, στα σύνορα με τη Γεωργία. Έχει σπουδάσει στο σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χωριό και κατόπιν στα Rize και Samsun για περαιτέρω σπουδές. Το 2005 αποφοίτησε από το τμήμα γεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Ondokuz Mayis και ήρθε στην Ελλάδα για ένα χρόνο με το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus για το πρώτο έτος του μεταπτυχιακού κα φέτος άρχισε το διδακτορικό του στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο Ερνταλ είναι ορειβάτης μέλος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, μέλος του ορνιθολογικού οργανισμού του πανεπιστήμιο OMU και μέλος της Ένωση Προστασίας Φύσης Samsun. Ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία φύσης και το βιομηχανικό σχεδιασμό. Οι φωτογραφίες και τα σχέδιά του κέρδισαν βραβεία στους εθνικούς διαγωνισμούς. Ο Επίσης εργάστηκε στο πανεπιστήμιο OMU για δύο έτη σαν ερευνητικός βοηθός. Προτού έρθει στην Ελλάδα έχει δουλέψει για ένα χρόνο στο περιφερειακό γραφείο ESRI International στην Κωνσταντινούπολη ως χαρτογράφος.