Καλύμνου Πολιτεία

θέα μ΄σα απο σπηλιά, θάλασσα, βραχονησίδα
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 08 Φεβ 2011

έκθεση φωτογραφίας στο Black Duck

Με κοινά τον τόπο καταγωγής τους, την αγάπη για τη φωτογραφία και το μεράκι της δημιουργίας, τρεις φίλοι εκθέτουν τα έργα τους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Καλύμνου Πολιτεία».

Ο Στάθης Κλήμης, ο Γιάννης Κουλλιάς και ο Νικόλας Σμαλιός, γνήσιοι εραστές της φωτογραφικής τέχνης, παρουσιάζουν την Κάλυμνο της εποχής τους, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τη δική τους ματιά. Τοπία, άνθρωποι, στιγμές, χρώματα, λεπτομέρειες, συνθέτουν μια τριφωνία οπτικού λόγου, ύπαρξης και συνύπαρξης.

Βιωματική εκφραστική, με βασικά στοιχεία το κάλλος της μικρής πατρίδας και τη γοητεία που αυτή ασκεί στα τέκνα της. Βιωματική εκφραστική ως εργαλείο σύγχρονης αναζήτησης της έσω Ιθάκης.

Ένα μικρό ταξίδι με το καράβι «Φωτογραφία» στο νησί της ζωής τους, με άγκυρα την συγκίνηση και τους ίδιους σε ρόλο καραβοκύρη και νοικοκύρη.

Χορηγός της εκδήλωσης, ο επιχειρηματίας κ.Δ.Πενταφράγκας, ενώ η ιδέα και η οργάνωσή της είναι του Παναγιώτη Καλαντζή.

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι Καλύμνιοι καλλιτέχνες, φωτογράφοι και μουσικοί δίνουν το παρόν τους στο Black Duck σ' ένα γλέντι με μουσικές και παραδοσιακά φαγητά από την Κάλυμνο.