Φωτομετρία 2011

αφίσα εκδήλωσης
· Φεστιβάλ · Αθήνα · Ιωάννινα // Δημοσίευση: 09 Φεβ 2011

τo Φεστιβάλ Φωτομετρία τον Μάιο στα Ιωάννινα

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομετρία είναι μια διοργάνωση της Αστικής Μη Kερδοσκοπικής Εταιρείας «Έντευξις» και της Free Press «Lift».

Το φετινό Φεστιβάλ Φωτομετρία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων από 19 έως 29 Μαΐου και θα συνεχιστεί 2 με 12 Ιουνίου στην Αθήνα, περιλαμβάνοντας προβολές ταινιών μικρού μήκους, προβολές video art, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια φωτογραφίας και πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο "street life".

Με αφοσίωση στο εγχείρημα και ευχόμενοι την καθιέρωση του, οι διοργανωτές έθεσαν από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών να λάβουν μέρος στο πεδίο της έκφρασης.

Προσδοκία μας είναι να αποτελέσει το Φεστιβάλ «Φωτομετρία» μία πολιτιστική ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα.

Όραμα μας το φεστιβάλ «Φωτομετρία» να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων, Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης, καθώς και καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ άλλων χωρών ώστε να καταστούν τα Ιωάννινα φωτογραφικός προορισμός.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για άλλη μια Φωτομετρία γεμάτη δημιουργικότητα, εκθέσεις, σεμινάρια και φωτογραφικές περιπλανήσεις.

Οι Εκθεσιακοί χώροι του Φεστιβάλ

Ιωάννινα:

 • Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων (Γιάννης Κόντος, "Α-πορίες" & "Βόρεια Κορέα: Κόκκινη Ουτοπία", www.yanniskontos.com).
 • Πολιτιστικός Δημοτικός πολυχώρος - παλιά σφαγεία Ιωαννίνων, (Έκθεση των 20 καλύτερων Φωτογραφιών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού 2011 "Street Life").
 • video art "guilt" του Άρη Χαντζόπουλου - ταινία μικρού μήκους «post it attack» του Αντώνη Πετρούλια - video art "No reaction" της Κατερίνας Kατσούρα.
 • Art Gallery Τεχνοχώρος (Έκθεση του Niels Van Iperen, «Colombia», http://niels.com).
 • Art Gallery Δερδεμέζη, (Έκθεση του Μηνά Παπαδόπουλου, «de·tached», http://www.flickr.com/photos/minas_papadopoulos).
 • Κάστρο Ιωαννίνων - Ιτς καλέ, (Έκθεση του Robert Knoth, «Πιστοποιητικό αρ. 000358/», Οι συνέπειες από το Πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ, www.robertknoth.com).

Σεμινάρια Φωτογραφίας:
Δημοτικό Θέατρο - Παλιά Σφαγεία Ιωαννίνων, Σεμινάρια Φωτογραφίας από τους Niels Van Iperen, Andre Bakker, Robert Knoth, Παναγιώτη Τσιγκούλη.

Αθήνα:

 • The Art Foundation [taf], Μοναστηράκι, (Έκθεση των 20 καλύτερων Φωτογραφιών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού "Street Life" Φωτομετρία 2011).
 • The Art Foundation [taf], Μοναστηράκι, (Έκθεση του Δημήτρη Μέλλου, "Its strangest patterns", φωτογραφίες από τους Δρόμους της Νέας Υόρκης, www.dimitrimellos.com).

Διαγωνισμός "street life" 2011

Θεματική: Street Life

Ημερομηνία αποστολής φωτογραφιών: 1 Απριλίου-8 Μαΐου 2011

Στις 19 Μαΐου η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 20 καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες θα εκτεθούν στον Πολιτιστικό Δημοτικό πολυχώρο στα παλιά σφαγεία Ιωαννίνων.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να ανεβάσουν την φωτογραφία τους στον παρακάτω σύνδεσμο. www.photometria.gr.

Κριτική επιτροπή: Γιάννης Δήμου (φωτογράφος)-επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Αndre Bakker (Φωτογράφος-καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φωτομετρία), Κωστής Εμμανουηλίδης (φωτογράφος), Φώντας Μπίτσικας (καθηγητής πλαστικών τεχνών πανεπιστήμιου Ιωαννίνων), Δημήτρης Μέλλος (φωτογράφος).

Βραβεία:

Βραβείο Κριτικής επιτροπής, ένα ταξίδι στο Παρίσι για 3 ημέρες προσφορά του passpantou.gr.
1ο βραβείο κοινού μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
2ο βραβείο κοινού ένα διήμερο στα Ζαγόρια.
3ο βραβείο κοινού φωτογραφικός εξοπλισμός.

Ψηφοφορία: Από τις 19 έως τις 28 Μαΐου το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει για τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ψηφίζουν μέσω του site www.photometria.gr.

Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Φωτομετρία και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr.

Όροι Συμμετοχής:

 • Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής μίας φωτογραφίας, ανάλυσης τουλάχιστον 300 dpi και διάσταση όχι μεγαλύτερη από 1712x2288 ή 2288x1712.
 • Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων και για τυχόν υποκλοπή φωτογραφιών η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη.
 • Το Φεστιβάλ Φωτομετρία δεν είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει την τυπωμένη φωτογραφία στον δημιουργό της.
 • Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς του ονόματος του δημιουργού.
 • Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα έχει ως βάση τη σύνθεση, τη συνοχή και τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού «Street Life».
 • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μίας φωτογραφίας κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
 • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής