Γάζα 2009

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα · Πετρούπολη // Δημοσίευση: 11 Φεβ 2011

έκθεση φωτογραφίας του Μάριου Λώλου στο Terra Nueva Project!

To Terra Nueva Project [Νέα Γη] φιλοξενεί με χαρά και τιμή στο Μαροκινό του Dell’ Arte την έκθεση φωτογραφίας, με υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ταξίδι του στη Γάζα, του προέδρου των φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριου Λώλου.

Το 2009 ο Μάριος Λώλος, μάχιμος φωτορεπόρτερ και ανυποχώρητος ρομαντικός υπήρξε ένας από τους 3- 4 ανθρώπους παγκοσμίως που κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή των Ισραηλινών στρατευμάτων και να βρεθούν στη πολύπαθη και ταραγμένη για ακόμη μια φορά Γάζα, όπου και κατέγραψε με τη μηχανή του μοναδικές και συγκλονιστικές στιγμές των εκεί γεγονότων και της πραγματικότητας των Παλαιστινίων.

Η ζωή έχει την καταπληκτική ικανότητα να συνεχίζεται ακόμα κι όταν σφυροκοπείται από ανελέητους βομβαρδισμούς, ακόμα κι όταν παρακολουθείται από κατασκοπευτικά αεροπλάνα ακόμα κι όταν πυροβολείται από στρατό κατοχής. Ο φωτογράφος παρά τη φρίκη του πολέμου και του φόβου ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χαθούν ζωές -ανάμεσα στις οποίες και η δική του- προσπαθεί να καταγράψει με θάρρος και πίστη τη συνέχεια αυτή. 15 εικόνες πρόκληση!

Στα εγκαίνια του Terra Nueva Project [Νέα Γη] που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στον χώρο του Terra Petra, ένα από τα πιο αξιόλογα κι ιδιαίτερα συγκροτήματα της χώρας, οι MIKRO.