Εις την Πόλιν - η αιώνια πρωτεύουσα

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 24 Φεβ 2011

έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βενετσανόπουλου στη The Image Gallery

Η “The Image Gallery”, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βενετσανόπουλου με τίτλο «Εις την Πόλιν - η αιώνια πρωτεύουσα, Istanbul- the eternal capital». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Φεβρουαρίου 2011.

Με τις μαυρόασπρες φωτογραφίες του, ο Τάσος Βενετσανόπουλος αποτυπώνει την Κωνσταντινούπολη στην καθημερινότητά της, όπου η ζωή διαπλέκεται με την ιστορία. Ο Τάσος Βενετσανόπουλος, με μακρά θητεία στο χώρο των περιοδικών, προσπάθησε να αποδώσει το πνεύμα μιας πόλης, που περπατώντας στις όχθες του Κεράτιου Κόλπου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιος είναι Τούρκος και ποιος Έλληνας. Μέσα από τις μοναδικές μαυρόασπρες λήψεις του ο φωτογράφος καταφέρνει να αποκλείσει τα εφήμερα για να φανεί αυτό που κάνει την Πόλη να ξεχωρίζει από τις άλλες πρωτεύουσες.

Η σχετική δουλειά του Τάσου Βενετσανόπουλου δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο φωτογραφικό λεύκωμα που εξέδωσαν οι εκδόσεις Ευρασία. Στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στην Κωνσνατινούπολη και θα διοργανωθεί από το ίδρυμα Anadolu Kultur. Τα εγκαίνια θα γίνουν την 25η Μαρτίου στο Cezayir Salonu, Galata Seray και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Απριλίου 2011.