Διάλογος

λογότυπο
· Διαγωνισμοί · Αθήνα // Δημοσίευση: 01 Mar 2011

5ος διαγωνισμός Φωτογραφίας του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας Νέα Δάφνη

Ο Ελληνοτουρκικός Σύλλογος «Νέα Δάφνη» (“Nea-Dafni”), καλεί φωτογράφους από τις δύο όχθες του Αιγαίου να συμμετάσχουν στον Πέμπτο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ο διαγωνισμός είναι στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας που θα γίνει τον Ιούνιο του 2011 στο Στρασβούργο. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Διάλογος»

Όπου υπάρχει διάλογος υπάρχει πολιτισμός και ο πολιτισμός φέρνει ειρήνη, ελευθερία φιλία και συναδέλφωση των ανθρώπων και των λαών.

Καλούμε τους φωτογράφους της Ελλάδας και της Τουρκίας να μας παρουσιάσουν με το φακό τους το «διάλογο» των ανθρώπων με την έννοια της επικοινωνίας, της επαφής, της φροντίδας, της συνάντησης ή του αποχωρισμού και τέλος της έκφρασης συναισθημάτων.

Βρισκόμαστε στην εποχή που ο τροχός της ιστορίας κινείται υπέρ του ανθρώπου, στην εποχή του διαλόγου. Μπορούμε πια να «αγγίζουμε» περισσότερο ο ένας τον άλλον στις συναντήσεις μας, γιατί ακούμε, μιλούμε, εξηγούμαστε ο ένας με τον άλλο καλύτερα.

Προσπαθούμε από καρδιάς να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου.

Για τον λόγο αυτό το φετινό μας Φεστιβάλ το ονομάσαμε «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» και καλούμε τους φωτογράφους και από τις δύο ακτές του Αιγαίου να φωτογραφίσουν για τον διάλογο.

Αυτό το κάλεσμα δεν είναι μόνο για έναν διάλογο του ανθρώπου με τον άνθρωπο, αλλά καλύπτει όλους τους διαλόγους, της μουσικής με τον χορό, της γης με το νερό, της φωνής με τον λόγο του χθες με το σήμερα. Τους διαλόγους αυτούς, τις ζωές και τον κόσμο καλούμε να αποτυπώσετε με τον φακό σας.

Με τα μάτια τους να γίνουν οι φωτογράφοι μάρτυρες αυτού του κοινωνικού αξιώματος, ικανού να συμβολίζει τον πολιτισμό των λαών.

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από δύο επιτροπές, μία στην Τουρκία για την τουρκική συμμετοχή και μία στην Ελλάδα για την ελληνική συμμετοχή.

Τα βραβεία είναι: Χρυσή Δάφνη, Αργυρή Δάφνη, Χάλκινη Δάφνη.
Το βραβείο του νικητή Χρυσής Δάφνης είναι ένα εισιτήριο με επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με πούλμαν και δύο νύχτες σε ξενοδοχείο για Σαββατοκύριακο.

Η λήξη προθεσμίας συμμετοχής είναι η 5η Μαΐου 2011.
Οι βραβευμένες φωτογραφίες θα πάρουν μέρος σε έκθεση στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό Φωτογραφίας:

1. Ονομασία του διαγωνισμού:
Διαγωνισμός Φωτογραφίας Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας “Νέα Δάφνη (Νea-Defne”)
2. Θέμα του διαγωνισμού: Διάλογος
3. Γενικοί όροι συμμετοχής:

 • Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής συγγενείς πρώτου βαθμού των μελών της κριτικής επιτροπής.
 • Θεωρείται δεδομένο ότι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν και δεσμεύονται ότι τα αποστελόμενα έργα ανήκουν στους ίδιους.
 • Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει μέχρι 5 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή μονόχρωμες.
 • Ο Σύλλογος Ελληνοτουρκικής Φιλίας «Νέα Δάφνη» δε φέρει καμία ευθύνη σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και άδειες χρήσης των φωτογραφιών των συμμετεχόντων.
 • Στους συμμετέχοντες δε θα καταβληθούν αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων για τη συμμετοχή των έργων στην έκθεση ή αλλού.
 • Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν ψηφιακά με CD ή με e-mail στην πιο κάτω διεύθυνση σε διάσταση Α3 με ανάλυση 300 dpi σε μορφή jpg ή tiff. Στις φωτογραφίες που θα παραληφθούν στο CD θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου και κάθε φωτογραφία στο CD θα έχει αρίθμηση μορφή, επώνυμο κατά αντιστοιχία με το συμπληρωμένο Δελτίο Συμμετοχής. (π.χ. 01.tiff.Παπαδόπουλος) ή (02.jpg. Παπαδόπουλος)
 • Στο φάκελο αποστολής θα υπάρχει συμπληρωμένο το Δελτίο Συμμετοχής.
 • Οι φωτογραφίες που θα αποσταλούν με e-mail θα πρέπει να συνοδεύονται με το Δελτίο Συμμετοχής συμπληρωμένο.

4. Διεύθυνση αποστολής. kazfot@yahoo.gr ή στη διεύθυνση, ΦΩΤΗΣ ΚΑΖΑΖΗΣ, Μίλωνος 24, ΤΚ.117 45, ΑΘΗΝΑ
5. Κριτική επιτροπή:

 • Ι. Λυκούρης AFIAP (Νικητής Διαγωνισμού Δάφνης, φωτογράφος)
 • Ε. Ευσταθιάδης EFIAP (Μέλος Δ.Σ. Της ΕΦΕ, φωτογράφος)
 • Τ. Τζήμας Δρ.φωτογραφίας, καθηγητής στα ΤΕΙ Αθηνών.
 • Β. Παπαγεωργίου, Διακοσμητής, Γραφίστας, φωτογράφος.
 • Γ. Μαρίνος, Διακεκριμένος φωτογράφος

6. Ημερομηνίες διαγωνισμού:
Λήξη προθεσμίας συμμετοχής: 5 Μαίου 2011
Αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή: 8 Μαίου 2011
Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στους συμμετέχοντες: 12 Μαίου 2011

Κατεβάστε από εδώ τους όρους και το δελτίο συμμετοχής.