Μαθήματα φωτογραφίας από την Eλεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας

λογότυπο φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Πειραιάς // Δημοσίευση: 01 Mar 2011

ανοιξιάτικος κύκλος μαθημάτων από τον Πειραικό Σύνδεσμο

Είκοσιδύο χρόνια δημιουργικής λειτουργίας κλείνει φέτος η «EΛEYΘEPH ΣΠOYΔH ΦΩTOΓPAΦIAΣ» του Πειραικού Συνδέσμου.

Η Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου είναι ένα Φωτογραφικό Εργαστήρι όξυνσης της οπτικής αντίληψης και εφαρμογής πολλαπλών φωτογραφικών τεχνικών με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και με αδιάκοπη παρουσία στα γενικότερα εικαστικά δρώμενα διοργανώνοντας διαλέξεις, εκθέσεις Φωτογραφίας, φωτοεξορμήσεις κ.α.

H εκπαίδευση, προσανατολισμένη στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα, γίνεται σε τρίμηνα σεμινάρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία.

Τη μύηση στο μαγικό κόσμο της εικόνας έχει αναλάβει με ζήλο και υπευθυνότητα ο φωτογράφος και δάσκαλος της φωτογραφικής τέχνης κ. Kίμων Aξαόπουλος. Είναι ο άνθρωπος που έστησε το εργαστήρι και έχει την ευθύνη για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Πιστεύει ακράδαντα ότι η φωτογραφική τέχνη είναι μια προσιτή και άκρως δημιουργική τέχνη που με κατάλληλες οπτικοκινητικές δεξιότητες γίνεται εύκολα κτήμα του εκάστοτε θιασώτη της.

Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν ήδη σταδιοδρομήσει τόσο επαγγελματικά όσο και καλλιτεχνικά με αξιόλογο εικαστικό έργο. Tο όλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από μαζικές εξορμήσεις σε μέρη φωτογραφικού ενδιαφέροντος ενώ πολύ συχνές είναι και οι επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτικές συζητήσεις παρουσία του δημιουργού.

Εγγραφές όλο το χρόνο - Ολιγομελή τμήματα

Το νέο τμήμα ξεκινάει τον Μάρτιο και η πρώτη συνάντηση για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη σχολή θα γίνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2010 και ωρα 18.30 στο κτίριο του Πειραϊκού Συνδέσμου στην οδό Kαραΐσκου 104 και Σωτήρος στη πλατεία Kοραή του Πειραιά.