PHOTOVISION 2011

PHOTOVISION 2011
· Φεστιβάλ · Αθήνα · Ελληνικό // Δημοσίευση: 06 Mar 2011

Η μεγάλη έκθεση για την εικόνα & τις εφαρμογές της

Για τέσσερις ημέρες, από τις 11 ως και τις 14 Μαρτίου 2011, η καρδιά της φωτογραφίας και όχι μόνον χτυπάει στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Ελληνικού - Στάδιο Ξιφασκίας, όπου πραγματοποιείται για ένατη  φορά φέτος η PHOTOVISION, μια κλαδική έκθεση που αποτελεί τον σταθερό πόλο έλξης για το σύνολο του κλάδου Imaging της χώρας μας.

Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 112 εταιρίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στον κόσμο της εικόνας, καλύπτει όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με το Imaging (συμβατική και ψηφιακή εικόνα, video, επαγγελματικές εφαρμογές κλπ.) ώστε να δοθεί στους επισκέπτες πληρότητα αντίληψης για την εικόνα σε όλες της τις διαστάσεις κατά τα πρότυπα των μεγάλων διεθνών αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Οι τομείς ενδιαφέροντος της έκθεση είναι: φωτογραφικός εξοπλισμός και αξεσουάρ για ερασιτεχνική και επαγγελματική χρήση – εξοπλισμός εργαστηρίων και minilab – εξοπλισμός studio – συστήματα φωτισμού – photofinishing – υλικά, χημικά και αναλώσιμα – ηλεκτρονική εικόνα (hardware & software δηλ. υπολογιστές, scanner, προγράμματα) – εξοπλισμός και αξεσουάρ video για ερασιτεχνική και επαγγελματική χρήση (monitor, desktop επεξεργασία, home cinema) - εργαστήρια επεξεργασίας και εκτύπωσης φιλμ & φωτογραφιών – φωτογραφικές εκδόσεις – σχολές ήχου και εικόνας κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της PHOTOVISION 2011 θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, τόσο από τη διοργάνωση όσο και από τους ίδιους τους εκθέτες.

Να σημειωθεί ότι η PHOTOVISION τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αντιπροσώπων & Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών & Συστημάτων Εικόνας).

Το ιστορικό της έκθεσης PHOTOVISION

Η πρώτη μεγάλη κλαδική έκθεση που οργάνωσε ο ΦΩΤΟΓΡAΦΟΣ πραγματοποιήθηκε το 1995 και καταχωρήθηκε στην ιστορία του θεσμού ως η μοναδική κλαδική εμπορική έκθεση του φωτογραφικού χώρου που πλαισιωνόταν από δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με πανελλήνια εμβέλεια. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας 180(!) φωτογράφων σε 21 ελληνικές πόλεις - κατά την περίοδο λειτουργίας της PHOTOVISION - διοργανώθηκαν 12 ανοιχτές συζητήσεις και διαλέξεις για την επαγγελματική φωτογραφία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, 8 σεμινάρια για την τεχνική της φωτογραφίας, δεκάδες κληρώσεις δώρων, πολλά happenings κλπ. Από τότε η έκθεση λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια φτάνοντας να φιλοξενέι μεγάλο αριθμό εκθετών και να συγκεντρώνει έως και 27.000 επισκέπτες. Η τελευταία διοργάνωση έγινε το 2009 και τελούσε υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ.

Στην διοργάνωση του 2011 μπορείτε να παρακολουθήσετε: Εκθέσεις Φωτογραφίας - Ομιλίες/Ανοιχτές Συζητήσεις - Σεμινάρια και Workshops - Άλλες Εκδηλώσεις

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

«Η είδηση υπό διωγµό»
Φωτογραφική έκθεση μελών της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ)

Στην έκθεση της ΕΦΕ οι άνθρωποι του Τύπου γίνονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές της σκηνής. Μιας σκηνής βίας όπου οι άνθρωποι του Τύπου στην προσπάθειά τους να αποτυπώσουν την αλήθεια, αλλιώς, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, εκδιώκονται και γίνονται οι ίδιοι θύματα. Σήμερα πια, δε χρειάζεται να είσαι πολεμικός ανταποκριτής για να βιώσεις προσωπική βία ενώ εργάζεσαι. Ο έλληνας φωτορεπόρτερ βιώνει όλο και πιο συχνά τέτοια φαινόμενα στον ίδιο του τον τόπο, όταν προσπαθεί να φωτογραφίσει συλλαλητήρια, αθλητικούς αγώνες, ελεύθερο ρεπορτάζ, ακόμη κι όταν κάνει φωτογραφία δρόμου.

Η έκθεση παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τους κινδύνους που εμπεριέχει μία δημοσιευμένη ή μη φωτογραφία. Πολλές από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται δεν έχουν τύχει δημοσίευσης και γι αυτό το λόγο η έκθεση αυτή αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους φωτορεπόρτερ, που καθημερινά προσπαθούν να αποτυπώσουν την αλήθεια με το φωτογραφικό τους φακό με οποιοδήποτε κόστος. Στις φωτογραφίες αυτές οι φωτορεπόρτερ είτε είναι πρωταγωνιστές της σκηνής είτε αυτόπτες μάρτυρες που υπέστησαν βία για τη φωτογραφία που τράβηξαν αλλά κανένας άλλος φακός δεν ήταν παρών για να αποτυπώσει το επεισόδιο.

Η έκθεση τελεί υπό την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ.

Λίγα λόγια για την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ)

Τα τελευταία χρόνια η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, καθιέρωσε την διοργάνωση φωτογραφικών εκθέσεων έτσι ώστε να προβληθεί το έργο των Ελλήνων φωτορεπόρτερ, αποδεικνύοντας ότι εκτός από την καταγραφή των γεγονότων, προσπαθούν µε την δηµιουργική τους φαντασία, να δώσουν καλλιτεχνική διάσταση, ώστε η φωτογραφική τέχνη να λειτουργεί αυτόνοµα.

«Αισθάνομαι…»
Ομαδική έκθεση μελών του Οργανισμού για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Φωτογράφων «ΦΟΙΒΟΣ»

Το πρώτο μέρος της έκθεσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην PHOTOVISION 2007 και εμπλουτίζεται σταδιακά με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης συλλογής από το δημιουργικό έργο των σύγχρονων ελλήνων φωτογράφων.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται φέτος, είτε προέρχονται από την επαγγελματική δράση των μελών του ΦΟΙΒΟΥ (ρεπορτάζ από τις εμπόλεμες ζώνες έως τη «διπλανή πόρτα», το τοπίο, τη μόδα, τη διαφήμιση κ.ά.) είτε από την αποκλειστικά δημιουργική τους δραστηριότητα, δεν στηρίζονται μόνο στην τεχνική τους αρτιότητα αλλά αναδεικνύουν την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, αποτελούν «κατάθεση ψυχής» και με τη ζωντανή και διεισδυτική ματιά του δημιουργού τους (από τον παλαίμαχο Κ. Μπαλάφα, τους διακριθέντες με διεθνή βραβεία Γ. Κόντο, Γ. Μπεχράκη, Ν. Οικονομόπουλο, Ν. Παναγιωτόπουλο κ.ά.., τους εικαστικούς Τ. Ζερδεβά, Στ. Πάσχο, Α. Σμαραγδή έως τους νεότερους), διεγείρουν το θεατή να αισθάνεται, να κατανοεί με τις αισθήσεις, να νιώθει.

Η έκθεση παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια με την υποστήριξη και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, «ταξίδεψε» στη Δράμα, (στις Παράλληλες Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους), στη Θεσσαλονίκη (Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Καλαμαριάς), στο Βόλο (Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο ντε Κίρικο»), ενώ προγραμματίζεται να συνεχίσει το ταξίδι της και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΦΟΙΒΟ στα τηλέφωνα 210 3304687 (ώρες: 10:30 – 14:30), 6986 166756 και 6974 329555.

Λίγα λόγια για το ΦΟΙΒΟ

Ο «ΦΟΙΒΟΣ» είναι ο Οργανισµός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωµάτων Πνευµατικής Ιδιοκτησίας των Φωτογράφων υπό την µορφή του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισµού Περιορισµένης Ευθύνης, που, σύµφωνα και µε τις ειδικότερες διατάξεις του Νόµου «περί Πνευµατικής Ιδιοκτησίας» (Ν.2121/93 όπως ισχύει), έχει ως σκοπό την προστασία ή/ και την διαχείριση των περιουσιακών δικαιωµάτων των φωτογράφων - συνεταίρων µελών του.

Βασικός σκοπός είναι η συλλογική διαχείριση των πνευµατικών δικαιωµάτων των φωτογράφων. Ο Οργανισµός εισπράττει και διανέµει στα µέλη του όσα δικαιώµατα δεν είναι δυνατό από τον Ν.2121/93 περί Πνευµατικής Ιδιοκτησίας να εισπραχθούν ατοµικά από κάθε φωτογράφο. Μεταξύ αυτών των δικαιωµάτων συµπεριλαµβάνεται η «εύλογη αµοιβή» που προβλέπεται για την ελεύθερη ιδιωτική αναπαραγωγή των φωτογραφικών έργων. Επίσης ο «ΦΟΙΒΟΣ» µπορεί να παρέχει κάθε δυνατή νοµική βοήθεια στους συνεταίρους.

«Επιλεγμένες φωτογραφίες 2010-2011»
Ομαδική έκθεση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρίαπραγματοποιεί ομαδική έκθεση με φωτογραφίες των μελών της και επιλεγμένες φωτογραφίες των μαθητών του σεμιναρίου της. Πρόκειται για μια αντιπροσωπευτική σειρά 30 φωτογραφιών,μονόχρωμων και εγχρώμων, παλαιάς και νέας αντίληψης.

Λίγα λόγια για την ΕΦΕ

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία αποτελεί καλλιτεχνικό σωματείο µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1952 από ομάδα φίλων της φωτογραφίας και από τότε συνεχίζει αδιάκοπα τη δημιουργική της πορεία στεγάζοντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες ενός μεγάλου αριθμού πετυχημένων ερασιτεχνών και επαγγελματιών καλλιτεχνών φωτογράφων. Οι δραστήριες προσπάθειές της συνέβαλαν σημαντικά στη διάδοση και προαγωγή της καλής φωτογραφίας στον τόπο µας και στην προβολή του έργου των ελλήνων φωτογράφων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ΕΦΕ είναι µέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (Federation International d’ Art Photographique, FIAP) και συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της, παρέχοντας τη δυνατότητα σε έλληνες φωτογράφους να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς και να αποκτήσουν τους τιμητικούς τίτλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας (AFIAP, EFIAP κλπ.).

Από την αρχή της ίδρυσής της, συλλέγει φωτογραφίες (μέσα από διαγωνισμούς αλλά και από δωρεές των μελών της) και έχει αποκτήσει σημαντικό αρχείο φωτογραφιών, το οποίο αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της πολιτιστικής και εικαστικής κληρονομιάς της Ελλάδας που, εκτός της καλλιτεχνικής αξίας του, μεγάλο τμήμα του αποτυπώνει φωτογραφικά την ιστορία της χώρας μας. Μέσα από τις εκδηλώσεις της αλλά και μέσα από τους διαγωνισμούς της, δίνει σε όλους τη δυνατότητα της καλλιτεχνικής έκφρασης. Με τα σεμινάριά της, που διαρκούν από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, κάθε βδομάδα, καταρτίζει νέους φίλους της φωτογραφίας στην τεχνική και τους τρόπους έκφρασης μέσα από την φωτογραφία. Παράλληλα, εκδίδει τριμηνιαίο έντυπο και διοργανώνει κάθε χρόνο πανελλήνιους διαγωνισμούς φωτογραφίας (ασπρόμαυρης, έγχρωμης, προβαλλόμενης - slides).

Την τελευταία πενταετία, εξάλλου, έχει διοργανώσει τρεις βαλκανικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας και έναν διεθνή με σημαντική συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια, διοργανώνει κάθε Ιούνιο, το «Διεθνές Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας στην Αθήνα» φιλοξενώντας έργα φωτογράφων από ολόκληρο τον κόσμο.

«Ταξιδευτές του Χρόνου»
Οµαδική έκθεση του Κέντρου Εκπαίδευσης & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (ΚΕΨΥΕ)

Πρόκειται για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της νέας φωτογραφικής δουλειάς των Ταξιδευτών του Χρόνου, μιας ομάδας που αποτελείται από 16 εφήβους και νέους, και τον εκπαιδευτή τους, φωτογράφο Δημήτρη Μ. Μπούκα. Το εργαστήρι φωτογραφίας είναι τμήμα του ΚΕΨΥΕ, το οποίο αποτελεί μονάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με διευθυντή τον επίκουρο καθηγητή Παιδοψυχιατρικής Γ. Κολαϊτη.

Το πρώτο μέρος της δουλειάς των Ταξιδευτών παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2010. Ήταν μια περιπλάνηση στις γνωστές και άγνωστες γειτονιές της Αθήνας, μια συλλογή από εικόνες της καθημερινότητάς μας. Παράλληλα, ήταν ένα ταξίδι των δημιουργών σε τόπους μαγικούς, που μετέφερε στο θεατή εικόνες – αναμνήσεις από την καλοκαιρινή ραστώνη και το απέραντο γαλάζιο των διακοπών τους.

Στο δεύτερο μέρος οι Ταξιδευτές αφήνουν πίσω τους το Μεγάλο Λιμάνι, και ξανοίγονται στο Πέλαγος αναζητώντας νέες Στεριές πέρα από «τις θολές γραμμές των οριζόντων…» του ποιητή Νίκου Καββαδία. Μικρά λιμανάκια σε αιγαιοπελαγίτικα νησιά και νησιά του Ιονίου, ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις, διακοπές στη μαγευτική Βενετία, λιμάνια της Μεσογείου, ο διάπλους στο Γαλάζιο Δούναβη, Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα.… Η επιστροφή πίσω στην πατρίδα φέρνει την ολοκλήρωση του Κύκλου των Περιπλανήσεων των Ταξιδευτών του Χρόνου. Πολλά από τα έργα συνοδεύουν στίχοι από την ποίηση του Καββαδία, ελάχιστος φόρος τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή.

Με τις δύο αυτές εκθέσεις η ομάδα των Ταξιδευτών του Χρόνου γιορτάζει τα 12 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου. Επισημαίνεται ότι στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων του Κέντρου στη φωτογραφία, αλλά η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

«Η Κρητική Σχολή Φωτογραφίας»
Ομαδική έκθεση μελών της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης & της Διεθνούς Ένωσης Φωτογράφων

Μέλη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης και της Διεθνούς Ένωσης Φωτογράφων πραγματοποιούν ομαδική έκθεση στο πλαίσιο της PHOTOVISION.

Λίγα λόγια για την ΕΦΕ Κρήτης

Το τμήμα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) Κρήτης ιδρύθηκε το 1964 στο Ηράκλειο και αποτελείται σήμερα από 160 περίπου τακτικά μέλη και 80 έκτακτα. Είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με διαρκή συμμετοχή σε εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιούνται σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Η ΕΦΕ Ηρακλείου Κρήτης ευτύχησε να έχει στους κόλπους της, από τα πρώτα κιόλας χρόνια, μεγάλους δημιουργούς στην καλλιτεχνική φωτογραφία, οι οποίοι έφτασαν στα υψηλότερα σκαλοπάτια του διεθνούς στίβου. Οι φωτογράφοι της ΕΦΕ έχουν συμμετάσχει και βραβευτεί σε εκατοντάδες παγκόσμιες εκθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια τα μέλη της έχουν αποσπάσει παραπάνω απο 1.000 βραβεία σε παγκόσμιους φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Έξι μέλη της, εξάλλου, κατόρθωσαν με το ιδιαίτερα καλλιτεχνικό τους ύφος να δημιουργήσουν μια αξιοθαύμαστη τεχνοτροπία, γνωστή ως «Κρητική Σχολή Φωτογραφίας» που αποτελεί πηγή έμπνευσης για φωτογράφους σε όλο τον κόσμο.

Η τεχνοτροπία αυτή εκδηλώνεται σε απεικονίσεις προσώπων σε μαύρο φόντο με έντονη εκφραστικότητα και διάχυτη δραματικότητα.

Στο πλαίσιο της διάδοσης της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, το 2009 η ΕΦΕ ανέλαβε σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας (FIAP), την οργάνωση του 2ου Διεθνές Photo Meeting.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων (UnitedPhotographersInternational –UPI)

Η UPI είναι μια παγκόσμια ένωση καλλιτεχνών που αγαπούν τη φωτογραφία και επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια ανταλλαγής φωτογραφιών, καλλιτεχνικών εμπειριών, γνώσης και κουλτούρας, σε όλο τον κόσμο, από όλο τον κόσμο. Ως στόχο δεν έχει να αντικαταστήσει τα εθνικά ή τοπικά φωτογραφικά σωματεία, αλλά ούτε τις παγκόσμιες καλλιτεχνικές ομοσπονδίες όπως η FIAP (International Federation of Art Photography), η PSA( Photographic Society of America) και η RFS (Royal Photographic Society).

Η UPI δημιουργήθηκε από καλλιτέχνες φωτογράφους για καλλιτέχνες φωτογράφους. Το διοικητικό της συμβούλιο απαρτίζεται από 7 μέλη (παγκόσμια καταξιωμένους καλλιτέχνες φωτογράφους) που προέρχονται από 6 διαφορετικά κράτη. Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα που ο Πρόεδρός της (Μετζάκης Μανώλης) και ο Γενικός Γραμματέας της (Νικηφοράκης Πολυχρόνης) είναι Έλληνες.

Στην UPI όλα τα είδη και οι τάσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφικής έκφρασης είναι ευπρόσδεκτα και επιθυμητά. Δεν υπάρχουν καλλιτεχνικά «στεγανά». Διοργανώνονται παγκόσμια συνέδρια και εκθέσεις, ψηφιακοί διαγωνισμοί ανταλλαγές εθνικών εκθέσεων, εκπαιδευτικά ταξίδια, αλλά και εθνικές εκδηλώσεις όπως σεμινάρια, εκθέσεις, δημοσιεύσεις.

«17 portfolios»
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας του Zeuxis Art Group

Στην έκθεση που θα πλαισιώσει τη PHOTOVISION 2011 ο φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας Νίκος Αποστολόπουλος επέλεξε 17 portfolios από πρόσφατες εργασίες των μελών του ZeuxisArtGroup. Οι εργασίες αυτές είτε είναι αποτέλεσμα προσωπικής αναζήτησης κάθε φωτογράφου, είτε έγιναν στο πλαίσιο των σπουδών των μελών στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας. Από τη φωτογραφία δρόμου που επικεντρώνει στον άνθρωπο και στη σχέση του με το περιβάλλον, στη φωτογραφία αστικού τοπίου όπου μπορεί κάποιος να περιγράψει πλευρές και γωνιές της πόλης του, στη σκηνοθετημένη φωτογραφία, στο πορτρέτο και στη φωτογραφία still-life, τα μέλη του ZeuxisArtGroup αναζητούν, πειραματίζονται και δημιουργούν έργα που αντανακλούν τη σύγχρονη φωτογραφική αναζήτηση των νέων δημιουργών.

Επιμέλεια Έκθεσης: Νίκος Αποστολόπουλος (Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Αθήνας)

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα «Ζεύξις» ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2008 από τον καθηγητή Εφαρμογών του τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας Νίκο Αποστολόπουλο και ομάδα σπουδαστών των τμημάτων Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής & Διακόσμησης που συμμετείχαν στην επίσκεψη που διοργάνωσε ο ίδιος στην Photobiennale 2008 του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Το όνομα προήλθε από τον τόπο της συνάντησης που ήταν το ουζερί «Ζεύξιδος» στην ομώνυμη οδό (Ζεύξις = κορυφαίος ζωγράφος της αρχαιότητας).

Στο χώρο της φωτογραφίας, τα μέλη του Zeuxis ArtGroup ασχολούνται διαχρονικά με ένα φωτογραφικό project που είναι το Αστικό Τοπίο και η Φωτογραφία Δρόμου.

Στη PHOTOVISION σε ένα καλαίσθητο περίπτερο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και σε επιμέλεια του Νίκου Αποστολόπουλου μια επιλογή από τις πρώτες φωτογραφικές δημιουργίες των μελών της ομάδας, ενώ το project ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε στο Athens Photo Festival 2009 (Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας) στον κεντρικό κορμό του Φεστιβάλ.

Η ZeuxisArtGroup υπό την καθοδήγηση του Νίκου Αποστολόπουλου αριθμεί ήδη πάνω από 190 μέλη που είναι όλοι σπουδαστές, τελειόφοιτοι και πτυχιούχοι του τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας.

 

«Ως φωτογράφοι βρισκόμαστε συνεχώς οχυρωμένοι πίσω από μια σχισμή παρατηρώντας τα εμπρός αυτής τεκταινόμενα…Καραδοκούμε για την κατάλληλη χρονική στιγμή απελευθέρωσης του φωτοφράχτη αλλά και για την πλέον αρμόζουσα χωρική έκταση του κάδρου, βάσει των αναμνήσεων από προηγούμενες οπτικές εμπειρίες μας αλλά και σύμφωνα με τις προσδοκίες, τις φαντασιώσεις ή ακόμα και το ένστικτο μας…. Ένα βλέμμα λοιπόν προσωπικό, ιδιαίτερο και κάποιες φορές πρωτόγνωρο παγιδεύεται για πάντα στο σκοτεινό μας Θάλαμο κι, όταν βρεθεί αναρτημένο, περιμένει υπομονετικά την αποκωδικοποίησή του από τους μελλοντικούς θεατές του…Έτσι οι ματιές και τα βλέμματα εικονοπλαστών και θεατών διασταυρώνονται κι αλληλοτροφοδοτούνται...».

Έτσι αυτοπαρουσιάζονται τα μέλη της ομάδας ΦΩΤΟΕΡΕΥΝΗΤΕΣ. Στη νέα τους αυτή δουλειά που εκθέτουν στη PHOTOVISION διερευνούν ο καθένας ξεχωριστά τις Ματιές και τα Βλέμματά του, που διασταυρώθηκαν στιγμιαία με το αντικείμενο της λήψης του και συνενώθηκαν μέσω της κάμερας σε ένα ενιαίο κι αδιαίρετο σύνολο…

Επιμέλεια έκθεσης: Κίμων Αξαόπουλος

Δυο λόγια για τους ΦΩΤΟΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Πρόκειται για µια φωτογραφική οµάδα διερεύνησης του φωτογραφικού µέσου και αλληλεπίδρασης του µε τις άλλες εικαστικές τέχνες. Τα µέλη της είναι στην πλειοψηφία τους απόφοιτοι της Ελεύθερης Σπουδής Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσµου και δραστηριοποιούνται ερασιτεχνικά και επαγγελµατικά στο χώρο της Φωτογραφίας.

ΦΩΤΟΕΡΕΥΝΗΤΕΣ:

ΚΙΜΩΝ ΑΞΑΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΥΤΣΟΣ, ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΟΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΣΙΝΑ, ΝΙΚΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ, ΝΙΝΕΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΕΛΕΝΗ ΠΑΓΩΝΗ, ΜΑΙΡΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΡΟΓΚΑΣ, ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΑΜΠΑΣ, ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΙΤΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΑΖΑΤ ΧΕΛΒΑΤΖΙΑΝ

«Αντιλήψεις»
Έκθεση φωτογραφίας του περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

«Όσο απίστευτο κι αν δείχνει, έξι χρόνια μετά, το παράτολμο εγχείρημα της έκδοσης ενός περιοδικού που συντάσσεται στον ελεύθερο χρόνο των δημιουργών του, με πενιχρά οικονομικά μέσα, ένα ελεύθερο βήμα του φωτογραφικού χώρου χωρίς εξαρτήσεις, δεν έληξε άδοξα, όπως προέβλεπαν οι Κασσάνδρες του χώρου (...)»

Το περιοδικό ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ έχοντας διανύσει μΙα διαδρομή 24 τευχών, παρουσιάζει μια διεθνή παραγωγή, μια έκθεση φωτογραφίας (και ταυτόχρονη έκδοση δίγλωσσου καταλόγου με τα έργα της έκθεσης), ως ένα είδος αναδρομής στην έως τώρα πορεία του. Διαφορετικά θέματα, διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά με κοινό τόπο την προσωπική έκφραση. Οι 24 προσκεκλημένοι φωτογράφοι από 13 χώρες παρουσιάζουν από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία τους, που κλήθηκαν να επιλέξουν από το σύνολο των έργων τους που δημοσιεύτηκαν στις ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. Τα 24 αυτά έργα της έκθεσης και με πρώτο σταθμό την Αθήνα και τη PHOTOVISION 2011, αφού παρουσιαστούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα δωριστούν σε μια ανώτατη καλλιτεχνική σχολή. «(...) 24 έργα, όσα τα ως τώρα τεύχη του περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ... Ασπρόμαυρες εικόνες, όπως στα όνειρα και τις παλιές αναμνηστικές φωτογραφίες... Ποικιλία θεμάτων, δημιουργών και χωρών προέλευσης, ή αλλιώς διαφορετικές φωτογραφικές προσεγγίσεις, φιλτραρισμένες από την τοπική κουλτούρα και τα προσωπικά βιώματα. Με μια λέξη ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ! (...)».

Συμμετέχουν οι:
Satoru Watanabe (Ιαπωνία), Janez Vlachy (Σλοβενία), Grace Vane Percy (Αγγλία), Tanya Traboulsi (Λίβανος/Αυστρία), Evandro Teixeira (Βραζιλία), Hamakichi Takayama (Ιαπωνία), Rogerio Reis (Βραζιλία), Ken Richardson (Η.Π.Α.), Philippe Rahmy (Ελβετία), Αντώνης Παπαντωνίου (Ελλάς), Dai Nakamura (Ιαπωνία), Hiromitsu Morimoto (Ιαπωνία), Milton Montenegro (Βραζιλία), Davi Marcos (Βραζιλία), Silke Hase (Γερμανία), Milton Guran (Βραζιλία), Helen K. Garber (ΗΠΑ), Katya Evdokimova (Ρωσία), Romain Etienne (Γαλλία), Alice Demontis (Ιταλία), Jean-Marc Caracci (Γαλλία), Laurent Elie Badessi (Γαλλία), Barbara Alper (ΗΠΑ), Stuart Allen (ΗΠΑ).

Επιμέλεια-Οργάνωση έκθεσης: Παύλος Σατόγλου & Γιώργος Λάβδας

Λίγα λόγια για το περιοδικό ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ
Οι ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ είναι ένα ανεξάρτητο μονοθεματικό περιοδικό φωτογραφίας.

Κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες συνδρομητικά και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, φωτο-σημεία, χώρους τέχνης. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 24 τεύχη, στα οποία έχουν φιλοξενηθεί έργα άνω των 400 φωτογράφων και θεωρητικών της τέχνης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

"Φωτογραφικός 9ος"

Ο «Φωτογραφικός 9ος» θα παρουσιάσει 60 έργα, ενδεικτικά του χαρακτήρα της δουλειάς που γίνεται στα εργαστήριά του και έχει σχέση με την επιλογή, την προσέγγιση και τη σύνθεση, η οποία στηρίζεται στη δύναμη της φόρμας.

Λίγα λόγια για το Φωτογραφικό 9ο

Ο Φωτογραφικός 9ος είναι ένας εκθεσιακός φωτογραφικός μήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάζονται οι εκθέσεις των Εργαστηρίων Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης των δήμων Μελισσίων, Περιστερίου και Χαϊδαρίου. Το κάθε ένα από τα εργαστήρια παρουσιάζει την έκθεσή του σε έναν υπαίθριο χώρο της πόλης του για τρεις ημέρες, δημιουργώντας έτσι ένα φωτογραφικό γεγονός, που αναπτύσσεται στην Αθήνα κατά το μήνα Σεπτέμβριο.

Τα εργαστήρια που συμμετέχουν στο φωτογραφικό μήνα, στα οποία είναι υπεύθυνος διδασκαλίας ο φωτογράφος Βασίλης Νίκας, ακολουθούν ένα διετές πρόγραμμα (Οκτώβριος – Μάιος), που χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: α) χρησιμότητα λειτουργιών φωτογραφικής μηχανής, β) σύνθεση, γ) 17 φωτογραφικές εφαρμογές και δ) πορτραίτο και still life με studio flash.

Το διετές πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης 16 τριήμερες και μονοήμερες εξορμήσεις, 32 φωτογραφήσεις και 16 επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας.

«Απογείωση»
Οµαδική έκθεση µελών του Συλλόγου Φίλων Αεροπορίας

Στο πλαίσιο της PHOTOVISION επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι - μέλη της ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ καταγράφουν με το φακό τους μια ιστορία που για να «περάσει» στον κόσμο θέλει πολύ περισσότερες από 1.000 λέξεις. Οι εικόνες τους ευτυχώς αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο.

Λίγα λόγια για την ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

Ο Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ είναι ο πρώτος και μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα που ένωσε την αγάπη πολλών ξεχωριστών ανθρώπων για ένα χόμπυ, ένα πάθος, ένα όνειρο: Τα αεροπλάνα.

Από το Φεβρουάριο του 2005, η ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ συμβάλλει σταθερά στην προσπάθεια για την αναγνώριση και την καλύτερη εξάσκηση του αεροπορικού χόμπι στη χώρα μας. Μέσα από συναντήσεις, εκθέσεις, συλλογές και εκδηλώσεις, τα μέλη της ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ εκφράζουν και καταγράφουν ιστορικά κάθε πτυχή της ελληνικής και παγκόσμιας αεροπορικής δραστηριότητας. Και με το βλέμμα στραμμένο πάντα προς τον ουρανό, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής, κυρίως, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας για το αεροπορικό ιδεώδες.

Οι δράσεις του συλλόγου καλύπτουν από την απλή παρακολούθηση και την ιστορική καταγραφή σε αρχεία στο πέρασμα του χρόνου, μέχρι τη φωτογραφική αποτύπωση των συναισθημάτων που γεννιούνται σε ένα αεροπορικό περιβάλλον. Αυτή την τελευταία έκφραση, τα μέλη της ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ, μέσω των εκθέσεων φωτογραφίας του Συλλόγου, κάνουν γνωστή στον περισσότερο κόσμο που απλά μέχρι σήμερα έχει συνηθίσει να βλέπει το αεροπλάνο ως ένα θαύμα της επιστήμης.

«Προσωπικές ματιές»
Ομαδική έκθεση μελών της Λέσχης Φωτογραφίας Ν. Ν. Κωσταντινουπολιτών

Στη PHOTOVISION παλιά αλλά και νέα μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας Ν.Ν. Κωσταντινουπολιτών εκθέτουν εικόνες από διαφορετικά είδη (φωτογραφία δρόμου, macro, τοπία από όλο τον κόσμο, ασπρόμαυρες αλλά και έγχρωμες) συνθέτοντας το ζωντανό, πολύχρωμο παζλ μιας δημιουργικής ομάδας που αγαπά να φωτογραφίζει.

Εκθέτουν οι φωτογράφοι: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΙΧΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΛΟΣΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΔΗ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΤΑΜΠΟΛΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΙΣΔΡΑ

Λίγα λόγια για τη Λέσχη

Η Λέσχη Φωτογραφίας Ν.Ν. Κωσταντινουπολιτών δραστηριοποιείται υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου Χρήστου Κανάκη που με τη βοήθεια και άλλων έμπειρων επαγγελματιών φωτογράφων στοχεύουν να διευρύνουν τις γνώσεις των μελών και να ενδυναμώσουν την αγάπη τους για τη φωτογραφία.

Τα μέλη της Λέσχης ανακαλύπτουν τα μυστικά της σύγχρονης ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, τόσο από αισθητική όσο και από τεχνική άποψη, συμμετέχοντας σε μια ενεργή ομάδα που δραστηριοποιείται με εκδηλώσεις και εκθέσεις φωτογραφίας, φωτογραφικές συναντήσεις, εκδρομές και επισκέψεις σε χώρους τέχνης.

«Κλασική φωτογραφία γάµου»
Από το StudioKaragiannakis

Τo Studio Karagiannakis λειτουργεί από το 1960 φτάνοντας σήμερα αισίως στην τρίτη γενιά φωτογράφων. Με ουσιαστική καλλιτεχνική µατιά στη φωτογραφία προσφέρει σε κάθε ζευγάρι µια µοναδική φωτογραφική εµπειρία που ξεχωρίζει για το άρτιο αισθητικό της αποτέλεσµα. Στο πλαίσιο της PHOTOVISION θα εκτεθούν 40 επιλεγµένες φωτογραφίες γάμου.

«photoweddingstories»
Έκθεση βραβευμένων φωτογραφιών

Στο πλαίσιο της PHOTOVISION 2011 και για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, με βάση στους αντίστοιχους διαγωνισμούς του εξωτερικού, το πρωτοποριακό για τα παγκόσμια δεδομένα site based society, photoweddingstories (http://www.pws.gr/), σε συνεργασία με την εταιρία PAPERS διοργανώνουν «ανοιχτό» διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου (ώρες 11:00 –16:00) και αφορά σε τέσσερις κατηγορίες (Wedding traditional, Wedding hotojournalism, Portrait, Open).

Η κριτική και η βαθμολόγηση θα γίνει από έμπειρους και διεθνούς φήμης κριτές με αντίστοιχα βραβεία στο εξωτερικό (SWPP, WPPI, WPJA), ενώ υπάρχουν πολλά βραβεία για τους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου, ενώ οι βραβευμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο της PHOTOVISION.

 

ΟΜΙΛΙΕΣ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

«Η είδηση υπό διωγµό»
Σάββατο 12 Μαρτίου, ώρα: 18:00

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ) διοργανώνει οµιλία - ανοιχτή συζήτηση µε θέμα «Η είδηση υπό διωγµό» και θέµα τη βία στην οποία υπόκεινται οι άνθρωποι του Τύπου ενώ προσπαθούν να καλύψουν την επικαιρότητα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα γίνουν εισηγήσεις από ανθρώπους του Τύπου, αλλά και από ανθρώπους που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί προβολή ολιγόλεπτης ταινίας με μαρτυρίες ανθρώπων του Τύπου που δέχτηκαν μορφή βίας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.Στη συζήτηση συμμετέχουν οι εξής ομιλητές:

  • Θανάσης Αργυράκης, συντονιστής της ημερίδας, δημοσιογράφος
  • Γιώργος Πλειός, αναπληρωτής καθηγητής & διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ, τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Αντώνης Νταβανέλος, γενικός γραμματέας ΕΣΗΕΑ
  • Γιάννης Νικολόπουλος, δημοσιογράφος
  • Ορέστης Παναγιώτου, φωτορεπόρτερ
  • Κλειώ Παπαπαντολέων, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του ανθρώπου, δικηγόρος
  • Μάριος Λώλος, πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ)
  • Χριστίνα Ζαχοπούλου, γενική γραμματέας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) - Ερευνήτρια

Σημειώνεται ότι στο περίπτερο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σχετική έκθεση φωτογραφίας των µελών της ΕΦΕ.

«Πνευματική ιδιοκτησία και φωτογραφία στον 21ο αιώνα»
Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα: 12:00

Ο Οργανισµός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωµάτων Πνευµατικής Ιδιοκτησίας των Φωτογράφων (ΦΟΙΒΟΣ) θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Πνευματική ιδιοκτησία και φωτογραφία στον 21ο αιώνα». Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες φωτογράφους και σπουδαστές σχολών φωτογραφίας.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ WORKSHOPS

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σεμινάριο με θέμα: Φωτογραφία γυµνού
Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα: 14:30-16:00

Το γυµνό στη φωτογραφία. Τέχνη ή πορνό; Πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα όρια της καλλιτεχνικής φωτογραφίας γυµνού; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι εντέλει να δηµιουργήσει κανείς µια καλή φωτογραφία ή σειρά καλλιτεχνικού γυµνού;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στη διάρκεια του σεμιναρίου, ενώ η ανάλυση θα γίνει µέσα από την προβολή έργων διάσηµων φωτογράφων.

Εισηγήτρια: Ιωάννα Βασδέκη, Συντάκτρια περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, κριτικός τέχνης

Σεμινάριο με θέμα: Φωτογραφία βάπτισης
Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα: 14:30-16:00

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν πρακτικά θέµατα που προκύπτουν κατά τη φωτογράφηση μιας βάπτισης. Ανάμεσα σε αυτά η επιλογή φωτισµού και εξοπλισµού, η τοποθέτηση του φωτογράφου στο χώρο, η κάλυψη των φάσεων της θρησκευτικής τελετής, τα πορτρέτα βαπτιζόµενου, των γονιών και των αναδόχων, τα δηµιουργικά πορτρέτα µωρών.

Εισηγήτρια: Σοφία Μαρκαντωνάκη, φωτογράφος

ΑΛΛΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Στο πλαίσιο της έκθεσης, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σχετικά με τεχνικά φωτογραφικά θέματα (Photoshop, Color management, RΑW format & προγράµµατα Lightroom & CaptureOne κ.ά.)

OPEN WORK SHOP

Φωτογραφία γάµου

Που: Περίπτερο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ / Weddingphoto
Πότε:
· Παρασκευή 11 Μαρτίου, ώρα: 16:00, 18:00
· Σάββατο 12 Μαρτίου, ώρα: 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00
· Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα: 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00
· Δευτέρα 14 Μαρτίου, ώρα: 16:00, 18:00

Θέμα του Workshop: Ζωντανή φωτογράφηση γάµου. Θα προσφέρεται δυνατότητα λήψεων σε όλους τους επισκέπτες σε ειδικά διαµορφωµένο studio.

Είσοδος Ελεύθερη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ WORKSHOPS

Σεμινάρια φωτογραφίας γάμου

Η Photo Wedding Stories είναι πλέον γνωστή για τα σεμινάρια που διοργανώνει για επαγγελματίες φωτογράφους. Διεθνούς φήμης επαγγελματίες του χώρου μοιράζονται τα μυστικά της φωτογραφίας και παρουσιάζουν νέες τεχνικές. Φέτος στην PHOTOVISION η Photo Wedding Stories έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα από δυνατά ονόματα του χώρου που θα διαρκέσει 4 μέρες.

Ομιλητές: Jim Garner, Martin Schembri, Ryan & Jess Schembri, Martin Grahame Duhn, Doug Gordon, David Beckstead, Robert Balasko, Sofie Louca, Paul Caraolides, Τάσος Βασιλειάσης και Νίκος Πεκρίδης.

WORKSHOPS ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Σεμινάριο Steadicam

Η εταιρία M C MANIOS Cine Video Equipment, ως επίσημος αντιπρόσωπος της Tiffen International/Steadicam, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο Steadicam. Το workshop έχει σκοπό να διδάξει τη βασική χρήση του Steadicam Flyer και του Steadicam Pilot και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 12 και 13 Μαρτίου στο πλαίσιο της PHOTOVISION.

H συμμετοχή κοστίζει 250 ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) και για τις δυο μέρες και καλύπτει το μάθημα καθαυτό και τη χρήση του εξοπλισμού. Στο διάστημα των δυo ημερών η εκπαίδευση εκτείνεται σε όλα τα βασικά: ζύγισμα, εφαρμογή σε κάθε χρήστη, κίνηση και συνηθισμένες τεχνικές.

Το workshop δεν υπονοεί ότι θα μετατρέψει κάποιον σε πιστοποιημένο Steadicam Operator αλλά μεταδίδει συμβουλές και τεχνικές για να ξεκινήσει, ενώ τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με την αφοσίωση και την εξάσκηση του κάθε χρήστη.

Η προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι απλώς να έχουν γνώση χειρισμού κάμερας και να είναι σχετικά υγιείς. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η χρήση Steadicam είναι μια έντονη φυσική άσκηση και πιθανώς να ζεσταθούν, οπότε το προτιμότερο ντύσιμο είναι φόρμα ή τζιν και κοντομάνικο. Αθλητικά παπούτσια είναι ιδανικά για την περίσταση.

Το workshop θα γίνει στα αγγλικά από τον James Elias, επίσημο εκπαιδευτή της Tiffen / Steadicam, ενώ οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του Steadicam 2 Day Workshop (Bronze).

Όσοι επιθυμούν να κλείσουν θέση στο workshop, πρέπει να στείλουν αίτηση στη Σεσίλια Μανιού μέσω email: cecilia@mcmanios.gr ή με fax στο 210-6452997. Σημειώνεται ο περιορισμένος αριθμός θέσεων (μόλις για εννέα (9) άτομα). Περισσότερα για το περιεχόμενο του Steadicam 2 Day Workshop (Bronze) μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα http://www.flysteadicam.com/

 

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Party περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ – οδηγού Weddingphoto

Πότε: Το Σάββατο 12 Μαρτίου ώρα 21:00
Που: Περίπτερο περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ / Wedding photo
Ποιοι: Tραγούδι και ζωντανή µουσική από το συγκρότημα Χαβαλιέρος

Το party γίνεται επ’ ευκαιρία έκδοσης του πολυτελούς καταλόγου «Weddingphoto», ενός λευκώµατος που αποτελεί τον απόλυτο οδηγό φωτογραφίας γάμου και βάπτισης. Tο Weddingphoto παρουσιάζει 212 ειδικευμένους στο αντικείμενο φωτογράφους από όλη την Ελλάδα, ενώ περιέχει πλήθος συμβουλών για την επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου και την όλη προετοιμασία του γάμου, από την επιλογή του νυφικού μέχρι το γαμήλιο ταξίδι.

PHOTOVISIONTV!

H µεγάλη καινοτοµία της φετινής διοργάνωσης!

Μέσα από το site www.photovision.gr θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε στιγµιότυπα και live µεταδόσεις των κυριότερων εκδηλώσεων της έκθεσης, συνεντεύξεις µε σηµαίνοντα πρόσωπα της αγοράς Imaging, µε διάσηµους φωτογράφους κλπ.